Placeholder

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Επιστολή στον υπουργό για τις μετεγγραφές φοιτητών

Δημοσίευση: 16/09/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αξιότιμε κ. Γαβρόγλου,
είμαστε δύο αδερφές, δίδυμες, οι οποίες , μετά από έναν ψυχοφθόρο και δύσκολο αγώνα 11 μηνών και όχι μόνο, συμμετείχαμε στις πανελλαδικές εξετάσεις και κατορθώσαμε να εισέλθουμε στις σχολές που επιθυμούσαμε αλλά, δυστυχώς, σε διαφορετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα! Η μία πέρασε στο τμήμα της Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ η άλλη στο τμήμα της Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Αξίζει να σημειωθεί πως η δεύτερη έχασε την Νομική Θεσσαλονίκης για ελάχιστα μόρια (μόλις 8)!

Οι ελπίδες μας, ωστόσο, για μετεγγραφή είναι λιγοστές με το ισχύον νομικό πλαίσιο, αφού οι γονείς μας είναι εκπαιδευτικοί και ο μισθός τους δεν θεωρείται χαμηλός, ώστε να δοθούν κάποια μόρια στην μία από εμάς με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια, για να μεταφερθεί από την Νομική Κομοτηνής στην Νομική Θεσσαλονίκης. Άρα, παίρνει το ένα μόριο, επειδή έχει αδερφή που σπουδάζει σε άλλη πόλη. Φυσικό επακόλουθο, με ένα μόριο η μετεγγραφή να είναι σχεδόν αδύνατη…

Προφανώς, εδώ ανακύπτει ένα μεγάλο πρόβλημα κ. Γαβρόγλου. Αρχικά, δημιουργείται ένα σοβαρό οικονομικό ζήτημα, καθώς οι γονείς μας οφείλουν ξαφνικά να συντηρούν τρία σπίτια, γεγονός εξαιρετικά δύσκολο! Το κυριότερο, όμως, είναι πως εμείς οι δύο δεν έχουμε χωρίσει ποτέ στα 18 μας χρόνια. Έχουμε κοινές παρέες, στο σχολείο ήμασταν πάντα μαζί, ακόμη και σε μια τόσο δύσκολη χρονιά, όπως η φετινή, διαβάζαμε μαζί και γενικότερα ήμασταν η μία το στήριγμα της άλλης. Ελπίζαμε ότι τα όνειρά μας θα τα πραγματοποιούσαμε στην ίδια πόλη, στο ίδιο σπίτι! Επομένως, όπως δεν μπορείτε να χωρίσετε μία ψυχή στα δύο, έτσι δεν μπορείτε να χωρίσετε κι εμάς, καθώς είμαστε μία ψυχή.

Εν ολίγοις, η επιστολή μας αυτή προς εσάς, κ. Γαβρόγλου, έχει ως σκοπό να σας ευαισθητοποιήσει, ώστε να επιληφθείτε της κατάστασης, ίσως δίνοντας ένα επιπλέον μόριο σε περιπτώσεις πολύδυμων τέκνων. Συνεπώς, ομιλώντας από καρδιάς και με απόλυτη ειλικρίνεια, δεν θα θέλαμε να αποχωριστούμε η μία την άλλη σε μια τόσο σημαντική περίοδο της ζωής μας, όπως αυτή της πανεπιστημιακής ζωής!

Με εκτίμηση,

Σοφία και Μαρία

 

Σχόλια (3)

 
Μαρία
17 Σεπ 2017 17:59

Κύριε Υπουργέ, πρέπει να εξετάσετε το θέμα των μετεγγραφών για τους φοιτητές που έχουν αδέρφια φοιτητές. Και εγώ φέτος πέρασα σε πανεπιστημιακή σχολή της περιφέρειας, αλλά η αδερφή μου φοιτά σε σχολή στην Αθήνα. Οι γονείς μας εκπαιδευτικοί υπερβαίνουν τα οικονομικά κριτήρια που ορίζονται για τις μετεγγραφές αλλά όμως δεν μπορούν να συντηρήσουν 3 σπίτια. Παρακαλούμε να αλλάξει ο νόμος και να επιτρέπεται η μετεγγραφή στους φοιτητές στην πόλη που φοιτούν τα αδέρφια τους.
Με εκτίμηση

 
Σταύρος
18 Σεπ 2017 21:02

Η Πολιτεία και το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να εξετάσουν συνολικά το θέμα των μετεγγραφών και φυσικά να δουν με ευαισθησία το θέμα των παιδιών που είναι δίδυμα ή και τρίδυμα.
Οι οικογένειες αδυνατούν οικονομικά να συντηρήσουν τρία σπίτια. Δεν είναι δίκαιο ούτε οικονομικά, αλλά ούτε και κοινωνικά οι οικογένειες να υποχρεώνονται να λειτουργήσουν τρία σπίτια σε τρεις διαφορετικές πόλεις. Είναι αδύνατον.
Κύριε Υπουργέ, περιμένουμε από εσάς ότι θα δείτε το θέμα των μετεγγραφών συνολικά και ότι θα βοηθήσετε οι οικογένειες με δίδυμα, τρίδυμα και γενικότερα οι οικογένειες πολύδυμων κυήσεων ότι δεν θα νιώθουν ότι τιμωρούνται γιατί τα παιδιά τους έδωσαν το ίδιο σχολικό έτος εξετάσεις και πέρασαν σε σχολές που βρίσκονται σε διαφορετικά γεωγραφικά σημεία της χώρας μας.

 
GEORGIA Bageri
05 Νοε 2017 09:51

Κ.Υπουργέ είμαι και εγώ μητέρα πολύδιμης κύησης απέκτησα 3δυμα ήμουν τυχερή που έγινα μητέρα στην ζωή μου αλλά είναι και ατυχή ταυτόχρονα διότι τα παιδάκια μου 2 κορίτσια και 1 αγόρι που σήμερα είναι 18 ετών συμπληρωμένα είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν την κοινωνία όπου ζούμε και αναπνέουμε και επειδή μετά από πολύ κόπο και μεγάλη προσπάθεια δεν πέρασαν στην ίδια πόλη .
Η μία μου κόρη πέρασε στο ΕΚΠΑ και η άλλη ΦΠΨ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και αφού προβήκαμε σε όλη την διαδικασία προκειμένου να γίνει η μεταγραφή της μίας στην πόλη της άλλης δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και ας είχαμε 5 μόρια ++ πολύδιμη κύηση τώρα κάναμε την ένσταση που έπρεπε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημά μας αυτό .
Σε περίπτωση που και ο φίλος μου τα κατάφερνε και πέρναγε και αυτός σε μια σχολή σε 3 πόλη τι θα έπρεπε να κάνουμε εμείς οι γονείς πως να βοηθήσουμε την πατρίδα αφού λόγω υπογονιμότητας εγώ βοήθησα και άντεξα να μεγαλώσω τρία (3) βλαστάρια για τα οποία καμαρώνουμε και έρχεται η πολιτεία σήμερα με αυτόν τον άδικο ξεχωρισμό να φτάνει το παιδί μου να πρέπει να αποχωριστεί το αυτοκόλλητο αδελφάκι της ..
Εύχομαι να να ακουστούν επάξια τα αιτήματά μας και να πράξετε και εσείς όπως πρέπει στις συγκεκριμένες περιπτώσεις διότι όπως αναφέραμε και στην ένσταση πήραν την μεταγραφή παιδιά με πολύ μικρότερη βαθμολογία από της κόρης μου επειδή είχε 6 μόρια πιστεύω ότι θα έπρεπε να γίνεται ποιό σωστά η διεκπεραίωση αυτών των υποθέσεων ..
Ευχαριστώ με τιμή και σεβασμό στο πρόσωπό σας καλή συνέχεια στις επιλογές και στους αγώνες σας .

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ