Η θέση του τμ. Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας για το Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής

13/09/2017

Ενημερώθηκε: 13/09/2017, 10:16

Άκουσε το άρθρο

Ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης του Τμήματος Γραφιστικής.
(Κατεύθυνση Γραφιστικής).

Το Τμήμα Γραφιστικής Κατεύθυνση Γραφιστικής χαιρετίζει την ίδρυση  του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, αποτέλεσμα  συνένωσης των δύο μεγάλων Ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης, του ΤΕΙ Αθήνας και του ΤΕΙ Πειραιά,

Το Τμήμα Γραφιστικής είναι το μοναδικό τμήμα πανελλαδικά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με αυτή την ονομασία και πρόγραμμα σπουδών. Τονίζουμε δε ότι  η Γραφιστική έχει μεγάλη απορροφητικότητα των αποφοίτων μας  στην αγορά εργασίας, καθώς επίσης και  καταξίωση, αναγνωσιμότητα και ζήτηση στη  μαθητική κοινότητα,  όπως φαίνεται από τη μοριοδότηση και από τις προτιμήσεις πρώτης επιλογής στο μηχανογραφικό των πανελλαδικών εξετάσεων.

Επιχαίρουμε δε καθώς διαπιστώνουμε ότι ο αγώνας μας για αναβάθμιση των σπουδών του Τμήματός μας και οι δράσεις εξωστρέφειας που έχουμε αναπτύξει, έχουν συμβάλλει καθοριστικά σε αυτή την απόπειρα αναβάθμισης της Σχολής μας και του Ιδρύματός μας.

Συγκεκριμένα το Τμήμα μας έχει σημειώσει εξαιρετικά ακαδημαϊκά επιτεύγματα εξωστρέφειας που αποτυπώνονται συνοπτικά στα παρακάτω:
•    Κινητικότητα συνεργασίες ERASMUS: 55 συνεργαζόμενα πανεπιστήμια στη Ευρωπαϊκή Ένωση με αντίστοιχα προγράμματα σπουδών http://www.teiath.gr/diethnwn/?lang=el

•    Συνεργασία με σημαντικούς Κοινωνικούς Φορείς και Οργανισμούς στην ανάπτυξη των μαθημάτων μας, όπως Αρχαιολογικό Μουσείο, Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, ΣΤΑΣΥ, WWF κ.λπ. (https://kalyterizoi.gr/tags/tei-athinas), το προσφυγικό ζήτημα (http://www.avgi.gr/article/10836/6209101/menymata-allelengyes-se-liga-k…), η Συνεργασία – Δράση με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Διαμέρισμα Κρήτης (2016-17).

•    Επιτυχή σταδιοδρομία των αποφοίτων μας στην εγχώρια και διεθνή αγορά εργασίας, ως Ιδρυτές Μεγάλων Δημιουργικών Γραφείων,  Γραφίστες, Καλλιτεχνικοί διευθυντές όσο και την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία των αποφοίτων μας. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα η παρουσία δύο αποφοίτων του Τμήματος Γραφιστικής ως μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Πανεπιστημίου του  Greenwich κ.κ. Μαυραγάνη και Κανέλλο και ο υπεύθυνος  σπουδών  animation  στο Πανεπιστήμιο του Nottingham κ. Πολυχρονάκης.

•    Συμβολή και πρωτοβουλίες σε σημαντικά πρωτόκολλα συνεργασίας, όπως με την Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, την οποία με προσωπική δράση μελών ΕΠ του Τμήματός μας υποστηρίξαμε επίσημα και συνεργαζόμαστε.

•    Δημιουργία πολιτιστικών γεγονότων όπως το Φεστιβάλ εκπαιδευτικών ταινιών Σύνθεσις (www.synthesisfest.com) , το κάλεσμα συνεργασίας στο Ίδρυμά μας  από την εκπαιδευτική ραδιοτηλεόραση για  τη δημιουργία του σήματος και σποτ της εκπαιδευτικής ραδιοτηλεόρασης για τα 40 χρόνια λειτουργίας της και το κάλεσμα συνεργασίας στο Τμήμα μας από την τηλεόραση της Βουλής των Ελλήνων.  

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τη συνεργασία του Τμήματος μας συνολικά με το Ίδρυμα και την συμβολή του στη δημοσιοποίηση και προβολή σημαντικών επιτευγμάτων του ΤΕΙ Αθήνας,  όπως το σήμα, την αφίσα και το φιλμ για τα 20 χρόνια ΤΕΙ, καθώς επίσης και  τα animation σποτ για τη συνεργασία με τα κινέζικα πανεπιστήμια.

Με βάση τα παραπάνω, βρισκόμαστε στη διαδικασία διαμόρφωσης του προγράμματος σπουδών μας ως αυτόνομο Τμήμα , όπως μας όρισε εγγράφως (Αρ. Πρωτοκόλλου 7344/4-9-2017) η πρύτανης κ. Βενετίκου με την επιτροπή που ορίζεται στο ίδιο έγγραφο και το ολοκληρώνουμε έτσι ώστε να κατατεθεί στις προβλεπόμενες ημερομηνίες και να ανταποκρίνεται στις πανεπιστημιακές προδιαγραφές του νέου φορέα, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στις διεθνείς προδιαγραφές σε αντίστοιχες Σχολές και Τμήματα του εξωτερικού. Εξάλλου, με πολλές από αυτές τις Σχολές του εξωτερικού  έχουμε συνεργαστεί και συνεργαζόμαστε με ακαδημαϊκές ανταλλαγές, συνομιλίες και  διαλέξεις ως επισκέπτες καθηγητές μέσω της κινητικότητας Erasmus.

Έχοντας δε τα απαιτούμενα μέλη ΔΕΠ (20) με πλήρη ακαδημαϊκά προσόντα (Διδακτορικά, κ.λπ.) και με μεγάλη καταξίωση στον αντίστοιχο επαγγελματικό χώρο του αντικειμένου διδασκαλίας (Γραφίστες, Ζωγράφοι , Δημιουργοί Πολυμέσων και Animation) και με δεδομένη την μοναδικότητα του Τμήματος μας Πανελλαδικά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, διαμορφώνουμε το πρόγραμμα του Τμήματός μας έτσι  ώστε να ενταχτεί ως αυτόνομο στο νέο πανεπιστήμιο προσδίδοντας του  προστιθέμενη αξία. Επιθυμία μας είναι  να συνεχίσουμε  τη δημιουργική μας πορεία με περισσότερες ακαδημαϊκές επιτυχίες και διεπιστημονικές συνεργασίες στον νέο υπό ίδρυση φορέα.   

Το Τμήμα Γραφιστικής τοποθετείται θετικά στην ίδρυση του νέου Πανεπιστημιακού φορέα, ως ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΤΜΗΜΑ συμβάλλοντας στην αρμόζουσα αναβάθμιση σπουδών.  

 

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ