Placeholder

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Προγράμματα Εξειδίκευσης πιστοποιημένα από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Δημοσίευση: 20/09/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τα Προγράμματα Εξειδίκευσης  του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι πιστοποιημένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (κωδ. 2000488) και προσφέρουν υπηρεσίες συμπληρωματικής εκπαίδευσης από το 2001 στοχεύοντας στην επιμόρφωση τόσο μεμονωμένων ατόμων όσο και συγκεκριμένων επαγγελματικών κλάδων.

Αποτελούν Πυλώνα Δια Βίου Μάθησης, αφουγκράζονται τις σύγχρονες ανάγκες του εργασιακού χώρου και της ελληνικής κοινωνίας και προσφέρουν ένα ανταγωνιστικό προϊόν στον χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων. Υπηρετούν αποτελεσματικά το στόχο τους έχοντας συντελέσει στην επιμόρφωση άνω των 18.000 φοιτητών, εργαζομένων, στελεχών επιχειρήσεων και ανέργων καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων. Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία και Winter & Summer Schools. Τέλος, γίνονται συνεργασίες με άλλους φορείς της χώρας για υλοποίηση προγραμμάτων σε διάφορες πόλεις.

Η ιδέα των Προγραμμάτων Εξειδίκευσης ξεκίνησε από την διαπίστωσή πως υπάρχουν γνώσεις και εμπειρίες τις οποίες δεν έχουν προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες και οι οποίες όμως τους είναι απαραίτητες για να ασκήσουν το επάγγελμά τους ή για να αναπτύξουν τις γνώσεις τους. Επιπλέον, υπάρχουν άτομα τα οποία δεν φοίτησαν σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα και χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις ή δεξιότητες τις οποίες εμείς μπορούμε να παρέχουμε. Χαρακτηριστικά τους είναι η ευελιξία, η απόδοση, η ποιότητα και η θεματική ποικιλία. Η ιδέα έτυχε ευρύτατης αποδοχής από διαμένοντες όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας μας αλλά και της Κύπρου και καλλιεργήθηκε με τη δημιουργία εκατοντάδων προγραμμάτων είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και των ενδιαφερομένων. Στόχος είναι η προσφορά επιμόρφωσης σε θεματικές που ανταποκρίνονται στη σύγχρονη ζήτηση, με παροχή υψηλής ποιότητας προγραμμάτων και συμμετοχή αναγνωρισμένου βεληνεκούς εισηγητών. Οι θεματικές ενότητες είναι:

•    Management & Marketing

•    Λογιστική

•    Χρηματοοικονομική

•    Εκπαίδευση – Ειδική Αγωγή

•    Εφαρμοσμένη Πληροφορική

•    Διεθνείς Σπουδές

•    Μουσική Επιστήμη και Τέχνη

•    Πολιτισμός

Ειδοποιός διαφορά των Προγραμμάτων Εξειδίκευσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έναντι άλλων φορέων υλοποίησης τέτοιων προγραμμάτων είναι αρχικά η πείρα πάνω στην υλοποίηση παρόμοιων προγραμμάτων, αλλά και στο ότι δεν περιορίζεται μόνο σε εισηγητές -  μέλη ΔΕΠ του ίδιου του Πανεπιστημίου αλλά και άλλων πανεπιστημίων και διακεκριμένων στελεχών επιχειρήσεων με μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενό τους. Εισηγητές μας έχουν υπάρξει ανώτατα στελέχη τραπεζών, οργανισμών και επιχειρήσεων αλλά και εξωτερικοί συνεργάτες με εκτενή εμπειρία και άρτια κατάρτιση στα αντικείμενα των εισηγήσεών τους. Εξάλλου, τα προγράμματα λόγω του ότι υλοποιούνται με όλες τις σύγχρονες ηλεκτρονικές δυνατότητες επιτρέπουν στον κάθε ενδιαφερόμενο να τα παρακολουθήσει όποτε θέλει και οπουδήποτε διαμένει. Ακόμη, οι θεματικές ανταποκρίνονται στη σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα και αφουγκράζονται τις ανάγκες της αγοράς. Τέλος, πλεονέκτημα των προγραμμάτων αποτελεί το λογικό κόστος παρακολούθησής τους σε συνδυασμό και με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Τα Προγράμματα Εξειδίκευσης στον τομέα Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έχουν πληθώρα σεμιναρίων που διδάσκονται από καταξιωμένους στον κλάδο εισηγητές από το τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και όχι μόνο. Απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, σε ψυχολόγους, σε άτομα με αναπηρία, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, επαγγελματίες υγείας, ειδικούς παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, απασχολούμενους στην εκπαίδευση και επαγγελματίες διαφόρων επιστημονικών πεδίων. Τα προγράμματα της θεματικής ενότητας είναι πρωτοποριακά, αφουγκράζονται τις σύγχρονες ανάγκες των ενδιαφερομένων και καλύπτουν σε εύρος και βάθος τις απαιτήσεις τους. Η Δια Βίου Μάθηση αποτελεί επιταγή των καιρών και άξονα της Στρατηγικής Ευρώπη 2020 για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση, καθώς οι απαιτήσεις της αγοράς εργασίας αλλάζουν διαρκώς και αναζητείται από το ανθρώπινο δυναμικό μια συνεχής εκμάθηση και εξειδίκευση, με τις οποίες αυξάνονται εκθετικά οι πιθανότητες εισόδου ή επανεισόδου στην επαγγελματική ζωή.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean