Δείτε τώρα από το esos/tv την ενημέρωση για το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Οι πρυτανικές αρχές, με επικεφαλής την Πρύτανι του ΤΕΙ Αθήνας, κα Μαρία Βενετίκου, ενημερώνουν το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος αναφορικά με την επικείμενη ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

12/09/2017

Ενημερώθηκε: 12/09/2017, 23:10

Άκουσε το άρθρο

Το esos παρουσιάζει μαγνητοσκοπημένη την την ενημέρωση που έκαναν οι πρυτανικές αρχές, με επικεφαλής την Πρύτανηιτου ΤΕΙ Αθήνας,  Μαρία Βενετίκου,  το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος αναφορικά με την επικείμενη ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΒΕΛΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Αθήνας, οι πρυτανικές αρχές, με επικεφαλής την Πρύτανη του ΤΕΙ Αθήνας, κα Μαρία Βενετίκου, ενημέρωσαν το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος αναφορικά με την επικείμενη ίδρυση του «Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής».

Κατά την εκδήλωση, σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο με πάνω από 500 άτομα, παρουσιάστηκε όλη η πορεία του εγχειρήματος από την έναρξή του έως και την πρόσφατη επίσκεψη (7-9-2017) των πρυτανικών αρχών στον Υπουργό και τον Αν. Γενικό Γραμματέα Παιδείας, κ.κ. Κ. Γαβρόγλου και Γ. Αγγελόπουλο αντίστοιχα.

Στην εκδήλωση παρέστη κι ανέλυσε το προτεινόμενο διάγραμμα Σχολών και Τμημάτων, που έχει γίνει αποδεκτό από την 8μελή Επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας για τη μετεξέλιξη των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ο πρώην πρύτανης και μέλος της Επιτροπής, κ. Μιχάλης Μπρατάκος, ο οποίος ανεφέρθη εκτενώς στα ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά του νέου πανεπιστημίου που προτείνονται. Παρέστησαν επίσης οι Πρόεδροι του συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ Αθήνας, κα Λίλιαν Αντωνίου και του ΤΕΙ Πειραιά, κ. Απόστολος Κοκκόσης.

Η απόφαση και η ανταπόκριση όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΙ Αθήνας είναι ομόθυμη –με αναμενόμενες μικροενστάσεις: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

 

Σχόλια (5)

Q
|

.....με βαφτισια και χαρτια δεν γινεσαι πανεπιστημιο.Εκτος των απιστευτων νομικων διατυπωσεων που χρειαζονται..

Πανελληνιες 2017
|

Εγώ που πέρασα το 2017 μέσω πανελληνίων στο τμήμα συντηρηςης θα μπω στο πανεπιστήμιο δυτικής αττικης ή θα συνεχίσω ως ΤΕΙ ; δλδ ισχύει για όλους ή μόνο για του επιτυχόντες του 2018 ;

πάμε γι άλλα...
|

από ότι απομαγνητοφώνησα τα τελικά τμήματα είναι αυτά:

Σχολή Μηχανικών
1. Πολιτικών Μηχανικών
2. Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής
3. Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων
α) Ηλεκτρονικών Μηχανικών
β) Ηλεκτρολόγων
4. Μηχανολόγων Μηχανικών
5. Βιοϊατρικών Μηχανικών
6. Ναυπηγών Μηχανικών και Μηχανικών Θαλάσσιας Τεχνολογίας
7. Μηχανικών πληροφορικής και Υπολογιστικών Συστημάτων
8. Μηχανικών Βιομηχανικού Σχεδιασμού και Γραφικών Τεχνών
α) Κλωστοϋφαντουργίας
β) Γραφιστικής
γ) Μηχανικών Αυτοματισμού

ΣΔΟ
1. Διοίκησης Επιχειρήσεων:
α) Διοίκηση Επιχειρήσεων
β) Διοίκηση Οργανισμών Υγείας
γ) Μάρκετινγκ και Διαφήμιση
2. Διοίκησης Τουρισμού
3. Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Επιστήμης Πληροφόρησης
4. Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Επιστήμης

ΣΕΥΠ
1. Νοσηλευτικής
2. Μαιευτικής
3. Φυσικοθεραπείας και Εργοθεραπείας
4. Βιοϊατρικών Επιστημών
α) Ιατρικών Εργαστηρίων
β) Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας
γ) Δερματοαισθητικής και Κοσμετολογίας
5. Ιατροτεχνολογικές επιστήμες
α) Οπτικής και Οπτομετρίας
β) Οδοντικής Τεχνολογίας
6. Δημόσιας Υγείας και Κοινοτικής Υγείας με δυο κατευθύνσεις:
α) Δημόσιας Υγείας
β) Κοινοτικής Υγείας
γ) Κοινωνικής Εργασίας

ΣΤΕΤΡΟΔ
1. Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
2. Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών

Σχ Τεχνών & Πολιτισμού
1. Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης
α) Πέτρας, Μετάλλου, Υφάσματος
β) Εικόνας, Ξύλου, Χαρτιού
2. Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου και Σχεδιασμού
3. Οπτικοακουστικών , ψηφιακών Συστημάτων
α) Γραφιστικής και Πολυμέσων
β) Τέχνης και Τεχνολογίας Οπτικοακουστικών Μέσων

Παρατηρητής
|

Αντιγράφω και μεταφέρω απόσπασμα από την τοποθέτηση του κ. Παπαθανασίου, Καθηγητή του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, του ΤΕΙ-Αθηνών, που αναρτήθηκε παράλληλα με το παραπάνω άρθρο: "Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας πληροί τις προϋποθέσεις του Ν.4485/2017, άρθρο 9, παρ.2, σύμφωνα με το οποίο «Το Τμήμα προάγει την επιστήμη, την τεχνολογία ή τις τέχνες στο αντίστοιχο επιστημονικό πεδίο». Με την έννοια αυτή, δεν είναι κατανοητή η ανακοινωθείσα στις 8-9-2017 πρόταση του ΤΕΙ Αθήνας για τη δημιουργία ενός Τμήματος ΑΕΙ το οποίο θα θεραπεύει δύο (!) πλήρως διακριτά σε διεθνές επίπεδο επιστημονικά πεδία και γνωστικά αντικείμενα, δηλαδή τη Φυσικοθεραπεία (Physical Therapy - Physiotherapy) και την Εργοθεραπεία (Occupational Therapy). Δεν είναι κατανοητή η πρόταση για τη δημιουργία ενός Τμήματος ΑΕΙ, χωρίς εισαγωγικές κατευθύνσεις, που θα εκπαιδεύει επιστήμονες αποφοίτους με πλήρως διακριτά επαγγελματικά προσόντα. Πως είναι δυνατόν από τη μία πλευρά η Πολιτεία (Υπουργείο Υγείας) να έχει αναγνωρίσει τις ανώτατες επαγγελματικές ομοσπονδίες της «ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ» και της «ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ» ως πλήρως αυτοτελή «Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου» και από την άλλη το Υπουργείο Παιδείας να δεχτεί πρόταση συγχώνευσης των δύο αναφερθέντων γνωστικών αντικείμενων και διεθνώς διακριτών επιστημονικών πεδίων σε ένα Τμήμα με ακαθόριστο, στην καλύτερη περίπτωση, τίτλο;"
ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ: ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΤΕΙ περί των αναγραφόμενων?

ΑΠΟΡΙΑ
|

Οποιο τμημα δεν θελει να ενσωματωθει σ αυτο το δημιουργημα (για να μην το πω αλλιως) τι θα απογινει;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ