Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Διευθυντής μεγάλης Διεύθυνσης Εκπαίδευσης: Δεν θα κάνω αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Όπως μας δήλωσε ο συγκεκριμένος Διευθυντής Εκπαίδευσης, ανάλογη στάση αναμένεται να κρατήσουν οι περισσότεροι Διευθυντές Εκπαίδευσης.
Δημοσίευση: 02/10/2017
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Διευθυντής μεγάλης Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ο οποίος ήταν Διευθυντής Σχολείου και είχε παραιτηθεί από τη θέση αυτή  το έτος 2014, αντιδρώντας στην τότε αξιολόγηση, δήλωσε σήμερα το πρωί στο esos:

“Εγώ δεν θα αξιολογήσω κανέναν αποσπασμένο εκπαιδευτικό στη Διεύθυνσή μου”.

esos: κε Διευθυντά δεν θα εφαρμόσετε την εφαρμοστική εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας προς όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης;

Διευθυντής Εκπαίδευσης: Δεν αλλάζω στάση από αυτή που είχα κρατήσει το 2014 και με οδήγησε σε παραίτηση από τη θέση Διεύθυνση Σχολείου.

Όπως μας δήλωσε ο συγκεκριμένος Διευθυντής Εκπαίδευσης, ανάλογη στάση αναμένεται να κρατήσουν οι περισσότεροι Διευθυντές Εκπαίδευσης.

 

Ετικέτες: 
Αξιολόγηση

Σχόλια (19)

 
Λουμπινιάρης.
02 Οκτ 2017 11:21

Μιλάει μόνο για τους αποσπασμένους ότι δεν θα αξιολογήσει ? καλά καταλάβαμε ? τους υπόλοιπους που έχουν οργανικές στη ΔΙΔΕ..... θα τους αξιολογήσει ?
Μετά την παραίτηση του από διευθυντής σχολείου τι έγινε ? την έκαναν δεκτή ?

 
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ
02 Οκτ 2017 12:46

Επειδή ο Έλληνας ξεχνάει εύκολα δε σημαίνει ότι είναι και χαζός.Την αξιολόγηση του 2014 την έκαναν όλοι οι τότε Διευθυντές Εκπαίδευσης που ξαναέγιναν στις επιλογές του 2016 οι περισσότεροι.Μόνο ένας δεν αξιολόγησε τότε ούτε τους διοικητικούς, ούτε τους Διευθυντές σχολείων και ενώ στις εκλογές τον έβγαλαν πρώτο και με διαφορά και είχε και όλα τα προσόντα τον έκοψαν στη συνέντευξη .Τι εννοεί λοιπόν αυτός ο Διευθυντής Εκπαίδευσης;Ότι αυτοί που αξιολόγησαν το 2014 δε θα αξιολογήσουν τώρα;Όλοι θα αξιολογήσουν όπως και τότε.Το ίδιο έκαναν και οι Σχολικοί Σύμβουλοι.Όλοι πλην ενός αξιολόγησαν και έκαναν και τα σχετικά προβλεπόμενα με αμοιβή ανά ώρα σχετικά σεμινάρια.Για αυτό ενδεχόμενα δεν κάναν και νέες επιλογές.Αυτά για την αλήθεια που πρέπει να θυμόμαστε και είναι το μεγαλύτερο αγαθό της κοινωνίας και της παιδείας και κίνητρο ενός εποικοδομητικού διαλόγου με τους σχολιαστές του φιλόξενου εσος.

 
γκόρτσος
02 Οκτ 2017 16:10

Για τον 12.46....Οι διευθυντές εκπαίδευσης του 2014,AΛΛΑΞΑΝ σχεδόν όλοι το 2016!Ή άσχετος είσαι ή παραπληροφορείς!

 
ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ
02 Οκτ 2017 17:34

Κανένας δεν αξιολόγησε τους διευθυντές σχολείων γιατί πριν εκπνεύσει η προθεσμία έπεσε η πλατφόρμα. Επομένως δεν αξιολογήθηκαν ποτέ οι διευθυντές σχολικών μονάδων.
Όσο για το διευθυντή εκπαίδευσης που μιλάει εξ ονόματος των περισσοτέρων, νομίζω ότι κρίνει εξ ιδίων.

 
ekpaideytikos
02 Οκτ 2017 17:44

για να μην υπαρχει παραπληροφορηση, ουτε καποιος σχ. συμβουλος αξιολογησε, η διαδικασια σταματησε με την αλλαγη κυβερνησης

 
ekpaideytikos
02 Οκτ 2017 17:45

για να μην υπαρχει παραπληροφορηση, ουτε καποιος σχ. συμβουλος αξιολογησε, η διαδικασια σταματησε με την αλλαγη κυβερνησης

 
DEEEEP
02 Οκτ 2017 19:19

Αγαπητέ/ή Κε/Κα "ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ" το πιθανότερο είναι πως δεν είστε Εκπαιδευτικός. Αν όμως είστε, είτε δεν έχετε καλή πληροφόρηση είτε παραποιείτε σκόπιμα την αλήθεια. Και στις δύο περιπτώσεις αυτά που λέτε για τους Σχολικούς Συμβούλους δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Κανένας Σχολικός Σύμβουλος δεν έκανε αξιολόγηση γιατί απλούστατα ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε αξιολόγηση .

 
vasilis
02 Οκτ 2017 20:19

Ωραίο...να υπάρχει διαμάχη..μεταξύ μας....θα τρίβει τα χέρια του ο κάθε..υπουργός...που θέλει να περάσει τα...νομοθετήμα τά του....Η αριστερά..δεν αξιολογεί......αυτά τουλάχιστον έλεγε..προεκλογικά....τώρα που ..μπήκε...στο χορό...θα χορέψει..και πολύ καλά μάλιστα...

 
Αντίρρηση
02 Οκτ 2017 20:22

O κύριος που αναφέρεται στο άρθρο πολύ στρατηγικά σκέφτεται, πράττει και προλέγει. Η διαδρομή που ακολούθησε είναι διευθυντής σχολείου (αρνούμενος τη αξιολόγηση). Ανταμείφθηκε γενναιόδωρα με τη θέση του Δντη Εκπαίδευσης και, υποθετικά ειπείν προετοιμάζει την επόμενη θέση του (ίσως περιφερειακός διευθυντής). Κάτι τέτοιο έγινε και σχολικός σύμβουλος που αντέδρασε στην αξιολόγηση το 2014. Περιφερειακός διευθυντής.

 
Θανάσης
02 Οκτ 2017 20:36

Το 2014 η αξιολόγηση ξεκίνησε αλλά δεν ολοκληρώθηκε. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι τότε ΔΔΕ και ΔΠΕ και Σχολικοί Σύμβουλοι είχαν καταχωρήσει στην πλατφόρμα τις βαθμολογίες τους. Κάποιοι τις είχαν καταχωρήσει κάποιοι άλλοι όχι, γιατί δεν πρόλαβαν (η πλατφόρμα απενεργοποιήθηκε, απλώς. Οι όποιοι καταχωρισμένοι βαθμοί υπάρχουν!!). Εάν δεν απενεργοποιείτο η πλατφόρμα όλοι θα καταχωρούσαν τις βαθμολογίες τους.
Π.χ. εγώ αξιολογήθηκα!!

 
@Προς όσους λένε ότι δεν έγινε αξιολόγηση
02 Οκτ 2017 21:40

Η αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης (ΔΕ και ΣΣ) περατώθηκε στις 19 /09/2014 με την καταληκτική ημερομηνία εξέτασης των ενστάσεων.Τα φύλλα αξιολόγησης των Περιφερειακών και των Προισταμένων Παιδαγωγικής καθοδήγησης στάλθηκαν στο ΙΕΠ. Με τις ενστάσεις ασχολήθηκε η Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε που έβγαλε και σχετική ανακοίνωση στις 25 /11/2014.Είχε όμως ουσιαστικά τελειώσει και η αξιολόγηση των διοικητικών υπαλλήλων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης με την απαράδεκτη ποσόστωση και των Περιφερειακών Διευθύνσεων( υπάρχει στο φάκελλο όλων των υπαλλήλων και συνεπώς έγινε) και των Διευθυντών σχολείων από τους Σχολικούς Συμβούλους και τους Διευθυντές εκπαίδευσης που είτε την απέστειλαν στο ΙΕΠ και υπάρχει στα σχετικά αρχεία τους ,είτε σε ελάχιστες περιπτώσεις έμεινε στα αρχεία των Διευθύνσεων9αν δεν τα κατάστρεψαν) λόγω των συνεχών παρατάσεων .Άρα η αξιολόγηση έγινε και καλώς έγινε γιατί είναι υπάλληλοι του κράτους και υποχρεούνταν να υπακούσουν στο νόμο ,απλά λόγω των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015 και της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία που τότε ήταν σφοδρός πολέμιος της αξιολόγησης αδρανοποιήθηκε η σχετική διαδικασία που συνεχίζεται σήμερα από τους χθεσινούς εχθρούς της και μάλιστα σε χειρότερη μορφή λόγω εντονότατων στοιχείων πλήρους κομματικοποίησης και φόβου των πάντων.Τότε δεν φοβόταν.Τώρα τους φοβούνται όλοι και πρέπει να προσέξουν γιατί η πολιτική ιστορία είναι ένας κύκλος που γυρίζει.

 
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ
02 Οκτ 2017 22:27

@γκόρτσος.Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης τοποθετήθηκαν τον Αύγουστο του 2010.Δες τον τότε πίνακα επιλογών και κάνε σύγκριση με αυτόν του 2016,αφού αφαιρέσεις όσους συνταξιοδοτήθηκαν.Αλλά και όσοι αντικατέστησαν τους συνταξιούχους είναι οι επόμενοι από τον ίδιο πίνακα επιλογών του 2010.Θα διαπιστώσεις ότι πολλοί είναι οι ίδιοι που έγιναν και το 2016.Αυτό δεν είναι κακό γιατί είναι οι περισσότεροι αξιόλογοι και σωστοί.Αν το έψαχνες λίγο δε θα έγραφες τους ανεπίτρεπτους για εκπαιδευτικό,αν είσαι τέτοιος,χαρακτηρισμούς που σου τους επιστρέφω.Τελικά διάλεξες το ψευδώνυμο που σου ταιριάζει απόλυτα.Εσύ ξέρεις καλύτερα τον εαυτό σου.

 
DEEEEEP
02 Οκτ 2017 22:46

@ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ. Αφού ξέρετε τόσο καλά ποιοι Σ.Σ. αξιολόγησαν δεν μας λέτε και τον ΕΝΑ που δεν αξιολόγηση ; Καλό θα του κάνετε !

 
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ
03 Οκτ 2017 01:17

@DEEEEEP Υπαρχει η δηλωση του οτι δεν αξιολογει και το ονομα του στο εσος σε πρωτο αρθρο εκεινης της εποχης.Ανετρεξε και θα το βρεις.Αν πω το ονομα ειναι αντιδεοντολογικο και δε θα το δημοσιευσει το εσος

 
cactuscritique
03 Οκτ 2017 02:07

Η αξιολόγηση ων διευθυντών σχολικών μονάδων σταμάτησε πρακτικά το Δεκέμβριο του 2015, μετά συνεχείς αναβολές που έδινε επίτηδες ο Λομβέρδος στο κλείσιμο της πλατφόρμας. Οι σχολικοί σύμβουλοι είχαν κάνει τις συνεντεύξεις με του διευθυντές και είχαν παραλάβει τις εκθέσεις τους. Η όλη διαδικασία δεν σχετίζεται καθόλου με τα σεμινάρια στους Διευθυντές για την Αξιολόγηση, που στην μεγάλη τους πλειοψηφία δεν έγιναν λόγω της γνωστής στάσης των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ. Άγνωστος αριθμός ΣΣ είχε ανεβάσει τις αξιολογήσεις στην πλατφόρμα και άλλοι κρατούσαν πισινή, επειδή ήταν πεντακάθαρο ότι έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ (τελικά βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) και θα σκιζόταν όλα. Πρακτικά, είτε κάνουν αξιολόγηση σε δημόσιο και εκπαίδευση και κλείνουν την Γ Αξιολόγηση ή δεν κάνουν και πάνε τη χώρα σε εκλογές. Υ.Γ. Οι "θεσμοί" έχουν διαμηνύσει στον κ. Υπουργό ότι δεν θα καταπιούν "μη τιμωρητική" και καλά αξιολόγηση, αλλά θέλουν ατομική αξιολόγηση που θα επιδρά στην εξέλιξη του υπαλλήλου. Εξ ου και οι καθυστερήσεις. Θα το φέρει τελευταία στιγμή, κάνοντας ότι δεν το ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Με δυο λόγια ή γινόμαστε κανονική ευρωπαϊκή χώρα η μένουμε Βαλκανική, όταν οι άλλες βαλκανικές θα έχουν γίνει ευρωπαϊκές. Υ.Γ. Ο κ ΔΙΔΕ στο ΠΥΣΔΕ ειδικής σύστασης επιλογής διευθυντών τι έκανε; Δεν αξιολόγησε;

 
Θοδωρής
03 Οκτ 2017 18:47

Όσοι ήμασταν διευθυντές το 2014 αξιολογηθήκαμε κανονικότατα. Και στην πλατφόρμα είχαν περαστεί οι βαθμοί. Απλά με την μη ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθώς η πλατφόρμα απενεργοποιήθηκε, δεν μάθαμε τι πήραμε και μας έμεινε η περιέργεια.

 
@@
03 Οκτ 2017 21:48

Στην Αθμια εκπαίδευση πάντως,στην Αττική,άλλαξαν όλοι οι διευθυντές εκπαίδευσης το 2016 ,εκτός από την Πρωτοβάθμια Ανατολικής Αττικής...Τώρα το τι θα κάνουν,θα το δούμε...

 
@@
03 Οκτ 2017 21:57

Ανατολική Αττική και Πειραιά έμειναν οι ίδιοι..Σε όλα τα άλλα άλλαξαν!

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
03 Οκτ 2017 23:20

Γιατι κατακρινετε τον ΔΔΕ που λεει εγγραφως και δινοντας στη δημοσιοτητα τη δηλωση του οτι δεν θα αξιολογησει;Γιατι του ζητατε να παραιτηθει;Το ιδιο ακριβως και με δημοσιευμενη ανακοινωση δεν εκανε και σημερινος Περιφερειακος Διευθυντης;Αυτον γιατι δεν τον κατακρινατε;Επειδη ανηκει στον ΣΥΡΙΖΑ και ο ΔΔΕ στη ΔΑΚΕ;Και οι δυο ακριβως το ιδιο εκαναν σε διαφορετικες κυβερνησεις αντιθετης ιδεολογιας.Και οι δυο υπεπεσαν στο ιδιο ποινικο αδικημα και σε 3 με 4 διοικητικα.Η και οι δυο να τιμωρηθουν βασει του Ποινικου και Διοικητικου δικαιου η και οι δυο να παραιτηθουν η και οι δυο να μεινουν ως εχουν.Και θα γινει το τελευταιο γιατι ζουμε στη χωρα της ασυδοσιας,της ατιμωρισιας ,της χειροτερης κομματοκρατιας και φαυλοκρατιας .

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ