Placeholder

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Ανοικτή επιστολή 68 εκπαιδευτικών για τις αποσπάσεις

Δημοσίευση: 28/08/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την  άμεση (πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς) ικανοποίηση των αιτήσεων απόσπασής μας στα λειτουργικά κενά που υπάρχουν στην Κεντρική Μακεδονία, με βάση τα κοινωνικά κριτήρια που διέπουν την πολιτική των αποσπάσεων και τον τερματισμό της ταλαιπωρίας και των απαράδεκτων αντι-εκπαιδευτικών πολιτικών των τελευταίων ημερών, ζητούν 68 εκπαιδευτικοί με κοινή επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Κύριε Υπουργέ,

Είμαστε μια ομάδα 68 εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (και είμαστε σίγουροι ακόμα περισσότεροι που συμφωνούν μαζί μας) και με το παρόν υπόμνημα  - ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε εντονότατα για την μη ικανοποίηση των αιτήσεων απόσπασής μας.

Για δεύτερη φορά η πολιτική που ακολουθήσατε στις 25/08/2017 με την ανακοίνωση της β’ φάσης των αποσπάσεων κοινών ειδικοτήτων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μας οδήγησε σε παραπάνω απόγνωση και απελπισία καθώς χωρίς εκ των προτέρων ενημέρωση και κανένα προφανή λόγο εξαιρέθηκε από την διαδικασία  των αποσπάσεων η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία εδώ και χρόνια υπηρετούσαμε καλύπτοντας λειτουργικές ανάγκες.  Η α’ φάση των αποσπάσεων στις 20/07/2017 από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ (κατά την οποία δεν πραγματοποιήθηκαν - ενώ ήταν αναμενόμενο - αποσπάσεις σε ΠΥΣΠΕ) ήταν το πρώτο πλήγμα που δεχτήκαμε. Θεωρήσαμε όμως ότι η κατάφωρη αδικία εις βάρος μας θα διορθωθεί στην επόμενη β’ φάση, και η μακρόχρονη ταλαιπωρία μας θα λήξει με την απόσπασή μας σε πραγματικά και ανακοινωθέντα λειτουργικά κενά, στα οποία εξάλλου αποσπόμαστε και υπηρετούμε χρόνια τώρα.

Η εύλογη απορία όλων μας είναι: για ποιον λόγο δεν έγιναν οι αποσπάσεις σε δηλωμένα (από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) και υπάρχοντα κενά, και ποια σκοπιμότητα ενέχει η πολιτική αυτή; Για ποιον λόγο εξαιρέθηκε η περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας από τις αποσπάσεις των κοινών ειδικοτήτων; Πώς και από ποιους θα καλυφθούν αυτά τα κενά;

Το αποτέλεσμα αυτής της τακτικής, σε συνδυασμό και με τις μηδενικές μεταθέσεις των τελευταίων ετών, καθιστά πάρα πολλούς εκπαιδευτικούς με μεγάλα οικογενειακά, οικονομικά και σοβαρά προβλήματα υγείας ανήμπορους να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, μακριά από τον τόπο συμφερόντων μας, ειδικά μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της οικονομικής εξαθλίωσης των τελευταίων ετών. Πέρα από την προσωπική μας ταλαιπωρία, αυτό φυσικά έχει επιπτώσεις και στις οικογένειές μας. Στο μυαλό όλων είναι ζοφερές ακόμα οι μνήμες από την προ τετραετίας ‘’περιπέτειας’’ μας, όταν και πάλι καθυστέρησαν οι αποσπάσεις και οδηγηθήκαμε στην απομάκρυνση από τις εστίες μας, με ολέθρια αποτελέσματα για τις οικογένειες μας, με τεράστια οικονομική επιβάρυνση, και ψυχική και ηθική ταλαιπωρία.

Ζητάμε λοιπόν την άμεση (πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς) ικανοποίηση των αιτήσεων απόσπασής μας στα λειτουργικά κενά που υπάρχουν στην Κεντρική Μακεδονία, με βάση τα κοινωνικά κριτήρια που διέπουν την πολιτική των αποσπάσεων και τον τερματισμό της ταλαιπωρίας και των απαράδεκτων αντι-εκπαιδευτικών πολιτικών των τελευταίων ημερών.

Με τιμή και αξιοπρέπεια,

Η ομάδα εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , 28/08/2017

Ακολουθούν υπογραφές:

Α/Α    ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ    ΕΠΩΝΥΜΟ    ΟΝΟΜΑ
               
1    ΠΕ 06    ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ    ΣΟΦΙΑ
2    ΠΕ 06    ΠΕΠΠΑ    ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
3    ΠΕ 06    ΜΠΑΛΗ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
4    ΠΕ 06    ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΟΥ    ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
5    ΠΕ 20    ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ    ΕΛΕΝΗ
6    ΠΕ 05    ΓΚΙΝΕΡΗ    ΕΥΔΟΚΙΑ
7    ΠΕ 07    ΣΙΣΚΟΥ    ΜΑΡΙΑ
8    ΠΕ 20    ΚΑΠΑΛΗ    ΣΟΦΙΑ
9    ΠΕ 19    ΑΛΕΞΙΟΥ    ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
10    ΠΕ 19    ΒΑΡΕΛΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ
11    ΠΕ 11    ΧΑΡΑΜΙΔΟΥ    ΚΑΛΛΙΟΠΗ
12    ΠΕ 11    ΠΑΜΠΟΡΗ    ΑΝΝΑ
13    ΠΕ 19    ΓΑΡΟΥΦΗ    ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
14    ΠΕ 07    ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ    ΕΛΠΙΔΑ
15    ΠΕ 06    ΚΑΡΑΤΣΟΥΛΗ    ΔΙΟΝΥΣΙΑ
16    ΠΕ 05    ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ    ΑΝΝΑ
17    ΠΕ 07    ΝΤΕΒΕΤΟΥΔΗ    ΣΥΛΒΙΑ
18    ΠΕ 20    ΚΑΡΑΦΩΤΗ    ΒΑΣΙΛΙΚΗ
19    ΠΕ 06    ΚΑΡΤΣΙΟΥΚΑ ΦΑΡΦΑΡΑ    ΑΣΗΜΙΝΑ
20    ΠΕ 06    ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ    ΑΣΠΑΣΙΑ
21    ΠΕ 06    ΙΩΑΝΝΟΥ    ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ
22    ΠΕ 07    ΣΟΥΒΑΤΖΗ    ΠΑΓΩΝΑ
23    ΠΕ 11    ΚΟΥΤΣΟΣ    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
24    ΠΕ 07    ΜΑΡΚΟΥΔΗ    ΧΡΙΣΤΙΝΑ
25    ΠΕ 07    ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ    ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
26    ΠΕ 07    ΜΠΕΚΑ    ΜΑΡΙΑ
27    ΠΕ 20    ΔΡΙΤΣΑΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
28    ΠΕ 20    ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ    ΕΛΕΝΗ
29    ΠΕ 07    ΓΙΑΓΚΟΥ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
30    ΠΕ 19    ΒΟΤΣΗΣ    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
31    ΠΕ 11    ΙΤΣΚΟΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
32    ΠΕ 11    ΓΑΛΕΓΚΑΣ    ΑΝΤΩΝΙΟΣ
33    ΠΕ 11    ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ    ΛΕΜΟΝΙΑ
34    ΠΕ 07    ΚΙΓΜΑ    ΚΛΕΙΩ
35    ΠΕ 07    ΠΟΛΥΖΟΥ    ΕΥΑΝΘΙΑ
36    ΠΕ 19    ΚΟΡΟΞΕΝΟΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
37    ΠΕ 20    ΘΕΟΔΩΡΟΥ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
38    ΠΕ 06    ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ    ΚΥΡΙΑΚΗ
39    ΠΕ 06    ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ    ΜΑΡΙΑ
40    ΠΕ 07    ΜΠΟΤΚΑΡΟΥ    ΜΑΡΙΑ
41    ΠΕ 20    ΚΑΡΑΠΑΤΣΑΣ    ΝΙΚΟΛΑΟΣ
42    ΠΕ 07    ΓΚΑΓΚΑΝΗΣ    ΧΡΗΣΤΟΣ
43    ΠΕ 06    ΝΤΟΤΑ    ΜΑΡΙΑ
44    ΠΕ 19    ΓΕΝΙΤΖΕΣ    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
45    ΠΕ 19    ΚΙΟΥΡΤΖΙΔΗΣ    ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ
46    ΠΕ 19    ΓΕΡΟΝΑΤΣΙΟΣ    ΣΠΥΡΙΔΩΝ
47    ΠΕ 20    ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ    ΔΕΣΠΟΙΝΑ
48    ΠΕ 06    ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ    ΘΕΟΦΑΝΙΑ
49    ΠΕ 07    ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΟΥ    ΠΟΛΥΞΕΝΗ
50    ΠΕ 19    ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ    ΣΠΥΡΙΔΩΝ
51    ΠΕ 20    ΠΟΠΗ    ΜΑΡΙΑ
52    ΠΕ 06    ΠΡΟΚΟΠΙΔΟΥ    ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
53    ΠΕ 20    ΓΙΟΥΔΑ    ΔΗΜΗΤΡΑ
54    ΠΕ 07    ΜΠΡΟΥΧΟΥ    ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
55    ΠΕ 05    ΓΚΟΥΤΖΙΟΥ    ΧΡΥΣΑΝΘΗ
56    ΠΕ 07    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ    ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
57    ΠΕ 07    ΚΟΥΦΟΚΩΤΣΙΟΥ    ΠΑΣΧΑΛΙΑ
58    ΠΕ 07    ΜΩΥΣΙΔΟΥ    ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
59    ΠΕ 07    ΤΣΑΚΑΛΙΔΟΥ    ΣΟΦΙΑ
60    ΠΕ 19    ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
61    ΠΕ 20    ΧΙΟΝΙΔΗΣ    ΕΥΘΥΜΙΟΣ
62    ΠΕ 06    ΓΙΑΜΠΟΥΡΗ    ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
63    ΠΕ 07    ΠΥΡΙΝΗ    ΜΑΡΙΑ
64    ΠΕ 20    ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
65    ΠΕ 06    ΓΚΕΛΗ    ΒΑΣΙΛΙΚΗ
66    ΠΕ 06    ΕΛΛΗΝΙΔΟΥ    ΣΤΕΛΛΑ
67    ΠΕ 20    ΚΩΣΤΙΝΟΥΔΗ    ΠΟΛΥΞΕΝΗ
68    ΠΕ 07    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ    ΑΡΓΥΡ

Ετικέτες: 
Αποσπάσεις

Σχόλια (10)

 
απορών
28 Αυγ 2017 16:17

Περιμένω πώς και πώς τα απλά : υπόμνημα πλήρους μηχανοργάνωσης και διαφάνειας μεταθέσεων και κυρίως αποσπάσεων (ναι, για ένα έτος- η δουλειά μας είναι δυναμική και ιδιαίτερης φύσεως) ! Συγκεκριμένα και ανοιχτά μόρια, κενά, θέσεις και αιτήσεις. Με πάτημα κουμπιού πάντρεμα ζήτησης και προσφοράς εγκαίρως και δίκαια για όλους. Ποιοι δεν θέλουν; Και καπάκι αναπληρώσεις.

 
Στράτος
28 Αυγ 2017 16:54

Πολύ σωστή η κίνηση των 68 συναδέλφων. Το Υπουργείο οφείλει άμεσα (πριν την πρόσληψη αναπληρωτών) να διενεργήσει τις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ και στις 3 Περιφερειακές Διευθύνσεις οι οποίες εξαιρέθηκαν από τη διαδικασία. Όπως έγραψα και σε προηγούμενη δημοσίευση για το ίδιο θέμα η επιλεκτική εξαίρεση τριών (από τις 13) Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπ/σης από τις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ είναι πράξη που αντιστρατεύεται αρκετές από τις αρχές που προβλέπει το Σύνταγμα και οι Νόμοι για την προστασία των υπαλλήλων (ίση μεταχείριση, ίδιες ευκαιρίες, ισοτιμία κλπ).
Για το λόγο αυτό εάν υπάρχει ο αναγκαίος συντονισμός και παρέλθει ένα διήμερο χωρίς απάντηση του Υπουργείου στην Ανοικτή τους επιστολή οι συνάδελφοι μπορούν να κινηθούν δικαστικά εναντίον του Υπουργείο Παιδείας (αγωγή, ασφαλιστικά μέτρα κλπ που γνωρίζουν οι δικηγόροι) ώστε να πιέσουν ακόμη περισσότερο.

Στα ζητήματα των υπηρεσιακών μεταβολών θα πρέπει να επιδεικνύουμε μεγάλη αυστηρότητα στην τήρηση της νομιμότητας και την αποφυγή επιλεκτικής χρήσης των διατάξεων των νόμων. Και τούτο γιατί εκτός της κυβέρνησης που φαίνεται τώρα να ακολουθεί επικίνδυνες λύσεις για την εξεύρεση προσωπικού, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ήδη προαναγγείλει κινητικότητα στο Δημόσιο και μάλιστα στον χώρο της παιδείας για τον οποίο ως γνωστόν θεωρεί ότι δεν υπάρχει ζήτημα έλλειψης προσωπικού αλλά απαιτείται ορθή διαχείριση του υπάρχοντος προσωπικού! Ο καθένας κατανοεί τι σχεδιάζουν...

 
Anna
28 Αυγ 2017 18:18

Θεωρείτε ότι δεν είστε απαραίτητοι στην επαρχία;

 
stape
28 Αυγ 2017 18:55

@ Anna Η Κεντρική Μακεδονία δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη. ΕΙΝΑΙ επαρχία!

 
Pantelis
28 Αυγ 2017 20:16

Κυρία Άννα έχουν αποκλειστεί από τη διαδικασία οι περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας που γράφουν τα παιδιά, Θεσσαλίας και Αττικής. Θεωρείτε ότι οι Σέρρες, η Έδεσσα, η Κατερίνη, η Καρδίτσα και τα Τρίκαλα δεν είναι επαρχία?

 
Anastasios
28 Αυγ 2017 20:19

@Anna

Μα ούτε ΠΡΟΣ επαρχία δεν έδωσαν αποσπάσεις!
Κεντρική Μακεδονία δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία δεν είναι μόνο η Λάρισα και Αττική δεν είναι μόνο η Αθήνα.
Όλες αυτές τις περιφέρειες τις απέκλεισαν από τις αποσπάσεις.
Επίσης πάρα πολλοί συνάδελφοι που αιτήθηκαν απόσπαση πλεονάζουν στην περιοχή της οργανικής τους.
Αν έδιναν αποσπάσεις, θα είχαμε κόσμο να πλεονάζει στον τόπο του αντί να πλεονάζει μακρυά από αυτόν.

 
Οι τρεις Περιφέρειες να δημοσιοποιήσουν τα κενά που έστειλαν
28 Αυγ 2017 22:47

Τα ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ στέλνουν μέσω των ΔΕ τα κενά στην Περιφέρεια.Αυτή τα συγκεντρώνει και ή τα τροποποιεί κόβοντας θέσεις ή τα στέλνει συγκεντρωτικά αυτούσια στο Υπουργείο.Γιατί δεν ζητάτε τους πίνακες που απέστειλαν οι Περιφέρειες στο Υπουργείο;Εκεί θα φανεί αν δεν έστειλαν κενά και άρα έχουν πλεονάσματα και άρα δεν γίνονται αποσπάσεις.Τους πίνακες στη δημοσιότητα για να καταλάβουμε αν φταίει το Υπουργείο ή οι Περιφέρειες.

 
jimmys_b
28 Αυγ 2017 23:25

Μηπως υπαρχουν στη διαθεση αλλα και υπεραριθμοι αυτων των ειδικοτητων σε αυτες τις περιφερειες οι οποιοι θα πρεπει να "βρουν" ωραριο στις εδρες των Διευθυνσεων που υπαγονται αλλιως θα πρεπει να "βρουν" ωραριο σε αλλες διεθυνσεις αν τα κενα "κλεισουν" απο τις αποσπασεις;

 
Υπεραριθμίες;
29 Αυγ 2017 02:40

Τα κενά θα καλυφθουν απο τους πρώην σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς που απλά ως υπεραριθμοι τους στέλνουν με διάθεση στην πρωτοβάθμια γιατί απλά δεν υπάρχει ούτε μια ωρα διαθέσιμη στην δευτεροβαθμια για εκείνους .Ας μιλούσατε όταν τους έδιναν προσωποπαγείς θέσεις(ελέω μεταθέσεως) στην δευτεροβάθμια ενω δεν υπήρχε οργανική θέση στην κεντρική μακεδονία.Τότε ήταν καλά όμως και αποσπαζόσασταν.Τώρα που εφτασε ομως ο κομπος στο χτένι με το θέμα που δημιουργήθηκε με τις μεταθέσεις τους απο τα Επαλ στην γενική παιδεία ως δευτερες ειδικότητες στον τόπο που επιθυμούσαν πιστευω να κατανοήσατε γιατι δεν δίνουν λειτουργικά κενά .Απλα γιατι δεν υπάρχουν αφου πρέπει να τακτοποιήσουν τους υπεράριθμους τους.

 
Jimmys_b
29 Αυγ 2017 11:07

@Υπεραριθμιες, οι ειδικοτητες που βγηκαν σε διαθεσιμοτητα ειναι απολυτως διαφορετικες απο αυτες τις ανακοινωσης. Καμια σχεση....Οι υπεραριθμιες και οι της διαθεσης "χτιστηκαν" με ευθυνη ολων σε βαθος χρονου.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean