Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Διευθυντής ΔΕ Πειραιά προς Διευθυντές Σχολείων: Μην απαντάτε

Τα κενά των σχολικών σας μονάδων σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι αποκλειστική ευθύνη της ΔΙΔΕ Πειραιά και δεν εμπλέκεται η Δημοτική Αρχή με οποιονδήποτε τρόπο.
Δημοσίευση: 25/09/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Έγγραφο προς ολους του   Διευθυντές/Διευθύντριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου  Κορυδαλλού, απέστειλε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Νίκος Μουμούρης, με το οποίο ζητά να μην απαντήσουν σε επιστολή του Δήμου να ενημερωθεί για τα   εκπαιδευτικά κενά και για αιτήματα  εξοπλισμού των σχολικών μονάδων στην ΚΤΥΠ.

“Καλείστε να μην απαντήσετε στο υπ. αριθμ. 29484/15-09-2017 έγγραφο της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Κορυδαλλού”τονίζει ο κ. Μουμούρης απευθυνόμενος στους Διευθυντές των Σχολείων, κι εξηγεί γιατί:

Α. Τα κενά των σχολικών σας μονάδων σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι αποκλειστική ευθύνη της ΔΙΔΕ Πειραιά και δεν εμπλέκεται η Δημοτική Αρχή με οποιονδήποτε τρόπο.

Β. Σε σχέση με τον εξοπλισμό των σχολικών σας μονάδων, επειδή τα αιτήματά σας έχουν προωθηθεί στην ΚΤΥΠ μέσω της ΔΙΔΕ Πειραιά, η ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής θα γίνει σε συνεργασία με τη ΔΙΔΕ Πειραιά.

Επίσης ο Διευθυντής ΠΕ Πειραιά Λεωνίδας Νίκας απέστειλε σήμερα Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου έγγραφο προς το Δήμο Κορυδαλλού με το οποίο καλεί τους Διευθυντές σχολείων να ενεργήσουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, αφού πρώτα τους επισημαίνει ότι:

Α.  Τα εκπαιδευτικά κενά των σχολικών μονάδων δηλώνονται μόνο στη υπηρεσία μας και σε κανέναν άλλο φορέα. Θέματα που αφορούν στην εκπαιδευτική διαδικασία και στο εκπαιδευτικό προσωπικό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Β. Επίσης, αιτήματα για τον εξοπλισμό από την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., σύμφωνα με το υπ ́ αριθμ. ΕΓ: Δ3/Τ3.2/14478/12-10-2015 έγγραφο του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου, της ΚΤΥΠ, υποβάλλονται από 01.01.2016 αποκλειστικά και μόνο μέσω εφαρμογής web. Η διαχείριση των αιτημάτων εξοπλισμού γίνεται αποκλειστικά από συγκεκριμένο λογισμικό, μέσω του οποίου οι σχολικές μονάδες υποβάλλουν τα αιτήματά τους για εξοπλισμό προς την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης που ανήκουν. Στη συνέχεια οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ως αποκεντρωμένες υπηρεσίες του ΥΠΠΕΘ, εγκρίνουν τα αιτήματα και τα διαβιβάζουν ηλεκτρονικά προς την εταιρεία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε., διαδικασία που διασφαλίζει τα ότι τα αιτήματα υποβάλλονται αρμοδίως και δεν χρησιμοποιούνται για «παρεμβάσεις» Δημοτικών Αρχών.

Ετικέτες: 
ΔΔΕ Πειραιά

Σχόλια (12)

 
Maria Bazini
24 Σεπ 2017 23:18

Απο που παιρνει το δικαιωμα να απαγορευει τη πληροφορηση ενας δημοσιος υπαλληλος? Η πληροφόρηση ειναι δικαιωμα των πολιτων και των φορεων ενω η διαφάνεια ειναι υποχρεωση της διοικησης.

 
Johnny the fox
24 Σεπ 2017 23:21

Διαφαίνεται σοβαρό ρήγμα στις σχέσεις του δήμου Κορυδαλλού, σχολείων και ΔΔΕ Πειραιά προς λύπην της συνεργασίας που προφανώς θα υπήρχε. Όμως τελευταία πολλά διαβάζουμε για τον Πειραιά. Θα πρέπει το Υπουργείο να μελετήσει την περίπτωση αυτή για να εκτονωθεί η κρίση μεταξύ ΔΔΕ, δήμων, γονέων, μαθητών καθηγητών, διευθυντών και υποψηφίων διευθυντών.

 
kmap
25 Σεπ 2017 08:08

Καμιά δουλειά δεν έχουν οι Δήμοι να ερωτούν τα σχολεία για τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού..Πουθενά δεν προβλέπεται αυτό.Ερώτημα μπορεί να απευθυνθεί στην ΔΙΔΕμόνο.

 
@kmap
25 Σεπ 2017 17:17

Στα δύσκολα όμως στο Δήμο τρέχουν όλοι... στις επισκευές, συντηρήσεις και για εξοπλισμό τώρα που οι ΚΤΥΠ (πρώην ΟΣΚ) δεν έχουν ούτε ένα θρανίο στις αποθήκες τους να δω που θα πηγαίνουν για εξοπλισμούς τα σχολεία. Οι ΚΤΥΠ έχουν μπει πει στο ΤΑΥΠΕΔ και έχουν πέσει σε λήθαργο. Θα πρέπει πριν γράφουμε κάτι να το ανιχνεύουμε αν είναι έτσι. Αν διασπαστεί η συνεργασία σχολείων με Δήμο τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Στο τέλος, τι το κακό υπάρχει στο να βάλει και ο Δήμος πλάτη για κάλυψη κενών και εξοπλισμού ? τα απαγορευτικά θυέλλης τα βγάζει μόνο το λιμεναρχείο όχι οι Δ/ντές εκπαίδευσης. Αυτό δείχνει κακή συνεργασία και πρόβλημα μεταξύ δήμου και Διευθύνσεων εκπαίδευσης. Μάλιστα βλέπουμε ότι οι δύο διευθύνσεις έχουν ευθυγραμμιστεί και ζυγοσταθμιστεί εναντίον του Δήμου. Θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια.

 
Ελεύθερος
25 Σεπ 2017 18:27

Ωραία! Άμα είναι να βοηθήσουν, να ζητήσουν ενημέρωση για τα κενά σε εκπαιδευτικούς από κάθε σχολείο οι τοπικοί βουλευτές, ο επιχώριος μητροπολίτης, οι συντεχνιακοί, επιστημονικοί σύλλογοι κ.ά., π.χ. το Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Ιατρικός και ο Δικηγορικός Σύλλογος, οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων, το Λιμεναρχείο Πειραιώς και... το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων/Οδηγών.

Oι Δήμοι να κοιτάξουν να ανταποκρίνονται στις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ που έχουν από τον Νόμο, και ας μη φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν.

 
αχ βαβ
25 Σεπ 2017 19:07

αρχισαν τα οργανα...

 
Παναγιωτα Τσατσαμπα
25 Σεπ 2017 20:19

Κατανοητό το ενδιαφερον του δήμου Κορυδαλλού. Ακατανόητη η άρνηση ενημέρωσης σε συνθήκες δημοκρατίας και διαφανειας.
Γιατί δεν πρέπει να ξέρει ο δήμος κάθε στιγμή ποια είναι τα κενά?
Όλοι ξέρουμε ότι οι διευθύνσεις εκπαίδευσης δεν παραγουν πολιτικη, δεν διεκδικούν απλα διεκπεραιώνουν τις αποφάσεις του Υπουργείου.
Οι δήμαρχοι όμως παρεμβαίνουν πολιτικά και διεκδικούν λύσεις. Οι γονείς σε αυτούς προσφεύγουν για τα προβλήματα.
Ειναι φανερο οτι κάποιοι νομίζουν ότι ο ρόλος των δημων περιοριζεται στο να επισκευαζουν τα καζανακια και τις βρύσες.
Αυτο ειναι σοβαρό λάθος κατά τη γνώμη μου.

 
γιαννης
25 Σεπ 2017 20:35

Ειναι πιλοτικη δοκιμη για το συστημα προσληψεων μητσοτακη

 
@Ελευθερος
25 Σεπ 2017 20:36

Σαφως κ αυτα που γραφεις δεν εχουν σχεση με την πραγματικοτητα. Απλα να χοτμε να λεμε. Ολοι αυτοι που αναφερονται ειρωνικα δεν εχουν σχεση με τη σχολικη κοινοτητα. Ο δημος ομως εχει. Ισως δεν γνωριζεις τις σχολικες επιτροπες κ τη δραση τους ουτε τη ΔΕΠ. Για να ειναι ενταξει στις υποχρεωσεις τους θα πρεπει το κρατος να ειναι κ αυτο ενταξει στις δικες του υποχρεωσεις.

 
Johny the fox
25 Σεπ 2017 20:48

Ισως εχει ενδιαφερον να δουμε τα κενα σε ολους τους δημους ευθυνης τις ΔΙΔΕ Πειραια. Τοτε θα βγαζαμε συμπερασματα γιατι ο δημος ζηταει τα κενα. Αντι λοιπον να τα βαζουμε με το δημο καλο θα ηταν να μας εδιδαν την εικονα αυτην. Η κοντρα μεταξυ γονεων Κορυδαλλου που προσηλθαν να ενημερωθουν για τους διευθυντες που κοπηκαν στη ΔΔΕ και τα γεγονοτα ξεφυγαν δειχνουν τη διαμαχη που επικρατει....

 
Johny the fox
25 Σεπ 2017 20:52

Ισως εχει ενδιαφερον να δουμε τα κενα σε ολους τους δημους ευθυνης τις ΔΙΔΕ Πειραια. Τοτε θα βγαζαμε συμπερασματα γιατι ο δημος ζηταει τα κενα. Αντι λοιπον να τα βαζουμε με το δημο καλο θα ηταν να μας εδιδαν την εικονα αυτην. Η κοντρα μεταξυ γονεων Κορυδαλλου που προσηλθαν να ενημερωθουν για τους διευθυντες που κοπηκαν στη ΔΔΕ και τα γεγονοτα ξεφυγαν δειχνουν τη διαμαχη που επικρατει....

 
Φιλόλογος
25 Σεπ 2017 21:14

καλώς ή κακώς οι δήμοι εμπλέκονται στα σχολικά οικονομικά, στα σχολικά κτίρια κλπ. Επίσης οι δήμοι εκπροσωπούν τα συμφέροντα των δημοτών, και η λειτουργία των σχολείων είναι στα άμεσα ενδιαφέροντα των δημοτών. Ειδικά σε μικρές τοπικές κοινωνίες είναι πολύ συνηθισμένο να απευθύνονται οι γονείς στους Δήμους για ελλείψεις εκπαιδευτικών, και είναι λογικό ο Δήμος πριν αρχίσει τις επιστολές διαμαρτυρίας να διερευνήσει το πρόβλημα. Πόσο μάλλον αν υπάρχει η υποψία ότι η Διεύθυνση αγνοεί επιλεκτικά τα κενά μικρών κοινοτήτων, μικρών νησιών ή λιγότερο χάι κλας δήμων. Τα κενά δεν είνσι κρατικό μυστικό, αφού ανακοινώνονται δημόσια όταν γίνεται δήλωση προτιμήσεων. Αν οι διευθύνσεις θεωρούν ότι η διαχείριση του προσωπικού γίνεται ακριβοδίκαια και με διαφάνεια, όσο επιτρέπουν οι λιγοστές προσλήψεις, γιατί να φοβάται την πληροφόρηση;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean