"Σφοδρή" επίθεση του ΠΔΕ Κ. Μακεδονίας κατά της ΠΟΣΥΠ

«Η καταγγελία της ΠΟΣΥΠ επιβεβαιώνει την κατάπτωση του συνδικαλισμού σε στοχευμένη κομματική προπαγάνδα και γραφείο εξυπηρέτησης και ρουσφετιών, όχι, βέβαια, προς όφελος των εργαζομένων και της δημοκρατικής λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης»

29/08/2017

Άκουσε το άρθρο

Για ευτελή και παρωχημένο κομματικό συνδικαλισμό και εξυπηρετεί εμφανώς προσωπικά, κομματικά και πολιτικά συμφέροντα, καταγγέλλει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Υπουργείου Παιδείας και τον πρόεδρό της Σ. Φωτιάδη, ο Περιφερειακός Διευθυνής Εκπαίδευσης Π. Ανανιάδης, απαντώντας σε ανακοίνωση-καταγγελία της Ομοσπονδίας (Δείτε εδώ την ανακοίνωση της ΠΟΣΥΠ).

«Η καταγγελία της ΠΟΣΥΠ επιβεβαιώνει την κατάπτωση του συνδικαλισμού σε στοχευμένη κομματική  προπαγάνδα και γραφείο εξυπηρέτησης και ρουσφετιών, όχι, βέβαια, προς όφελος των εργαζομένων και της δημοκρατικής λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης»τονίζει ο κ. Ανανιάδης και σημειώνει τα εξής:

Α. Αντί να διεκδικήσει ο γραφειοκρατικός συνδικαλισμός να επιλύσει τα ουσιαστικά δικαιώματα και προβλήματα των εργαζομένων, ως οφείλει, το μόνο που  τον ενδιαφέρει είναι να προσφέρει εντεταλμένες υπηρεσίες στους πολιτικούς προστάτες του, ώστε να ανελιχθούν προσωπικά οι υποτιθέμενοι συνδικαλιστές και να διαιωνίζεται το παλιό καθεστώς της νοσηρής διοίκησης. Η παρέμβασή τους είναι επιλεκτική αποδεδειγμένα, καθώς αφορά μόνον στα μικροκομματικά και αδιέξοδα επικοινωνιακά ‘’παιχνίδια’’ για τους αδαείς.

Β. Η καταγγελία είναι έωλη για τον εξής απλό λόγο.

Στο πλαίσιο της καλής και δόκιμης συνεργασίας των στελεχών της διοίκησης, επιχειρήθηκε ένας στοιχειώδης συντονισμός, ώστε να προσφέρει αυτή όσο είναι δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στο χώρο της εκπαίδευσης, να διευκολυνθεί το έργο των εκπαιδευτικών και μαθητών και να εξυπηρετηθεί ο κάθε πολίτης γενικότερα, ζητήθηκε απλός προγραμματισμός των ενεργειών των τμημάτων μας για την εύρυθμη λειτουργία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης καθώς και της επίλυσης προβλημάτων στην κατεύθυνση αυτή. Ούτε αξιολόγηση επιχειρήθηκε ούτε ο,τιδήποτε άλλο.

Γ. Ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΠ λησμονώντας την αυταρχική επιβολή της αξιολόγησης των προηγούμενων κυβερνήσεων, που σκόρπισε τον φόβο και την απελπισία στους εργαζόμενους του δημοσίου, για πρώτη φορά στα χρόνια της μεταπολίτευσης, προφανώς δεν γνωρίζει ότι αξιολόγηση σημαίνει ότι υπάρχουν συνέπειες είτε θετικές είτε αρνητικές για τους εργαζόμενους. Στην προκειμένη περίπτωση κάτι τέτοιο φυσικά δεν υφίσταται. Ο Περιφερειακός Διευθυντής έχει το δικαίωμα και οφείλει εκ των αρμοδιοτήτων του να ζητήσει  από τους εργαζόμενους να συντονίζονται. 

Δ. Παραθέτω τη συγκεκριμένη διάταξη προς πλήρωση των όσων ισχυρίζομαι: ΥΑ Φ.3//2002 (ΥΑ Φ.353.1.324/105657/Δ1 ΦΕΚ Β 1340 2002): 2. Ειδικότερα οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης:

α) Ασκούν τη διοίκηση, καθοδηγούν, εποπτεύουν, ελέγχουν και συντονίζουν τη
λειτουργία των τμημάτων της Επιστημονικής Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της
Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Τμήματος Διοίκησης, καθώς
και όλων των επί μέρους υπηρεσιών και υπαλλήλων οι οποίοι υπηρετούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Ε. Τέτοιες κατάπτυστες ενέργειες, λοιπόν, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τον λόγο για τον οποίο οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια έχουν γυρίσει την πλάτη στον συνδικαλισμό, διότι όλα τούτα τα αντιλαμβάνονται και καταλαβαίνουν ότι αυτός ο συνδικαλισμός που ασκείται,  είναι ένας συνδικαλισμός καρικατούρα που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι τα ψίχουλα που θα κερδίσουν σε προσωπικό επίπεδο οι συνδικαλιστές προσδοκώντας να εξυπηρετήσουν το κόμμα τους για να ανέλθουν. Και για να το επιτύχουν αυτό δεν διστάζουν να στήνουν διαρκώς ένα δικό τους παρακράτος, όπως συνήθιζαν τόσες δεκαετίες, με εκβιασμούς και πρακτικές καταδικασμένες στη συνείδηση των εργαζομένων και όλων των πολιτών.

Ζ. Υποχρέωση, όμως, και καθήκον κάθε περιφερειακού διευθυντή, εργαζόμενου και πολίτη είναι να υπηρετεί το δίκαιο και τον νόμο.

 

 

Σχόλια (5)

jimmys_b
|

@Δημητρης, και πολυ χειροτερα....

Μαρία
|

Αυτά τα γράφει ο κ. Ανανιάδης που είχε κάνει σημαία στο βιογραφικό του τη μη τήρηση του νόμου της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων...
Η τρόικα βαπτίστικε "θεσμοί", οι πανελλαδικές μετονομάζονται σε "κεντρικά οργανωμένες" εξετάσεις. Κοινώς, βαπτίζεται το κρέας ψάρι...

Αλλεργικος στο σανο
|

Σε ευχαριστω για την επισημανση.Θα απαντησει κανένας επι της ουσιας;Ηταν ή δεν ηταν νομος η αξιολογηση την επιμαχη περιοδο;

Δημήτρης
|

*Αλλεργικος
Ελπίζω να μην είσαι εκπαιδευτικός και κάνεις τέτοια λάθη...

Αλεργικος στο σανο
|

Και η αξιολογηση νομος ηταν κυριε!Αλλα τι να σου κανω,επρεπε να ηταν αλλος Υπουργος...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ