ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Η Μ. Βενετίκου προσωρινή Πρύτανις του ΤΕΙ Αθήνας

Δημοσίευση: 23/08/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Καθηγήτρια Μαρία Βενετίκου ορίσθηκε ως  Πρύτανις του ΤΕΙ Αθήνας για τη χρονική περίοδο από 1-9 έως 30-11-2017 μετά την αφυπηρέτηση του νυν Πρύτανη Καθηγητή Μιχάλη Μπρατάκου από 31-8-2017.

Η κλήρωση του Πρύτανη του ΤΕΙ Αθήνας διενεργήθηκε μεταξύ του αρχαιότερου , ως διδάσκων , τακτικού καθηγητή του ιδρύματος που είναι ο Καρδιολόγος Δρ.Φραγκίσκος Χανιώτης (1987) και της κ. Βενετικου (1998).  Οι δύο καθηγητές είναι στο ίδιο ΦΕΚ διορισμένοι ως μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ με βάσει  το νόμο 2916/2001 και κατά συνέπεια θεωρήθηκαν ως οι αρχαιότεροι.

Η κ.Βενετίκου είναι Ιατρός-Ενδοκρινολόγος, Διδάκτορας των Πανεπιστημίων Λονδίνου και Αθηνών και  Καθηγήτρια Παθοφυσιολογίας-Νοσολογίας του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με τη διάταξη για την παράταση της τρίμηνης θητείας για όλα τα ΑΕΙ που η θητεία των Πρυτανικών αρχών λήγει στις 31 Αυγούστου,   η Σύγκλητος του οικείου Ιδρύματος, με απόφασή της που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ορίζει ως αντικαταστάτη,   τον αρχαιότερο καθηγητή πρώτης βαθμίδας, του οικείου Τομέα, Τμήματος, Σχολής ή Ιδρύματος αναλόγως, με βάση την ημερομηνία διορισμού στην οικεία βαθμίδα, και σε περίπτωση άρνησης ή ελλείψει καθηγητή πρώτης βαθμίδας, με τους αμέσως επόμενους κατά σειρά εξαντλώντας τις βαθμίδες μέχρι και αυτή του αναπληρωτή καθηγητή, και προκειμένου για Διευθυντή Τομέα μέχρι αυτή του μόνιμου επίκουρου.

Σε περίπτωση καθηγητών ίδιας αρχαιότητας διενεργείται κλήρωση ενώπιον της Συγκλήτου. Οι κατά τα ανωτέρω θητείες αντικαταστάσεων δεν θεωρούνται πλήρεις θητείες και δεν συνιστούν κώλυμα εκλογιμότητας για επόμενη πλήρη θητεία.

Σε ποια  ΑΕΙ λήγει η θητεία των διοικήσεων

Η θητεία   λήγει στις 31 Αυγούστου  όλων των προέδρων των ΤΕΙ, πλην ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας και των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Πειραιά και του Πολυτεχνείου Κρήτης.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.