Συγχαρητήρια Επιστολή στα Μουσικά σχολεία Καλαμάτας και Αργολίδας

17/10/2017

Ενημερώθηκε: 17/10/2017, 11:23

Άκουσε το άρθρο

Με την παρούσα επιστολή θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Μουσικό σχολείο Καλαμάτας και στο Μουσικό σχολείο Αργολίδας που βραβεύτηκαν με  Χρυσό Δίπλωμα και   Χάλκινο Δίπλωμα στην κατηγορία  τους αντίστοιχα, για την συμμετοχή τους  στον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό & Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 2017    που πραγματοποιήθηκε στις 13-14 Οκτωβρίου 2017 στην Καλαμάτα κατόπιν πρωτοβουλίας του Δήμου.

Η εξαίρετη προσπάθειά σας και η συνακόλουθη βράβευση αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και αποδεικνύουν ότι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη της μουσικής παιδείας   είναι οι ειδικοί εκπαιδευτικοί της Μουσικής , ιδιαίτερα στο Δημοτικό Σχολείο, καθώς απαιτούνται αυξημένα επιστημονικά και παιδαγωγικά προσόντα για τη συνεργασία με όλους τους εκπαιδευτικούς, ώστε να επιτευχθεί  το επιθυμητό αποτέλεσμα προς όφελος των μαθητών.

Αν θέλουμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν τα εφόδια για μια ποιοτική ζωή στο μέλλον, καταλαβαίνουμε πως δεν αρκούν οι ευχές και οι μεγαλόπνοες ιδέες. Η εκπαιδευτική πολιτική οφείλει να αφουγκράζεται με περισσότερη προσοχή τους ειδικούς εκπαιδευτικούς της Μουσικής που βιώνουν εκ των έσω την κατάσταση και άρα είναι οι πλέον αρμόδιοι να καταθέτουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για τη διδασκαλία του μαθήματος της μουσικής ειδικά στο Δημοτικό Σχολείο.

Με δεδομένο ότι η Μουσική  Εκπαίδευση διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στη  σφυρηλάτηση της προσωπικότητας των νέων και στη θωράκιση  της ψυχικής τους υγείας, απαιτείται να προσεχθούν οι περιπτώσεις έλλειψης καθηγητών μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία, εφόσον τα οφέλη της μουσικής είναι μονιμότερα στις πολύ μικρές ηλικίες.

Με αφορμή τη βράβευση των μουσικών σχολείων Καλαμάτας και Αργολίδας στον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό & Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 2017  και με υψηλό αίσθημα ευθύνης που απορρέει από τη θέση μου, προβαίνω στις ανωτέρω επισημάνσεις που στοχεύουν  να εξασφαλιστεί η ποιότητα του έργου που παράγεται μέσα στην τάξη(Δημοτικό - Γυμνάσιο - Μουσικά Σχολεία)  και η προστασία της ψυχικής και σωματικής υγείας των παιδιών, που αποτελούν το μέλλον του τόπου μας.   

Ο Σχολικός  Σύμβουλος ΠΕ 16 ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΑΚΑΝΤΑΣΗΣ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ