Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Βία και εκφοβισμό εναντίον γονέων και παιδιών για τα Θρησκευτικά καταγγέλλει η ΠΕΘ

Η άσκηση βίας εκφράζεται είτε μέσω λεκτικών προπηλακισμών και απρεπών χαρακτηρισμών είτε και μέσω απειλών για χαμηλή βαθμολογία στους μαθητές, των οποίων οι γονείς επιστρέφουν τα βιβλία, ή ακόμη αρνούμενοι να παραλάβουν τα επιστρεφόμενα βιβλία
Δημοσίευση: 08/10/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Πρακτικές βίας και εκφοβισμού εναντίον των γονέων και των παιδιών, τους για το μάθημα των Θρησκευτικών, από τους κυβερνώντες και μια μικρή μερίδα Διευθυντών Σχολικών μονάδων καθώς και κάποιων δασκάλων ή καθηγητών, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων.

Η ΠΕΘ,  χωρίς   να αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία και σχολεία, αναφέρει στην ανακοίνωση ότι:

Α. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί έχουν ήδη καταγγελθεί στην ΠΕΘ για τη βίαιη και άπρεπη συμπεριφορά τους εναντίον μαθητών και γονέων, που επιστρέφουν στα σχολεία τα βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών ως απαράδεκτα.

Β. Η άσκηση βίας από αυτούς τους «εκπαιδευτικούς», εκφράζεται είτε μέσω λεκτικών προπηλακισμών και απρεπών χαρακτηρισμών είτε και μέσω απειλών για χαμηλή βαθμολογία στους μαθητές, των οποίων οι γονείς επιστρέφουν τα βιβλία, ή ακόμη αρνούμενοι να παραλάβουν τα επιστρεφόμενα βιβλία, θέλοντας, έτσι, να προσκομίσουν στην Κυβέρνηση τα πιστοποιητικά της κομματικής τους νομιμοφροσύνης, ενθαρρυμένοι προφανώς και από την στάση του Υπουργού στο συγκεκριμένο θέμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ):

- χαιρετίζει την αγωνιστική ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους για το μάθημα των Θρησκευτικών και το νόμο για την αλλαγή φύλου,

- απορρίπτει τα διχαστικά κηρύγματα μίσους των κυβερνητικών χριστιανομάχων και προπαγανδιστών της ατομικής θρησκείας και της αθεΐας,

- καταγγέλλει τις ιδεοληπτικές πρακτικές βίας και εκφοβισμού των κυβερνώντων και μιας μικρής μερίδας Διευθυντών Σχολικών μονάδων και δασκάλων ή καθηγητών, εναντίον μαθητών και γονέων που επιστρέφουν στα σχολεία, τα βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών ως απαράδεκτα, και

- καλεί όλο τον λαό σε αγωνιστική κινητοποίηση για να μην περάσουν οι αντορθόδοξες κυβερνητικές πολιτικές.

Αναλυτικότερα:

Α) Η ΠΕΘ, όπως εξάλλου και η μεγάλη πλειονοψηφία του ορθόδοξου χριστιανικού ελληνικού λαού, με μεγάλη ικανοποίηση και αισθήματα χαράς και αγαλλίασης, δέχθηκε την αγωνιστική ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους  η οποία:

1)  ζητεί από τους πολιτικούς να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, προτείνει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ταυτότητα αλλαγής φύλου στα 15 έτη και να κληθεί να αποφανθεί επ' αυτού ο ελληνικός λαός - προφανώς μέσω δημοψηφίσματος,

2)  ζητεί να αποσυρθούν από τα σχολεία τα βιβλία (Φάκελοι του μαθήματος των Θρησκευτικών), που διδάσκουν ένα πανθρησκειακό μάθημα, που, όπως υποστηρίζουν, ενσταλάζει εντέχνως στις ψυχές των μαθητών  την πεποίθηση ότι «όλες οι θρησκείες είναι λίγο-πολύ το ίδιο», και

3) δηλώνει ότι η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους στέκεται στο πλευρό των γονέων, οι οποίοι επιστρέφουν τα νέα βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία, ως απαράδεκτα, συναισθανόμενοι τον κίνδυνο για την πνευματική μόλυνση των ψυχών των παιδιών τους από αυτά.

Το Αγιώνυμο Όρος, όπως πάντα έτσι και τώρα, τίθεται τοιουτοτρόπως πνευματικός επικεφαλής και καθοδηγητής του αγώνα για τη διατήρηση της ελληνορθόδοξης ταυτότητας του Γένους.

Β) Η ΠΕΘ απορρίπτει και καταδικάζει τα διχαστικά κηρύγματα μίσους των κυβερνητικών  χριστιανομάχων και προπαγανδιστών της ατομικής θρησκείας και της αθεΐας, όπως του πρώην Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη ο οποίος ευκαίρως-ακαίρως επιτίθεται εναντίον της Εκκλησίας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, διότι προφανώς, με τον λόγο και τη στάση της εμποδίζει την πλήρη εφαρμογή των αποδομητικών, για την ελληνική κοινωνία, νεοταξικών σχεδίων της «προοδευτικής» σοσιαλμαρξιστικής, αριστερής, ελληνικής ιντελιγκέντσιας, η οποία, εκούσια ή ακούσια, έχει προσδεθεί στο νεοεποχήτικο άρμα της διεθνούς Νέας Τάξης Πραγμάτων, με στόχο τη συνολική αποδόμηση και μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας.  

Γ) Η ΠΕΘ καταγγέλλει την αντιδημοκρατική, αντιπαιδαγωγική και αντορθόδοξη πολιτική του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου ο οποίος:

1. Απαξιώνει τον αγώνα των γονέων που αγωνίζονται, φιλότιμα, ως οι πλέον υπεύθυνοι, για την ορθόδοξη χριστιανική αγωγή των παιδιών τους, χαρακτηρίζοντάς τους μειοψηφίες, αγνοώντας εσκεμμένα ότι η επιστροφή των βιβλίων του μαθήματος των Θρησκευτικών, αυτή η επαναστατική και πρωτοφανή στα παγκόσμια εκπαιδευτικά χρονικά, πρωτοβουλία των ελλήνων γονέων,  τείνει πλέον να πάρει χαρακτηριστικά μαζικού κινήματος ενάντια στην αντορθόδοξη εκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησής του.

2. Δεν λαμβάνει καμία παιδαγωγική μέριμνα για όλα αυτά τα παιδιά, που επιστρέφουν μεν το πολυθρησκειακό βιβλίο των Θρησκευτικών, θέλουν όμως και δικαιούνται, με βάση το ελληνικό δίκαιο, να παρακολουθήσουν ορθόδοξο μάθημα των Θρησκευτικών.

Ακόμη, η ΠΕΘ καταγγέλλει τις απαράδεκτες πρακτικές βίας και εκφοβισμού εναντίον των γονέων και των παιδιών τους από τους κυβερνώντες και μια μικρή μερίδα Διευθυντών Σχολικών μονάδων καθώς και κάποιων δασκάλων ή καθηγητών. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί έχουν ήδη καταγγελθεί στην ΠΕΘ για τη βίαιη και άπρεπη συμπεριφορά τους εναντίον μαθητών και γονέων, που επιστρέφουν στα σχολεία τα βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών ως απαράδεκτα. Η άσκηση βίας από αυτούς τους «εκπαιδευτικούς», εκφράζεται είτε μέσω λεκτικών προπηλακισμών και απρεπών χαρακτηρισμών είτε και μέσω απειλών για χαμηλή βαθμολογία στους μαθητές, των οποίων οι γονείς επιστρέφουν τα βιβλία, ή ακόμη αρνούμενοι να παραλάβουν τα επιστρεφόμενα βιβλία, θέλοντας, έτσι, να προσκομίσουν στην Κυβέρνηση τα πιστοποιητικά της κομματικής τους νομιμοφροσύνης, ενθαρρυμένοι προφανώς και από την στάση του Υπουργού στο συγκεκριμένο θέμα.

Δ) Τέλος, η ΠΕΘ καλεί όλο τον λαό σε συνεχή και δυναμική αγωνιστική κινητοποίηση για να μην περάσουν οι αντορθόδοξες κομματικές ιδεοληψίες που επιχειρεί η Κυβέρνηση, εφαρμόζοντας το οργανωμένο σχέδιό της, που είναι η αποδόμηση της πίστης των Ορθοδόξων Χριστιανών  και η μετατροπή του σχολείου και του κράτους σε ουδετερόθρησκα.

Το ΔΣ της ΠΕΘ

 

Σχόλια (6)

 
ΕΚΠ
10 Οκτ 2017 12:28

@ΔΚ.Εγώ που κατά εσένα είμαι ο αντιδραστικός και ο οπισθοδρομικός δε θέλω το 15χρονο παιδί από Νίκος να γίνει Νικολέτα ,ούτε και η Δήμητρα να γίνει Μήτσος.Εσύ που δεν είσαι αντιδραστικός και κοιτάς μπροστά το δέχεσαι.Τι να σου ευχηθώ λοιπόν και να δούμε τότε τι θα κάνεις;

 
Ηρώ
10 Οκτ 2017 09:07

Αναρωτιέμαι βέβαια πού ήταν όλοι τόσα χρόνια που πέρασαν να μιλήσουν στα παιδιά μας για τη δύναμη της προσευχής, για την πρόνοια του Θεού , Για τη μεγάλη προστασία που προσφέρει στον πιστό η αποδοχή της ύπαρξης του Θεού...

 
@ΔΚ
10 Οκτ 2017 03:09

Ο @ΔΚ με καλυψε πληρως.Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφιστικε απο το 36% του 60% των ψηφοφορων που προερχονταν,βασει των μετακινησεων των ψηφιφορων απο την ακρα δεξια ως την αριστερα.Στο συγκεκριμενο ομως φερεται να εκπροσωπει το 4% που ειναι η βαση του και η ιδεολογια του και οχι το υπολοιπο 32% πιυ στην συντριπτικη του πλειοψηφια διαφωνει με αυτο.Ολα γινονται για να ικανοποιηθει αυτο το αριστερο ακροατηριο του συντριπτικου σε ποσοστο 4%.Εχει δικαιο λοιπον ο ΔΚ που μιλα για αντιδραση και οπισθοδρομιση αυτου του ποσοστου.

 
ΔΚ
09 Οκτ 2017 23:19

Οι δυνάμεις της αντίδρασης και της οπισθοδρόμησης στην Ελλαδα καλα κρατούν. Ομως ο κόσμος πάει μπροστα, πάρτε το χαμπάρι, κύριοι "χριστιανοί" της ΠΕΘ.

 
ΔN
09 Οκτ 2017 12:22

Αν είναι αλήθεια τα καταγγελόμενα από την ΠΕΘ σχετικά με τη συμπεριφορά ορισμένων Διευθυντών και εκπαιδευτικών υπάρχει σοβαρό θέμα ελεύθερης επιλογής πολιτών το οποίο χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα προσπαθούν να εμποδίσουν ή να χλευάσουν.Ας τους αναφέρουν στις αντίστοιχες Διευθύνσεις γραπτά ή ας τους μηνύσουν.Η πρώτη μήνυση που θα μαθευτεί θα σταματήσει αυτές τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές αμέσως.Κοστίζει 100 ευρώ κατατίθεται και από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο και ας αγχώνονται για χρόνια οι μηνυόμενοι .

 
ilias
09 Οκτ 2017 10:43

Το μάθημα των θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό (με δικαστική απόφαση που είχαν κάνει παντιέρα η ΠΕΘ και η Εκκλησία). Και όπως σχολιάζει ο κ. Κρίππας (νομικός σύμβουλος της ΠΕΘ)
"5.- ΤΕΛΙΚΟΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΣ ΑΝΩ ΑΠΟΦΑΣΗ:
Α) Επιτρεπτή η απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών μόνον των ετεροθρήσκων, των ετεροδόξων και των αθρήσκων ή αθέων. Και μόνον υπό τις προπαρατιθέμενες αυστηρές προδιαγραφές (τύπος και διαδικασία υπευθύνων δηλώσεων και χρόνος καταλυτικός υποβολής τους)
Β) Ουδεμία απαλλαγή των Ορθοδόξων μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών, όποιους λόγους και αν επικαλεσθούν (έστω και «λόγους συνειδήσεως»).
Γ) Ευθύνες αστικές και πειθαρχικές παντός εκπαιδευτικού ή άλλου κρατικού λειτουργού εν παραβιάσει των ως άνω υποχρεώσεών του (μη αποκλειομένων και ποινικών του ευθυνών, εάν συντρέξει περίπτωση)."

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ