Placeholder

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Χρ. Κέλλας: Πρωτοφανής υποβάθμιση του επιπέδου σπουδών, σε σημείο “διωγμού” των Ελλήνων μαθητών από τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού

Δημοσίευση: 08/10/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας, χαμένο στις ιδεοληψίες του, αποφάσισε να στερήσει σημαντικούς πόρους από τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, να μη στελεχώσει τα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας σε παραδοσιακά κέντρα της διασποράς, να αποδυναμώσει τα Αμιγή Σχολεία από εκπαιδευτικούς βασικών ειδικοτήτων, επαναφέροντας τις αποσπάσεις με επιμίσθιο, που εν τέλει δεν     μπορεί     να     ικανοποιήσει!!!

Αυτό τονίζει ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Κέλλας, με σημερινή δήλωση και διερωτάται:

  1. Αλήθεια, δεν γνώριζαν στη Κυβέρνηση ότι με τις ανεδαφικές διατάξεις του ν.4415/16 για τις αποσπάσεις και παρατάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό θα προκαλούσαν προβλήματα στη στελέχωση των σχολικών μονάδων της ομογένειας;
  2. Δεν γνώριζε ο υπουργός, ότι η καθυστέρηση της διαδικασίας των αποσπάσεων και η απώλεια της οργανικής θέσης των υπό απόσπαση εκπαιδευτικών θα οδηγούσε μοιραία στην έλλειψη εκδήλωσης ενδιαφέροντος και την αδυναμία στελέχωσης των σχολικών μονάδων του εξωτερικού;
  3. Δεν αποτελεί δείγμα διοικητικής ανεπάρκειας η διαπίστωση του αρμόδιου Υφυπουργού, ότι η καθυστέρηση στη στελέχωση των σχολείων οφείλεται στην “εφαρμογή μεταβατικών διατάξεων”;;

“Αντί λοιπόν ο αρμόδιος Υπουργός να αναλάβει τις ευθύνες του, σπέρνει απροκάλυπτα έριδες στους εκπαιδευτικούς του εξωτερικού, μεταθέτοντας την ευθύνη για τα προβλήματα στη στελέχωση των σχολείων",σημειώνει ο κ. Κέλλας και υπογραμμίζει: “Η ομογένεια και τα ελληνόπουλα του εξωτερικού, έχουν καταλάβει πλέον με ποιους έχουν να κάνουν και δεν πείθονται με υποσχέσεις “ασπιρίνες” για στελέχωση των σχολείων έως τις 15 Οκτωβρίου, αφού τα κενά θα παραμένουν μεγάλα για όλο υπόλοιπο σχολικό έτος”.

 

Ετικέτες: 
Χρήστος Κέλλας

Σχόλια (6)

 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
08 Οκτ 2017 21:57

Ελπίζουμε Κύριε Κέλλα να εισακουστείτε και να επέμβετε δραστικά για να να γίνεις άμεσα κάποιες ρυθμίσεις - μεταρυθμίσεις ώστε να διορθωθεί η παρούσα άσχημη κατάσταση. Ευχαριστούμε που αντιληφθήκατε το θέμα και το θέσατε για συζήτηση!! Είναι κρίμα τα Ελληνικά Σχολεία του Εξωτερικού να υποβιβάζονται.

 
Stefanos
09 Οκτ 2017 09:46

Όποιος παρακολουθεί την Δι@ύγεια βλέπει και τις ανακλήσεις αποσπάσεων που γίνονται. Ακόμα και με το επιμίσθιο κάποιοι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Κατά τα άλλα το υπουργείο αντί να πει και ευχαριστώ στους "παντρεμένους" χωρίς επιμίσθιο που στήριζαν τόσο χρόνο τα σχολεία και να τους χορηγήσει αβίαστα παράταση, διαλύει τις οικογένειές τους και τους αναγκάζει είτε σε άδειες άνευ αποδοχών είτε σε παραίτηση. Αυτή η τακτική πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια. Να έχεις εργατικό δυναμικό που προτίθεται με το 1/3 των χρημάτων να σου βγάζει την ίδια δουλειά και εσύ να μην το θέλεις. Ειρωνικό "μπράβο" στο υπουργείο για την άψογη διαχείριση!

 
ΑΝΕΝΤΑΧΤΗ
09 Οκτ 2017 17:31

Συγχαρητήρια στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!! που επανέφερε με το ν.4415/2016 το ν. του 85 για τις οργανικές!!Τι μυαλά είστε εσείς!!Προφανώς δε γνωρίζει η κυβέρνηση ότι το 1985 οι περιοχές μετάθεσης σε έναν νομό ήταν πολλές και επιμερισμένες ενώ τώρα πιάνουν όλο το νομό!Το 1985 ΄΄ανοίγαν΄΄ συνεχώς αργανικές ενώ το 2017 συνεχώς ''κλείνουν''! Δε γνωρίζει ότι τα προνόμια ήταν πάμπολα για το εξωτερικό όπως αποκλειστική 5ετία με επιμίσθιο!!Αλλά βέβαια πρέπει να τιμωρηθούμε ...γιατί παίρνουμε το επιμίσθιο, όπως λένε και κάποιοι , μιας και οι ανάγκες μας είναι ίδιες με της Ελλάδας .Αντιθέτως αυτοί που αποσπώνται επί σειρά ετών στα υπουργεία , στα βουλευτικά γραφεία, στα ΓΑΚ κλπ διατηρούν την οργανική τους θέση . Τι ειρωνεία αλήθεια!!

 
Nikos
12 Οκτ 2017 01:27

Παρατηρώ τις ανακοινώσεις του Βουλευτή κ. Κέλλα.
Αλήθεια πιστεύει ο κ. Βουλευτής ότι κάποιος εκπαιδευτικός μπορεί να ζήσει στο εξωτερικό μόνο με το μισθό του στην Ελλάδα?
Δε γνωρίζει πόσα παίρνει ένας εκπαιδευτικός ή πόσο είναι το κόστος ζωής στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στην Αγγλία, στις ΗΠΑ, στον Καναδά κ.ά.???
Δε γνωρίζει ότι η εγκατάσταση στο εξωτερικό απαιτεί κ οικονομική αφαίμαξη για το στήσιμο ενός νοικοκυριού??
Μάλλον ο κ. Βουλευτής γνωρίζει μερικούς που επιθυμούν να παραμείνουν μόνιμα στο εξωτερικό κ δεν έχουν τις προϋποθέσεις του νόμου. Απλά είναι παντρεμένοι με εργαζόμενο στο εξωτερικό ή συνταξιούχο της Ελλάδας που μετοίκησε στο εξωτερικό, όταν αποσπάστηκε ο σύζυγος.
(Δε μιλώ για τους ομογενείς εκπαιδευτικούς)
Αλήθεια γιατί ο κ. Βουλευτής επιχειρηματολογεί για τα κενά υποστηρίζοντας ότι φταίνε τα επιμίσθια? Θέλει εκπαιδευτικούς ταλαιπωρημένους κ κακομοίρηδες στο εξωτερικό?
Γιατί δε μας λέει τα επιπλέον ποσά που χρειάζονται για τα επιμίσθια?

Αλήθεια αυτά που λέει, είναι θέσεις της ΝΔ? Να ξέρουμε δηλαδή!

 
Δασκαλα
14 Οκτ 2017 08:34

Πολύ σωστά όσα αναφέρατε όσοι σχολιάστε πιο πανω.Όμως έχω γράψει πολλές φορές γιατί απέκλεισαν τους πίνακες χωρίς επιμισθιο παλαιότερων που θέλουν να συμπληρώσουν πενταετία και έχουν και Β2?Επιμισθιο δυσκολεύομαι να καταβάλουν στην ώρα του, συνάδελφοι γυρίζουν πίσω ή δισταζουν να φύγουν για να μη χάσουν την οργανική τους ,ας απαντήσουν ευθέως τι πλάνο εχουν?

 
Jujuka
15 Οκτ 2017 16:08

Συμφωνώ απόλυτα με τους συναδέλφους παντρεμένους. Τοσα χρόνια δουλεύουμε στο εξωτερικό,προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη γλώσσα και τον πολιτισμό με όλες τις δυσκολίες,με προσπάθειες να βρούμε χώρους δωρεάν,να καλύπτουμε έξοδα για να μειώσουμε όσο το δυνατό τις δαπάνες αφού η Ελλάδα πέρα απο το μισθό του εκπαιδευτικού δεν παρέχει εδώ και χρόνια οικονομική υποστήριξη....Λυπάμαι πολύ για όσα συμβαίνουν σε εκατοντάδες οικογένειες που πρέπει ή να διαλυθούν ή να επιβιώσουν με ενα μισθό αφού ο εκπαιδευτικός είναι χωρίς αποδοχές!Λυπάμαι και εύχομαι ,οι προσπάθειες που γίνονται να εισακουστούν!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean