Placeholder

ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Ν. Κεραμεως: Αρμοδιότητα των Σχολικών Συμβούλων η αξιολόγηση και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών

“Στις προθέσεις μας είναι η αναβάθμιση του θεσμού και η βέλτιστη αξιοποίηση των προσοντούχων αυτών στελεχών της εκπαίδευσης”
Δημοσίευση: 25/09/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Κεντρικοί πυλώνες του προγράμματός μας για την Παιδεία είναι η διαρκής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση κάθε πτυχής του εκπαιδευτικού έργου, δηλαδή βασικές αρμοδιότητες των Σχολικών Συμβούλων.

Β. Στις προθέσεις μας είναι η αναβάθμιση του θεσμού και η βέλτιστη αξιοποίηση των προσοντούχων αυτών στελεχών της εκπαίδευσης.

Την παραπάνω δήλωση έκανε η Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως, μετά τη συνάντηση με την Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ).

Η Νέα Δημοκρατία , τόνισε η κ. Κεραμέως, έχει σταθεί στο πλευρό των Σχολικών Συμβούλων, το τελευταίο αυτό διάστημα, τόσο με παρεμβάσεις από βήματος Βουλής, όσο και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα, τα οποία απασχολούν τους σχολικούς συμβούλους, με έμφαση , όπως τονίστηκε από το γραφείο της τομεάρχου παιδείας της ΝΔ “στη συστηματική υποβάθμιση που υφίσταται ο θεσμός τα τελευταία 2,5 χρόνια από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ”.

Συζητήθηκαν, επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο της Ν. Κεραμέως,  θέματα που αφορούν συνολικά την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπως η ελλιπής χρηματοδότηση, αλλά και οι παλινωδίες του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) εξέφρασαν την αγωνία τους ως προς τους σχεδιασμούς του υπουργείου για το μέλλον του θεσμού των σχολικών συμβούλων.

 

 

Σχόλια (18)

 
Kostas
26 Σεπ 2017 23:56

Κάθε φορά που κάποιος υπεύθυνος παιδείας της ΝΔ μιλάει, προκύπτουν άμεσα συμπεράσματα, όμοια τις περισσότερες φορές:
1. Βγάζουν μίσος για τους εκπαιδευτικούς. Λες και αυτοί φταίνε για όλα τα κακά της κατάστασης στην Ελλάδα.
2. Δε μιλάνε ποτέ για δικές τους ευθύνες. Νομίζεις ότι τόσα χρόνια κυβερνούσε κάποια μαγική δύναμη.
3. Δε γίνεται λόγος για το χάος που προκάλεσαν με τη δήθεν αξιολόγηση: Μαλώματα σε συλλόγους, χαμένες ώρες διδασκαλίας, διαθεσιμότητες και τόσα άλλα
4. Μιλάνε συνεχώς για τη γλώσσα της αλήθειας που θα πρέπει να ακούσουμε. Ε λοιπόν την αλήθεια τη νοιώσαμε με τις μειώσεις στους μισθούς μας και τις μετακινήσεις με δικά μας οχήματα σε 4-5 σχολεία κάθε χρόνο.

Θέλουμε ελπίδα οι εκπαιδευτικοί, όχι κυνισμό και απειλές. Σταματήστε λοιπόν να κουνάτε το δάκτυλο και να πουλάτε το παραμύθι της αριστεία!

 
@@@
26 Σεπ 2017 20:51

Αυτό που ακούμε συνέχεια από την Κεραμέως είναι ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αξιολογηθούν...επίσης κάτι είχε πει πέρυσι, ο,τι υπήρχαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί φαντάσματα που δεν κάλυπταν ωράριο... Ο Μητσοτάκης επίσης λέει, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αριθμού εκπαιδευτικών(συμπτύξεις τμημάτων έρχονται και πολύ πιθανό απολύσεις),αλλά ότι θα πρέπει στο μέλλον να γίνονται οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών από το κάθε διευθυντή σχολείου (πάει και το ΑΣΕΠ)...

 
dim
26 Σεπ 2017 19:33

Είμαι μπερδεμένος. Και θέλω και δε θέλω αξιολόγηση. Θέλω την
διαμορφωτική αξιολόγηση που θα γίνει με αντικειμενικό τρόπο και
θα με κάνει καλύτερο εκπαιδευτικό. Δε θέλω την κομματική αξιολόγηση
που θα μου βάλει χαμηλό βαθμό γιατί δεν ανήκω πουθενά. Και είναι
σίγουρο, οτι στην Ελλάδα ο μόνος τρόπος αξιολόγησης είναι ο δεύτερος.

 
ΕΚ
26 Σεπ 2017 14:48

@Στράτος.Σε ποιους νομίζεις ότι απευθύνεσαι;Η αξιολόγηση μας έχει τη σφραγίδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που την υπέγραψαν με το 3ο και 4ο μνημόνιο.Δηλαδή την υπογραφή της κυβέρνησης που στηρίζεις και είναι απαραίτητη για να κλείσει η 3η αξιολόγηση.Για ποια ΝΔ λες;Δική σας είναι η αξιολόγηση και εσείς όπως την υπογράψατε θα την κάνετε.Τα ψέματα τέλος.Δεν σας πιστεύουν παρά ελάχιστοι .

 
@εκπαιδευτικός
26 Σεπ 2017 12:12

Η αξιολόγηση στο δημόσιο και σε μας είναι προυποθέσεις των μνημονίων που υπογράφηκαν.Ειδικά των 3 και 4 μνημονίων που υπέγραψε ο σχίστης τους ή ο 'γκόου μπακ κυρία Μέρκελ'.Ειδικά είναι απαραίτητη για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης που υπέγραψε αποκλειστικά και μόνο ο κος Τσίπρας.Ασε λοιπόν το δούλεμα.Η εποχή του γιτευτή των γιδιών ή της σανοφαγίας έχει παρέλθει.Η αξιολόγησή μας έχει την αποκλειστική υπογραφή του ΣΥΡΙΖα και του κου Τσίπρα προσωπικά.Μπροστά στα όσα υπέγραψαν ο Μητσοτάκης φαντάζει σαν αριστερός και για αυτό και οι δανειστές και οι ξένοι προτιμούν ΣΥΡΙΖΑ που είναι η εγγύηση να περνάν και να υπογράφονται όλα όσα θέλουν χωρίς φασαρίες και αναταραχές.Γίνονται οι φασαρίες που γίνονταν μέχρι το 2014;Δυο μνημόνια μέχρι το 2060 υπέγραψε και υποθήκευσε τη χώρα και την περιουσία της ως το 2115 και δεν ακούστηκε κιχ.Ούτε καταλήψεις Υπουργείων ,ούτε διαδηλώσεις ,ούτε δεν πληρώνω.Άσε λοιπόν το δούλεμα.Κουτόχορτο και σανοφαγία τέλος.

 
Mr Νίκος
26 Σεπ 2017 12:10

Το τρίπτυχο σχεδιασμός - υλοποίηση - αξιολόγηση είναι αυτονόητο σε κάθε ανθρώπινη διαδικασία, από το παιδί που προσπαθεί να φτάσει το παιχνίδι του, μέχρι τη ΝΑΣΑ που σχεδιάζει το ταξίδι στον Άρη. Ανάμεσα σε αυτά, οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα πιστεύουν ότι είναι δικαιωματικά οι μοναδικοί που πρέπει να εξαιρούνται, επικαλούμενοι κάθε είδους δικαιολογία. Επειδή τα κατάφεραν τα τελευταία 35 χρόνια, η χώρα αναγκάστηκε, μαζί με όλα τα άλλα, να υπογράψει μνημόνιο ακόμη και γιαυτό. Πρόκειται για νόμο του κράτους που θα εφαρμοστεί το αμέσως επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση του Συριζα, το σχετικό μασαζ γίνεται έντονα αυτή τη στιγμή από το υπουργείο όπως ξέρουμε όλοι. Σκοπός είναι να πεισθούν οι φίλοι (και πρώην αντιδραστικοί), ότι αυτή η αξιολόγηση είναι καλή ενώ η προηγούμενη ήταν κακιά, καθώς δήθεν ΘΑ οδηγούσε σε απολύσεις . Τώρα λοιπόν, για να μην πέσει η κυβέρνηση, έπεισαν τους ευρωπαίους να επιτρέψουν μια σταδιακή εισαγωγή, να μην αξιολογηθούν κατευθείαν οι εκπαιδευτικοί, αλλά να αξιολογηθούν πρώτα τα στελέχη, χωρίς ουσία βέβαια, καθώς είτε αξιολογηθούν θετικά είτε όχι, δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν και τίποτα να χάσουν. Είναι μια απλή επίδειξη με σκοπό την εισαγωγή στην πραγματική αξιολόγηση την επόμενη χρονιά, είτε από αυτή την κυβέρνηση είτε από την επόμενη.
Το να μιλούσε λαικίστικα η Κεραμέως κατά της αξιολόγησης, μήπως τσιμπήσει ψήφους από κάποιους λίγους μη σκεπτόμενους, θα ήταν παράλογο

 
kmap
26 Σεπ 2017 07:45

Προς Στράτος: Μετά τις εκλογές θα μετρήσεις τους ψήφους: Οι εκπαιδευτικοί δηλαδή είναι οκ me to SYRIZA.Ax ..poy ze;ite al;hueiaq

 
dr-stiv-
25 Σεπ 2017 20:01

Οι σχολικοί σύμβουλοι και τα υπόλοιπα σημερινά στελέχη κυρία Κεραμέως τέρμα..... με τα μνημόνια πρέπει να ψαξετε αλλα θεσμικα όργανα στην παιδεία .....Τα σημερινά είναι και ασύμφορα και αιώνια κομματικά .... ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΈΣ ΔΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ...ΔΝΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ να μείνουν όμως χωρίς επιμίσθια και με διοικητικούς οχι εκπαιδευτικοί ακόμα και στις μητροπόλεις ΟΛΟΙ οι άλλοι ΤΕΛΟΣ ... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στην παιδεία ΕΤΣΙ . θα πάρουμε ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ μισθούς και τις συντάξεις ..... Θα καταργηθούν ΟΛΑ τα επιμίσθια.... ΤΕΛΟΣ τα αιώνια κομματικά στελέχη και τα ΕΚΑΤΟΝΤΆΔΕς ΧΙΛΙΆΔΕς ΕΥΡΏ επιμίσθιά τους .ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΝΥΣΤΕΡΙ ,ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΧΑΙΔΕΜΑΤΑ κάνοντας ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ μας , ΔΩΣΤΕ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ...οι εκπαιδευτικοί ...ΔΕΣΤΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΑ ΣΤΕΛΕΧΗ .

 
Στράτος
25 Σεπ 2017 19:19

Με τέτοιες δηλώσεις της κ. Κεραμέως η ΝΔ εξασφάλισε αμέσως μερικές εκατοντάδες ψήφων των Σχολικών Συμβούλων.
Την ίδια στιγμή έχασε χιλιάδες ψήφους των εκπαιδευτικών της τάξης.

Αδιόρθωτη Νέα Δημοκρατία. Στηρίζουμε τους Σχολικούς Συμβούλους και σχεδιάζουμε πάλι αξιολόγηση εκπαιδευτικών από αυτούς!

 
Δυσαριθμισικός
25 Σεπ 2017 18:57

Επιτέλους, θα αντιστραφούν τα μέλη του κλάσματος και αντί για διαίρεση θα κάνουμε πολλαπλασιασμό!

 
Ανδρέας
25 Σεπ 2017 15:49

Τέτοια να λες κυρία Κεραμέως γ και θα σε τιμήσουν οι εκπαιδευτικοί οι μάχημοι με την ανοιχτή παλάμη τους.

 
Aris Dewey
25 Σεπ 2017 15:46

Αυτό που γνωρίζω εγώ.. είναι πως η προηγούμενη προσπάθεια "αξιολόγησης" παρά λίγο να διαλύσει αρκετούς συλλόγους διδασκόντων.

 
Βασίλης
25 Σεπ 2017 15:43

Στο πλευρό των σχολικών συμβούλων είστε!Στο πλευρό των εκπαιδευτικών ΔΕΝ είστε!

 
ΑΝ
25 Σεπ 2017 15:36

Κυρία Κεραμέως.Αν γίνουν εκλογές μέχρι το φθινόπωρο του 2018,όπως φημολογείται,,θα δεχτείτε επιλογές Σχολικών Συμβούλων και Διευθυντών Εκπαίδευσης που θα γίνουν ελάχιστο χρόνο πριν;Θα τις αναγνωρίσετε έστω και αν είναι προεκλογικές;Αν δε οι εκλογές γίνουν το 2019 και υπάρχουν καταγγελίες για κομματικοποίησή τους,όπως κατάγγειλαν οι βουλευτές σας κκ Γκιουλέκας,Α.Καραμανλή κλπ στη Βουλή για τις επιλογές των Διευθυντών Εκπαίδευσης του 2016 και δημοσιεύτηκαν και στο εσος, θα τις αναγνωρίσετε ή όχι;Ζητούνται σαφέστατες απαντήσεις επί συγκεκριμένων ερωτημάτων.Όχι μόνο λόγια.Πως θα κάνετε πχ την "βέλτιστη αξιοποίηση των προσοντούχων..."όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κάνει για μια τετραετία της θητείας τις δικές του σύμφωνα με τις ιδεοληψίες του επιλογές;

 
iremias
25 Σεπ 2017 14:19

Αδικαίωτος: Εσύ αυτό έχεις καταλάβει;Το ότι 1 χρόνο η ΠΕΣΣ ζητάει συνάντηση με τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ δεν σου λέει κάτι.Το να μην δέχεται συνάντηση ένας ΥΠΟΥΡΓΟΣ με ένα σωματείο ε δεν νομίζω ότι τον τιμά κιόλας!Προφανώς και πρέπει να συναντηθεί με τα κοινοβουλευτικά κόμματα(Πλήν Χ.Α).Η ΟΛΜΕ δηλαδή ή η ΔΟΕ δεν συναντά κανένα;

 
Αδικαίωτος
25 Σεπ 2017 12:36

Απορώ γιατί οι Σχολικοί Σύμβουλοι πηγαίνουν στα πολιτικά κόμματα ζητώντας δικαίωση και επιβεβαίωση του έργου τους. Τελικά, μήπως ο Υπουργός έκανε καλά που τους τα έψαλε; .

 
Απελπισμένος
25 Σεπ 2017 12:28

Σύντομα από ότι βλέπω θα κληθείτε να εφαρμόσετε το πρόγραμμά σας.Είναι η τελευταία σχολική χρονιά με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

 
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
25 Σεπ 2017 12:10

Σε κάθε ευνομούμενο κράτος ισχύουν τα αυτονόητα.Παντού στον κόσμο υπάρχει εποπτεία, αξιολόγηση και επιμόρφωση!Εδώ κυβερνά ...το χάος..

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ