«Δρομολογούνται» οι μετατάξεις εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos.gr θα ικανοποιηθεί και ένας μεγάλος αριθμός αιτήσεων για μετάταξη που εκκρεμούν πάνω από τρία χρόνια.

12/10/2017

Ενημερώθηκε: 13/10/2017, 14:13

Άκουσε το άρθρο

«Δρομολογήθηκε» με ρητές εντολές της  πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας  προς τις αρμόδιες υπηρεσίες η επίλυση του ζητήματος των μετατάξεων εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις.

Εντός των ημερών, αναμένεται η έκδοση της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ύστερα από ερώτημα  της αρμόδιας Διεύθυνσης του υπουργείου Παιδείας ,  για την κατάταξη των εκπαιδευτικών σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων, οπότε θα υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών.

Εκτός από τις  61 μετατάξεις εκπαιδευτικών που έχουν εγκριθεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΚΥΣΔΙΠ),σύμφωνα με πληροφορίες του esos.gr θα ικανοποιηθεί και ένας μεγάλος  αριθμός αιτήσεων για μετάταξη που εκκρεμούν πάνω από τρία χρόνια.

Στη  διαδικασία των μετατάξεων θα ληφθούν  υπόψη:

Α. Η οργανικότητα  των υπηρεσιών, όπως αυτή θα προκύψει από τον νέο οργανισμό του υπουργείου Παιδείας,  και

Β. Οι  ανάγκες των  σχολικών  μονάδων σε εκπαιδευτικούς.

Θετικό γεγονός αποτελεί ότι οι περισσότεροι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί σε υπηρεσίες του ΥΠΠΕΘ έχουν αιτηθεί μετάταξη σε θέση διοίκησης, στην υπηρεσία απόσπασής τους.

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (5)

αντι ΓΣ
|

Ε δεν είναι και τόσο τρομερό να μετατάσσονται εκπαιδευτικοί σε διοικητικές θέσεις, ΓΣ. Από αδιόριστους εκπαιδευτικούς βρωμάει ο τόπος, μην τρελαθούμε κιόλας. Εξάλλου πολλοί εκπαιδευτικοί κουράζονται και παρατηρείται και έκπτωση των δυνάμεών μας μετά από τριάντα χρόνια διδασκαλίας.
Δεν θα διαλυθεί το σύμπαν αν μεταταγούν όσοι επιθυμούν σε διοικητικές θέσεις, δεν ζητούν να κάτσουν σε βάρος σου, να εργαστούν σε ένα πιο φιλικό προς τις δυνατότητές τους περιβάλλον ζητούν.
Μην τους πετροβολούμε κιόλας.

Α.Β.
|

ΣΤΙΣ 30 -1-2018 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑ ΜΕ ΤΟ Β ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ , ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ , ΤΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ 273/2017 ΤΟΥ ΝΣΚ , ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ 61 ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ...

HM
|

Δρομολογήθηκαν οι μετατάξεις από τις 12 Οκτωβρίου και σήμερα 30 Νοεμβρίου ακόμη περιμένουμε. Τι έγιναν οι 61 μετατάξεις που πέρασαν από ΚΥΣΔΙΠ; Κανένα νεότερο;

ΓΣ
|

Μετάταξη... η μεγάλη Ελληνική εφεύρεση. Και μετά θα μιλάμε για "κενά" και πόσες χιλιάδες ώρες θα χάνονται. Ντροπή στο Υπουργείο Παιδείας που συνεχίζει αυτό το πανηγύρι. Οι άνθρωποι αυτοί προσλήφθηκαν για να μπαίνουν στην τάξη, όχι για να μετατάσονται σε υπουργικά γραφεία και διοικητικές υπηρεσίες. Δεν αλλάξατε τίποτα, δε βελτιώσατε τίποτα, κι εσείς όπως όλοι οι προηγούμενοι.

blackout
|

καιρός είναι, γιατί σε μερικές διευθύνσεις, έρχονται 150 αναπληρωτές στη φουρνιά και δουλεύουμε 12ωρα στο πόδι, με αποτέλεσμα να μένει πίσω όλη η υπόλοιπη δουλειά . διάλυση σωματική και ψυχική λέμε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ