Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της Έφεσης κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας για τις επιλογές Διευθυντών του 2011

Το πρωτόδικο δικαστήριο αποφάσισε να επιβληθεί η ποινή των 8 μηνών φυλάκιση με αναστολή στα 7 μέλη του Συμβουλίου με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.
Δημοσίευση: 17/10/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα,  Τρίτη 17 Οκτωβρίου,  η εκδίκαση   στο Εφετείο Λάρισας  της έφεσης των αιρετών και των μελών του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Καρδίτσας κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης ( για παράβαση καθήκοντος) εξ αιτίας της βαθμολογίας που αφορούσε υποψήφιο Διευθυντή κατά τη διαδικασία των Επιλογών Διευθυντών Σχολικών Μονάδων του 2011 .

Η συζήτησης της Εφεσης αναβλήθηκε για τις 22 Φεβρουαρίου 2018, λόγω της αποχής που πραγματοποιούν σήμερα οι δικηγόροι.

Ειδικότερα τα επτά μέλη του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Καρδίτσας που έκαναν τις κρίσεις το 2011 καταδικάστηκαν σε  οκτάμηνη φυλάκιση με αναστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos:

Ένας υποψήφιος Διευθυντής  έκανε μήνυση στα ποινικά δικαστήρια κατά του επταμελούς Συμβουλίου  διότι βαθμολογήθηκε με 11 (σ.σ. το άριστα ήταν 15).

Η δίκη στα ποινικά δικαστήρια έγινε τον περασμένο Νοέμβριο  .

Το δικαστήριο αποφάσισε να επιβληθεί η ποινή των 8 μηνών φυλάκιση με αναστολή  στα 7 μέλη του Συμβουλίου  με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και η δίκη στο Εφετείο ορίστηκε για το Οκτώβριο του 2017.

Εάν η απόφαση τελεσιδικήσει  στο Εφετείο  και γίνει αμετάκλητη στον Άρειο  Πάγο τα επτά μέλη θα απολυθούν από το δημόσιο.

Πως βαθμολογήθηκαν οι υποψήφιοι Διευθυντές στην Καρδίτσα

Στο Νομό Καρδίτσας οι υποψήφιοι Διευθυντές για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στις τωρινές (2017) κρίσεις  στη Συνέντευξη  έλαβαν από το Συμβούλιο Επιλογής υψηλές βαθμολογίες στο σύνολό τους.

Ειδικότερα σε σύνολο  70  υποψηφίων Διευθυντών :

Οι 55 έλαβαν βαθμό άριστα "8".

Από 7, 50 έως 7,99  βαθμολογήθηκαν 13 υποψήφιοι, και

Μόνο δύο υποψήφιοι βαθμολογήθηκε με 7,38

ΔΟΕ: Να σταματήσει η δίωξη σε βάρος των αιρετών και των μελών του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Καρδίτσας

Η ΔΟΕ, με σημερινή ανακοίνωση,εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή του στους αιρετούς και στα μέλη του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας, και τονίζει:

Α. Θεωρούμε αδιανόητη την ποινικοποίηση της συμμετοχής στα υπηρεσιακά συμβούλια και την έκφραση γνώμης σε αυτά  (κάτι που γίνεται με βάση τις σχετικές διατάξεις νόμου), ζητούμε την αθώωση και την άμεση ανάκληση οποιασδήποτε δίωξης των συναδέλφων αιρετών και των μελών του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας.
 
Β. Για την ημέρα της δίκης  κηρύσσεται τρίωρη στάση εργασίας (3 πρώτες ώρες των μαθημάτων) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άδικη δίωξη των συναδέλφων, αλλά και για να δοθεί η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να παραστούν στην εκδίκαση της υπόθεσης στην οποία θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  

 

 

 

Σχόλια (22)

 
Γιάννης Πλατάρος
13 Οκτ 2017 20:19

Σχόλια για την πολλαπλή προσβολή της νοημοσύνης αποφοίτων Πανεπιστημίων εκ μέρους της ΔΟΕ
1. Γράφει στην ανακοίνωσή της :
«Θεωρούμε αδιανόητη την ποινικοποίηση της συμμετοχής στα υπηρεσιακά συμβούλια και την έκφραση γνώμης σε αυτά »
Σχόλια:
α) Δεν υπάρχει «ποινικοποίηση» αφού καταδικάστηκαν με υπάρχοντα νόμο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
β) Πρόκειται για άσκηση ΑΝΑΦΕΡΕΤΟΥ Συνταγματικού δικαιώματος παντός Έλληνα, να αναφέρεται στην Δικαστική Αρχή, αν νομίζει ότι αδικήθηκε.
γ) Η Ελληνική δικαιοσύνη, σε πρώτο βαθμό απεφάνθη, ότι υφίσταται παράβαση καθήκοντος εκ μέρους του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
Η Ελληνική Δικαιοσύνη, δεν τους κατεδίκασε γιατί συμμετείχαν σε κάποιο Όργανο της Διοίκησης, αλλά γιατί δεν έκαναν καλά την δουλειά τους. (Δεν έκριναν σωστά σύμφωνα με τον ισχύονται νόμο της Πολιτείας. νόμο)
δ) Αν έκρινε ότι ένας την έκανε καλά ΔΕΝ θα τον κατεδίκαζε. Τους κατεδίκασε όλους.
ε) Η ΔΟΕ καλεί σε τρίωρη στάση εργασίας, για να πιέσει την Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.
στ) Η ΔΟΕ, λαμβάνει θέσει υπέρ των καταδικασθέντων, και καλεί τα μέλη της που «...και γράμματα γνωρίζουν» να την ακολουθήσουν, χωρίς να εξηγεί με την δική της οπτική τους λόγους της αδικίας.
ζ) Η ΔΟΕ δεν αντιπαραθέτει ούτε μισό νομικό επιχείρημα στην ήδη ειλημμένη απόφαση του Δικαστηρίου.
η) Το θέμα ΔΕΝ είναι πολιτικό, είναι δικαστικό.
Θ) Το θέμα επιλύεται δικανικώς, όχι με κινητοποιήσεις έξω από τα δικαστήρια, όπως γίνεται λ.χ. στα Υπουργεία.
ι) Η ΔΟΕ ΔΕΝ είναι η εξαίρεση του κανόνα σε παρεμφερή θέματα. Η ΔΟΕ είναι ο κανόνας.
Όλοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την παραπάνω ανάλυση.

 
Στράτος
13 Οκτ 2017 20:56

Τρία σχόλια:
1. Κατανοούν όλοι πια ότι η μοριοδότηση μέσω συνέντευξης δεν είναι ούτε αντικειμενική ούτε χωρίς επιπτώσεις για τους βαθμολογούντες; Το 11 με άριστα το 15 δεν το λες και άσχημο βαθμό, κι όμως ο υποψήφιος Διευθυντής κερδίζει τη δίκη (ποινικό μάλιστα δικαστήριο) και οι βαθμολογούντες "τρέχουν". Δεν ήταν λοιπόν προτιμότερη η ψηφοφορία των μελών του Συλλόγου; Αλλά αυτή, θα πείτε, κρίθηκε αντισυνταγματική. Ε, λοιπόν, η συνταγματική συνέντευξη βλέπουμε τώρα που οδηγεί. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι και για τις τωρινές κρίσεις (2017) ετοιμάζονται (ή ήδη κατατέθηκαν;) νέες παρόμοιες προσφυγές, καλά ξεμπερδέματα για όσους βαθμολόγησαν.

2. Η συνεχιζόμενη δικαστική διαδικασία στο ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας ασφαλώς και επηρέασε άμεσα τον τρόπο που βαθμολόγησαν τα μέλη του διευρυμένου ΠΥΣΠΕ στις τωρινές (2017) κρίσεις. 55 αριστούχοι με βαθμό 8 είναι στατιστικό στοιχείο που "βγάζει μάτι"! Πόσο αντικειμενική λοιπόν είναι η κρίση αυτή; Όταν ο φόβος πιθανής δικαστικής περιπέτειας μετατρέπει το μέλος του διευρυμένου συμβουλίου επιλογής σε βαθμολογητή όλων με άριστα, ποια αξία έχει η όλη διαδικασία της συνέντευξης;

3. Όλοι επιθυμούν να δοθεί λύση ευνοϊκή για τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας που βαθμολόγησαν το 2011. Νομίζω ότι την απόλυσή τους δεν θα επιθυμεί (ίσως κάνω λάθος) ούτε ο προσφυγών εναντίον τους. Ακόμη όμως κι αν βρεθεί αυτή η λύση διάσωσής της θέσης τους στο δημόσιο η ταλαιπωρία τους θα είναι ήδη αρκετή.

Συμπέρασμα: Για την επιλογή των Διευθυντών σχολείων λόγο θα πρέπει να έχουν τα μέλη του Συλλόγου. Η διαδικασία θα πρέπει να καθοριστεί με τρόπο συνταγματικό και ορθό και όχι πρόχειρα όπως το 2015 (π.χ. να υπάρχει αιτιολογημένη ψήφος των μελών του Συλλόγου). Τα Συμβούλια Επιλογής κινούνταν και πολλές φορές ακόμη κινούνται με κριτήρια προσωπικά, κομματικά και άλλα. Οι Σύλλογοι διδασκόντων έχουν ορθότερη γνώμη και επομένως κρίση για το πρόσωπο που επιθυμούν να προΐσταται του Συλλόγου.

 
Αρίσταρχος
13 Οκτ 2017 22:04

@Στράτος
Τρία σχόλια:
1. Κατανοούν όλοι γιατί η μοριοδότιση μέσω συνέντευξης ΕΙΝΑΙ αντικειμενική και με επιπτώσεις για τους βαθμολογούντες. Η συνέντευξη ήταν μαγνητογραφημένη και οι ερωτήσεις από δεξαμενή ερωτήσεων και δεν χωρούσαν κομματικά ή άλλα παιχνίδια. Και ΟΧΙ δεν είναι καλύτερη η ψηφοφορία . Αν δεν θέλει κάποιος να κρίνει σωστά να μην αναλαμβάνει .
2. Όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το κουρκούτι. Ας πρόσεχαν ή ας μην αναλάμβαναν .
3. Συμφωνώ ότι μάλλον όλοι επιθυμούν να δοθεί λύση ευνοϊκή για τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας που βαθμολόγησαν το 2011 αλλά και δικαίωση για τον προσφεύγοντα.

Συμπέρασμα: αυτοί που κάνουν κάποια δουλεια να την κάνουν σωστά . Τα κριτήρια πρέπει να είναι σαφή και ο κρίνοντας να ξέρει πως θα κριθεί από την δικαιοσύνη.
Το ΣΤΕ έκρινε και ακύρωσε τη ψηφοφορία, απορώ πως κάποιοι επιμένουν σε παλαιοκομματικά τερτίπια.

 
Δικαιοσύνη και μόνο δικαιοσύνη.
13 Οκτ 2017 23:19

Δεν καταλάβατε καλά αγαπητοί συνάδελφοι.
Η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ μεταβαίνουν για να στηρίξουν τον μηνυτή και όχι τη διοίκηση. Είναι δυνατόν να αφήσουν το συνάδελφο ανυπεράσπιστο που αδικήθηκε όπως είπε πρωτόδικα η δικαιοσύνη χωρίς συμπαράσταση και να στηρίξουν τη διοίκηση. Τα σωματεία στηρίζουν τους εκπαιδευτικούς και όχι τη διοίκηση. Είναι δυνατόν να φωνάζουν κάτω από το δικαστήριο συνθήματα υπέρ της διοίκησης ?
Στις κρίσεις του 2017 όπως λέει ο συνάδελφος μας ο "Στράτος" οι σύλλογοι εκδήλωσαν θετικές γνώμες για συγκεκριμένους υποψηφίους (μη αρεστούς στη διοίκηση) που καρατομήθηκαν στη συνέντευξη από 0,9 έως 4 με άριστα το 8 και έχοντας ιδιαίτερα υψηλά προσόντα .

Η συνέχεια επί της οθόνης στις αίθουσες της Θέμιδος.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
13 Οκτ 2017 23:21

Μπραβο για αλλη μια φορα στον κ Πλαταρα για το σχολιο του.Ο Στρατος επιμενει να ζει στον ιδεοληπτικο του κοσμο.Παγκοσμια ψηφοφοριες δεν υπαρχουν.Στην μπατιρημενη διεθνωςκαι μονιμως επαιτουσα πρεπει να υπαρχει.Η επιλογη των διορισμενων μελων των υπηρεσιακων συμβουλιων ειναι παντα το προβλημα.Επιλεγμενοι με αγνωστες διαδικασιες .Καποια στιγμη λοιπον βρεθηκε καποιος τους πηγε στα δικαστηρια και καταδικαστηκαν.Ας προσεχανΗ ΔΟΕ ζητα εκπαιδευτικους επαναστστες σε ολα εκτος απο να διεκδικουν το δικαιο τους απο τα υπηρεσιακα συμβουλια.Τα ιδια δεν καταγγελθηκαν και στις επιλογες διευθυντων εκπαιδευσης το 2016;Και εκει εκκρεμουν ιδια δικαστηρια που θα μαθουμε τις δικαστικες αποφασεις αργοτερα;Αρα η να καταργηθουν οισυνεντευξεις η να γινονται απο ανεξαρτητα και εκτος δημοσιου σωματα αξιολογητων.Ελπιδα απο τα υπαρχοντα δεν υπαρχει.Αλοιμονο στους υποψηφιους που δεν ειναι κομματικοι και εχουν την αξιοπρεπεια και υπερηφανεια να μη θελουν να ξεπεσουν παρακαλωντας το καθε μελος των συμβουλιων επιλογης η τις παραταξεις.Συγχαρητηρια στον συναδελφο που τους πηγε στα δικαστηρια.Απεδειξε οτι δεν ειναι μοιρολατρης νεοελληνας ραγιας.Τον συμπαρισταμαι.

 
Πέτρος Κ.
14 Οκτ 2017 10:36

Ο Στράτος αναφέρει ότι ούτε ο ενάγων θα θέλει την απόλυσή τους!!! Είναι σίγουρο πως μετά την ηθική βλάβη, την οικονομική ζημιά, δεν θα το σκεφτεί καν. Θα έπρεπε τα μέλη των διευρυμένων ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά όταν αξιολογούν συναδέλφους γιατί ο πέλεκυς της δικαιοσύνης είναι βαρύς όπως φαίνεται από τη Γ Αθήνας και την Καρδίτσα. Ακούγεται από δημοσιεύματα ότι θα έχουμε σειρά δικαστηρίων πρώτου βαθμού σε μεγάλες πόλεις. Σε δεύτερο βαθμό όμως τελεσιδικούν οι υποθέσεις αυτές και γνωστοποιείται η απόφαση από τον ενάγοντα στο Υπουργείο και ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία των απολύσεων. Αυτά προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. Η παράβαση καθήκοντος και η συκοφαντική δυσφήμιση των υποψηφίων είναι παραπτώματα χωρίς επιστροφή. Ούτε ανάκληση μπορεί να γίνει ούτε αγνόηση της περαιτέρω διαδικασίας απολύσεων. Η συκοφαντική δυσφήμιση επιφέρει οικονομική αποζημίωση των εναγόντων από τους εναγομένους. Η παράβαση καθήκοντος όμως αποζημιώνεται από το δημόσιο. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις οι αδικηθέντες βγαίνουν κερδισμένοι. Η νομοθεσία πρέπει να παρέχει ασφαλιστικές δικλείδες για τους αδικημένους.

 
Καρδιτσιωτης
14 Οκτ 2017 14:29

Τα μελη του ΠΥΣΔΕ που αυθαιρετουν προφανως δεν νοιαζονται για τις ποινες γιατι πιστευουν οτι ειναι εξασφαλισμενοι σαν συνδικαλιστες. Συντροφοι της ΔΟΕ να εισαστε σιγουροι εξω απο το εφετειο θα ειμαστε δυο τρεις χιλιαδες για να στηριξουμε τους αιρετους του κλαδου που τιμωρηθηκαν πρωτοδικα. Καταλαβαμε το ρολο του συνδικαλισμου. Εγιναν απειρα δημοσιευματα για τις αναξιοκρατικες διαδικασιες σε αυτες τις κρισεις (2017) κ δεν ακουσαμε κουβεντα απο τα σωματεια. Ειμαστε αλλεργικοι στο κουτοχορτο. Οπως τοτε το 2011 δεν ειπατε λεξη για τις αυθαιρεσιες κ ερχεστε τωρα σε συμπαρασταση των μελων ενος ΠΥΣΔΕ που η δικαιοσυνη πρωτόδικα εκρινε οτι αδικησε συναδελφο το ιδιο θα κανετε και στο μελλον με τα τωρινα συμβουλια. Σας θελουμε δυναμικους εξω απο τις αιθουσες της θεμιδος.
ΝΤΡΟΠΗ Κ ΑΙΣΧΟΣ.

 
Κουτόχορτο
14 Οκτ 2017 14:39

Συνάδελφοι της ΔΟΕ καλό ειναι να πάρετε μαζί κ μελη της ΟΛΜΕ, για εκπαίδευση σε τέτοια μορφή αγώνα, σε λιγο καιρό θα πρέπει να αγωνιστούν κ αυτοί εξω απο δικαστικές αιθουσες.

Από ότι ακούγεται θα κατατεθεί ή εχει κατατεθεί αίτηση ακύρωσης του νόμου Γαβρόγλου. Αναμένουμε να σας δούμε έξω απο το συμβούλιο επικρατείας για να στηρίξετε την μη ακύρωση του, αφού μέχρι τώρα.. δεν λες κουβέντα, κρατας κρυμμένα μυστικά κ ντοκουμέντα...
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

 
ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ
14 Οκτ 2017 14:43

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΔΟΕ ΣΑΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΣΑ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΤΡΩΜΕΝΑ...

 
Ελβίνα
14 Οκτ 2017 20:59

Mπράβο στον Κ. Πλατάρο που για άλλη μια φορά η αναφορά του στο συγκεκριμένο θέμα είναι πλήρη και τεκμεριωμένη !! Εκείνο που πραγματικά με προβληματίζει είναι η στάση της ΔΟΕ να στηρίξει τα μέλη του Συμβουλίου Επιλογής και όχι τον αδικηθέντα συνάδελφο ή οποιονδήποτε άλλο αδικηθεντα υποψήφιο διευθυντή που στις κρίσεις του 2017 αδικήθηκε !!

 
@ΔΟΕ
14 Οκτ 2017 21:04

Υπαρχει εστω και ενας σχολιαστης να σσς υποστριζει;Εχετε αποκοπει απο τον εκπαιδευτικο κοσμο.Μονο φωνες,διαμαρτυριες και απο προτασεις ουσιας μηδεν.Ειστε αιωνες πισω και σσς εχει ξεπερασει ο χρονος και οι εξελιξεις.Τωρα συμπαραστεκεστε και σε πρωτοδικα καταδικασμενους ενω επρεπε να ειστε με τον δικαιομενο συναδελφο.Οταν θα αρχισουν να εκδικαζονται οι υποθεσεις των επιλογων διευθυ των εκπαιδευσης του 2016,ειτε στα πονικα ειτε στα διοικητικα δικαστηρια τι θα κανετε;Θα τρεχετε παντου;Αυτον το μηνα εκδικαζετε τετοια υποθεση στο διοικητικο εφετειο Αθηνων.Να πατε να συμπαρασταθειτε στην διοικηση και επονται και αλλες.Στη Λαρισα θα πατε με δικα σας εξοδα η με τις ΔΟΕ που προερχονται απο τις δικες μας συνδρομες;

 
Εκ παιδευτικός
14 Οκτ 2017 22:36

Μήπως να δημοσιοποιούνταν οι πίνακες Διευθυντών του 2011 πριν και μετά τη συνέντευξη, για να γίνει αντιληπτή η λειτουργία του ... ανελκυστήρα και να προκύψουν συμπεράσματα;

 
Μέλος ΠΥΣΔΕ
14 Οκτ 2017 22:46

Από ότι φαίνεται σε λίγο καιρό δεν θα δέχεται κανείς να είναι μέλος ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ. Αν λάβουμε υπόψη μας τις συνταξιοδοτήσεις και τις μετατάξεις που έρχονται άμεσα θα έχουμε και απολύσεις εκπαιδευτικών μελών συμβουλίων λόγω παραβατικής συμπεριφοράς στις κρίσεις διευθυντών και όχι μόνο. Ποιοι θα μείνουν στην εκπαίδευση τελικά?

 
Πληρωμένα όλα...
14 Οκτ 2017 22:54

Τα τσίπουρα και αυτά κερασμένα από εμάς στην Καρδίτσα... ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ που θα πάνε για συμπαράσταση των μελών του συμβουλίου .

 
@Μελος ΠΥΣΔΕ
15 Οκτ 2017 00:02

Υπερβαλεις τα μαλλα.Αν εισαι σωστος,δικαιος,αντικειμενικος και...μη κομματικος δεν εχεις να φοβηθεις τιποτε.Μονο οι ενοχοι φοβουνται.Να μας πεις ομως αν εισαι διορισμενο μελος πως διοριστηκες και αν εισαι αιρετος σε ποια χωρα υπαρχουν τετοια συμβουλια και αιρετοι.Μη ψαχνεις μονο στην αεναη μνημονιακη Ελλαδα και ειναι ενας απο τους λογους που ειναι μνημονιακη.

 
ΚΩΣΤΑΣ
15 Οκτ 2017 10:41

Ας κατανοήσουμε λοιπόν ότι ο μόνος δημοκρατικός τρόπος επιλογής διευθυντών από όσους εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα ήταν ο προηγούμενος όπου λαμβανόταν υπόψιν ο σύλλογος των καθηγητών του σχολείου...Οι διευθυντές του 2015 θα μείνουν στην Ιστορία ως οι πρώτοι ( Ίσως και οι τελευταίοι ) δημοκρατικά εκλεγμένοι .Όσο για την πολιτική ηγεσία εκ των πραγμάτων φάνηκε πως δεν την ενδιέφερε το θέμα.Ο νόμος που εφαρμόστηκε ήταν μια δουλειά...στα όρθια....

 
Αλλεργικος στο σανο
15 Οκτ 2017 11:57

Θα επρεπε να υπαρχει σοβαρη αστικη αποζημιωση (5ψηφιο σε ευρω) για περιπτωσεις τετοιες.

 
Αμερόληπτος
15 Οκτ 2017 14:05

Αμετανόητοι ορισμένοι, παρά την αντισυνταγματικότητα με τη βούλα του ΣτΕ, θεωρούν την εκλογή δια ψηφοφορίας ως τον πλέον δημοκρατικό τρόπο επιλογής των διευθυντών σχολικών μονάδων. Δηλαδή αυτό που συνέβη στα περισσότερα σχολεία το καλοκαίρι του 2015 καταπατώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας και ισονομίας που το Σύνταγμα προβλέπει είναι έκφραση απόλυτης δημοκρατίας! Το χειρότερο είναι πως αυτοί που μανικά το υποστηρίζουν είναι εκπαιδευτικοί και διδάσκουν στους μαθητές τους σεβασμό στο σύνταγμα;

 
Αρίσταρχος
15 Οκτ 2017 15:07

@ΚΩΣΤΑΣ
Ευτυχώς που το ΣΤΕ ακύρωσε αυτόν το δημοκρατικό τρόπο επιλογής διευθυντών γιατί το επόμενο βήμα θα ήταν οι μαθητές να επιλέγουν με δημοκρατικά εκλεγμένο τρόπο τους καθηγητές τους.
Όποιος θέλει επιλογές απρόσωπα, χωρίς κριτήρια και χωρίς δικαιολόγηση μπορεί να τις εφαρμόσει στο σπίτι του. Το δημόσιο δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

 
Στράτος
15 Οκτ 2017 22:56

Οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να εφαρμόζονται από τη Διοίκηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι και οι δικαστές/κρίνοντες δεν κρίνονται.

Ο νόμος επιλογής στελεχών του 2015 κρίθηκε αντισυνταγματικός. Από τις διατυπώσεις της σχετικής απόφασης φαίνεται ότι οι δικαστές δεν κατανόησαν ότι η συνέντευξη ενώπιον Συμβουλίου Επιλογής είναι επίσης προβληματική. Και τούτο λόγω της σύνθεσης αυτών των Συμβουλίων, των τυπικών προσόντων των μελών των Συμβουλίων, των γνωριμιών μεταξύ των μελών των Συμβουλίων και των κρινομένων υποψηφίων, των συνδικαλιστικών, κομματικών και άλλων "δεσμεύσεων" μελών κ.α. Τα αναφερόμενα στοιχεία καθιστούν την κρίση του Συμβουλίου κάθε άλλο παρά αντικειμενική και έτσι η συνέντευξη ενώπιον Συμβουλίου Επιλογής με τέτοια σύνθεση δεν αποτελεί προφανώς πρόσφορο τρόπο επιλογής/μοριοδότησης. Αυτά δεν έχουν μελετηθεί από τους δικαστές του ΣτΕ επειδή ατυχώς δεν έχει μέχρι στιγμής εκδικαστεί καμία προσφυγή εναντίον των νόμων επιλογής με συνέντευξη. Όμως οι τωρινές προσφυγές όπως και η εξελισσόμενη δικαστική διαδικασία για το διευρυμένο ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας αλλά και άλλες παλαιότερες υποθέσεις αναδεικνύουν εν μέρει τα προβλήματα που έχει η μοριοδότηση από Συμβούλιο Επιλογής. Μην κρίνετε λοιπόν ως δεδομένα συνταγματική για πάντα την συνέντευξη ενώπιον Συμβουλίου Επιλογής με τη γνωστή σύνθεση επειδή δεν αποκλείεται δικαστικά κάποια στιγμή να υπάρξει διαφορετική απόφαση για το θέμα. Έμμεσα με τις δικαστικές αποφάσεις Διοικητικών Δικαστηρίων έχει διαφανεί ότι και αυτός ο τρόπος (συνέντευξη) δεν είναι πρόσφορος για την ορθή και αντικειμενική επιλογή στελεχών, τουλάχιστον στην εκπαίδευση.

 
KM
16 Οκτ 2017 15:34

@Αρίσταρχος

Και όμως οι μαθητές θα έκαναν τις καλύτερες επιλογές, αν το σχολείο λειτουργούσε όπως έπρεπε...

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
17 Οκτ 2017 12:55

@Στράτος.Επανέρχεσαι επιμένοντας και πάλι σε αριστερές ιδεοληψίες παρωχημένων εποχών,ανεφάρμοστες διεθνώς και αντισυνταγματικές.Και γιατί να επανέλθουμε στην αντισυνταγματική και διχαστική ψηφοφορία και να μην καταργήσουμε τα συμβούλια επιλογής;Εσύ ο ίδιος τα κατηγορείς με τα χειρότερα λόγια.Τί δουλειά έχουν οι συνδικαλιστές σε αυτά;Πως επιλέγονται τα μέλη;Έχουν τις γνώσεις και τα προσόντα;Ξέρουμε οι πάντες τι γίνεται.Γιατί όχι διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ;Γιατί όχι συμβούλια επιλογής που θα αποτελούνται από άτομα του ιδιωτικού τομέα μη έχοντας σχέση με τα κόμματα και το δημόσιο;Γιατί σώνει και καλά το αντισυνταγματικό και διχαστικό;Γιατί προφανώς αυτό σας βολεύει να για να κυβερνάτε.Και που σεβαστήκατε την ψηφοφορία;Στις επιλογές διευθυντών εκπαίδευσης του 2016 υπήρχαν κραυγαλέες περιπτώσεις όπου οι πρώτοι σε ψήφους και έχοντας και τα προσόντα κόπηκαν σε εξευτελιστικές συνεντεύξεις που πήραν την άγουσα στα ποινικά και τα διοικητικά δικαστήρια.Εκεί η ψηφοφορία που υμνείς δεν λήφθηκε υπόψη γιατί οι πρώτοι σε ψήφους δεν σας ήταν αρεστοί.Μη προσπαθείς να μας σερβίρεις άλλο σανό.Δε θα πάρουμε.Κράτησε τον για τον εαυτό σου.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean