Ενός λεπτού σιγή για τον Γιάννη Παντή

19/10/2017

Ενημερώθηκε: 19/10/2017, 18:34

Άκουσε το άρθρο

Ενός λεπτού σιγή για τον Γιάννη Παντή, κρατήθηκε σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ύστερα από πρόταση του προέδρου της Επιτροπής Δ. Σεβαστάκη.

Ο κ. Σεβαστάκης πριν ξεκινήσει η συζήτηση απευθυνόμενος στους Βουλευτές είπε: “Οφείλουμε να πούμε μία κουβέντα για το Γιάννη Παντή, το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, τον Αντιπρύτανη, για πολλά χρόνια, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, εξέχοντα πανεπιστημιακό με πολιτική ταυτότητα και έκθεση και εγγραφή στο δημόσιο χώρο, ο οποίος έφυγε από κοντά μας πριν από λίγες ημέρες.Οφείλουμε ως Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη μνήμη του - και το προτείνω- να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή".
    
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναφερόμενος στον Γιάννη Παντή είπε τα εξής:

"Την περασμένη Πέμπτη, παρουσία και του πρώην Υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, αλλά και πάρα πολλών άλλων, συμπεριλαμβανομένων Πρυτάνεων, Μελών Διδακτικού Προσωπικού και πολλών συνεργατών και φίλων του Γιάννη, τον αποχαιρετήσαμε στη Ζάκυνθο.
Δεν θέλω να επαναλάβω αυτά που είπαμε, τα οποία, εν πολλοίς, έχουν δημοσιευτεί. Θέλω, όμως, δημόσια να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Α.Τ., όπου ο Γιάννης ήταν στην εντατική για τέσσερις μήνες και να αναφέρουμε την υποδειγματική λειτουργία του προσωπικού και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, που έκαναν, για την περίπτωση του Γιάννη. Είμαι σίγουρος ότι δεν το έκαναν αυτό μόνο για το συγκεκριμένο άτομο. Η εμπειρία μας ήταν ότι έκαναν το ίδιο για όποιον ήταν εκεί. Οι άνθρωποι έδιναν, πραγματικά, τον καλύτερο τους εαυτό και αυτό είναι ένα πολύ θετικό μήνυμα και επαγγελματικής, αλλά και κοινωνικής προσφοράς των λειτουργών στο χώρο της Υγείας".

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ