Το 100% άγγιξε η αποχή από την αξιολόγηση στις Περ. Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Οι μισοί υπάλληλοι της Κ.Υ. του υπ. Παιδείας απείχαν από την αξιολόγηση

12/10/2017

Ενημερώθηκε: 12/10/2017, 09:28

Άκουσε το άρθρο

Τι 53% των υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας απείχε από τη διαδικασία αξιολόγησης.

Ειδικότερα:


Οσον αφορά τις Περιφερειακές Διευθύνσεις τα ποσοστά αποχής άγγιξαν το 100%.

Ακολουθεί ο ενδεικτικός πίνακας:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ο απολογισμός της μέχρι σήμερα επιχειρούμενης αξιολόγησης στο δημόσιο, όχι μόνο δεν κάνει ευτυχέστερους τους κυβερνώντες απεναντίας τους δημιουργεί έντονο προβληματισμό και «δυσανεξία» στην απορρόφηση της συνολικής απόρριψης από τους υπαλλήλους.

Με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση οι εργαζόμενοι διατρανώνουν τη θέλησή τους να αντιπαλέψουν ενέργειες και τακτικές, που δεν έχουν σκοπό την σύγχρονη αναδιοργάνωση των δημόσιων υπηρεσιών και την αξιολόγηση των υπαλλήλων των, αλλά μόνο την αποκόμιση μικροκομματικών ωφελημάτων από την Κυβέρνηση.

Καλούμε τους συναδέλφους που μετείχαν στην αξιολόγηση, καθώς και τους προϊσταμένους που συνεχίζουν τη διαδικασία, όπως αναλογιστούν ξανά τη στάση τους και να σπεύσουν να πλαισιώσουν το Σύλλογο, παραιτούμενοι από την περαιτέρω διαδικασία της αξιολόγησης.

Όσοι επέλεξαν τη συμμετοχή στην αξιολόγηση, καλά θα κάνουν να περιοριστούν στην ατομική τους επιλογή και να αποφεύγουν την όποια προσέγγιση «επηρεασμού» των συναδέλφων που απέχουν. Θεωρούμε τέτοιες ενέργειες «εχθρικές» προς τον αγώνα μας και ως τέτοιες θα τις αντιμετωπίσουμε.

 

Σχόλια (1)

Ν
|

Στην Δυτική Θεσσαλονίκη συνεχίζεται κανονικά η αξιολόγηση.Υπήρξε πάντα ιδεολογικό ορμητήριο του ΣΥΡΙΖΑ .Λογικό είναι λοιπόν να γίνεται η αξιολόγηση χωρίς αντιδράσεις και καταλήψεις.Κανείς δεν κάνει κατάληψη ούτε διαμαρτύρεται στον εαυτό του αν και το κάναν οι ίδιοι συνέχεια το 2014 που κυβερνούσαν οι κακοί μνημονιακοί.Τώρα αυτοί είναι οι καλοί μνημονιακοί και οι καλοί συριζαίοι αξιολογητές.Ρόδα είναι και γυρίζει όμως και ίσως και συντομότερα από όσο φαντάζονται.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ