Στις παραλίες κοιμούνται οι αναπληρωτές στη Σαντορίνη

Σε ένα άλλο νησί που "βούλιαξε" από τον τουρισμό, οι συνάδελφοι δε βρίσκουν πού να μείνουν και όσοι τυχεροί βρήκαν κάποιο δωμάτιο ή σπίτι (που σημειωτέον αρκετά από αυτά θα τα πάρουν από 1η Οκτώβρη και μετά και ως τότε....) το ενοίκιο είναι εξοντωτικό!

11/09/2017

Άκουσε το άρθρο

Α. Δεκάδες συνάδελφοι αναπληρωτές, που προσλήφθηκαν πριν λίγες μέρες δεν έχουν πού να μείνουν στη Σαντορίνη. Πολλοί κοιμούνται στην παραλία και άλλοι στοιβάζονται στα ελάχιστα πανάκριβα δωμάτια ή σπίτια που βρήκαν!

Β. Σε ένα άλλο νησί που "βούλιαξε" από τον τουρισμό, οι εκπαιδευτικοί δε βρίσκουν πού να μείνουν και όσοι τυχεροί βρήκαν κάποιο δωμάτιο ή σπίτι  (που σημειωτέον αρκετά από αυτά θα τα πάρουν από 1η Οκτώβρη και μετά και ως τότε....) το ενοίκιο είναι εξοντωτικό! Μιλάμε για γκαρσονιέρες ή δυάρια με ενοίκιο που κυμαίνεται από 350 ως 700 ευρώ! Αλήθεια τι θα φάνε; Πώς θα ζήσουν όταν ο μισθός του αναπληρωτή είναι 850 ευρώ;

Αυτή την απίστευτη   καταγγελία έκανε σήμερα το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για τις συνθήκες που διαβιώνουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε νησιά με υψηλό κόστος ενοικίων, και ζητά:

•    Από  τον υπ. Εσωτερικών να παρέμβει και σε συνεργασία με τον Δήμο να στεγάσει τους αναπληρωτές συναδέλφους (άλλωστε είναι και υποχρέωσή τους και με βάση τον νόμο 3852/2010) σε κατάλληλα οικονομικά σπίτια ή δωμάτια. Να τους εξασφαλίσει επίσης επίδομα ενοικίου για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

•    Από  τον υπ. Παιδείας να παρέμβει, ώστε να λυθεί τώρα το σοβαρό αυτό ζήτημα.

•    Με  παρέμβαση των υπουργείων και του Δήμου να εξασφαλιστεί η σίτισή τους στη στρατιωτική λέσχη που υπάρχει στο νησί.

•    Τα ίδια να γίνουν και για όλους τους  αναπληρωτές στον τόπο που διορίστηκαν.

Η Πανελλαδική Γραμματεία των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί στις Παραστάσεις Διαμαρτυρίας, που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομισθίων, στο υπ. Παιδείας σήμερα Δευτέρα 11/9 στις 13.30 και στο υπ. Εσωτερικών (Σταδίου 27) την Τρίτη 12/9 στις 2 μ.μ., για να απαιτήσουμε να εξασφαλιστεί στέγαση και σίτιση των συναδέλφων μας αναπληρωτών στη Σαντορίνη αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

 

Σχόλια (1)

Δημήτρης
|

Αν ισχύει είναι πράγματι τρομερό.
Οι άνθρωποι που στελεχώνουν τα σχολεία μας, που μέσα σε 2 ημέρες "εκτοξεύονται" από τον τόπο κατοικίας στην περιοχή διορισμού για μισθούς πείνας να κοιμούνται σαν άστεγοι.
Ο Πρωθυπουργός να παρέμβει προσωπικά άμεσα και να δώσει λύση. Έλεος πια με τους τουριστικούς προορισμούς!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ