Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Να καταργηθούν τα δίδακτρα στην ΑΣΠΑΙΤΕ ζητά η ΟΛΜΕ

Δημοσίευση: 20/10/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Να πάρει όλα τα μέτρα για την άμεση απόσυρση της οικονομικής επιβάρυνσης των μόνιμων εκπαιδευτικών που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο  ετήσιο πρόγραμμα παιδαγωγικής επιμόρφωσης στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και θα οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, ζητά η ΟΛΜΕ από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Με την 1097/15-6-2017 απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δ. Μπαξεβανάκη συστάθηκε άμισθη επιτροπή «προκειμένου να επεξεργαστεί το πλαίσιο (προϋποθέσεις και περιεχόμενο) παιδαγωγικής επιμόρφωσης μονίμων εκπαιδευτικών ΤΕ01 και ΔΕ01». Η επιμόρφωση αφορά τους εκπαιδευτικούς των παραπάνω κλάδων στο πλαίσιο του προαπαιτούμενου παιδαγωγικού τίτλου για τον διορισμό των παραπάνω κλάδων στην εκπαίδευση, όπως αυτό ορίζεται απ’ τα νομοθετικά πλαίσια του 1985 και του 2008. Η επιμόρφωση θα  υλοποιηθεί «ως ετήσιο πρόγραμμα παιδαγωγικής επιμόρφωσης στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και θα οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας».

Ακολούθως η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. σε ανακοίνωση-πρόσκληση, καλεί τους μόνιμους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΤΕ/ΔΕ, που δεν έχουν το προαπαιτούμενο παιδαγωγικό τίτλο και έχουν συμπεριληφθεί στην εγκεκριμένη λίστα του ιδρύματος, να καταθέσουν εκτός των υπόλοιπων δικαιολογητικών και το ποσό των 300 ΕΥΡΩ για τη συμμετοχή τους στο Α’ εξάμηνο του  ετήσιου προγράμματος επιμόρφωσης.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κρίνει αναγκαίο να τονίσει ότι το Υπουργείο Παιδείας  έχει την αποκλειστική υποχρέωση να παρέχει αυτή τη δυνατότητα της προαπαιτούμενης παιδαγωγικής επάρκειας στους μόνιμους εκπαιδευτικούς που το ίδιο διόρισε. Να θυμίσουμε ότι με τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ το 2006 και 2008 το Υπουργείο Παιδείας έδωσε τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σ’ αυτούς  και να διοριστούν στη Δημόσια Εκπαίδευση, υποψήφιοι των τεχνικών ειδικοτήτων των κλάδων ΠΕ, που δεν είχαν τον προαπαιτούμενο παιδαγωγικό τίτλο.  

Απαιτούμε απ’ το Υπουργείο Παιδείας:

•    Να πάρει όλα τα μέτρα για την άμεση απόσυρση της οικονομικής επιβάρυνσης των μόνιμων εκπαιδευτικών που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο παραπάνω πρόγραμμα και να σχεδιάσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη φοίτηση τους.

•    Με τις ίδιες προϋποθέσεις να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα για όλους τους μόνιμους εκπαιδευτικούς των κλάδων και ειδικοτήτων  της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που έχουν ως προαπαιτούμενο τον παιδαγωγικό τίτλο.

 

Ετικέτες: 
ΟΛΜΕΑΣΠΑΙΤΕ

Σχόλια (2)

 
Μεγαλο ενδιαφερον!!
20 Οκτ 2017 19:11

Καιρό είχαμε να διαβάσουμε κάτι σχετικό με θέματα καθηγητών απο την ΟΛΜΕ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ούτε κουβέντα.ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ μας, ούτε είδαν τις τρεις ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη βουλή (ακόμη κ από κυβερνητικό βουλευτή). Ούτε όμως δίαβαζουν μεγαλες ιστοσέλιδες κ εφημερίδες που εχουν δεσπόζουσα θεση στην κυκλοφορία. Όταν όμως έρθει η ώρα της θέμιδος να σας απολαύσουμε έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων να στηρίξετε τους εναγομένους συνδικαλιστές που αδίκησαν συναδέλφους τους. Ντροπή κ αίσχος.

 
Προς την αδιαβαστη; ολμε
21 Οκτ 2017 01:53

Εαν είχατε ασχοληθεί επι της ουσίας με τα της ασπαιτε, θα είχατε υπόψιν πως στα διοριστηρια του 2000, αναγράφεται οτι το υπουργείο με δική του πρωτοβουλία, θα αναλάβει την παιδαγωγική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ειδικοτητων. Απο τοτε..... Μέχρι τώρα σιγην ιχθύος απο το υπουργείο .
Επιπλέον, στις διεκδικήσεις σας καλό θα ηταν να συμπεριλαβετε με ειδικό καθεστώς τους εκπαιδευτικους των Εσπερινών σχολείων , στους οποιους ουδέποτε δόθηκε η δυνατότητα παρακολούθησης παιδαγωγικής επιμόρφωσης.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean