Πρύτανις ΤΕΙ Αθήνας: Από Γενάρη θα διοριστεί Διοικούσα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΤΕΙ Αθήνας-ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ)

«Θα στηρίξω τη συλλογική προσπάθεια προς την πανεπιστημιοποίηση και την περαιτέρω καταξίωση του Ιδρύματός μας».

01/09/2017

Ενημερώθηκε: 01/09/2017, 17:43

Άκουσε το άρθρο

Υπάρχει συνεννόηση με τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου για παράταση της θητείας της υφιστάμενης Διοίκησης μέχρι 31-12-2017 και από 01-01-2018 της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με Διοικούσα Επιτροπή.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η νέα Πρύτανις του ΤΕΙ Αθήνας καθηγήτρια Μαρία Βενετίκου, κατά την τελετή παραλαβής του χαρτοφυλακίου από τον απερχόμενο Πρύτανη, λόγω συνταξιοδότησης, Καθηγητή Μιχάλη Μπρατάκο.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια που αναλαμβάνω καθήκοντα Πρυτάνεως στο ΤΕΙ Αθήνας ενόψει και της μετεξέλιξής του σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, είπε η κ. Βενετίκου και σημείωσε τα εξής:

Α. Το ΤΕΙ Αθήνας έχει ακολουθήσει μια μακρόχρονη ανοδική πορεία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και έχει αξιολογηθεί θετικότατα στην ακαδημαϊκή κοινότητα (εντός και εκτός Ελλάδας).

Β. Σ’ αυτή τη δύσκολη προσπάθεια του Ιδρύματος έχουν βοηθήσει όλοι, τόσο οι διοικούντες όσο και οι καθηγητές των Τμημάτων όλων των βαθμίδων, καθώς και όλο το διοικητικό προσωπικό και οι φοιτητές.

Γ. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρώτο Πρύτανη του Ιδρύματος κ. Μπρατάκο Μιχάλη για τη συμβολή του στη μετεξέλιξη του Ιδρύματος.

Δ. Με τον ίδιο δυναμισμό και την ίδια σωφροσύνη το Ίδρυμα θα ακολουθήσει τη θετική του εξέλιξη. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω ότι υπάρχει συνεννόηση με τον Υπουργό Παιδείας για παράταση της θητείας της υφιστάμενης Διοίκησης μέχρι 31-12-2017 και από 01-01-2018 της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με Διοικούσα Επιτροπή.

Ε. Θα στηρίξω τη συλλογική προσπάθεια προς την Πανεπιστημιοποίηση και την περαιτέρω καταξίωση του Ιδρύματός μας. Θεωρώ αυτονόητη τη στήριξη και τη βοήθεια όλων.

 

 

Σχόλια (41)

Manos Per
|

Ωραία λοιπόν. Επιφυλάσσομαι μέχρις ότου δω τις προβλέψεις για τους παλαιούς αποφοίτους, από ιδρύσεως των ΤΕΙ. Αν αυτές δεν εμφανιστούν, ταυτόχρονα με την επίσημη έναρξη της "μετεξέλιξης" των σχολών τους, οι απόφοιτοι των δύο αυτών ιδρυμάτων θα βρεθούν σε πολύ δυσάρεστη θέση. Πιο δυσάρεστη από τους αποφοίτους των σχολών που παραμένουν ακόμα ΤΕΙ.

Απορών
|

Ουδέποτε αναφέρθηκε ο όρος "αναβάθμιση" από όσους γνωρίζουν τα ζητήματα. Ο όρος "μετεξέλιξη" είναι ο πιο δόκιμος, εφόσον - όπως έχουν σημειώσει δεκάδες σχολιαστές στο esos τα τελευταία έτη - σε όλο τον κόσμο τα ΤΕΙ θεωρούνται Πανεπιστήμια και οι συνεργασίες τους γίνονται ως συνεργασίες Πανεπιστημίων. Δε θα επανέλθω ποτέ επ' αυτού γιατί κατάντησε γελοία η ιστορία.
Ένα μόνο σχόλιο ληφθέν από την ελληνική πραγματικότητα: Η εκλογή πρωτοβάθμιου καθηγητή Παν/μιου εν έτει 2017 από εκλέκτορες στους οποίους συμπεριλαμβάνονται καθηγητές ΤΕΙ είναι σύννομη. Πώς γίνεται εκεί οι καθηγητές ΤΕΙ να είναι καθηγητές ΑΕΙ; Αυτοί ζήτησαν να μπουν με το ζόρι στα εκλεκτορικά των Παν/μίων; ΟΧΙ. Οι συνελεύσεις τους έβαλαν με βάση τη συνάφεια και το έργο τους. Επομένως ποια αναβάθμιση; Μόνο λεκτικά.

Για τα λοιπά: Δεν είχαν μέλλον στην πιάτσα οι απόφοιτοι της ΑΣΟΕΕ ή της ΑΒΣΠ όταν αυτές μετονομάστηκαν;

Manos Per
|

Αγαπητέ Απορών,
ότι και να γράψεις υπέρ της συνηγορίας του υποτιθέμενου "πειράματος αναβάθμισης των ΤΕΙ", οι προθέσεις της συγκεκριμένης κυβέρνησης είναι εντελώς ξεκάθαρες: Επιχειρούν να τερματίσουν τα ενοχλητικά ΤΕΙ και τα πανεπιστήμια να λεηλατήσουν τους πόρους τους. Η στάση τους απέναντι στα ΤΕΙ είναι προφανής σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται. Όπως με κάτι οργανισμούς δομών του δημοσίου (που δημοσιεύονται που και που) και για χάρη "αναβαθμίσεως" (έτσι το βαφτίζουν) απομακρύνονται από τις θέσεις ευθύνης ΟΛΟΙ οι απόφοιτοι των ΤΕΙ.
Περιμένεις τώρα εσύ να πιστέψουμε πως όλη αυτή η ντρίπλα -γιατί περί αυτού πρόκειται- δεν γίνεται για να μην εκδοθούν τα πολυπόθητα Ε.Δ στις σχολές που βρίσκονται σε ομηρία επί 35 χρόνια και να μην τεθούν εκτός αγοράς εργασίας ακόμα και αυτοί που ήδη έχουν ή δουλεύουν (με τα όποια προβλήματα). Γιατί, σαν απόφοιτος μιας σχολής που καταργήθηκε -σαν αποτυχημένο μοντέλο- δεν θα έχεις και ατομικά πολύ μέλλον στην πιάτσα.

Απορών
|

Αναφορικά με το τμήμα σας και τις ... ανακρίβειες, δείτε το σχόλιό μου στη σχετική ανάρτησή σας. Μάλλον γράψατε το σχόλιό σας πριν προλάβετε να το δείτε. Τα "σχεδόν ολοκληρωθεί" και "κάμπτονται" δεν αφορούν αποκλειστικά το τμήμα σας, μην βαυκαλίζεστε ότι όλοι ασχολούνται με τη φυσικοθεραπεία σε ένα έργο που αφορά τόσα πολλά και πολύ μεγαλύτερα τμήματα 2 ΤΕΙ.

Η ουσία της υπόθεσης τόσο σε αυτήν την ανάρτηση όσο και σε εκείνη που σημειώνεται στο 2δ, είναι ότι δεν απαντάτε στα περί βιωσιμότητας του τμήματος και παροχής επαρκούς εκπαίδευσης. Οι αναγνώστες μπορούν να μετρήσουν και να καταλάβουν ότι οι ώρες διδασκαλίας και μόνο (δεν αναφέρομαι σε ποιοτικά χαρακτηριστικά για να μη θεωρηθεί ότι επιχειρώ να προσβάλλω καθ'όλα και αποδεδιγμένα άξιους καθηγητές) υπολείπονται σημαντικά των απαιτούμενων. Και δεν είναι μόνο αυτό: υπάρχει η ερευνητική συνιστώσα, το διοικητικό και συγγραφικό έργο και τόσα άλλα που δεν είναι ορατά από έναν μη γνωρίζοντα. Φανταζομαι όμως ότι σε αυτά δε θα απαντήσετε αλλά θα συνεχίζετε - εν είδη ανακριτή - να ζητάτε την ταυτότητα του καθενός που ευγενικά και με σεβασμό στο φόρουμ αναδεικνύει κάποια ζητήματα.

Γεώργιος Παπαθανασίου
|

@Απορών
Με την απάντησή μου σε σχόλιά σας που αφορούν σε ρεπορτάζ του esos και δικό μου δημοσίευμα έθεσα δύο ζητήματα και σας παρακάλεσα σε επώνυμο διάλογο:
1. Δεν απαντήσατε στην ερώτησή μου: με βάση ποια ιδιότητα καταθέτετε ανώνυμα αλλά δημόσια σε εκπαιδευτικό forum ότι έχει "σχεδόν ολοκληρωθεί" το περίγραμμα των νέων Σχολών και Τμημάτων του υπό ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μάλιστα τονίζετε ότι "κάποιες αντιστάσεις κάμπτονται με νέες προτάσεις";
Από ποια πηγή γνωρίζετε ότι "σχεδόν έχει ολοκληρωθεί" το σχέδιο για το Τμήμα Φυσικοθεραπείας; πως γνωρίζετε τις "κάποιες αντιστάσεις" και την όποια εξέλιξη έχει η αντιμετώπισή τους; Γιατί δεν μοιράζεστε με όλους εμάς επώνυμα την ενημέρωση που διατείνεστε ότι κατέχετε;
2. Οι ανακρίβειές σας περιγράφονται αναλυτικά και με σαφήνεια στην επώνυμη απάντησή μου σε σχόλιό σας στο δημοσίευμα μου για την Αυτοδύναμη Λειτουργία του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (για το λόγο αυτό, παρέθεσα το σχετικό σύνδεσμο).
2. Οι ανακρίβειές σας αφορούν:
α. στην λανθασμένη περιγραφή του ανθρώπινου δυναμικού του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας,
β. στην υποεκτίμηση του αριθμού των διδακτόρων του Τμήματος (αναφέρετε ότι είναι 6 ενώ είναι 9) και
γ. στην εντυπωσιακά ανακριβή εκτίμηση για δημιουργία εντυπώσεων ότι σύντομα θα συνταξιοδοτηθούν 7 από τα 11 μέλη ΔΕΠ (!), ενώ η αλήθεια είναι ότι με βάση τα όρια ηλικίας και σχετική μελέτη που έχει διεξάγει η ΣΕΥΠ, την επόμενη διετία αφυπηρετεί μόνο 1 μέλος ΔΕΠ!
δ. περισσότερο αναλυτικά στο https://www.esos.gr/arthra/52485/leitoyrgia-aytodynamoy-tmimatos-fysiko…
Παραμένω στη διάθεσή σας για επώνυμο και καλοπροαίρετο διάλογο!

Απορών
|

@Παπαθανασίου

Υπάρχει διαφορά του "σχεδόν ολοκληρωθεί" από το "ολοκληρωθεί" . Εσείς ανήκετε στο "σχεδόν".

Ο ενεστώτας (κάμπτονται) υποδηλώνει τη συνέχεια. Δεν ανέφερα "κάμφθηκαν".

Με βάση αυτές τις δύο παρατηρήσεις, πού βρίσκεται η "ανακρίβεια" στα λεγόμενά μου;

Γεώργιος Παπαθανασίου
|

@ Απορών
Με βάση ποια ιδιότητα καταθέτετε ανώνυμα αλλά δημόσια σε εκπαιδευτικό forum ότι έχει "σχεδόν ολοκληρωθεί" το περίγραμμα των νέων Σχολών και Τμημάτων του υπό ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μάλιστα τονίζετε ότι "κάποιες αντιστάσεις κάμπτονται με νέες προτάσεις" ;
Παραπέμπω τους αναγνώστες του esos στα ανακριβή και φυσικά ανώνυμα σχόλια σας σε πρόσφατο και σχετικό ενυπόγραφο δημοσίευμά μου, στη διαδικτυακή πύλη που μας φιλοξενεί, με θέμα τη λειτουργία Αυτοδύναμου Τμήματος Φυσικοθεραπείας:
https://www.esos.gr/arthra/52485/leitoyrgia-aytodynamoy-tmimatos-fysiko…
Γεώργιος Παπαθανασίου

SK
|

Είμαι βέβαιος για την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα των ανθρώπων που διαχειρίζονται την μετεξέλιξη των δυο Ιδρυμάτων!! Διαβάζοντας το ΦΕΚ στο οποίο αναφέρεστε η απάντηση για πολλούς (όχι καλοπροαίρετους) δίδεται ξεκάθαρα!!! Σας ευχαριστώ!!!

KK
|

@Απορων
Μια απλη ερωτηση. Υπηρχε τοτε η διακριση σε ΠΕ και ΤΕ;

Ribopaido
|

Άψογος ο απορών.. Μένει να δούμε τι μελλει γενέσθαι...
Πάντως εκ των έσω δουλέυουν πυρετοδώς για το νέο πανεπιστήμιο... Πιστεύω στην ελληνική θέληση

Απορών
|

@ΚΚ

Η ΑΣΟΕΕ ήταν Ανώτατη σχολή, ακριβώς όπως και τα ΤΕΙ. Μετονομάστηκε (προσέξτε το ρήμα) σε Πανεπιστήμιο με το ΦΕΚ 166/16-6-1989, στο οποίο ρυθμίζονται όλα τα θέματα και η ισοτιμία κάποιων τίτλων (δεν περιλαμβάνονται προφανώς όλες οι περιπτώσεις). Επομένως μη βιάζεστε να μιλήσετε για άρπα κόλλα. Να ξέρετε ότι η υπευθυνότητα περισσεύει, καθώς οι ασχολούμενοι με το ζήτημα έχουν συναίσθηση της ύπαρξης των δεκάδων χιλιάδων αποφοίτων και ενεργών φοιτητών.

SK
|

Το θέμα της «Ισοτίμησης» θέλει μεγάλη Προσοχή για τους ίδη πτυχιούχους είναι μια πολύ λεπτή και ουσιαστική παράμετρος. Δεν είναι δυνατόν!! σε Πτυχιούχος με αποδεδειγμένη εμπειρία (5, 10 και 15 έτη+) και πτυχία (Μάστερ) να τους γυρνάς π.χ. πίσω να δώσουν μαθήματα!!! Άλλωστε αυτό που θα πρέπει να γίνει κατανοείτο είναι ότι τίποτε δεν έφτασε ως εδώ (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) από μόνο του ξαφνικά!! Είναι μια μετεξέλιξη με κόπους και δουλειά όλων μας μετά από 25+ έτη και όχι μια νέα ίδρυση Σχολής. Κανένα μάθημα (ως διαδικασία ισοτίμησης) δεν μπορεί να καλύψει την εργασιακή εμπειρία χρόνων (σχετική με το πτυχίο) και πόσο μάλλον όταν υπάρχει δεύτερο σχετικό πτυχίο (Μάστερ). Η εργασιακή εμπειρία με κατάθεση μέσα στις Σχολές μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένας έντιμος τρόπος "Ισοτίμησης". Θεωρώ ότι η Επιτροπή και ο Υπουργός Παιδείας θα το λάβουν υπ' όψιν!!! Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια, βλέπεις να υπάρχει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ!! και σε κάποιους δεν αρέσει (λες και δεν έχουν γίνει στο παρελθόν ανάλογες μετεξελίξης). Αναμένουμε όλοι οι Πτυχιούχοι των δύο Ιδρυμάτων να πάρει «σάρκα και οστά» η μετεξέλιξη των δύο Ιδρυμά των για όλους τους ...Πτυχιούχους και ενεργούς Φοιτητές.

panos
|

κ. ΚΚ μπορείτε να μας πείτε Για ποιο λογο γινεται η συγχώνευση του ΤΕΙ Αθηνασ και Πειραια σε Πανεπιστημιο; Τι πτυχια θα χορηγει το νεο Πανεπιστημιο ΠΕ ή ΤΕ; Δεν μπορω να καταλάβω πως μπορει να συνδεεται ολο αυτο με τον ΑΣΕΠ; Όσοι εχουν πτυχιο ΤΕ θα ειναι το ιδιο και μετα την συγχωνευση; Εφοσον το Πανεπιστημιο θα χορηγει πτυχια ΠΕ (και οχι ΤΕ, θελω να πιστευω οτι δεν θα πρωτοτυπησουμε για ακομη μια φορα!) θα πρεπει να υπαρξουν μεταβατικεσ Διαταξεις για τους φοιτητες και τους πτυχιουχους των δυο ΤΕΙ.

KK
|

@Απορων
Τι σχεση εχει η ΑΣΣΟΕ; Μαλλον σας διαφευγει οτι φοιτητες και αποφοιτοι των ΤΕΙ ηταν ΤΕ και ενα πρωινο θα γινουν ΠΕ. Σκεφτειτε λιγο αυτο που σας ειπα για τον ΑΣΕΠ. Διαβαζω σε αλλο σχολιο οτι αυτη η εξισωση θα ειναι για οποιον ενδιαφερεται!!!! Αν ειναι δυνατον!!! Οι αποφοιτοι του ιδιου τμηματος να ειναι οι μισοι ΤΕ και οι αλλοι ΠΕ!!! Επαναλαμβανω οτι λιγη υπευθυνοτητα δε βλαπτει. Η βιασυνη και η αρπα κολλα που βασιλευουν στην Ελλαδα θα καταστρεψουν μια προσπαθεια ετων.

panos
|

Νομιζω οτι στα δημοσιευματα γραφουν για μεταβατικες διαταξεις για να "εξισωθούν" πτυχιουχοι και φοιτητες αυτων των δυο ιδρυματων. Απ οτι καταλαβενω δεν θα ειναι υποχρεωτικο για ολους, θα ειναι μονο για οσους ενδιεφερονται, και αυτοι θα πρεπει να το σκεφτουν, γιατι θα περνουν στον κλαδο ΠΕ και δεν θα μπορουν να υποβάλλουν αίτημα για τις θεσεις εργασιασ του δημοσίου ως υπαλληλοι ΤΕ στο δημοσιο.
Νομιζω οτι οι σκεψεις του George ταυτιζονται με τις εξελιξεις που θα ερθουν για τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστημια.

Απορών
|

@ΚΚ
Τα στοιχεία 1,2 έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί (κάποιες αντιδράσεις κάμπτονται με νέες προτάσεις), το 5 είναι απλό και ολοκληρώνεται, το 7 είναι απλούστατο καθώς τα διάδοχα σχήματα αποκτούν όλα τα δικαιώματα, εμπράγματα και μη.
Για το 6 ολοκληρώνεται η προεργασία.

Τα σημεία 3 και 4 (φοιτητές και απόφοιτοι βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, καθώς υπάρχουν επιθυμίες και προσχέδια αλλά επειδή εμπλέκονται απόφοιτοι διαφόρων κατηγοριών η λύση θα δοθεί μετά από προσεκτική και ενδελεχή μελέτη. Υπάρχει το ιστορικό των Παιδαγωγικών Ακαδημιών αλλά χρειάζεται προσοχή.

Οι πτυχιούχοι θα πρέπει να καταλάβουν κάτι: ό,τι ισχύει τώρα θα συνεχίσει να ισχύει και μετά την κατάργηση των 2 ΤΕΙ, όπως έγινε με τους πτυχιούχους της ΑΣΣΟΕ. Το ζήτημα είναι να αποκτήσυον περισσότερα δικαιώματα, ουδείς θα τους στερήσει κάποια από τα υφιστάμενα. Εμμένω σε αυτό, ένεκα του γεγονότος ότι η παραπληροφόρηση πηγαίνει σύννεφο.

KK
|

@Manos
Το τραγικό είναι ότι η Πρυτανις μιλάει για διοικούσα τον Ιανουάριο του 2018!!! Δηλαδή όλα θα έχουν λυθεί ως τότε; Ή μήπως θα συνυπάρχουν τα 2 ΤΕΙ και το Πανεπιστημιο; Κάτι ακόμα. Υπάρχουν αρκετοί ανοιχτοί διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ που απευθύνονται σε πτυχιούχους ΤΕ. Αν κάποιος πτυχιούχος ΤΕ των δυο αυτών ΤΕΙ έχει κάνει αίτηση γι αυτές τις θέσεις και ξαφνικά βρεθεί ΠΕ δεν θα ακυρωθεί;

Manos Per
|

Δεν θα το θεωρούσα πάντως "άνευ προηγουμένου" μιας και στα φιάσκα (ερασιτεχνισμοί του χειρίστου είδους βλ. διαπραγμάτευση τύπου Βαρουφάκη) έχουν ήδη διαπρέψει. Άλλο ένα στον μακρύ κατάλογο...

KK
|

@Manos
Συμφωνω απολυτα μαζι σου. Αυτες οι "λεπτομερειες" που ανεφερα (καθως και αναριθμητες ακομα που μπορω να σκεφτω) σχετιζονται με τον χρονο και οχι με την ουσια. Ολα μπορουν να λυθουν αρκει να υπαρχει σχεδιο και οργανωση. Επειδη ομως στην Ελλαδα πρωτα βαζουμε τα κεραμιδια και μετα σκεφτομαστε οτι πρεπει να ριξουμε θεμελια φοβαμαι οτι η ολη προσπαθεια θα ειναι ενα φιασκο ανευ προηγουμενου.

Manos Per
|

Η βιασύνη ΚΚ είναι ότι θέλουν να το βάλουν στο μηχανογραφικό, όχι ότι προσπαθούν να το στήσουν. Φαίνεται (σε μένα) σαν να θέλουν να πάνε σε εκλογές (στο 19 ή και νωρίτερα), έχοντας πάρουν τις ψήφους των φοιτητών και των αποφοίτων ΤΕΙ με κάποιο τρόπο, όπως έκαναν παλιά κάποιοι άλλοι, που έταζαν "ψηφίστε μας για να σας δώσουμε Ε.Δ". Και τους ψήφιζες, έρχονταν στην εξουσία και Ε.Δ δεν έπαιρνες. Έτσι και τώρα, φαίνεται πως κάτι άλλο παίζεται. Ελπίζω όχι κάποια πολιτική..., αλλά μεγαλύτερου βεληνεκούς από τους προηγούμενους...

KK
|

Υπαρχει κατι περιεργο στην ολη διαδικασια και αυτο ειναι η απιστευτη βιασυνη για να ιδρυθει (ενα ακομα) Πανεπιστημιο. Δεν εχουν ξεκαθαριστει ακομα:
1. Ποιες θα ειναι οι νεες σχολες και ποια τα νεα τμηματα
2. Αν εχουν επαρκες προσωπικο οι νεες δομες
3. Τι θα γινει με τους υπαρχοντες φοιτητες
4. Τι θα γινει με τους αποφοιτους
5. Αν υπαρχει καποιο σχεδιο για την ενοποιηση των διοικητικων/τεχνικων υπηρεσιων
6. Πως θα κατανεμηθουν οι υπαρχοντες χωροι στις νεες δομες
7. Τι θα γινει με ερευνητικα ή αλλα προγραμματα και υποτροφιες που εχουν δοθει στα ΤΕΙ τα οποια θα γινουν Πανεπιστημια.
Ειναι ολα τοσο ευκολα κι απλα; Ή θα γινει η γνωστή ελληνικη αρπα-κολλα και μετα θα τρεχουν καποιοι και δεν θα φτανουν;

Ribopaido
|

Kοίτα υπάρχουν συζητήσεις με πολλα και το ΤΕΙ ΑΜΘ με το Δημοκρίτειο.. Συμφωνώ απόλυτα και γω ειμαι καχύποπτός γιατι σαν μηχανικος Τ.Ε έχω δεί πολλα να τάζουν και τελικά ΤΙΠΟΤΑ.. Μακάρι να γίνει κατι καλο..
Γιατι θέλει ακριβείς κινήσεις και σωστές.. ελπίζω να μην μεινουμε απέξω

Manos Per
|

@Ribopaido
Δεν έχω λόγους να αμφισβητήσω ότι όντως έτσι σου είπαν. Έχω λόγους να είμαι καχύποπτος απέναντι σε αυτούς που τα λένε. Επίσης αυτή η διαδικασία της πανεπιστημιοποίησης μόνο δυο ιδρυμάτων, και η φούρια να το βάλουν του χρόνου στο μηχανογραφικό, είναι πολύ περίεργη. Οι απόφοιτοι των υπολοίπων ΤΕΙ τι γίνονται; Ακόμα κι αν προοδευτικά συμβεί το ίδιο και με τα υπόλοιπα ΤΕΙ, μήπως θα υπάρξει κάποια σεβαστή διαφορά χρόνου, όπου οι απόφοιτοι των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά θα βρεθούν με αναβαθμισμένα πτυχία και όλοι οι υπόλοιποι θα περιμένουν πότε θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες οι σχολές τους; Τεσπα, για να μην μακρηγορώ, είμαι πολύ επιφυλακτικός. Καλύτερα να ενσωμάτωναν όλα τα ΤΕΙ σαν προγράμματα σπουδών στα πανεπιστήμια και μετά βλέπαμε. Θα μου πεις ποιο από τα πανεπιστήμια θα δεχόταν; Πάντως άλλα πανεπιστήμια δεν σηκώνει η Ελλάδα, οπότε το λουκέτο φαίνεται η πιο πιθανή λύση και μετά όποιες σχολές ενταχθούν... κάπου.

Ribopaido
|

Μάνο αυτο π λες δεν ισχύει θα υπάρχει διαδικασία ισοτιμησης και στο λέω εκ των έσω... Καλημέρα

Manos Per
|

Νομίζω πως κάποιοι φίλοι απόφοιτοι των ΤΕΙ δεν έχουν καταλάβει κάτι. Τα ΤΕΙ βάζουν λουκέτο. ΟΛΑ. Οι απόφοιτοί τους μένουν ξεκρέμαστοι. ΟΛΟΙ. Τα πτυχία που θα χορηγούν τα νέα αυτά ιδρύματα, είτε πανεπιστήμια γίνουν, είτε ενσωματωθούν σε πανεπιστήμια, δεν θα είναι ισότιμα με τα δικά τους. Θα βρεθούν με ένα πτυχίο, σχολών που καταργήθηκαν. ΔΕΝ θα υπάρξει διαδικασία ισοτίμισης, γιατί πολύ απλά τα νέα μαθήματα θα είναι αντίστοιχα αλλά δεν θα είναι ισότιμα. Όλα τα πανεπιστήμια, ακόμα και το υποτιθέμενο Δυτικής Αττικής, θα θέσουν θέμα μη πληρότητας των προσώπων που δίδασκαν στα ΤΕΙ. Οπότε θα ζητήσουν ουσιαστικά κατατακτήριες για τους παλιούς αποφοίτους τους. Όσοι προλάβουν δηλαδή. Παίδες, στο βωμό των μνημονιακών δεσμεύσεων, θα καταργήσουν μόνο ΟΛΑ τα ΤΕΙ και όχι τα προβληματικά ΑΕΙ. Μην πιστεύετε παραμύθια, πίσω από όλα βρίσκεται η έξωση των αποφοίτων τους από την αγορά εργασίας.

Aλέκα
|

Tι θα γίνει με τις αποσπάσεις στα ΑΕΙ περιμένουμε ολο το καλοκαίρι

Απορών
|

@Δημήτρης
Γενικότητες, χωρίς να λέτε κάτι το συγκεκριμένο. Γνωρίζετε τις δομές, το προσωπικό, τις επιστημονικές συνεργασίες, τα επιτεύγματα, όλες τις εκφάνσεις της λειτουργίας των 2 ιδρυμάτων;
Γνωρίζετε ότι οι καθηγητές τους τα 2 τελευταία έτη εξέλεξαν πλήθοςω καθηγητών Παν/μίων, όντες μέλη εκλεκτορικών τοποθετημένα από τα ΙΔΙΑ τα Πανεπιστήμια, χωρίς αυτό να είναι υοχρέωση;
Γνωρίζετε τα δεκάδες διδακτορικά που συνεπίβλεψαν (επίσημα, όχι διά της πλαγίας οδού) και εξέτασαν σε Ελληνικά Πανεπιστήμια την τελευταία δεκαετία;
Ήμαρτον αυτός ο συνεχής σχολιασμός επί παντός του επιστητού!

@ΓΙΩΡΓΟΣ
Εδώ και 2.5 μήνες επιτροπές εργάζονται συνεχώς, εκθέσεις συντάσσονται και τα ΠΑΝΤΑ υποβάλλονται προς αξιολόγηση από την ΑΔΙΠ και την επιτροπή καθηγητών της αλλοδαπής που προβλέπει ο νέος νόμος. Ποτέ στο παρελθόν δε μετασχηματίστηκε ίδρυμα (ΑΒΣΠ, ΑΒΣΘ, Ανωτάτη Γεωπονική, ΑΣΣΟΕ, Οικοκυρική Σχολή, Πάντειος) μετά από τόση αξιολόγηση. Μάλιστα τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων θα καταστούν γνωστά (ήδη οι αξιολογήσεις Ιδρυμάτων και Τμημάτων υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΑΔΙΠ).

jimmys_b
|

Πραγματικα ειναι να απορει κανεις, καποιοι "ξυπνησαν" μια μερα και βλεπουν τον κινδυνο "ανωτατοποιησης" των ΤΕΙ. Ζουμε δτην ιδια χωρα; Σε ποσους ακομα νομους, εκτις αυτου που ψηφιστηκε προ ημερων (!!!) πρεπει να διατυπωθει ξανα οτι τα ΤΕΙ ειναι ανωτατα ιδρυματα δηλαδη ΑΕΙ. Ποσες φορες οτι το ΠΕ και ΤΕ ειναι κατηγορια ανωτατης εκπαιδευσης και ΟΧΙ βαθμιδα εκπαιδευσης και οπως στη βουλη ειχε παραδεχτει ο κ. Μητσοτακης, οι μισθοι δεν εξισωνονται, παρα την πολυ μικρη διαφορα που εχουν, λογω δημοσιοικονομικου κοστους και περιπου 50 προεδρικα διαταγματα που απαιτουνταν!

SK
|

Ολοκλήρωσε το έργο του ως Πρόεδρος ο κ. Μιχάλης Μπρατάκος σε υψηλό επίπεδο!! Ως επιστήμονας και ιδιαίτερος ως Άνθρωπος. Η εικόνα μιλάει από μόνη της για αυτά τα δύο Μεγάλα Ιδρύματα Αθήνας και Πειραιά. Εύχομαι ότι καλύτερο!!

Δημήτρης
|

Βάζει ο Μανωλιός τη σκούφια του αλλιώς σε αυτή τη χώρα, αποκτούμε όλοι αξιώματα, τίτλους κτλ για το "θεαθήναι"( και για προφανείς μικροπολιτικούς -ψηφοθηρικούς λόγους) και το μόνο που καταφέρνουμε είναι να ευτελίζουμε τις όποιες αξίες έχουν μείνει σε αυτή τη χώρα....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ