Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Καταγγελία κλίματος εκφοβισμού και πιέσεων στο υπ. Παιδείας για την αξιολόγηση

Δημοσίευση: 05/10/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κε  Υπουργέ,
Με αγανάκτηση επικοινωνούμε μαζί σας για να καταγγείλουμε το κλίμα εκφοβισμού και πιέσεων που ασκείται σε πολλές Υπηρεσίες του ΥΠΠΕΘ, ώστε να μην κατατεθεί  από τους εργαζόμενους η  δήλωση  συμμετοχής τους στην  απεργία  - αποχή της ΑΔΕΔΥ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, συγκεκριμένα:

-    Αιωρείται η απειλή για όλους τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς, ότι δεν θα πάρουν απόσπαση του χρόνου εάν δεν συμπληρώσουν και καταθέσουν την έκθεση αξιολόγησης.

-    Αιωρείται η απειλή για όλους τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς που έχουν αιτηθεί μετάταξη σε διοικητική θέση, ότι δεν θα  γίνει η μετάταξη τους εάν δεν υπάρχει η έκθεση αξιολόγησης στο φάκελο τους.

-    Αιωρείται η απειλή ότι όποιος διοικητικός δεν αξιολογηθεί δεν θα μπορεί να πάρει μέρος στην κινητικότητα ή ότι θα τύχει δυσμενούς μεταχείρισης με υποχρεωτική κινητικότητα.

-     Διευθυντές Εκπαίδευσης και Προϊστάμενοι εκφοβίζουν εαυτούς και αλλήλους με την απειλή ότι θα αποκλειστούν από τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν, με τις τοποθετήσεις που θα γίνουν με την έκδοση του νέου οργανισμού του ΥΠΠΕΘ, εάν δεν αξιολογηθούν και αξιολογήσουν.

-    Διευθυντές Εκπαίδευσης και Προϊστάμενοι  πιέζουν και εκφοβίζουν τους υφισταμένους τους για να καταθέσουν έκθεση αξιολόγησης, με το επιχείρημα ότι μπορεί να έχουν πειθαρχικές συνέπειες.

-    Διευθυντές Εκπαίδευσης και Προϊστάμενοι πιέζουν τους υφισταμένους τους με ¨επίθεση φιλίας¨ λέγοντας ότι καταθέστε εσείς τις εκθέσεις σας και εμείς θα σας βάλουμε άριστα.

-    Διευθυντές Εκπαίδευσης και Προϊστάμενοι πιέζουν τους υφισταμένους τους με κυνικότητα λέγοντας ότι έτσι και αλλιώς εμείς θα σας αξιολογήσουμε, οπότε είτε θέλετε είτε όχι  θα αξιολογηθείτε.

-    Διευθυντές Εκπαίδευσης και Προϊστάμενοι, καταχρηστικά, έχουν κρατήσει αριθμούς εμπιστευτικού πρωτοκόλλου και επιδίδονται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να πείσουν υπαλλήλους, εκ των υστέρων και μετά τη λήξη της προθεσμίας που προβλέπει η  τροπολογία Γεροβασίλη, να καταθέσουν έκθεση  και να αυξήσουν τα ποσοστά της συμμετοχής στην αξιολόγηση.

Κε Υπουργέ,

Όλα τα παραπάνω καθώς και η εγκύκλιος εφαρμογής της αξιολόγησης που καταγγείλαμε προχθές, δημιουργούν ένα νοσηρό κλίμα σε πολλές Υπηρεσίες του ΥΠΠΕΘ.

Η προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων, αλλά και η προσπάθεια ¨ποινικοποίησης¨ της απεργίας τους, αποτελούν πρακτικές καταδικαστέες που μας θυμίζουν άλλες εποχές.

Δυστυχώς για όλους τους θιασώτες της αξιολόγησης χωρίς κανόνες και όρους, για όλους τους πρόθυμους που δίνουν διαπιστευτήρια υπακοής στην Κυβέρνηση, για όλους τους ζεστοθεσούληδες, υπάρχουν ακόμη  υπάλληλοι,  Προϊστάμενοι, Διευθυντές, Γενικοί Διευθυντές και Διευθυντές Εκπαίδευσης που δεν εκφοβίζονται, δεν χειραγωγούνται, δεν υποτάσσονται και δίνουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και με τα συνδικάτα τον αγώνα της αλληλεγγύης, της ενότητας και της αξιοπρέπειας, διεκδικώντας αξιοκρατία, διαφάνεια και κανόνες εκσυγχρονισμού του Δημοσίου, που θα υπηρετεί τον πολίτη και την κοινωνία.

Κε Υπουργέ,

Επειδή η διαδικασία αξιολόγησης είναι ακόμη σε εξέλιξη και επειδή δεν θα ανεχτούμε καμία άλλη προσπάθεια εκφοβισμού, σας καλούμε να πάρετε θέση και να καταδικάσετε τις παραπάνω πρακτικές.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Π.Ο.Σ.Υ.Π.

                                                      Για το Δ.Σ.
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
       ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                             ΕΛΕΝΗ

 

Σχόλια (4)

 
Δημόκριτος
05 Οκτ 2017 14:24

Αγαπητοί υπάλληλοι,
σας παρακαλούμε να αφήσετε ήσυχο τον κ. Υπουργό
για να κάνει τη δουλειά του.
Δεν γίνεται κανένα έγκλημα, για αξιολόγηση μιλάμε, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο!

 
maria
05 Οκτ 2017 15:14

Αν και ενυπόγραφο το κείμενο, προσπαθώ να καταλάβω πίσω από τις γραμμές (ή ανάμεσα) τι ακριβώς θέλει να πει Ποιοι εκβιάζουν ποιους; Οι νυν κυβερνώντες που ως αντιπολίτευση προέβαλλαν όλα αυτά τα "επιχειρήματα", ώστε να μη γίνει αξιολόγηση; Οι νυν αντιπολιτευόμενοι;Λίγο δύσκολο μου φαίνεται. Μήπως ισχύει αυτό που λέει ο ...κυρίαρχος (!!!) λαός "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει;" 'Ετσι, για να δημιουργείται μια εσκεμμένη σύγχυση ότι το κάνουν "κάποιοι κακοί", που είναι ενάντιοι στα συμφέροντα του ταλαίπωρου (κυριολεκτικά, χωρίς εισαγωγικά) ελληνικού λαού; Μιλήστε ανοιχτά, βρε παιδιά, δεν είναι κακό. Τώρα που καλείσθε να κάνετε πράξη τα όσα περιγελούσατε (και θα τα κάνετε, γιατί αλλιώς δεν γίνεται) και για τα οποία κατεβάζατε τον "κυρίαρχο" στους δρόμους, απλά δεν ξέρετε πώς να το διαχειριστείτε και κάνετε ακόμη περισσότερες ανοησίες. Ευτυχώς, σας καταλάβατε και σας απομυθοποιήσαμε! Συνεχίστε όπως νομίζετε. Κανείς δεν σας πιστεύει! Ανάμεσα σε αυτούς και πολλοί που σας ψήφιζαν μια ζωή! Και που δεν θα το ξανακάνουν, φυσικά!

 
N
05 Οκτ 2017 22:09

Αν αυτά που καταγγέλονται τώρα γίνονταν το 2014 θα καίγονταν κυριολεκτικά η εκπαίδευση.Καθημερινοί αποκλεισμοί Περιφερειών ,Υπουργείου και Διευθύνσεων.Συνεχείς καταλήξεις τους.Ο Κοτσιφάκης μονίμως στα κάγκελα του Υπουργείου με τις τιράντες και το καπελάκι του άνετος και πλέρια επαναστατικός.Και οι πολιορκημένοι διακατεχόμενοι μονίμως από το φόβο της αριστεράς ,των φωνών τους και των πορειών τους φυσικά και πάντα θα υποχωρούσαν,όπως και γίνονταν συνέχεια.Τώρα οι φωνασκούντες,καταληψίες,πολιορκητές είναι κυβέρνηση.Ξέρουν ..και έτσι κάνουν αυτά που καταγγέλονται.Οι άλλοι δεν μπορούν να κάνουν αυτά που έκαναν αυτοί.Ούτε καθημερινές πορείες αντέχουν,ούτε αποκλεισμούς κτιρίων,ούτε συνεχείς καταλήξεις,ούτε να είναι διαρκώς φωνασκούντες.Νομοτέλεια λοιπόν είναι να επικρατούν με κάθε κόστος έναντι των αντιπάλων τους και να κερδίζουν με τακτικισμό τις μάχες που δίνουν.Αν όμως πραγματικά οι Διευθυντές Εκπαίδευσης κάνουν αυτά που τους καταγγέλουν τότε το θέμα είναι πολύ σοβαρό και άπτεται της ελευθερίας επιλογής και λοιπών άλλων.Ως εκ τούτου να ετοιμάζονται για την επομένη των εκλογών του χρόνου.

 
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
06 Οκτ 2017 11:10

Δεν μπορεί να γίνεται προϊστάμενος απόφοιτος λυκείου ξεπερνώντας σε βαθμολογία συνάδελφους με πτυχία, μεταπτυχιακά και πολύχρονη εμπειρία επειδή έχει την ανώτατη βαθμολογία στη συνέντευξη.

Αξιολόγηση με συνέντευξη (πολιτικών φρονημάτων) που πιάνει στη βαθμολογία 40% δεν λέγεται αξιολόγηση.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean