Placeholder

ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Δήλωση “βόμβα” υπουργού: Πολλοί Σχολικοί Σύμβουλοι δεν δουλεύουν

Πρόεδρος Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) στο esos: Η ΠΕΣΣ επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί επί όλων των διακινούμενων προτάσεων, φημών και κατηγοριών, όλο το τελευταίο διάστημα, και δημόσια, μετά την επικείμενη συνάντηση του ΔΣ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου
Δημοσίευση: 22/09/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δήλωση “βόμβα” για τους Σχολικούς Συμβούλους έκανε ο πολιτικά προιστάμενός τους υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, παρουσία όλων των στελεχών της Κρήτης.

“Πολλοί Σχολικοί Σύμβουλοι δεν δουλεύουν", είπε ο υπουργός Παιδείας απευθυνόμενος στα στελέχη εκπαίδευσης.

"Είναι βαριά κουβέντα το “πολλοί”… κάποιοι Σύμβουλοι δε δουλεύουν", απάντησαν στον υπουργό οι παρόντες Σχολικοί Σύμβουλοι.

"Δεν συμφωνώ , δεν μπορώ να πω κάποιοι , είναι περισσότεροι από κάποιοι", ανταπάντησε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Σε ερωτήσεις Σχολικών Συμβούλων για το μέλλον του θεσμού ο κ. Γαβρόγλου απάντησε:

Α. Υπάρχει έτοιμο Σχέδιο για το καθηκοντολόγιο και τη διαδικασία των νέων “κρίσεων”, το οποίο θα τεθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα σε διαβούλευση.

Β. Οι νυν Σχολικοί Σύμβουλοι θα ολοκληρώσουν τη θητεία στο τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς

Γ. Από τη νέα σχολική χρονιά 2018-19 θα αναλάβουν οι   Σχολικοί Σύμβουλοι που θα προκύψουν από τις νέες “κρίσεις”.

Σε παρατήρηση ότι ο υπουργός δεν έχει συναντήσει ποτέ του την Πανελλήνια Ενωση Σχολικών Συμβούλων παρά τα σχετικά αιτήματα, ο Αν. Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Γ. Αγγελόπουλος δήλωσε ότι προγραμματίζεται συνάντηση προς το τέλος του μήνα , η οποία θα γίνει παρουσία του Κ. Γαβρόγλου.

Ο κ. Γαβρόγλου είπε πως πρέπει να γίνει αποτίμηση του έργου του Σχολικού Συμβούλου.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση έγινε κατόπιν Πρόσκλησης που απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας στους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Σχολικούς Συμβούλους με κοινοποίηση στους υπεύθυνους των Δομών.

Τέτοια πρόσκληση τα στελέχη εκπαίδευσης, τελευταία φορά είχα λάβει επί υπουργίας “Στυλιανίδη”.

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΣΣ στο esos

Σε τηλεφωνική επικοινωνία,  ρωτήθηκε από το esos ο πρόεδρος των Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) Γιώργος Αλεξανδράτος τι έχει να πει για τα όσα λέγονται τελευταία για το θεσμό του Σχολικού Συμβούλου.   “Η Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων , μας είπε ο κ. Αλεξανδράτος,  επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί επί όλων των διακινούμενων προτάσεων, φημών και κατηγοριών, όλο το τελευταίο διάστημα, και δημόσια, μετά την επικείμενη συνάντηση του ΔΣ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου,  σύμφωνα με τη δέσμευση του ιδίου του Υπουργού”.  

Ταυτόχρονα, ο κ. Αλεξανδράτος τόνισε ότι “η ΠΕΣΣ δηλώνει απερίφραστα τη βούληση της να διαφυλάξει στο ακέραιο το κύρος των ΣΣ και να καταδείξει, εκ νέου, την προσφορά τους στο πλαίσιο του θεσμικού τους ρόλου”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΒΕΛΑΚΙ ΤΗΣ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΣΣ ΣΤΟ ESOS

Σχόλια (57)

 
An
22 Σεπ 2017 21:53

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ κύριε υπουργέ....τελικά αρχίζω να τον συμπαθώ αυτόν τον ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ....ΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ τους Σ.Σ. και τους δντές εκπαίδευσης ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑ.....

 
Μαρία
22 Σεπ 2017 22:16

Άντε πάλι!! Κι αυτός πώς το ξέρει; Του το είπαν μάλλον οι συμβουλάτορες του. Και αυτοί ποιοι είναι; Μάλλον κάποιοι με εμπάθεια στους ΣΣ. Και γιατί το λέει τώρα

 
Μαρία
22 Σεπ 2017 22:19

Άντε πάλι!! Κι αυτός πώς το ξέρει; Του το είπαν μάλλον οι συμβουλάτορες του. Και αυτοί ποιοι είναι; Μάλλον κάποιοι με εμπάθεια στους ΣΣ. Και γιατί το λέει τώρα; Μάλλον για να προετοιμάσει (να επηρεάσει) τη κοινή γνώμη για τις νέες κρίσεις που έρχονται. Αγαπητοί ΣΣ, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παραιτηθείτε όλοι μαζί ταυτόχρονα και άμεσα. Τόση προσβολή δεν ξέρω πόσοι ακόμη μπορείτε να την αντέξετε. Και αν την αντέχετε ..... τότε κάτι συμβαίνει! Παραίτηση όλων άμεσα!

 
Απελπισμένος
22 Σεπ 2017 22:21

Εσείς δουλεύετε ή μας δουλεύετε;Μόνο δηλώσεις κάνετε και ..ο μήνας καλά κρατεί.Από τις Πανελλαδικές αρχίσατε στους συμβούλους καταλήξατε και ο θέος ξέρει τι κάνετε.Δουλέψτε πρώτα εσείς και μετά βλέπουμε τους άλλους.

 
npokias
22 Σεπ 2017 22:22

Τώρα όμως για τις δημιουργικές εργασίες όπως και στον εξορθολογισμό οι σύμβουλοι σας ξελάσπωσαν!!

 
Αλλεργικος στο σανο
22 Σεπ 2017 22:44

Ειπε ο εργατικος

 
arte
22 Σεπ 2017 23:24

Συμφωνούμε Υπουργέ μας. Αρκετοί δεν δουλεύουν.. Τι ακριβώς εννοείτε όμως; Δεν δουλεύουν ως προς τι;Τι βάζετε ως κριτήριο; Το θεσμικό πλαίσιο ή το ουσιαστικό περιεχόμενο; Και λαμβάνετε υπόψη σας τους κρίκους της αλυσίδας (διευθυντές/εκπαιδευτικοί/ΥΠΕΘ/ ....) ή η δήλωση έχει ως μέτρο σύγκρισης το ιδεατό; Το Υπουργείο σας και οι υπηρεσίες τους- και των προηγούμενων- δουλεύει (με όρους βελτίωσης χωρίς πολιτικά τερτίπια) ή μας δουλεύει γενικώς; Οι εκπαιδευτικοί δουλεύουν και πώς; Οι μαθητές μας δουλεύουν ή , πλειοψηφικά, περνούν την τάξη με τα ελάχιστα; Μήπως τελικά δουλεύουμε όλοι όλους;
Αν ποτέ (λέμε τώρα..) η ελληνική εκπαίδευση αποκτήσει α-κομμάτιστη, αντικειμενική, δημοκρατική φυσιογνωμία (όχι αυτή που τελευταία προβάλλετε Υπουργέ μας..Αυτή είναι έωλη αφού στερείται επιστημονικών και πρακτικών ερεισμάτων..) , ελάτε να συζητήσουμε περί δουλειάς ή μη των πανταχόθεν εκπαιδευτικών ''λειτουργών''. Μέχρι τότε, να σας πούμε ότι ..σας βαρεθήκαμε. Εσάς, τους πριν και τους επόμενους. Νυν και αεί..

 
Νικος
22 Σεπ 2017 23:25

Βάλτε μια φόρμα στο υπουργείο να εκφράζουν τη γνώμη τους οι εκπαιδευτικοί για τον Σχολικό σύμβουλο της περιοχής του .

 
ekpaideytikos
22 Σεπ 2017 23:40

είναι κάτι αντίστοιχο με το: "οι νηπιαγωγοί δουλεύουν, οι δάσκαλοι λιγότερο και οι καθηγητές καθόλου" που είπε ο προκάτοχός του, σαν δεν ντρέπονται!!!!!! δεν ταιριάζουν αυτά τα λόγια σε υπουργό, είναι ο υπεύθ/νος επιστ. καθοδήγησης, ο περιφ. δ/ντής που μπορεί να διαβιβάσει ότι θέλει. Προσχηματικό πέρα για πέρα...θέλει να ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους του γιατί σίγουρα δεν μπορεί να τους ευχαριστήσει καταργώντας το θεσμό του σχ. συμβούλου.

 
Breakthrough model of evaluation
22 Σεπ 2017 23:57

Καινοτόμο μοντέλο αξιολόγησης: Η αφοριστικη αξιολόγηση. ....

 
oxi allo karvouno
23 Σεπ 2017 00:04

@ Νικος
Βάλτε μια φόρμα στο υπουργείο να εκφράζουν τη γνώμη τους οι γονείς για τον δάσκαλο της τάξης του.

 
Σάκος του μποξ
23 Σεπ 2017 00:19

Ο πολιτικός προϊστάμενος μιας επαγγελματικής ομάδας δημοσίων υπαλλήλων διαπιστώνει πως πολλά μέλη της ομάδας λουφάρουν. Πολύ ωραία! Όμως…
Αν είναι έτσι γιατί δεν προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες (π.χ. εξονυχιστικό έλεγχο δραστηριοτήτων) και απλώς επιδίδεται σε ρεπορτάζ;;
Αν είναι έτσι γιατί δεν εγκαλεί τους ομοϊδεάτες προκατόχους του;
Αν είναι έτσι γιατί μια κυβέρνηση που μετράει ήδη 2,5 χρόνια στην εξουσία δεν έκανε κάτι για να το αλλάξει;
Αν είναι έτσι, οι παρατάσεις στη θητεία ‘’αυτών που δεν δουλεύουν’’ για ποιον αποτελούν στίγμα και κηλίδα; Για αυτούς που τους αφορούν ή για αυτόν που τις αποφασίζει;
Αν είναι έτσι σε τι οφείλεται η ‘’μικρή καθυστέρηση’’ των 2,5 ετών για την επίλυση του προβλήματος αυτού - πρόβλημα δεν είναι όταν κάποιοι πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν;
Αν είναι έτσι γιατί να διασύρονται και αυτοί οι λίγοι…; που δουλεύουν;
Αν είναι έτσι σε τι οφείλεται το «δεν ξέρω τι θέλω και δεν θα ησυχάσω μέχρι να το αποκτήσω»;;; Σε διοικητική ανικανότητα ή στην έλλειψη γνώσης για το πώς παίζεται το αμπεμπαμπλόμ;

 
ο ψυχίατρος – σιγά μην κλάψω...
23 Σεπ 2017 00:42

Mετά από τρεις υπουργούς της πρώτης φοράς αριστερά, με δύο επιπλέον μνημόνια, τι έχουμε;
Έναν από τους υπουργούς, που μετά το πολιτικό – και πολιτισμικό - σοκ που έπαθαν , μας κερνά διχασμό, στοχοποιώντας ομάδες επαγγελματιών συλλήβδην, κάνοντας bullying πολιτικό και κοινωνικό («οι καθηγητές κάνουν φροντιστήρια σε μαθητές τους, οι σύμβουλοι δεν δουλεύουν, οι διευθυντές δεν κάνουν το υποχρεωτικό ωράριό τους, οι μαθητές δεν ερωτεύονται, ...» ).
Εξηγείται με ψυχολογικούς όρους όλο αυτό το εξουσιαστικό vertigo των αριστερών συγκυβερνώντων με τους ψεκασμένους.
Τάζουν διορισμούς και δεν τους βλέπουμε. Φτωχοποιούν τα σχολεία. Τα μνημόνια έχουν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό. Η πλειονότητα των παιδιών είναι σε κίνδυνο. Τα σχολεία δεν θα αντέξουν ακόμα για πολύ. Άρα, είναι λογικό να λένε άλλα αντί άλλων. Να κάνουν λεκτικά παιχνίδια εντυπωσιασμού και παιχνίδια παραπλάνησης της κοινής λογικής. Φτηνά κόλπα!! Τζογκλερικά παλιάς κοπής και άλλης κουλτούρας, ξένης προς τα πολιτικά μας ήθη!!
Δεν πιάνουν!! Δυστυχώς, βαρεθήκαμε και το δούλεμα αγαπητέ Υπουργέ μου!
Όσο και αν πετάτε τη μπάλα έξω από το γήπεδο, για να συνεχιστεί το παιχνίδι πρέπει να ξαναέρθει μία μπάλα στο γήπεδο!
Και τότε θα χαθεί η μπάλα αγαπητοί μου!

 
rip
23 Σεπ 2017 02:50

Έκφραση γνώμης απο τους εκπ/κους προς τους σύμβουλους άμεσα ////

 
Κ.ΠΟΛΥΖΟΣ
23 Σεπ 2017 03:03

Επέλεξα ένα στίχο της νεκρώσιμης ακολουθίας, με μία μικρή παραλλαγή, που αποδίδει εύγλωττα τα επερχόμενα για τους Σ.Σ.
Μακάρι τα γεγονότα να με διαψεύσουν, αν είναι για το καλό της εκπαίδευσης.
" Ἀπὸ τῶν κριμάτων σου οὐκ ἐξέκλινα, ὅτι σὺ ἐνομοθέτησάς με.
Ἐλέησόν με, Υπουργέ μου!!!!

 
kostas
23 Σεπ 2017 06:14

Ας δώσουν το δικαίωμα στους εκπ/κούς να καταχωρούν κάθε τρίμηνο το έργο των συμβούλων και θα δούμε ποιοι και πότε εμφανιστηκαν σε σχολείο,πόση ώρα έμειναν σε τάξη και τι είπαν!

 
kmap
23 Σεπ 2017 07:30

Βάλτε μια φόρμα στο Υπουργείο να εκφράζουν τη γνώμη τους οι πολίτες για τους δασκάλους και τους καθηγητές των παιδιών τους .

 
Nik-Di-Gryk
23 Σεπ 2017 07:55

Ο κ Υπουργός, αντί για προσβλητικά σχόλια κάθε φορά και εναντίον άλλων, καλά θα κάνει να βγάλει τα παραμορφωτικά γυαλιά και να δει την πραγματικότητα. Κάποιοι ή πολλοί κάποιοι σχολικοί σύμβουλοι δεν δουλεύουν κυρίως επειδή δεν έχουν τα μέσα να δουλέψουν. Δεν έχουν επαρκή γραμματειακή υποστήριξη, δεν έχουν σαφείς και καθορισμένες αρμοδιότητες, δεν έχουν "ηθική" υποστήριξη από το υπουργείο, υπάρχει μια γενικευμένη καχυποψία απέναντί τους, δημιουργημένη από τους συνδικαλιστές, υπάρχει μισθολογική υποβάθμισή τους κ.α.
Αν ο υπουργός ακούσει τους γνωστούς συμβούλους του θα πρέπει να καταργήσει τους ΣΣ, τους διευθυντές σχολείων (όχι όμως τους διευθυντές εκπαίδευσης και τους περιφερειακούς ) και να διαλύσει το σχολείο όπως το ξέρουμε (ίσως να το έχει πράγματι ανάγκη).
Πάντως, ότι έχει να κάνει πρέπει να το κάνει χτες. Η παιδεία ταλανίζεται (μεταξύ άλλων και ) από την ιδεοληψία και την αναποτελεσματικότητα των δομών του υπουργείου. Δεν είναι όλα μαύρα, αλλά και όποια καλά έχουν γίνει χάνονται στον ωκεανό των καθυστερήσεων, των λαθών (επί λαθών).
Όπως πάει το υπουργείο, οι εκπαιδευτικοί θα βλέπουν τον Μητσοτάκη ως λυτρωτή, σε λίγο.

 
Γιάννης
23 Σεπ 2017 10:04

Είπε ο υπουργός: "Πρέπει να γίνει αποτίμηση του έργου των ΣΣ." Μα αυτοί αξιολογήθηκαν πριν 2,5 χρόνια. Δεν εμπιστεύεστε αυτήν την αξιολόγηση. Γιατί δεν προχωράτε την "αποτίμηση" να δείτε ποιοι δεν δουλεύουν. Και να μας τους πείτε όσους δεν δουλεύουν. Έτσι για να δούμε αν θα ξαναγίνουν.
Αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ο θεσμός στοχοποιήθηκε (κυρίως λόγω της εμπλοκής του στην αξιολόγηση και της επιλογής των υπηρετούντων να λειτουργήσουν θεσμικά). Για πολλούς ΣΣ μπαίνουν συστηματικά συνδικαλιστικά εμπόδια στη δουλειά τους. Υπάρχουν ΣΣ με τεράστιες περιοχές ευθύνης και ανεπαρκή κάλυψη οδοιπορικών. Δεν υπάρχει στήριξη (γραμματειακή, υλικοτεχνική). Το πλαίσιο λειτουργίας δεν έχει εκσυγχρονιστεί. Και από πάνω ο ένας υπουργός τους κόβει το επίδομα, ο άλλος τους αξιολογεί με το μάτι, από όλων των υπουργών το περιβάλλον διαχέεται 2,5 χρόνια τώρα μια "απειλή". Ό,τι κάνουν στα σχολεία είναι κατά 90% λόγω προσωπικού κύρους, γιατί το κύρος της θέσης το απαξιώσατε συστηματικά.
Ό,τι γίνει για τους ΣΣ πρέπει να μην είναι αποσπασματικό, αλλά ενταγμένο σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εκσυγχρονισμού και αναδιάρθρωσης της διοίκησης της εκπαίδευσης.

 
Τα γνωστά
23 Σεπ 2017 10:08

Όταν θες να ξηλώσεις κάτι, το απαξιώνεις πρώτα.
Παλιό σαν εφημερίδα του 1920.

 
ΚΟΝΤΑΡΟΧΤΥΠΗΜΕΝΟΣ
23 Σεπ 2017 10:19

Στις επιμορφώσεις που κάνουν οι σχολικοί σύμβουλοι συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι του αντίστοιχου κλάδου; Από τους συμμετέχοντες πόσοι εφαρμόζουν αυτά που τους επιμορφώνει ο σχολικός σύμβουλος; Όταν κάποιος σχολικός σύμβουλος είναι υπεύθυνος για τη μισή ή ολόκληρη την Ελλάδα πως θα τα καταφέρει; Θα αξιολογηθεί από αυτούς που δεν έχει επισκεφτεί ποτέ; Ποιος ευθύνεται όταν δεν εγκρίνονται οι μετακινήσεις εκτός έδρας; Ποιος διαβάζει τις εκθέσεις τους για τη βελτίωση των αναλυτικών προγραμμάτων; Πόσοι συμμετέχουν ή λαμβάνεται η γνώμη τους στη συγγραφή των αναλυτικών προγραμμάτων. Ποιος ευθύνεται για τον "αφοπλισμό" τους όσον αφορά στην αυτοαξιολόγηση; Ποιος ευθύνεται για τη συνεχή απομόνωσή τους; Ποιος; ποιος ποιος;

 
Στράτος
23 Σεπ 2017 10:32

O προγραμματισμός του Υπουργού για τις νέες κρίσεις επιλογής Σχολικών Συμβούλων είναι πολύ μακρινός. Ουσιαστικά παρατείνει και για αυτό το σχολικό έτος τη θητεία των Σχολικών Συμβούλων και σχεδιάζει οι κρίσεις επιλογής νέων να γίνουν μαζί με τις κρίσεις επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης. Μόνο που μέχρι το καλοκαίρι του 2018 δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να βρίσκεται σε ...κρίση και να μην προλάβουν ποτέ να δρομολογήσουν την αλλαγή των παραπάνω στελεχών. Οι εκλογές στις ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως στη Γερμανία, θα έχουν ολοκληρωθεί και τότε πιθανότατα οι ευρωπαίοι "εταίροι" μας θα δρομολογήσουν τις εκλογές στην Ελλάδα με ένα "αδιέξοδο" οικονομικό όπως αυτά που ξέρουν μόνο εκείνοι να στήνουν.
Αν ωστόσο υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος τότε απαιτείται ριζική αλλαγή του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων (μικρότερες περιοχές ευθύνης, διδακτικό ωράριο 8-10 ωρών σε σχολική μονάδα της περιοχής ευθύνης τους, μειωμένο επίδομα θέσης ευθύνης ώστε να είναι εφικτή η ύπαρξη μεγαλύτερου αριθμού Σχ. Συμβούλων με μικρότερες περιοχές ευθύνης όπου θα μπορούν να οργανούν κάποιες δράσεις κ.α).

 
Ελεύθερος
23 Σεπ 2017 10:47

Υπάρχουν 2 πιθανές τροποποιήσεις: α) η κατάργηση των Σ.Σ., που την εύχομαι. Μακάρι να κάνουν κάτι δημιουργικό στις τάξεις οι όσοι ταλαντούχοι και φιλότιμοι, οι δε υπόλοιποι να στρωθούν επί τέλους στην δουλειά.

β) η επαναφορά του επιθεωρητού από την πίσω πόρτα, με άλλη ονομασία. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε πραγματική τραγωδία για την Εκπαίδευση, με εγγυημένα όλα τα στραβά και ανάποδα της παλαιάς εποχής εν Ελλάδι και της νυν εποχής στο εξωτερικό - π.χ. λέγε με Ofsted στην Βρετανία.

 
Γιάννης
23 Σεπ 2017 11:43

Περσινά ξινά σταφύλια... Δείτε πόσοι πρώην Σχολικοί Σύμβουλοι την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια για να γίνουν διευθυντές σχολείων. Αυτοί γνώριζαν την απαξίωση του θεσμού και την επικείμενη κατάργησή του όπως υφίσταται. Κι αυτό για λόγους οικονομίας του προσωπικού. Τέλος οι αυταπάτες.

 
Βλάχ. Αριστοτέλης
23 Σεπ 2017 11:48

Δεν χρειάζονται στην εκπαίδευση, νομίζω, οι σχολικοί σύμβουλοι.
Για διοικητική ενημέρωση έχουμε τον δ/ντή εκπαίδευσης.
Για βελτίωση των διδακτικών μας μεθόδων έχουμε τις διακριτικές αντιδράσεις των μαθητών μας και
Για παιδαγωγική ενημέρωση έχουμε συνδυασμό των δύο παραπάνω με διάθεση για αυτοεπιμόρφωση η οποία δεν μπορεί να επιβληθεί με το ζόρι από το σχολικό σύμβουλο.
Πιθανόν το κράτος θέλει να επιβάλει τρομοαξιολόγηση στους εκπαιδευτικούς και ψάχνει κάποιους να ρίξει την ευθύνη. Αυτό είναι κακό για την εκπαίδευση γιατί με αγχωμένο και φοβισμένο δάσκαλο (λόγω του τρόπου που λειτουργούν οι αξιολογήσεις στη χώρα μας μέχρι τώρα) δεν προάγεται η εκπαίδευση.

 
katia
23 Σεπ 2017 13:21

Κάθε φορά και συστηματικά την τελευταία τριετία στοχοποιείται και μια ομάδα εκπαιδευτικών, δάσκαλοι, καθηγητές, σχ. σύμβουλοι, από την Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και όλη η ομάδα των Δημοσίων Υπαλλήλων από την ελληνική κοινωνία, που στενάζει κάτω από το βάρος της παρατεταμένης κρίσης, στο πλαίσιο μιας πρωτοφανούς ανθρωποφαγίας και επικίνδυνων γενικεύσεων, όπου κοντά στο "ξερό καίγεται και το χλωρό".
Κύριοι,είχατε εδώ και χρόνια "πεδίον δόξης λαμπρόν" για να διορθώσετε και να θεραπεύσετε τα πράγματα και να ορίσετε πιο αποτελεσματικά πλαίσια, να κάνετε δηλαδή, απλώς, καλά τη δουλειά σας.
Τι κάνετε όμως, λόγω της αδεξιότητα ή της άγνοιας ή της αναβλητικότητας σας, μεταθέτετε την ευθύνη από την μια ομάδα στην άλλη και σίγουρα βγάζοντας από έξω τους εαυτούς σας, οι οποίοι εξακολουθείτε, παρόλο που η ελληνική κοινωνία υποφέρει οικονομικά ,να παίρνετε τους παχυλούς μισθούς σας, προσβάλετε ασύστολα.
Αν δεν μπορείτε κύριοι και ίσως είναι και το πιο έντιμο, παραιτηθείτε.

 
Θανάσης
23 Σεπ 2017 14:04

Τέτοιοι ατεκμηρίωτοι χαρακτηρισμοί είναι πρωτάκουστο να εκτοξεύονται από Υπουργό προς υπαλλήλους του. Αυτόματα και συλλήβδην απαξιώνεται, χλευάζεται και δυσφημείται ένα προσοντούχο κομμάτι υπαλλήλων. Αυτή η προσβολή και η δυσφήμηση, ωστόσο, σηκώνει και μήνυση. Πώς θα αντιμετωπίσουν οι Σ.Σ. μεθαύριο Δευτέρα τους συναδέλφους τους, στα σχολεία που θα επισκεφτούν, μετά και την επισήμως εκπεφρασμένη και τοποθετημένη στο κούτελό τους ρετσινιά του τεμπέλη; Και στο κάτω κάτω, από πού τεκμαίρεται ότι οι Σ.Σ δε δουλεύουν, … τι δεν κάνουν σωστά, δηλαδή; Γιατί δε συγκεκριμενοποιεί ο Υπουργός τις αιτιάσεις του; Και το σημαντικότερο, ποιος αξιολόγησε το (μηδαμινό, κατά τον υπουργό) έργο τους και μετέφερε τα σχετικά στοιχεία στον Υπουργό. Πώς στοιχειοθετείται, βρε αδελφέ, αυτή η υποτίμηση και η χολή προς τους Σ.Σ; Εκπαιδευτικοί είναι και αυτοί. Υπάρχει αξιολόγηση στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα; Αλλά βέβαια, οι σύμβουλοι του Υπουργού, που αυτοί (ως φαίνεται, εν αντιθέσει με τους Σ.Σ.) δουλεύουν σκληρά, αντλούν τα αδιάσειστα στοιχεία των ερευνών τους από τις ευλύγιστες τιράντες, που συγκρατούν και ισχυροποιούν τις αξιολογικές κρίσεις τους. Από όσο γνωρίζω, οι Σ.Σ χωρίς κονδύλια, χωρίς γραμματείες χωρίς οδοιπορικά, με ψαλιδισμένο επίδομα, τουλάχιστον προσπαθούν στα πλαίσιο της αξιοπρέπειας (που μάλλον, έστω και ένα κομματάκι της θα έχουν), να λειτουργούν κατά τη συνείδησή τους, ώστε να αμύνονται, κιόλας, και στον βομβαρδισμό των αμφιστρεφὠν, ηθικών κολάφων που δέχονται, κατά ριπάς, τελευταία. Φυσικά, όλα είναι προσχεδιασμένα, μελετημένα και στοχευμένα. Αφήνουμε το μήλο στη μηλιά. Με τα γενικευμένα αρνητικά, βρόμικα και αποκαθηλωτικά σχόλια επιταχύνουμε το σάπισμα. Και τελικά, με περίσσια ανακούφιση και αλαλάζουσες επευφημίες, υποδεχόμαστε την πτώση του αποσυνθεμένου μήλου στον ηθικό και αξιακό καιάδα.

 
Pe19
23 Σεπ 2017 14:47

Και πολλοί πολιτικοί είναι ανέντιμοι. Με τέτοιες εκφράσεις σπιλώνονται επαγγελματικές ομάδες χωρίς να λες κάτι σοβαρό.
Φτάνουμε στις εκφράσεις του συγχωρεμένου του Στ. Ψάλτη :
«Οι μισοί από εσάς είσαστε ηλίθιοι»
Και η ανάκληση
«Οι μισοί από εσάς δεν είσαστε ηλίθιοι»
Στην θέση του ηλίθιος ο συμπαθής ηθοποιός έλεγε τον πλέον συνηθισμένο ελληνικό χαρακτηρισμό.

 
Παναγιώτης
23 Σεπ 2017 15:25

Είναι γεγονός πως πολλοί σχολικοί σύμβουλοι δεν κάνουνε τίποτα και δυσφημίζουν και αυτούς που δουλεύουν.

Επίσης, είναι γεγονός πως ο υπουργός θέλει να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ