Η Πρυτανεία του Παν. Κρήτης για την προσωπική στοχοποίηση του καθηγητή Αγγελου Συρίγου

05/10/2017

Άκουσε το άρθρο

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης με θλίψη και ανησυχία παρατηρεί εδώ και καιρό συμπτώματα παρακμής και αποσταθεροποίησης της πανεπιστημιακής ζωής. Ανάμεσα στα πιο πρόσφατα,  η προσωπική στοχοποίηση του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελου Συρίγου και ο προπηλακισμός των αρχών του Πανεπιστημίου Πατρών,  έρχονται να προστεθούν σε μια μακρά αλυσίδα βίαιων προκλήσεων που έχουν δεχθεί πολλά Ιδρύματα στην χώρα μας, σε ένταση και συχνότητα και που δεν έχουν το ανάλογό τους στην πανεπιστημιακή ζωή πουθενά αλλού στον κόσμο.

Στον χώρο του πανεπιστημίου η διατύπωση των ιδεών είναι ελεύθερη, ακόμη και αν οι ιδέες αυτές ξενίζουν κάποιους ή ενοχλούν κάποιους άλλους. Η επιστήμη έχει την μέθοδο για να κρίνει πόσο βάσιμες ή ανεδαφικές, χρήσιμες ή επιβλαβείς, ενδιαφέρουσες ή ανιαρές είναι οι απόψεις και θεωρίες που διατυπώνονται. Αυτό όμως μπορεί να γίνει μόνο σε ένα περιβάλλον διαλόγου και ελευθερίας και όχι σε κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού.

Πολιτικός ή θρησκευτικός φανατισμός, ρατσιστική βία, βανδαλισμοί και προσωπικές επιθέσεις δεν είναι και δεν ήταν ποτέ συμβατά με την επιστήμη και την ακαδημαϊκή τάξη, ούτε με τις έννοιες της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Η πολιτεία οφείλει να λάβει τα μέτρα της, το ίδιο και η πανεπιστημιακή κοινότητα καθώς και οι πολίτες της χώρας. Είναι θέμα προάσπισης της Δημοκρατίας και σε αυτό δεσμευόμαστε όλοι από την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος.

ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

TSIFLIKAS
|

ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤ ΕΠΙΦΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ, ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ! ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ,5 ΕΩΣ 20 ΑΤΟΜΑ ΣΥΝΗΘΩΣ, ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΝΟΕΜΒΡΙΟ! ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΛΥΠΑΤΑΙ! ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ! ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; Η ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ