Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

“Καρφιά” της Α. Διαμαντοπούλου στους Περιφερειακούς Διευθυντές για την αξιολόγηση

“Οι περισσότεροι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης που επελέγησαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είχαν ως βασικό στοιχείο του βιογραφικού τους, το ότι αρνήθηκαν και εμπόδισαν κάθε προσπάθεια αυτό-αξιολόγησης και αξιολόγησης στα σχολεία”
Δημοσίευση: 19/09/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Υπάρχει ίχνος πολιτική τσίπας;",  ρωτάει με δήλωσή της η πρώην υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, σχετικά με τη στάση που τήρησαν επί υπουργίας της στο ζήτημα της αξιολόγησης και τη στάση που κρατούν σήμερα σχετικά με τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της τροπολογίας που φέρνει η κυβέρνηση για την αξιολόγηση το δημόσιο

“Οι περισσότεροι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης που επελέγησαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είχαν ως βασικό στοιχείο του βιογραφικού τους, το ότι αρνήθηκαν και εμπόδισαν κάθε προσπάθεια αυτό-αξιολόγησης και αξιολόγησης στα σχολεία” τονίζει η Αννα Διμαντοπούλου, και  ρωτάει:

  1. Τι λέει σήμερα ο υπουργός Παιδείας;
  2. Τι λένε οι ίδιοι οι περιφερειακοί διευθυντές, οι οποίοι προΐστανται χιλιάδων εκπαιδευτικών, οι οποίοι ακολούθως με τη στάση τους επηρεάζουν τους νέους ανθρώπους;
  3. Υπάρχει ίχνος πολιτική τσίπας;

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζει η πρώην υπουργός Παιδείας,  η καθολική αξιολόγηση σε όλο τον δημόσιο τομέα, με προϋποθέσεις, κανόνες, κοινοβουλευτική συναίνεση και θετικές ή αρνητικές συνέπειες για τους αξιολογούμενους, είναι η βάση της μεταρρύθμισης στο δημόσιο τομέα, με άμεση και καθοριστική επιρροή στην οικονομία και την κοινωνία.»

 

Σχόλια (22)

 
ΣΤΕΡΓΙΟΣ
20 Σεπ 2017 22:23

Γιαννης
19 Σεπ 2017 17:33

"Ελλάδα: η τελευταία Σοβιετια που αρνείται την αξιολόγηση"

Στοιχειωδώς κ. Γιάννη θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι στην ΕΣΣΔ και σε όλες τις σοσιαλιστικές χώρες τα πάνα αξιολογούνταν απο πάνω μέχρι κάτω και αντίστροφα. είχαν και βαθμολογίες απόδοσης σε κάθε εργασία αφού η βασική παραγωγική σχέση ήταν "στον καθένα ανάλογα με την απόδοση" και όχι ισοπεδομένους μισθούς όπως ίσως σας πληροφορήσουν, είχαν μετρήσιμους στόχους, είχαν πλάνα που συζητούταν δημόσια πριν εγκριθούν, κάθε εργαζόμενος αναλάμβανε ένα έργο που μπορούσε να εκτελέσει και ανάλογα με την επιτυχια ή την αποτυχία κρίνονταν... υπήρχαν ειδικά σχολεία και σχολές καινοτόμων ιδεών, υπήρχαν πρωτοποροι εργαζόμενοι που τιμούνταν με ηθικά και υλικά κριτήρια, δεν υπήρχε τίποτα μη αξιολογίσιμο. η διαφορά απο τις καπιταλιστικές χώρες ήταν ότι η αξιολόγηση δεν ήταν έργο των εργοδοτών ή των μάναντζερ, ούτε των ανωτέρων, η Γ.Σ. κάθε μονάδας ή επιχείρησης ήταν τα κυρίαρχα όργανα...

οι αδυναμίες των σοσ. χωρών δεν ήταν ούτε στο εκπαιδευτικό σύστημα, το αντίθετο, ούτε στο σύστημα αξιολόγησης. άλλες είναι οι αιτίες αλλά δεν είναι εδώ το έδαφος τέτοιας συζήτσης. τα συστήματα εκπαίδευσης των σοσιαλιστικών χωρών δεν μπορούμε να τα φτάσουμε ακόμη (οι τεχνίτες και επιστήμονες απο εκεί αποτελούν ακόμη δείγματα ποιότητας , αντίθετα εδώ πάμε πίσω, δείτε και την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΠΕ για να καταλάβετε τις σκληρές αλήθειες.

https://www.esos.gr/arthra/52867/xespathose-i-dake-pe-kata-toy-k-mitsota...

 
Απελπισμένος
20 Σεπ 2017 20:34

Όταν την ακούς θυμώνεις ..μετά απελπίζεσαι!Αξιολογήστε την.Δεν προλάβατε την αξιολόγησε ο λαός γιαυτό και δεν είναι πουθενά!

 
kmap
20 Σεπ 2017 20:30

@Γιάννης: Οεγανωσε το μελλοντικό σύστημα διανομής (Διόφαντος) και μια χρονιά δεν υπήρχαν βιβλία πουθενά.Εσύ που ήσουν είχατε βιβλία;Θα μας τρελάνετε;Τι παρωπίδες λες; Ύματον κύριε!

 
Γιώργος
20 Σεπ 2017 19:27

@ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Πολύ σωστά! Με κάλυψες απόλυτα. Αυτά που λέει η κα Διαμαντοπούλου είναι μεν σωστά αλλά το 2011 δεν είναι πολύ μακριά και όλοι θυμόμαστε τα δείγματα γραφής που είχε δώσει και η ίδια.

 
ΗΡΑ*
20 Σεπ 2017 19:06

Η πρώτη διδάξασα τι εστί σκληρή κομματικοκρατία και αναξιοκρατία κ. Διαμαντοπούλου ήταν αυτή που εφαρμόστηκε επί της υπουργίας σας ! Και για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη οι των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. προσπαθούν να σας αντιγράψουν αλλά δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά, λόγω ασχετοσύνης βέβαια, αλλά πού θα πάει, θα μάθουν. Θα πρέπει τουλάχιστον να τους αναγνωρίσετε τις... φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν.Εσείς όμως και οι τότε στενοί συνεργάτες σας - θα έγραφα περισσότερα γι' αυτούς αλλά, αλλά.... - δεν πρέπει να τους ξεχνάμε ποτέ αυτούς, όπως βέβαια κι αυτούς των Μπαλτά-Κουράκη-Χασάπη, Φίλη, Γαβρόγλου και πάει λέγοντας... Εσείς όμως κοι οι τότε στενοί συνεργάτες σας, επαναλαμβάνω, - ή ακριβώς γι' αυτό; - είχατε αναγάγει την αναξιοκρατία σε επιστήμη!... Ιδού, λοιπόν τι εστί αριστεία!!! Ωστόσο κ. Διαμαντοπούλου, δεν πρέπει να αδικούμε τους τωνΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕ.ΕΛΛ. : Εις ό,τι αφορά τουλάχιστον την εφαρμογή των μνημονίων απεδείχθησαν οι καλύτεροι μαθητές και του ΓΑΠ και δικοί σας ! Τα εφαρμόζουν κατά γράμμα ! Ιδού λοιπόν και πάλι τι εστί αριστεία!!! Αμ' πώς ......Και την αξιολόγηση θα περάσουν και το Νέο Σχολείο ΣΑΣ θα επαναφέρουν στο προσκήνιο κ.λπ.,κ.λπ....

 
ΜΑΚ
20 Σεπ 2017 18:04

Συγχαρητήρια για τον 3848/2010 αν και είχε βασική ατέλεια τα υψηλά μόρια της συνέντευξης (15) και τα 4 μόρια για τους αιρετούς των ΟΤΑ που ήταν φωτογραφική .Όσο για την αξιολόγηση θα αξιολογούν και πάλι αξιολογητές-κομματικοί με λιγότερα προσόντα από τους αξιολογούμενους .Θα εμπιστευτούν αυτοί να τους αξιολογήσουν άνθρωποι με λιγότερα προσόντα και μάλιστα διορισμένοι κομματικοί;Για αυτό ποιο πολύ υπάρχουν οι αντιδράσεις.Γιατί δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο διαχρονικά κομματικό -πελατειακό νεοελληνικό κρατίδιο.

 
ΒΛΑΣΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
20 Σεπ 2017 17:23

To επόμενο βήμα των υπουργών Παιδείας θα είναι η εθελοντική έξοδος των εκπαιδευτικών πριν τον Προκρούστη της ''δήθεν ''αξιολόγησης...

 
aganaktismeni
20 Σεπ 2017 16:01

Είμαι Ν.Δ. αλλά η Διαμαντοπούλου έχει απόλυτο δίκαιο .....και οι πυροβολημένοι συνδικαλιστάδες και οι επαναστάτες περιφερειακοι με τα βιογραφικα τους τύπου κεντρικης Μακεδονιας και αιρετοί και προεδροι συλλόγων αν τολμούν ας εναντιωθουν και στον προεδρο του 15 μελους ....

 
νικος
20 Σεπ 2017 15:59

Με ποια ιδιοτητα μιλαει η κυρια?

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
20 Σεπ 2017 13:02

Μα και τα προσόντα των περισσοτέρων Περιφερειακών κα.Διαμαντοπούλου δεν ήταν και τα καλύτερα βάσει των βιογραφικών τους.Οι περισσότεροι συνυποψήφιοι τους είχαν απείρως περισσότερα προσόντα από τους ίδιους.Το χειρότερο ήταν ότι επειδή ήταν και Πρόεδροι των Συμβουλίων Επιλογής για Διευθυντές Εκπαίδευσης είχαν από τους περισσότερους υποψήφιους που βαθμολόγησαν πολύ λιγότερα προσόντα επίσης.
Για αυτό οι περισσότεροι φοβούνται και δεν θέλουν την αξιολόγηση.Γιατί οι αξιολογητές κατά την παγία νεοελληνική πρακτική θα είναι σκληροί κομματικοί με ότι συνέπειες έχει αυτό.Ας δημιουργηθεί ανεξάρτητο σώμα αξιολογητών με μέλη προερχόμενα από τον ιδιωτικό τομέα.Δηλ.να μην είναι δημόσιοι υπάλληλοι και άρα κομματικά διορισμένοι σαν αξιολογητές.
Όσο για σας κ.Διαμαντοπούλου δεν πρέπει να απαντήσετε κάποια στιγμή με τι αιτιολογία και ποιοι σας εισηγήθηκαν στις επιλογές σχολικών συμβούλων του 2011 να αποκλείσετε με εγκύκλιο σας αυτούς που είχαν ήδη επιλεγεί για διευθυντές σχολείων,διευθυντές εκπαίδευσης ,προισταμενοι νηπιαγωγείων,εκπαιδευτικών θεμάτων κλπ να είναι υποψήφιοι αν δεν είχαν πρώτα παραιτηθεί από τη θέση ευθύνης που κατείχαν.Πρέπει να απαντήσετε ποιος σας το εισηγήθηκε και γιατί το κάνατε.Το χρωστάτε στους εκατοντάδες που αδίκως και αντισυνταγματικά αποκλείσατε.Αν δεν το κάνατε η σύνθεση του σώματος των σχολικών συμβούλων θα ήταν τώρα,αν και πάνε για χρόνια και βάλε θητεία,εντελώς διαφορετική.

 
ενας γονεας
20 Σεπ 2017 09:16

Γνωμη μου ειναι οτι στην Ελλαδα φοβουνται ολοι την αξιολογηση για ενα και μονο λογο, ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

 
@Γιώργος
20 Σεπ 2017 07:52

Επιτέλους μια φωνή λογικής μέσα στον ορυμαγδό των ιδεολογικοληπτικών αριστερών. Ο λαός που πληρώνει από το υστέρημά του το μισθό σας, ω εκπαιδευτικοί, έχει λόγο μέσα από τους θεσμούς. Πρέπει να είναι βέβαιος ότι τα χρήματά του πιάνουν τόπο. Εδώ με αυταρχικό τρόπο, για να μη πω τίποτε βαρύτερο, αρνούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι την αξιολόγηση. Οι ίδιοι που επιλέγουν με αυστηρά κριτήρια τον ελαιοχρωματιστή, το φροντιστήριο, τα καταστήματα που ψωνίζουν κτλ.
Δεν υπάρχει, πράγματι, τσίπα.

 
κορνήλιος
20 Σεπ 2017 06:47

όταν κυρία μου θελήσετε να προχωρήσετε και εσείς σε μία αυτοαξιολόγηση , τότε ,ίσως, θα αντιληφθείτε γιατί όλοι εμείς σας αξιολογήσαμε τόσο αρνητικά , ώστε να σας στείλουμε στο σπίτι σας!

 
ΔΚ
20 Σεπ 2017 00:14

Οτι και να κάνετε, την αξιολόγηση που γινεται σε καθε σοβαρο εκπαιδευτικό σύστημα δε θα τη γλυτωσετε , αριστερα φιλαράκια. Μια χαρα τα λεει η Διαμαντοπούλου .

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
19 Σεπ 2017 22:05

Δεν γίνεται να αξιολογούμε μαθητές μας (σύμφωνα με τον υπουργό ο βαθμός μας θα υπολογίζεται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαιδευση ) , να αξιολογούμε προϊσταμένους μας (κρυφά ή φανερά) κι εμείς, λες και είμαστε στη δεκαετία του 1980, να αρνούμαστε να έχουν άποψη οι άλλοι για μας. Το φούρναρη της γειτονιάς μας τον αξιολογούμε πολλές φορές και από τον τρόπο που κρατάει το ψωμί στα χέρια του!!! Εμείς που κρατάμε παιδιά στα χέρια μας;; Ποιοι είμαστε; Τι νομίζουμε για τους εαυτούς μας; Δεν καταλαβαίνουμε ότι υποβαθμίζουμε το κύρος μας , το έργο μας και την αξία του ; Τι έχουμε να φοβηθούμε;;;;;; Δεν βλέπουμε ότι η κατασταση στα σχολεία συνεχώς χειροτερεύει ;

 
ΜΝ
19 Σεπ 2017 21:05

Κωλοτούμπες τις λένε κ. Διαμαντοπούλου. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Αλέξης....

 
Αλλεργικος στο σανο
19 Σεπ 2017 20:36

Αυτη και δυο τρεις αλλοι του Πασοκ βρισκονται σε λαθος κομμα. Σφαλμα των κυβερνωντων που δεν εστειλαν πειθαρχικο με συνοπτικες οσους αρνουνταν τις εντολες της υπηρεσιας και τωρα βγαζουν και γλωσσα....

 
Γιάννης
19 Σεπ 2017 18:40

Αφήστε πού θα πάει η κυρία... Παραδεχτείτε ότι η αξιολόγηση στο δημόσιο αποτελεί άλλη μια κυβίστηση (sic) των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Και για την ιστορία: επί υπουργείας κ. Διαμαντοπούλου οργανώθηκε το σημερινό σύστημα διανομής βιβλίων.

Βγάλτε τις παρωπίδες...

 
Γιαννης
19 Σεπ 2017 17:33

Ελλάδα: η τελευταία Σοβιετια που αρνείται την αξιολόγηση...

 
Στράτος
19 Σεπ 2017 16:29

Οι θέσεις της κ. Διαμαντοπούλου για την αξιολόγηση ταυτίζονται πλήρως με εκείνες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Διόλου τυχαία η κ. Διαμαντοπούλου απέφυγε να συμμετάσχει στις διεργασίες για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κίνημα Γιώργου Παπανδρέου κ.α.). Προφανώς αναμένουμε την πολιτική της ενσωμάτωση στον σκληρό πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας.

 
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
19 Σεπ 2017 16:23

Και μεις αυτό αναρωτιώμαστε εσείς έχετε τσίπα;

 
kmap
19 Σεπ 2017 16:23

Και εσείς έχετε ως βασικό στοιχείο του βιογραφικού σας το σχολείο χωρίς βιβλία ή σε πιο απλά ελληνικά η υπουργός της φωτοτυπίας. Ίσως κάποια στιγμή θα έπρεπε να σας χρεώσουν τα φωτοτυπικά σε κάθε σχολείο της χώρας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ