Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Ψηφίστηκε η τροπολογία για για το μισθολόγιο των μελών ΕΕΠ, ΕΔΙΠ και ΕΕΔΙΠ των ΑΕΙ

Δείτε την τροπολογία όπως ψηφίστηκε
Δημοσίευση: 04/10/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Χωρίς καμία τροποποίηση ψηφίστηκε σήμερα , κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία  για το μισθολόγιο των μελών ΕΕΠ, ΕΔΙΠ και ΕΕΔΙΠ των ΑΕΙ.

Η τροπολογία εντάχθηκε ως άρθρο 10 στο νομοσχέδιο “Κύρωση της Πολυμερούς Συμφωνίας Αρμοδίων Αρχών για την Ανταλλαγή Εκθέσεων ανά Χώρα και διατάξεις εφαρμογής”.

Ειδικότερα η το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί της τροπολογίας έχει ως εξής:

Χρήστος Αντωνίου (ΣΥΡΙΖΑ) : Ναι.

Γιώργος Βλάχος (ΝΔ): Όχι.

Γιάννης Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ): Ναι.

Γιώργος Γερμενής  (Χρυσή Αυγή): Όχι.

Αθανάσιος Βαρδαλής (ΚΚΕ) : Παρών. Όμως, κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να επισημάνω κάτι. Στο Σώμα που μοιράστηκε στους Εισηγητές και τους Ειδικούς Αγορητές, η συγκεκριμένη τροπολογία αναφέρεται σε διαφορετικά άρθρα.

Προεδρύων(Δημήτριος Κρεμαστινός): Σύμφωνα με τον Κανονισμό δεν μπορεί να διασπαστεί και να ψηφιστούν επιμέρους.

Αθανάσιος Βαρδαλής (ΚΚΕ) : Στο σύνολο της τροπολογίας, λοιπόν, εμείς ψηφίζουμε «Παρών». Ξαναθυμίζω, στις μισθολογικές ρυθμίσεις που αφορούν ΕΠ και ΕΔΙΠ λέμε «Ναι». Για τα ζητήματα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων λέμε «Ναι». Λέμε «Όχι» για την ΑΑΔΕ και «Παρών» στις υπόλοιπες τροποποιήσεις του ν. 4484.

Δημήτρης Καμμένος (ΑΝΕΛ): Ναι.

Δημήτρης Καβαδέλλας (Ενωση Κεντρώων): Όχι.

Γιώργος Μαυρωτάς (Ποτάμι): Ναι.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Τι ειπώθηκε στη Βουλή κατά τη σημερινή συζήτηση επί της τροπολογίας

Αικατερίνη Παπανάτσιου (Υφυπουργός Οικονομικών)  :Με το πρώτο άρθρο της προωθούμενης τροπολογίας επιδιώκεται να εξορθολογιστούν οι αποδοχές του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και των μουσικών των κρατικών ορχηστρών. Σημειώνεται ότι πρόκειται για αμοιβή με ειδικά μισθολόγια και η τροπολογία μεταβάλλει θετικά τις αποδοχές τους.

Χρήστος Αντωνίου (ΣΥΡΙΖΑ):  Όσον αφορά τα μισθολογικά θέματα των ειδικών μισθολογίων, νομίζω ότι είναι σε θετική κατεύθυνση. Βελτιώνουν την μισθολογική κατάσταση αυτών των κατηγοριών, όπως φαίνεται και από την δαπάνη που προκαλείται στον προϋπολογισμό. Επομένως, νομίζω ότι και αυτή θα πρέπει να γίνει δεκτή από τη Βουλή.

Γιώργος Μαυρωτάς (Ποτάμι):   Τώρα, σχετικά με την πολυτροπολογία 1263 -που είχε τα πέντε άρθρα, τα οποία έγιναν τέσσερα- θα αναφερθώ στο άρθρο 1 που έχει να κάνει με τις μισθολογικές ρυθμίσεις των ΕΕΠ, ΕΔΙΠ των πανεπιστημίων και των ΑΤΕΙ, αλλά και των στρατιωτικών σχολών και όλα αυτά. Πιστεύουμε ότι έρχεται αρκετά βεβιασμένα και λίγο πρόχειρα. Πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να έχει έρθει με την κανονική διαδικασία, να καλέσουμε και τους φορείς, γιατί μας δημιουργούνται αρκετές απορίες.

Για παράδειγμα, στην παράγραφο 2, για ποιο λόγο επιμένετε στη μισθολογική διάκριση των ΕΕΠ και ΕΔΙΠ των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και της ΑΣΠΑΙΤΕ σε σχέση με τους αντίστοιχους των πανεπιστημίων; Εάν έχουν τα ίδια τυπικά προσόντα, γιατί να αμείβονται διαφορετικά; Γιατί δεν προβλέπεται ειδικό επίδομα διδασκαλίας και έρευνα για τους ΕΔΙΠ των ΑΤΕΙ;

Επίσης, το ποσοστό που αναγράφεται για τους ΕΔΙΠ των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, των ΑΤΕΙ είναι 55% σε σχέση με την αμοιβή του καθηγητή, ανεξάρτητα της βαθμίδας. Είναι δηλαδή flat το συγκεκριμένο ποσοστό.

Στην παράγραφο 4, στις στρατιωτικές σχολές, παρ’ όλο που είναι ανώτατες σχολές, έχουν διαφορετική μεταχείριση σε σχέση με τα άλλα πανεπιστήμια και αυτό εγείρει κάποιες απορίες. Εν τω μεταξύ, είναι κάπως περίεργη αυτή η αναντιστοιχία και η ανομοιομορφία που υπάρχει στις διάφορες βαθμίδες. Αλλού χρησιμοποιούνται οι βαθμίδες για τον μισθό και τα επιδόματα και αλλού χρησιμοποιούνται τα αντίστοιχα πτυχία.

Κλείνω με την παράγραφο 5, όπου εδώ υπάρχει μια σαφής αναντιστοιχία. Πώς γίνεται, για παράδειγμα, το βασικό πτυχίο ενός μέλους ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, δηλαδή ΕΕΠ, να ισούται με ένα διδακτορικό σε σχέση με τον μισθό για έναν ΕΔΙΠ, δηλαδή, για ένα μέλος εργαστηριακού και διδακτικού προσωπικού; Εάν το διδακτορικό σε ένα μέλος ΕΕΠ είναι 300 ευρώ το επίδομα, σε ένα μέλος ΕΔΙΠ είναι 150 ευρώ, όσο είναι δηλαδή το αντίστοιχο απλό πτυχίο για ένα μέλος του ΕΕΠ.

Αυτό που μένει εν κατακλείδι είναι σαν στην προκειμένη περίπτωση η λογική να έχει να κάνει με το ποιος είναι πιο κοντά στα αυτιά του εκάστοτε Υπουργού και οι δικές τους ουσιαστικά απαιτήσεις να ικανοποιούνται, ενώ αυτοί που δεν είναι κοντά στα αυτιά των Υπουργών να μένουν πιο κάτω σε ό,τι έχει να κάνει με επιδόματα, μισθούς και αμοιβές.

 

 

Ετικέτες: 
ΒουλήΕΕΠΕΔΙΠ

Σχόλια (8)

 
YPEDIPTEI
05 Οκτ 2017 08:46

Οι μασκες επεσαν. Κε Γαβρογλου εβγαλες ολη την εμπαθεια σου για τα ΤΕΙ ανεξάρτητα απο τις μεγαλοστομίες σου και την απονομή άυλων τιτλων ( Πρυτανεις ΤΕΙ, κοσμητορες ΤΕΙ, μελη ΔΕΠ ΤΕΙ,..) που δεν στοιχιζουν τίποτε. Το οτι δεν έδωσες το ερευνητικό-διδακτικό επιδομα στους ΕΔΙΠ των ΤΕΙ ή τους αφαίρεσες τη δυνατότητα εξέλιξης καταργώντας τις βαθμίδες, κατι που δεν έκανες στους ΕΔΙΠ των Πανεπιστημιων με τα ίδια προσόντα, δεν ειναι μια πράξη οικονομίας οπως θα φαινόταν απο μια πρώτη ανάγνωση. Ειναι κατι πιο ουσιαστικό και υποκρύπτει τις προθέσεις σου για τα ΤΕΙ κατόπιν των εντολών του ΟΟΣΑ. Την μεγάλη μάζα των ΤΕΙ θα τη μετατρέψεις σε ΙΕΚ οποτε τοτε δεν έχουν νόημα τα παραπάνω επιδόματα. Οσα θα μετατρέψεις σε κακέχτυπα Πανεπιστημίων θα εξομοιώσεις τις απολαβες με τα Πανεπιστήμια σε τέτοιο βάθος χρόνου ( πενταετία ισως και περισσότερο) οπότε στη πράξη δεν μπορούμε να μιλάμε για οικονομική αναβάθμιση.
Υπαρχει μια λεξη που λεγεται εντιμότητα και αυτή σου υπαγορεύει μια καθαρή συμπεριφορά σε αυτούς απο τη Μεση Εκπαίδευση που μετατάσσονται σε θέσεις ΕΔΙΠ των ΤΕΙ. Μην εκμεταλλευσαι την διάθεση τους να δουλέψουν σε τριτοβάθμιο ιδρυμα εκεί οπου τα προσόντα τους το επιτρέπουν. Αφησε τους στο μισθό που επαιρναν στο σχολείο δηλαδή στο ενιαίο μισθολόγιο ( και οχι μονο αυτούς αλλά και τους υπάρχοντες).Μην δείξεις το απάνθρωπο πρόσωπο ενος κράτους που λεει αν δεν θέλεις τα 700, 800 ή 900 ευρώ των ΕΔΙΠ μείνε στο σχολείο σου. Δεν προχωράνε ετσι οι κοινωνίες.

 
ΕΔΙΠ ΤΕΙ
05 Οκτ 2017 09:07

Δεν λέτε την αλήθεια:

Αικατερίνη Παπανάτσιου (Υφυπουργός Οικονομικών) : "Η τροπολογία μεταβάλλει θετικά τις αποδοχές τους."

Χρήστος Αντωνίου (ΣΥΡΙΖΑ): "Όσον αφορά τα μισθολογικά θέματα των ειδικών μισθολογίων, νομίζω ότι είναι σε θετική κατεύθυνση. Βελτιώνουν την μισθολογική κατάσταση αυτών των κατηγοριών"

 
os
05 Οκτ 2017 11:23

Όλοι καταλαβαίνουν ότι είναι παράλογο οι ΕΔΙΠ στα ΤΕΙ όπου πολλοί έχουν διδακτορικό και καλούνται να διδάσκουν 18 ή και περισσότερες ώρες την εβδομάδα να αμείβονται με 900 ευρώ καθαρά αλλά τελικά επικρατεί το παράλογο

 
Απορών ΕΔΙΠ
05 Οκτ 2017 16:36

Θα τρελαθούμε τελείως συνάδελφοι... Για να έχουμε καλό ερώτημα, το ειδικό μισθολόγιο δεν έχει τη λογική ότι υπάρχει για να αμοίβονται οι δημόσιοι λειτουργεί καλύτερα από τους δημοσίους υπαλλήλους λόγω του ιδιαίτερου λειτουργήματός τους; Εάν ναι, τότε πως γίνεται να γίνεται αποδεκτό κάποιος ο οποίος εάν ήταν στο ενιαίο μισθολόγιο με τα ίδια προσόντα να αμοιβόταν καλύτερα σε αυτό από ότι στο ειδικό;

Δεν θα ήταν λογική μια τροπολογία η οποία θα επέτρεπε σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς να μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ειδικού και ενιαίου μισθολογίου πέρα από όλα τα υπόλοιπα;

 
ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
05 Οκτ 2017 22:57

Δε βλέπω κανένα (από την πλευρά της κυβέρνησης) να έχει 1 σωστό επιχείρημα για το έκτρωμα που ψηφίσανε.
Ποια η λογική των 300 !!! € επίδομα στους ΕΕΠ και 150 στους ΕΔΙΠ στα Παν/μια ?
Ποια η λογική διαφοροποίησης στην αντιμετώπιση ΕΔΙΠ Παν/μιων – ΤΕΙ και λοιπών ιδρυμάτων ?
Στο τέλος-τέλος ποια η λογική «ειδικού» μισθολογίου που είναι 70% μικρότερο του ενιαίου για υπαλλήλους ιδίων προσόντων.
Τι ζόρι τραβάνε στην κυβέρνηση να κάνουν βλακείες δεν μπορώ να καταλάβω ?
Όλοι οι διδάσκοντες σε ΑΕΙ πλην ΔΕΠ δεν υπερβαίνουν τους 2000. Ο αριθμός των δημοσιών υπαλλήλων είναι περίπου 500 000 το ποσοστό είναι περίπου 0,4%. Πόσο θα αλλάξει το μισθολογικό κόστος του κρατικού προϋπολογισμού αν αλλάξει το μισθολόγιο ΕΔΙΠ ΕΕΠ των ΑΕΙ ?
Απάντηση καθόλου !!!!

 
YP_ΕΔΙΠ_ΤΕΙ_1
05 Οκτ 2017 23:20

@YPEDIPTEI
Συνάδελφε
Εμείς οι 20-30-40, δε νομίζω να είμαστε παραπάνω (οι υπόλοιποι ανακάλεσαν την αίτησή τους) που θα δούμε τους μισθούς μας να μειώνονται κατά 300 και 400 € θα καταλάβουμε τι θα πει να αξιοποιεί το Ελληνικό κράτος καλά τους επιστήμονές του.
Εμείς που έχουμε Διδακτορικό στην Πληροφορική, στην Φυσική, σε engineering, και πάνω από 10 χρόνια υπηρεσίας, εμείς που θα διδάσκουμε αυτόνομα μαθήματα ειδικότητας, θα πληρωνόμαστε 300 και 400 € κάτω από τον Γυμναστή με διδακτορικό που θα γυμνάζει τους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο.
Εμείς που δώσαμε ΑΣΕΠ και γυρίζαμε σαν αναπληρωτές σε όλη την Ελλάδα και σε 2-3 σχολεία για να συμπληρώνουμε ωράριο θα πληρωνόμαστε 200-300 € λιγότερα από συναδέλφους με τα ίδια προσόντα που από ΕΤΕΠ (τρομάρα τους και αυτών) έγιναν ΕΔΙΠ πριν 10 μήνες αφού για αυτούς θα ισχύει η προσωπική διαφορά.
Συνάδελφε καλά να πάθουμε αφού θέλουμε το διδακτορικό μας στις βασικές επιστήμες να πιάσει τόπο και να κάνουμε έρευνα και όχι μάθημα στο Γυμνάσιο ή στο Δημοτικό ή να συμπληρώνουμε ωράριο γράφοντας διαβιβαστικά σε κάποια διεύθυνση αφού ξέρουμε από υπολογιστές.
Η αλλαγή των μισθολογίων συνάδελφε θα εφαρμοστεί μόνο σε εμάς αφού όπως σου είπα όλοι οι άλλοι θα κρυφτούν πίσω από την προσωπική διαφορά και αφού επί τοις ουσίας όλοι οι μισθοί είναι παγωμένοι (μέχρι την επόμενη συνολική μείωση) σε κανέναν δεν θα εφαρμοστεί το «ειδικό» φτωχολόγιο παρά σε εμάς.
Όμως πρέπει να νιώθεις και υπερήφανος αφού εμείς οι 20-30 επιστήμονες με την μείωση των μισθών μας, θα σώσουμε τον προϋπολογισμό της Ελλάδας !!!

 
ΕΠΟΠ ΕΔΙΠ
05 Οκτ 2017 23:38

Αγαπητοί συνάδελφοι το θέατρο του παραλόγου κορυφώνεται. Η ίδια κυβέρνηση που θέλει να "εξελίξει" τα ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια προσυπογράφει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι τα ΤΕΙ δεν είναι ΑΕΙ. Η αντιμετώπιση των συναδέλφων των ΤΕΙ είναι πραγματικά απάνθρωπη. Τελικά οι νόμοι γράφονται με βάση αρχές όπως το δίκαιο και η ισότητα ή με βάση τον γνωστό, τον ημέτερο και τα συμφέροντά του; Η ΠΟΣΔΕΠ που εξαφάνισε έναν ψηφισθέντα νόμο (για την εξέλιξη των ΕΔΙΠ) μέσα σε 4-5 μέρες τι έχει να πει γι αυτό;

 
Συνταξιούχος ΕΤΕΠ
09 Οκτ 2017 21:34

YP_ΕΔΙΠ_ΤΕΙ_1

Διαβάζω μια πίκρα και ίσως δικαιολογημένη .

Με το ζόρι δεν έγινες ΕΔΙΠ ; σωστά … ήταν επιλογή σου.

Δεν ξέρω γιατί συμπεριφέρεσαι έτσι απαξιωτικά για τα ΕΤΕΠ που έγιναν ΕΔΙΠ.
(Τρομάρα τους και αυτών)

Κανένα ΕΔΙΠ δεν φταίει που δεν θα εφαρμοστεί η προσωπική διαφορά σε σένα.

Και έτσι πληροφοριακά κάποια ΕΤΕΠ όχι εγώ παίρνουν και επίδομα παραμεθορίου.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean