Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Διευθυντής Διεύθυνσης Μαγνησίας: Δεν αξιολογώ ούτε αξιολογούμαι

H συμμετοχή μου στην προκηρυχθείσα απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ αποτελεί νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα μου και συνεπεία αυτού δεν μπορεί να επιφέρει εις βάρος μου καμία έμμεση ή άμεση μορφή διοικητικής ή άλλης συνέπειας.
Δημοσίευση: 02/10/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεν δύναμαι να υποβάλλω καμία έκθεση αξιολόγησης ως αξιολογητής ή αξιολογούμενος.

Αυτό ξεκαθαρίζει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης , με έγγραφο που απέστειλε στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου.

Συγκεκριμένα ο κ. Σαβελίδης αναφέρει στην επιστολή του

Α. Ο κάτωθι υπογεγραμμένος Σωκράτης Σαβελίδης, εκπαιδευτικός Κλάδου ΠΕ17.02 Μηχανολόγων με οργανική θέση στο 4ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Βόλου,  ο οποίος υπηρετώ ως Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, δηλώνω ότι συμμετέχω στην απεργία –αποχή, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ από κάθε διαδικασία ή ενέργεια, που συνδέεται με την διαδικασία αξιολόγησης και ως εκ τούτου δεν δύναμαι να υποβάλλω καμία έκθεση αξιολόγησης ως αξιολογητής ή αξιολογούμενος.

Β. Σημειώνεται, ότι η συμμετοχή μου στην ως άνω νομίμως προκηρυχθείσα απεργιακή κινητοποίηση αποτελεί νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα μου και συνεπεία αυτού δεν μπορεί να επιφέρει εις βάρος μου καμία έμμεση ή άμεση μορφή διοικητικής ή άλλης συνέπειας.  Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μου.

 

Σχόλια (12)

 
Στράτος
02 Οκτ 2017 19:55

Ενδιαφέρουσα η θέση/απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης που μάλιστα επιλέγει να τη δημοσιοποιήσει. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει ο τρόπος που θα αντιδράσει το Υπουργείο διά της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτ. και Δευτ. Εκπαίδευσης.

 
TSIFLIKAS
02 Οκτ 2017 21:20

ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΑΙ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ '' ΕΝ ΛΕΥΚΩ '', ΝΑ ΚΑΝΩ Ο,ΤΙ ΘΕΛΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΩ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ! ΠΕΡΝΑΩ ΤΕΛΕΙΑ !!! ΕΙΜΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΕΙΜΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ, ΔΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ! ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΜΙΖΩ! ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ!!!

 
ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ
02 Οκτ 2017 22:40

Δεν αξιολογώ-Δεν αξιολογούμαι. Όμως ήμουν Πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ των πρόσφατων κρίσεων αξιολογώντας τους Διευθυντές των Σχολ. Μονάδων ? (ρωτώ γιατί δεν υπηρετώ στην περιοχή). Όμως αποδέχτηκα τη διαδικασία αξιολόγησης μου,υποβάλλοντας τα σχετικά μου τριγράμματα ξενόγλωσσα διακοσμητικά του κλάδου μου και με τη συνηγορία του Διευθυντικού σώματος (τότε) ,αναδείχτηκα στην κατεχόμενη θέση,για να αρνούμαι την εκτέλεση των καθηκόντων μου.Χωρίς να γνωρίζω τον άνθρωπο,οι αντιφάσεις είναι εμφανείς και κάθε διευκρίνηση ευπρόσδεκτη.

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
02 Οκτ 2017 23:41

Μπράβο Σωκράτη. Συνεπής στις αρχές σου για άλλη μια φορά. Οι συνάδελφοι σε στηρίζουν. Μακάρι την ίδια στάση να τηρήσουν όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης. Να δούμε η "αριστερή" κυβέρνηση τι στάση θα κρατήσει. Ελπίζω να μη γελοιοποιηθεί με μια ακόμη κωλοτούμπα.

 
Αριστερός όπως μπαίνουμε
03 Οκτ 2017 12:18

Μπράβο ρε Σωκράτη επαναστάτη.
Καμία αξιολόγηση . Μόνο αυξήσεις θέλουμε εδώ και τώρα, μείωση ωραρίου σε 12 ώρες/εβδομάδα και προσλήψεις μονίμων να καλύψουν τα κενά.

 
M
03 Οκτ 2017 15:48

Εσείς κύριε Διευθυντή και αξιολογηθήκατε για τη θέση που έχετε και αξιολογήσατε τους Διευθυντές,Υποδιευθυντές ,Προισταμένους Εκπαιδευτικών Θεμάτων,Προισταμένες Νηπιαγωγείων κλπ.Άρα και αξιολογήσατε και αξιολογηθήκατε.Τώρα σας έπιασε ο επαναστατικός οίστρος για κάτι που κάνατε συνέχεια;Αν δεν σας αρέσει παραιτηθείτε.Η θέση δε γράφει πουθενά το όνομά σας.Υπάλληλος είστε και δεν βρίσκεστε στην ιδιωτική σας δουλειά που εκεί σίγουρα θα αξιολογούσατε.Η αξιολόγηση σίγουρα θα γίνει γιατί είναι μνημονιακή υποχρέωση και απαραίτητη για να κλείσει η αξιολόγηση αλλιώς νέο δάνειο δεν έχει και καταρρέουμε σε λίγες μέρες.Άρα ή θα την κάνει αυτή η κυβέρνηση ή επειδή ψηφίζεται από τους δημοσίους υπαλλήλους θα προκηρύξει εκλογές για να την κάνει η επόμενη.Θα γίνει όμως.Για αυτό και δεν κάνουν επιλογές σχολικών συμβούλων .Να τις κάνουν αυτοί που είναι παλιοί και έμπειροι ,να φθαρούνε και στα μάτια του κόσμου και αμέσως μετά την αξιολόγηση να προχωρήσει σε νέες επιλογές όπου οι δικοί τους υποψήφιοι θα εμφανιστούν σαν άφθαρτοι και θα έχουν την αποδοχή όλων γιατί δεν αξιολόγησαν.Εσείς πάντως αφού διαφωνείτε ο σωστός δρόμος είναι η παραίτηση σας και η επιστροφή σας στην τάξη όπου και ανήκετε.Αυτό θα εκτιμηθεί και όχι δηλώσεις σας παντού.Παραιτηθείτε λοιπόν .

 
γιαλαντζί
03 Οκτ 2017 16:11

ΕΥΓΕ. Αφού αξιολόγησε τους υποψήφιους διευθυντές τώρα που ήρθε η ώρα του, σηκώνει λάβαρο αντιαξιολογικό. Ντροπή

 
rip
03 Οκτ 2017 17:13

Αξιολογήσατε δεκάδες υποψηφίους διευθυντές κύριε απλά τώρα σαν πρώην στέλεχος της ΔΑΚΕ θέλετε να κάνετε το... δημόσιο... επαναστατικό αγώνα σας ίσως βλέποντας πιο μπροστά στο....μέλλον..

 
Σπάρτακος
03 Οκτ 2017 17:41

Μπράβο στο διευθυντή της εκπαίδευσης της Μαγνησίας! Κάποιοι έχουνε μέζεα:-)

 
Σπάρτακος
03 Οκτ 2017 20:43

Ξανά μπράβο κ.διευθυντή:-) Αρκεί βέβαια να έπραττες ανάλογα και με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας!

 
Εκπαιδευτικός
03 Οκτ 2017 22:34

Όχι, παλιόφιλε Σωκράτη! Δεν μπορώ να συνταχθώ με τον αιφνίδιο επαναστατικ'ο σου οίστρο, ο οποίος έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την ως τώρα διοικητική σου διαδρομή, στο πλαίσιο της οποίας αρκετές ήδη φορές έπραξες εκούσια και πειθαρχημένα αυτό που ξαφνικά καταγγέλλεις!
Μην κρύβεσαι όμως πίσω από προσχήματα! Κατέχεις μια θέση που την καρπώθηκες χάρις σε ένα σύστημα (το σύστημα της ψηφοφορίας), το οποίο ως καθαρόαιμος νεοδημοκράτης που ήσουν από παλιά προφανώς δεν το αποδέχεσαι, αλλά δεν είχες κανένα πρόβλημα να το αξιοποιήσεις.
Τώρα λοιπόν παιανίζεις τα επαναστατικά λάβαρα εκ του ασφαλούς σφυρηλατώντας ένα δυναμικό προφίλ, προκειμένου μετά τις επερχόμενες κρίσεις των ΔΔΕ - όπου πλέον δεν έχεις καμία πιθανότητα επανεκλογής - να επανέλθεις ηρωικά στο προηγούμενο πόστο! Αμαρτωλές σκέψεις, αμαρτωλές μεθοδεύσεις, παλιόφιλε!

 
SL^2
04 Οκτ 2017 02:19

Οι υποψήφιοι δντες με τη θέλησή τους συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής τους. Αν δεν ήθελαν, αν διαφωνούσαν με τη διαδικασία ας μη συμμετείχαν, όπως άλλωστε το έπραξαν αρκετοί. Τους διαφωνούντες γενικώς δεν τους είδα να διαμαρτύρονται και για την απόφαση του ΣτΕ που έβγαλε αντισυνταγματική μιά δημοκρατική διαδικασία, η οποία μάλιστα μετρούσε μόνον κατα 33% στην όλη επιλογή, ενω θα έπρεπε να είχε τη μεγαλύτερη βαρύτητα, τουλάχιστον 50% +1. Και τούτο διότι θα πρέπει η γνώμη των πολλών, των μελών ενός συλλόγου, που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα, να υπολογίζεται περισσότερο απο τη γνώμη μερικών που μετέχουν σ' ένα συμβούλιο επιλογής, το οποίο επέβαλε η απόφαση του ΣτΕ. Σε όσους διατείνονται ότι κάποιοι ή πολλοί στους συλλόγους διδασκόντων επιλέγουν ιδιοτελώς κλπ για αυτό δεν ευθύνεται μια δημοκρατική διαδικασία! Αν εμείς δεν μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σωστά ή αν κάνουμε λάθος επιλογές αυτά είναι που πρέπει να διορθώσουμε και όχι να καταργηθεί το δικαίωμα των συλλόγων διδασκόντων να εκφράζουν τη γνώμη τους. Επιπλέον είναι πολλοί που δεν αντέχουν τη πλειοψηφική γνώμη ενός συλλόγου όταν δεν είναι υπερ τους και διαμαρτύρονται ότι τάχα εκρίθησαν αδίκως. Τέλος είναι άλλο πράγμα η επιλογή δντών και άλλο η αξιολόγηση. Η επιλογή ΔΙΔΕ, δντών σχολείων κλπ εντάσσεται σε νόμο επιλογής στελεχών και όχι σε νόμο αξιολόγησης. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο εκτός αν σκοπίμως θέλουμε όλα να τα τσουβαλιάζουμε.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ