ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Η θέση του ΚΔΣ της ΟΣΕΠ ΤΕΙ για την Ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Δημοσίευση: 14/09/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μετά την ενημέρωση και τις εισηγήσεις των μελών του ΚΔΣ που είναι και μέλη ΔΕΠ των δύο συλλόγων Αθήνας και Πειραιά, για την Ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που θα προκύψει από την συγχώνευση του ΤΕΙ Αθήνας  και του ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ βάσει του νόμου 4485/2017, το ΚΔΣ της ΟΣΕΠ ΤΕΙ διεκδικεί τα παρακάτω:

1.  Διασφάλιση όλων των θέσεων των μελών ΔΕΠ και τοποθέτησή τους  με ελεύθερη επιλογή θέσεων στα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, όπως έγινε με την κατάργηση των Γενικών Τμημάτων των ΑΕΙ με το Ν4009/2011 και τη δυνατότητα, ελεύθερης επιλογής τμήματος.
Επίσης να δίνεται η δυνατότητα αλλαγής του γνωστικού αντικειμένου, δεδομένου ότι οι τεχνολογίες εξελίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς, με αποτέλεσμα πολλά γνωστικά αντικείμενα να μην θεραπεύουν πλέον επιστημονικά πεδία. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι διαγράφεται το προηγούμενο έργο των μελών ΔΕΠ, δημοσιεύσεις, ερευνητικό έργο, ετεροαναφορές, κ.ά.

2. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας των μελών ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ και του Διοικητικού Προσωπικού.

3. Πρέπει άμεσα  το Υπουργείο Παιδείας να προβεί στην ολοκλήρωση των επαγγελματικών προσόντων των τμημάτων ΤΕΙ που παραμένουν ακόμα σε εκκρεμότητα.

4. Να υπάρξει άμεση μεταφορά των επαγγελματικών δικαιωμάτων των τμημάτων που συγχωνεύονται ή καταργούνται ή γίνονται κατευθύνσεις των νέων τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

5.  Να δίνεται η δυνατότητα ανάλογα με την αυτοδυναμία μελών ΔΕΠ τους,  στα Τμήματα, στις Σχολές ή στα Ιδρύματα να αποφασίζουν για το μέλλον τους.

Πάνω από όλα προέχει αυτή τη στιγμή η Ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που θα προέλθει από τη συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων και θα οδηγήσει σε συγχωνεύσεις και άλλων ΑΕΙ με τη δημιουργία Ιδρυμάτων, που θα ανταποκρίνονται καλύτερα στις νέες προκλήσεις των τεχνολογιών, των επιστημών και της έρευνας προς όφελος της κοινωνίας.

Τα παραπάνω συνάδουν με τη διαχρονική πάγια θέση της ΟΣΕΠ ΤΕΙ για τον «Ενιαίο Χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας» και ανταποκρίνονται στο αίτημα μας για μια  Δωρεάν, Δημόσια και Ποιοτική Ανώτατη Εκπαίδευση, που θα παρέχει στους αποφοίτους AEI πτυχία, που θα οδηγούν σε υψηλά ποσοστά απορροφητικότητας στην αγορά εργασίας.  

Ο Πρόεδρος Κοκκόσης Απόστολος AΕΙ Πειραιά Τ.Τ          
Ο Γενικός Γραμματέας Αδαμίδης Παναγιώτης ΑΤΕΙ  Θεσσαλονίκης

 

Σχόλια (4)

 
Γιάννης
17 Σεπ 2017 12:30

Καλα δε θα πάνε οι καθηγητές ΣΕΥΠ στη ΣΤΕΦ. Θα προκύψουν νέα τμήματα από τις συγχωνεύσεις που θα στελεχωθούν από το υπάρχον δυναμικό. Αλλιώς δε γίνεται

 
ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ;
16 Σεπ 2017 14:03

@Γιαννης
Τι σχεση εχει η εκθεση της ΑΔΙΠ μ αυτο που λεω εγω κυριε; Με ποιο δικαιωμα μπορει οποιοσδηποτε να αλλαξει το γνωστικο αντικειμενο και να παει οπου θελει χωρις καμια διαδικασια αξιολογησης/κρισης;

 
Γιάννης
16 Σεπ 2017 01:37

Χωρίς καμία κρίση και καμία αξιολόγηση; Διάβασε και καμία έκθεση της ΑΔΙΠ να μάθεις ποια ΑΕΙ έχουν πάρει έπαινο και μετά ξαναπές το...

 
ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ;
14 Σεπ 2017 14:13

Δηλαδή νέα γνωστικά αντικείμενα, ελεύθερη επιλογή τμήματος χωρίς καμία κρίση και αξιολόγηση σε ένα νέο Πανεπιστήμιο!!! Ένας νέος επιστήμονας απαγορεύεται να έχει ελπίδα δηλαδή αφού οι ήδη μόνιμοι θα πάρουν ό,τι γνωστικό αντικείμενο θέλουν!!!! Ζήτω η Ελλαδάρα και τα "Α"ΤΕΙ!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.