ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

Δείτε τα ονόματα των επιτυχόντων στον ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας https ://results.it.minedu.gov.gr
Δημοσίευση: 24/08/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ονόματα των επιτυχόντων.

Για να δείτε τις βάσεις πατήστε, αντίστοιχα, παρακάτω

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ

 ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 2015

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 2016

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ 2016

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2015

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)

Σύγκριση βάσεων του 2017 με το 2016

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 2015

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 2016

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ 2016

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2015

Που θα δείτε τα ονόματα των επιτυχόντων

Οι  ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου https ://results.it.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Επίσης ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Δύο στους τρεις υποψηφίους παίρνουν “εισιτήριο” για τα ΑΕΙ

Συνολικά 104.965 υποψήφιοι για τα ΑΕΙ δήλωσαν συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι οποίοι διεκδικούν 70.726 θέσεις και συγκεκριμένα  43.758  για τα  Πανεπιστήμια και 26.968  για τα  ΤΕΙ.

Ακολουθεί ο πίνακας  που εμφανίζει το πλήθος υποψηφίων που δήλωσαν συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2017.

Η διαδικασία για να δουν τα γραπτά των Πανελλαδικών Εξετάσεων οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ

H υποβολή αιτήσεων από τους υποψήφιους που   επιθυμούν να λάβουν γνώση των γραπτών τους δοκιμίων,    πραγματοποιείται κάθε χρόνο αποκλειστικά από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου  

Oι αιτήσεις συνοδευόμενες από τα προβλεπόμενα παράβολα  υποβάλλονται από τους ίδιους ή νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό  τους     στη ∆ιεύθυνση ∆ευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπάγεται το σχολείο στο οποίο κοινοποιήθηκαν οι βαθμοί των μαθημάτων που εξετάστηκαν  .

Το παράβολο ορίστηκε σε 50 ευρώ για την επίδειξη έως τριών (3) γραπτών δοκιμίων και σε 80 ευρώ για την επίδειξη περισσοτέρων των τριών (3) γραπτών δοκιμίων (αριθμ. Φ151/96481/Β6/7-8-2009 ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Παιδείας ∆ια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων). Οι υποψήφιοι λαμβάνουν γνώση των γραπτών τους δοκιμίων των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης με επίδειξη σε φωτοτυπία.

Επισημαίνεται ότι αντίγραφα των αιτήσεων που ζητούν επίδειξη γραπτών Ειδικών Μαθημάτων (Ξένες Γλώσσες, Σχέδια, Μουσικά μαθήματα) καθώς και των μαθημάτων «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο» και «Γραφιστικές Εφαρμογές» των ΕΠΑΛ, θα πρέπει να διαβιβάζονται στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (∆ιεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων, Τμήμα Α ́), όπου και θα λαμβάνουν γνώση των αντίστοιχων γραπτών τους οι υποψήφιοι σε χώρο και χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται από την ως άνω ∆ιεύθυνση του yπουργείου

Σχόλια (3)

 
ΧΡΥΣΑ
28 Αυγ 2017 17:46

ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ???
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΩΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ EXCEL ΑΡΧΕΙΟ?

 
Jimmys_b
25 Αυγ 2017 12:50

κ. Μανώλη, είπαμε δεν υπάρχουν ΑΤΕΙ παρά μόνο ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ). Επιτέλους!

 
Μανώλης
25 Αυγ 2017 08:23

Αφού συγχαρούμε τα παιδιά μας για την επιτυχία τους στις σχολές των ΑΕΙ – ΑΤΕΙ και τους ευχηθούμε καλές σπουδές, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε τις τεράστιες διαφορές μορίων που παρατηρούνται και φέτος μεταξύ των βάσεων εισαγωγής με τη Γενική σειρά(Χριστιανών) και των Μουσουλμάνων ως ειδικής κατηγορίας(ποιος λέει ότι το θρήσκευμα είναι προσωπικό δεδομένο;

Αλήθεια μήπως ακούσατε τίποτα στα ΜΜΕ από τους δημοσιογράφους, από αυτούς που πριν μερικά χρόνια κατηγορούσαν.. ως υπεύθυνους τους πολύτεκνους, αν τύχαινε να περάσει κάποιος από αυτούς με χαμηλότερη βαθμολογία;;; Τώρα, όλα καλά!... αφού τους πήραμε την ειδική κατηγορία εισαγωγής από τους πολύτεκνους. Τι να πούμε... ΝΤΡΟΠΗ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ