ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Να συγκληθεί άμεσα το ΚΥΣΠΕ για τη γ φάση των αποσπάσεων

Δημοσίευση: 25/09/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Του αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Ν. Φασφαλή

Ενώ η σχολική χρονιά ξεκίνησε και η απαίτηση του Κλάδου για έγκαιρες υπηρεσιακές μεταβολές-μεταθέσεις, αποσπάσεις και πρόσληψη αναπληρωτών σε μια φάση καταφέραμε να επιτευχθεί, εντούτοις οι παθογένειες του συστήματος αλλά και οι επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου οδηγούν σε αδικίες και καθυστερήσεις σε ότι αφορά την ολοκλήρωση των αποσπάσεων.

Γνωρίζουν όλοι ότι έγιναν προσλήψεις αναπληρωτών σε περιοχές όπου οι διορισμένοι περιφερειακοί διευθυντές δίναν μηδενικά κενά ή και πλεόνασμα! Με αποτέλεσμα εκατοντάδες εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων με πολλά χρόνια προϋπηρεσία, οικογενειακούς λόγους αλλά και σοβαρούς λόγους υγείας να μην πάρουν απόσπαση!

Δικαιώθηκα με την αρνητική μου ψήφο στην νομιμοποίηση των κενών αφού το ίδιο το Υπουργείο με την διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών ομολόγησε την ύπαρξή τους.

Απαίτηση του Κλάδου μας είναι η πραγματοποίηση της Γ’ φάσης των αποσπάσεων τώρα!

Να ακολουθήσουν οι αναγκαίες προσλήψεις αναπληρωτών στα κενά που συνεχίζουν να υπάρχουν, άμεσα!

Δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι του Υπουργείου η καθυστέρηση πραγματοποίησης των μετατάξεων και των αποσπάσεων εκπαιδευτικών στα Α.Ε.Ι, για την οποία το ίδιο φέρει την ευθύνη, η καθυστέρηση της γ’ φάσης αποσπάσεων από νομό σε νομό.

Με την ευκαιρία των αναμενόμενων αποσπάσεων στα Α.Ε.Ι αλλά και σε φορείς, διατυπώνω, ακόμη μια φορά, το αίτημα του Κλάδου για επαναφορά των αρμοδιοτήτων αυτών στο ΚΥΣΠΕ, ώστε με αντικειμενικά κριτήρια και διαφάνεια να πραγματοποιούνται και αυτές οι αποσπάσεις.

Το πελατειακό κράτος που όλοι ξορκίζουμε, πρέπει και στην πράξη με τις αλλαγές που ζητά ο Κλάδος, να καταργηθεί επιτέλους!

Με βάση τις αρχές του Κλάδου μας και πιστός στις απόψεις μου, ότι πάνω απ’όλα μπαίνει ο άνθρωπος και η προκοπή της Δημοτικής εκπαίδευσης, ζητώ την ολοκλήρωση των διαδικασιών μέσα στην βδομάδα που διανύουμε!

Ζητώ την άμεση σύγκλιση του ΚΥΣΠΕ με θέμα συνεδρίασης την πραγματοποίηση της γ’ φάσης αποσπάσεων!

 

Ετικέτες: 
Νίκος Φασφαλής

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ