Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για το σχολικό έτος 2017-2018

Δημοσίευση: 17/10/2017
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υπογράφηκαν από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου  οι αποσπάσεις 68 εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για το σχολικό έτος 2017-2018

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Η  απόφαση  των αποσπάσεων δεν εκτελείται πριν καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων από τις οποίες αποσπώνται οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί.

Ετικέτες: 
Αποσπάσεις

Σχόλια (11)

 
Εφήμερε κ. Γαβρόγλου
17 Οκτ 2017 10:20

Ο χειρότερος υπουργός παιδείας των τελευταίων ετών άφησε μεγάλα ιδρύματα χωρίς καθηγητές.
Ένας υπουργός με γερασμένες ιδέες και ιδεοληψίες προκαλεί αναστάτωση σε ιδρύματα και εκπαιδευτικούς.
Δεν πειράζει υπουργέ. Η θέση σου είναι εφήμερη και του χρόνου δε θα είσαι εκεί όταν εμείς θα συνεχίσουμε να κρατάμε όρθια την εκπαίδευση.

 
@ Ο εφήμερος κ. Γαβρόγλου
17 Οκτ 2017 14:27

Ο "εφήμερος κ. Γαβρόγλου" κατάφερε με την πρωτοφανή καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποσπάσεων να τις καταστήσει άνευ ουσίας.
Στο πανεπιστήμιο που ήμουν την προηγούμενη χρονιά το μάθημα είχε ήδη αντεθεί σε συμβασιούχο πριν βγουν οι αποσπάσεις.
Αδυνατώ να συλλάβω το νόημα της καθυστέρησης των αποσπάσεων που δεν έχουν δαπάνη για το δημόσιο σε αντίθεση με την πρόσληψη συμβασιούχων.
Όπως είπε και ο προηγούμενος συνάδελφος ο κ. Γαβρόγλου δε θα είναι για πολύ σε αυτή τη θέση αλλά με τις αποφάσεις του έκανε ζημιά σε εκπαιδευτικούς και πανεπιστήμια.
Ελπίζω η συμπεριφορά του να μην περάσει απαρατήρητη και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα ώστε να απομακρυνθεί εγκαίρως για να μην κάνει άλλη ζημιά στην εκπαίδευση και στους εκπαιδευτικούς.

 
Π.Ν.
17 Οκτ 2017 14:40

Η απόφαση των αποσπάσεων λέει ότι αυτές βασίστηκαν μεταξύ άλλων:

"8. Τις προτάσεις που υπέβαλαν τα καθ’ ύλην αρμόδια όργανα των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ."

Αυτό στη δική μου τουλάχιστον περίπτωση είναι σίγουρο ότι δεν έγινε σεβαστό.
Μήπως πρέπει να γίνει μια μικρή έρευνα για αυτό;

Επιφυλασσόμεθα και κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο υπουργέ.

 
Επίσης...
17 Οκτ 2017 20:16

Συνάδελφε Π.Ν. μην μπαίνεις στον κόπο να δεις τι συμβαίνει.

Ούτε σε εμένα ελήφθη υπόψη η πρόταση του ιδρύματος .

Άστο. Κατεβάζουμε κεφάλι και βλέπουμε. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε κάποια πράγματα όταν ψηφίζουμε.

 
Π.Ν.
17 Οκτ 2017 22:10

Καταλαβαίνω τι εννοείς συνάδελφε αλλά ακόμα και αφού κάποιοι κλέψουν την ψήφο μας φορώντας αριστερά ή άλλα προσωπεία, πρέπει να τους τα βγάλουμε για να φανεί ότι δεν είναι καλύτεροι από αυτούς που κατηγορούσαν για ασυδοσία ή αναλγησία.
Συμφωνώ όμως μαζί σου συνάδελφε ότι τα προσωπεία κάποτε πεφτουν και έρχεται για όλους η ώρα της κρίσης.
Όσο για "το κεφάλι κάτω", εμείς μαθημένοι είμαστε. Και στο πανεπιστήμιο που θα πηγαίναμε με το κεφάλι κάτω θα είμασταν.
Πάντως προτείνω όσοι γνωρίζουν ότι είχαν προταθεί από τα ιδρύματα, να το πουν σε αυτό το βήμα που μας δίνεται για να μετρηθούμε.
Έτσι θα φανεί πιο ξεκάθαρα πόσο μέτρησε η πρόταση του ιδρύματος, τα τυπικά προσόντα και όλα όσα ζητούσε η προκήρυξη.

 
Ελένη
18 Οκτ 2017 14:35

Στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία (Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων) στο Ε΄εξάμηνο διδάσκεται μέχρι στιγμής μόνο ένα μάθημα και στο Ζ΄εξάμηνο δεν διδάσκεται κανένα!!! λόγω μη αποσπάσεων/μετατάξεων!!!

 
Συνάδελφος
18 Οκτ 2017 15:16

Ανταποκρινόμενη στην πρόταση του συναδέλφου, κυρίως για λόγους συμπαράστασης, μιας και η απογοήτευση είναι τέτοια που μας οδηγεί δυστυχώς στη θλιβερή διαπίστωση ότι συναποτελούμε "φωνή βοόντος εν τη ερήμω", αναφέρω ότι και στη δική μου περίπτωση υπήρξε πρόταση του Τμήματος, το οποίο βρίσκεται σε δεινή θέση, λόγω της έλλειψης διδακτικού προσωπικού για μαθήματα κορμού καθώς και σεμιναριακά, τα οποία διδάσκονται και στα δύο εξάμηνα (χειμερινό-εαρινό). Όσο για τα τυπικά προσόντα, εφόσον η απασχόληση θα ήταν εξολοκλήρου διδακτική, εξυπακούεται νομίζω ότι ο υποψήφιος διαθέτει διδακτορικό δίπλωμα. Εν προκειμένω συνυπάρχει μεταπτυχιακό και διδακτορικό πάνω στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο στο οποίο καλούνταν να αναλάβει ο αποσπασμένος εκπαιδευτικός (ανεξάρτητα βέβαια από όλα τα επιμέρους ζητούμενα, στο πλαίσιο, της προκήρυξης: ξένες γλώσσες, γνώσεις τπε, καθώς βέβαια και μακρόχρονη διδακτική εμπειρία-15ετής). Η προσοχή, ωστόσο, δεν θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να περιοριστεί μόνο στο επίπεδο των αιτούντων εκπαιδευτικών (και σε πιθανές αδικίες σε βάρος τους) αλλά πολύ περισσότερο στο επίπεδο των ιδίων των πανεπιστημιακών Τμημάτων, των οποίων τα αιτήματα για κάλυψη ουσιαστικών διδακτικών αναγκών απορρίφθηκαν, με έναν τρόπο που μάλλον μοιάζει "τιμωρητικός" απέναντί τους. Ίσως εκεί πρέπει να εστιάσει η προσοχή. Στην αναζήτηση ενός τεκμηριωμένου "γιατί;".

 
Κατερίνα Σ.
20 Οκτ 2017 08:01

Και στη δική μου περίπτωση αγνοήθηκε η πρόταση του Πανεπιστημίου και μάλιστα δεν αποσπάστηκε κανείς σε αυτή τη θέση οπότε πρέπει να καλυφθεί με συμβασιούχο. Το ίδιο άκουσα για τμήμα γειτονικής πόλης.
Ειλικρινά, αν στόχος τους ήταν η εξοικονόμηση πόρων, δεν μπορώ να κατανοήσω αυτές τις κινήσεις τους. Έχω την αίσθηση πως αν είχε γίνει κλήρωση θα ήταν πιο πιθανό να πήγαιναν οι σωστοί άνθρωποι στις σωστές θέσεις, εκεί που είναι χρήσιμοι δηλαδή.

 
Θανασης
20 Οκτ 2017 11:18

Και στην δική μου περίπτωση η πρόταση του τμήματος δεν ελήφθη υπ´ όψιν, και τώρα πρέπει να εξηγήσω στους φοιτητές που εκπονούν από πέρυσι τις διπλωματικές εργασίες τους ότι αδυνατώ με δύο σχολεία και χωρίς παρουσία στο Εργαστήριο να τους βοηθήσω ουσιαστικά, αλλά και στον συνεργάτη μου καθηγητή ότι τα χρονοδιαγράμματα για την ανάλυση των δεδομένων που χρειάζεται για τις δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια είναι πλέον μη ρεαλιστικά.
Μια γλυκιά καληνύχτα στον κο Γαβρόγλου. Κουράστηκα να περιμένω και να παρακαλάω για να δουλέψω περισσότερο, με μεγαλύτερες μετακινήσεις και με τα ίδια λεφτά.

 
Vkar
22 Οκτ 2017 22:39

Και στη δική μου περίπτωση αγνοήθηκε η πρόταση του Πανεπιστημίου πέραν της διδασκαλίας θα διεξαγόταν και μεταδιδακτορική έρευνα και αν μπορούσα να ενσωματωθώ πιθανότατα να έκανα και αίτηση μετάταξης για ΕΔΙΠ άλλα που τέτοια τύχη.

 
Π.Ν.
23 Οκτ 2017 14:48

Φαίνεται λοιπόν ότι οι προτάσεις των πανεπιστημίων αγνοήθηκαν παντελώς. Δε μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό πως ένας υπουργός, που υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για το καλό της εκπαίδευσης, αγνοεί σε τόσο μεγάλο βαθμό τις προτάσεις των ιδρυμάτων. Τα ιδρύματα ζήτησαν τους συγκεκριμένους διδάσκοντες γιατί τους έκριναν απολύτως επαρκείς. Το ίδιο έκαναν και οι φοιτητές στην αξιολόγηση που μας έκαναν.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.