Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ:Υποψήφιοι Διευθυντές Σχολείων με πολλά προσόντα βαθμολογήθηκαν από 0,92 -4,5 στη Συνέντευξη

Ερωτηματικά και απορίες από τον Βουλευτή που φέρνει το θέμα στη Βουλή

18/10/2017

Ενημερώθηκε: 18/10/2017, 12:05

Άκουσε το άρθρο

<<Υποψήφιοι Διευθυντές πολλοί από τους οποίους είχαν διατελέσει ήδη Διευθυντές , με προσόντα  και υψηλή μετρήσιμη μοριοδότηση κατά τη Συνέντευξη,

αξιολογήθηκαν με βαθμούς που από μόνοι τους εγείρουν εύλογα ερωτηματικά>>.

Η δήλωση αυτή δεν προέρχεται από Βουλευτή της αντιπολίτευσης, αλλά από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Παπαηλιού, ο οποίος με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, για το Νομό Αρκαδίας,  φέρνει το θέμα προς συζήτηση στη Βουλή.

Ο κ. Παπαηλιού σημειώνει πως “Οσοι είχαν μετρήσιμα μόρια άνω  των 15, κατά τη συνέντευξη βαθμολογήθηκαν με 0,92 μέχρι 4,5 μόρια και όσοι είχαν μετρήσιμα μόρια κάτω των 13, κατά τη συνέντευξη βαθμολογήθηκαν  με 7 και 8 μόρια”.

“Ενστάσεις κατά της μετρήσιμης μοριοδότησης εξετάστηκαν και απορρίφθηκαν πριν από τη συνέντευξη, με ότι αυτό συνεπάγεται, και στη συνέχεια ταυτόσημες ενστάσεις των ιδίων υποψηφίων, έγιναν δεκτές εκ των  υστέρων, μετά τη συνέντευξη” τονίζει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην επίκαιρη ερώτηση και υπογραμμίζει:

Α. Ο τρόπος της προφορικής αξιολόγησης που προβλέπει κρίση για “τη συμβολή του υποψηφίου στο εκπαιδευτικό έργο, την προσωπικότητα και τη γενική συγκρότηση” περιέχει εκ των πραγμάτων έναν υποκειμενισμό.

Β.Ωστόσο αυτό δεν εξηγεί, υποψήφιοι Διευθυντές, πολλοί από τους οποίους είχαν διατελέσει ήδη Διευθυντές, να βαθμολογούνται με 0,92, 2,50, 3,40, 3,50 κλπ μόρια.

Γ. Βάσει όλων αυτών, η προφορική βαθμολόγηση επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα, ανατρέποντας αυτό της μετρήσιμης βαθμολόγησης.

Δ. Και βέβαια αυτό δεν έγινε με όλους τους υποψήφιους, αρκετοί εκ των οποίων επελέγησαν Διευθυντές με τρόπο αντικειμενικό και αξιοκρατικό.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον υπουργό Παιδείας να απαντήσει στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή στην  ακόλουθη ερώτηση:

Τι είδους πρωτοβουλίες πρόκειται  να αναλάβει, ώστε, αν διαπιστωθούν αυθαίρετες πράξεις ή παραλείψεις στην παραπάνω διαδικασία, να αποδοθούν ευθύνες και να αρθούν οι αδικίες που έγιναν, προκειμένου να αποκατασταθεί καθεστώς δικαιοσύνης και αξιοκρατίας στον χώρο των Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αρκαδίας;

Σχόλια (19)

Gas
|

@Στράτος.Είδες προχθές στον Λευκό Οίκο τον κ Τσίπρα και τη γυναίκα του μπροστά στον "άλλο κακό να μη μας βρεί" κατά δήλωση του ιδίου πέρσι, κ.Τράμπ.Ευθυτενείς με το δεξί χέρι στο μέρος της καρδιάς στην ανάκρουση του εθνικού τους ύμνου(των φονιάδες των λαών αμερικανοί,έξω οι βάσεις του θανάτου κλπ).Βέβαια δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει αυτά που κάνει εδώ σε ίδιες στιγμές, να είναι δηλαδή με ανοικτά τα πόδια και να κοιτάει γύρω.Δεν θα τολμούσε .Είναι ένας από τους πολλούς λόγους που οι ΗΠΑ είναι υπερδύναμη και η χώρας μας ο φτωχός γονατιστός επαίτης που τους παρακαλά για μια ρύθμιση του χρέους όποια να είναι και ταυτόχρονα σαν διεθνής ζητιάνος να παρακαλάει την κα.Λαγκάρντ(αυτήν ο κ.Τσίπρας παλαιά την έλεγε χειρότερα) και οποιοδήποτε θρασύ ξένο.Γιατί ποτέ στην Ελλάδα αυτός ,η γυναίκα του και οι περισσότεροι πολιτικοί δεν κάνουν το ίδιο που έκαναν εκεί στην ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου;Και μετά μιλάμε για εθνική υπερηφάνεια.Και εδώ που είναι η χώρα πολύ της είναι.

Αμερόληπτος
|

@Στράτος Γράφεις: "Ενδιαφέρον πάντως θα έχει και η απάντηση του Υπουργού στη σχετική ερώτηση αλλά και η νομολογία που θα προκύψει από τις ποικίλες προσφυγές στη δικαιοσύνη που "τρέχουν" σχετικά με τις επιλογές στελεχών της εκπαίδευσης." Τι ασυνέπεια και τι στροφή απότομη είναι αυτή Στράτο; Τώρα περιμένεις με ανυπομονησία τις δικαστικές αποφάσεις από τις προσφυγές που ακόμη δεν έγιναν, ενώ τότε (2015 - 2017) έγραφες για χρονοβόρες διαδικασίες που θα κάνουν πιο πλούσιους τους δικηγόρους και δεν θα αποδώσουν τίποτε στους προσφεύγοντες στα δικαστήρια για την ηθική και οικονομική βλάβη που υπέστησαν . Δυστυχώς ολισθαίνεις συνεχώς, έχεις απωλέσει το ακροατήριό σου. έχεις τόσο απελπιστεί που το μόνο που σε κρατάει είναι η εμμονική σου ιδέα για την επιλογή των διευθυντών δια ψηφοφορίας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
|

@Στράτος.Εξακολουθείς να είσαι ιδεοληπτικός και ανεπίδεκτος.Μιλάς για φανερή ψηφοφορία στο Σύλλογο διδασκόντων.Δηλαδή να διχάζονται,να μαλώνουν και να σκοτώνονται για το ποιον θα ψηφίσουν για διευθυντή.Να μη μιλιούνται μέχρι την επόμενη ψηφοφορία.Να τους τρέχει ο καθένας στα δικαστήρια και να τρέχουν η ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να τους συμπαραστέκονται έξω από τα δικαστήρια.Να εξοντώνονται οικονομικά και ψυχολογικά.Αυτό είναι το παγκόσμια πρωτότυπο όνειρό σου.Ζήσε με αυτό μόνος σου χωρίς να προσπαθείς να μας διχάζεις.

Vivivivi
|

Ο Κ Θοδωρής που καμαρώνει με το ότι είναι διευθυντής τα βάζει με τους έχοντες αλλότρια κατά τη γνώμη του μεταπτυχιακά, όχι δηλ συναφή με τη διοίκηση. Μάλλον δεν πήρε είδηση ότι η ισχύουσα νομοθεσία από το 2002 ήδη θέλει το διευθυντή όχι μόνο διοικητικό ηγέτη αλλά και επιστημονικό και παιδαγωγικό καθοδηγητή·
Λίγο διάβασμα των διατάξεων που ορίζει το έργο μας και δεν απαξιώνει τις σπουδές δεν βλάπτει

MAK
|

Γράφετε ότι για διοικητικές θέσεις πρέπει να προηγούνται τα μεταπτυχιακά στη διοίκηση της εκπαίδευσης.Μα οι Διευθυντές κάνουν και μάθημα και ειδικά στο δημοτικό από 8-12 ώρες ανάλογα με την οργανικότητα του σχολείου.Επομένως ασκώντας και διδακτικό έργο και τα μεταπτυχιακά στη διδασκαλία ή στην αγωγή έχουν ίδια αξία.Το θέμα είναι ότι δεν επιλύθηκε ακόμη το θέμα της συνάφειας των διδακτορικών ή μεταπτυχιακών τίτλων με τις αντίστοιχες βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Για όσους συγχαίρουν ,και καλώς,τον βουλευτή γιατί δεν έδωσαν τα ίδια συγχαρητήρια πέρσι στις επιλογές των Διευθυντών Εκπαίδευσης στους βουλευτές της ΝΔ κκ Γκιουλέκα,Αυγενάκη,Α.Καραμανλή,Φορτάκη κλπ ή τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως τον κ.Κωνσταντόπουλο κλπ,ή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ όπως τον κ Μαυρωτά που κατάγγειλαν στη Βουλή και δημοσίευσε και το εσος τα όσα έγιναν στις επιλογές του 2016 σε εκείνες τις επιλογές των Διευθυντών Εκπαίδευσης.Θα πείτε αντιπολίτευση ήταν.Και πάλι όμως τους αξίζουν συγχαρητήρια.
Όσο για τον βουλευτή θα μπορούσε να ζητήσει με την επερώτησή του ,και ο Υπουργός υποχρεωτικά θα απαντούσε,πόσες μηνύσεις ή προσφυγές στα Διοικητικά Εφετεία κατατέθηκαν σε όλη τη χώρα.Η Περιφέρεια υποχρεούται όταν κατατίθεται προσφυγή να καταθέσει στο δικαστήριο έκθεση των δικών της απόψεων.Επομένως θα έχει μια σχετικά ακριβή εικόνα,εκτός βεβαίως των καθυστερημένων μηνύσεων ή προσφυγών που χρειάζονται τον χρόνο τους.Ακριβέστατη εικόνα θα είχε για τον αριθμό προσφυγών και μηνύσεων των Διευθυντών Εκπαίδευσης του 2016.Σημειωτέον ότι κάθε καταδίκη ακόμη και από τα διοικητικά δικαστήρια εγείρει και αντίστοιχες ατομικές αποζημιώσεις των μελών των συμβουλίων.Ας κάνουν καλά λοιπόν τα μέλη τη δουλεία τους και δε θα έχουν προβλήματα.Κανείς δεν τους έβαλε με το ζόρι εκεί.Μόνοι τους προσφέρθηκαν.Το γιατί προσφέρθηκαν για αυτή την αμισθί ψυχοφθόρα διαδικασία ας το απαντήσουν οι ίδιοι γιατί το ξέρουν.Πάντως όχι για το καλό μας.

Poyet
|

@Panos. Ένας διευθυντής που δεν έχει μεταπτυχιακό ασχολείται με το σχολείο του μέχρι αργά το απόγευμα και πέραν του ωραρίου, παίρνοντας και δουλειά στο σπίτι ενίοτε. Ένας άλλος με μεταπτυχιακό που αποφάσισε να κάνει και διδακτορικό τα πρωινά στο σχολείο κάνει τις έρευνές του και δεν ασχολείται με το σχολείο. Ποιος είναι καταλληλότερος; (πραγματικό γεγονός). Επίσης συνάδελφε όσοι δεν έχουν μεταπτυχιακά δε σημαίνει ότι ξημεροβραδιάζονται σε ταβέρνες και καφενεία... Πολύ καλά τα λέει ο Θοδωρής. Δεν είναι κακό να έχεις παραπάνω πτυχία, αλλά αυτό δεν σε κάνει καλύτερο από κάποιον που δεν έχει (μιλώ για την περίπτωση πτυχίων που καμία σχέση έχουν με τη διοίκηση)

Στράτος
|

@ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Είναι τουλάχιστον αστείο να απαντάς προς εμένα χωρίς να έχω καν σχολιάσει! Και επειδή ακράδαντα πιστεύεις ότι βρίσκομαι κοντά στον Υπουργό να ρωτάς γιατί δεν καταργήσαμε τα συμβούλια επιλογής 2,5 χρόνια που κυβερνάμε σου θυμίζω ότι προσωπικά έχω ταχθεί εναντίον των Συμβουλίων επιλογής και υπέρ της επιλογής με κάποιο τρόπο, μέσω φανερής π.χ. ψηφοφορίας, από τα μέλη του Συλλόγου διδασκόντων.

Ενδιαφέρον πάντως θα έχει και η απάντηση του Υπουργού στη σχετική ερώτηση αλλά και η νομολογία που θα προκύψει από τις ποικίλες προσφυγές στη δικαιοσύνη που "τρέχουν" σχετικά με τις επιλογές στελεχών της εκπαίδευσης.

Θα έχουμε να συζητάμε για πολύ καιρό ακόμη, όσο τουλάχιστον το esos μας φιλοξενεί.

VASILIKI
|

Συγχαρητήρια στο βουλευτή του Σύριζα. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...........Όσο για τους "συναδέρφους¨που σχολιάζουν για άσχετα με τη διοίκηση μεταπτυχιακά, το καθηκοντολόγιο για τις αρμοδιότητες των Δ/ντών αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι είναι παιδαγωγικά, διοικητικά και επιστημονικά υπεύθυνος. Έτσι για την ιστορία...... έχω δύο μεταπτυχιακά, ένα στην ειδική αγωγή και το άλλο στην εκπαιδευτική διοίκηση και τα δύο με άριστα και στη συνέντευξη ο πρόεδρος του διευρυμένου συμβουλίου με βαθμολόγησε με 6. Μήπως ορισμένοι έχουν αλλεργία στην εξειδίκευση και στα υψηλά προσόντα;

Παπαΐτσος Σ.
|

Υπάρχουν ακόμη αξιοπρεπείς και έντιμοι στην πολιτική ζωή του τόπου. Συγχαρητήρια στο βουλευτή. Για να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας κ Παπαηλιού με προοπτική να συζητηθεί τις 3-4 επόμενες ημέρες σημαίνει τους πήραν "χαμπάρι". Αναμένουμε 2 μήνες τώρα τις απαντήσεις του Υπουργού σε αντίστοιχες ερωτήσεις των κυρίων Μαυρωτά και Κωνσταντόπουλου για τις αυθαιρεσίες στις κρίσεις του ΠΥΣΔΕ Πειραιά. Έρχονται πολλές δίκες και μεγάλες σε όλη την Αττική. Το μπαράζ των δημοσιευμάτων είναι σε καθημερινή βάση, σεισμός να είχε γίνει θα είχαν τελειώσει οι δημοσιεύσεις. Τρεις μήνες καλά κρατεί η ιστορία. Ο μόνος που δεν μιλάει είναι ο κ. Υπουργός. Δεν είναι δύσκολο να σηκώσει το τηλέφωνο και να ενημερώσει τους ελεγκτές από περιέργεια να ρίξουν μια ματιά στις κραυγαλέες περιπτώσεις να του πουν αν έχουν δίκιο αυτοί που φωνάζουν.
Πέρασε ενάμισης μήνας από τις πρώτες καταθέσεις μηνύσεων.Τώρα είναι η ώρα των κλήσεων από τους ανακριτές... έρχεται σύντομα ... μην επαναναπαυόμαστε από τη βροχή των μηνύσεων που έχουν κατατεθεί και συνεχίζονται να κατατίθενται.
Είδαμε υποψηφίους με 12 ΚΑΙ 13 μόρια που αρίστευσαν στη συνέντευξη έχοντας μόνο ένα βασικό πτυχίο. Άλλοι πάλι με 16, 17 και 18 μόρια πήγαν σπίτι τους. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ.

Γιάννης Πλατάρος
|

Περιποιεί ιδιαίτατη τιμή προς το ΠΡΟΣΩΠΟ του ο Βουλευτής Παπαηλιού, με αυτή την ερώτησή του. ΙΔΙΑΙΤΑΤΗ, ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΗ.
Δεν αναφέρω τίποτε άλλο, θα είναι περιττό.

Panos
|

Για Θοδωρή:
Ένας εκπαιδευτικός τα απογεύματα κια τα βράδια και τα σαββατοκύριακα εκπονεί διατριβή και ίσως διδακτορικό στη συνέχεια. Ένας άλλος τα απογεύματα πάει στο καφενείο, κάποια βράδια στη συνεδρίαση της παράταξης και τα περισσότερα στις ταβέρνες.
Ποιος από τους δυο είναι πιο κατάλληλος για τη θέση Διευθυντή;

Θοδωρής
|

@asxetos ton asxeton μάθε να διαβάζεις ότι λέει το κείμενο και όχι ότι έχεις στο μυαλό σου. Δεν μίλησα για άσχετους αλλά για "ότι δεν υπάρχει σχέση ανάμεσα στα μεταπτυχιακά και την διοίκηση". Κάποιος με μεταπτυχιακό στην περιβαλλοντική τι ποιο πολύ ξέρει στα διοικητικά από κάποιον χωρίς αυτό το μεταπτυχιακό; όσα για την επιβράβευση είμαι διευθυντής από το '11, μη κυβερνητικός συνέχεια.

Θοδωρής
|

έι, @αλλεργικός στο σανό, τι πρόβλημα έχεις με το ονοματάκι μου και κολλάς το sic δίπλα; Θα αποφανθεί πράγματι το δικαστήριο καθώς 150 της πρωτοβάθμιας προσέφυγαν. Οψόμεθα

loyk
|

φαντασου τι εγινε και ξεσηκωθηκε και βουλευτης τουΣΥΡΙΖΑ

Asxetos ton asxeton
|

ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΚΗ...!!!! Αν έχεις μεταπτυχιακά ή παιδαγωγικά είσαι ακατάλληλος και άσχετος.
ΜΠΡΑΒΟ σ' αυτούς που τα γράφουν. Ελπίζω να επιβραβεύτηκαν με σχολείο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
|

@κ.Παπαηλιού,Στράτο και λοιπούς συντρόφους.Αφού τα συμβούλια επιλογής είναι αυτά γιατί δεν τα καταργήσατε;2,5 έτη κυβερνάτε .Είχατε όλο το χρόνο να το κάνετε και δεν θα συνέβαιναν αυτά.Ποιος διόρισε τα μέλη των συμβουλίων;Ο περιφερειακός.Ποιος διόρισε τον Περιφερειακό;Ο ΣΥΡΙΖΑ.Με τι προσόντα διορίστηκαν τα μέλη;Με άγνωστα,χωρίς προσόντα συνήθως.Γιατί φωνάζετε τώρα κε Βουλευτή;Έτσι γίνονταν και με τους προηγούμενους.Τι δουλειά έχουν οι αιρετοί στα συμβούλια επιλογής και να βαθμολογούν και από πάνω.Δεν υπαρχει κράτος στον κόσμο με τέτοιες συνθέσεις συμβουλίων.Κατά σύμτωση και κανείς τους δεν έχει αιώνια μνημόνια όπως εμείς.Ή διαγωνισμός λοιπόν μέσω ΑΣΕΠ ή συμβούλια επιλογής από τον ιδιωτικό τομέα που έτσι δεν θα έχουν εξάρτηση από το δημόσιο ή από τα κόμματα.Και φυσικά χωρίς την παρουσία συνδικαλιστών.Αλήθεια γιατί δεν αντιδράσατε στις επιλογές διευθυντών εκπαίδευσης πέρσι όταν οι πρώτοι σε ψήφους και προσόντα πήραν χαμηλή βαθμολογία στη συνέντευξη για να γίνουν οι τρίτοι που δεν πέρασαν ούτε το 20%;Εδώ λάτρεις της ψηφοφορίας η θέληση των συναδέλφων γιατί δεν μέτρησε;Η ψηφοφορία δηλαδή τηρείται μόνο εκεί που σας συμφέρει δηλ.στους συντρόφους σας και τους υπόλοιπους ;Πληροφοριακά αυτές τις μέρες εκδικάζεται στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών μια τέτοια περίπτωση ομαδικής προσφυγής υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης του 2016.

Αλλεργικος στο σανο
|

Το δικαστηριο Θοδωρη (sic) εχει αντιθετη αποψη.Καλα ξεμπερδεματα ευχομαι αν και δεν το βλεπω

Θοδωρής
|

Τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά σε τομείς άσχετους με την διοίκηση δε σημαίνουν απαραίτητα και διοικητική ικανότητα. Ούτε ότι κάποιος έχει σωστό επικοινωνιακό τρόπο να πλασάρει τον εαυτό του. Αν με τη λογική της επερώτησης κάποιος με υψηλά μετρήσιμα μόρια πρέπει να παίρνει και υψηλή προφορική βαθμολογία, ποιος ο σκοπός της συνέντευξης; Η συνέντευξη ήταν πάντα κάτι άδικο γι' αυτό και πάγιο αίτημα του κλάδου είναι η κατάργηση της. Φαγωθήκατε να επανέλθει, λουστείτε την λοιπόν και ψυχραιμία. Άλλωστε το φρούτο δεν είναι καινούργιο, θυμάμαι τις κρίσεις στο τέλος του 20ου και στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα όπου οι πασόκοι έβαζαν 0 στη συνέντευξη στους νεοδημοκράτες και τούμπαλιν, ανάλογα και ποιος ήταν κυβέρνηση.

Anarchist-Communist
|

Συγχαρητήρια στον κ. Γιώργο Παπαηλιού. Υπάρχουν και κάποιοι πραγματικοί αριστεροί με ευαισθησίες στο ΣΥΡΙΖΑ .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ