Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Συζητείται σήμερα στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τους Διευθυντές Σχολείων

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: “Υποψήφιοι Διευθυντές πολλοί από τους οποίους είχαν διατελέσει ήδη Διευθυντές , με προσόντα και υψηλή μετρήσιμη μοριοδότηση κατά τη Συνέντευξη,αξιολογήθηκαν με βαθμούς που από μόνοι τους εγείρουν εύλογα ερωτηματικά”.
Δημοσίευση: 30/10/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για σήμερα  Δευτέρα στις 6 το απόγευμα προγραμματίστηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, της επίκαιρης ερώτηση για τους Διευθυντές Σχολείων που κατέθεσε ο  Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλίου.

Το e sos θα συνδεθεί με τη Βουλή για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση.

Υπενθυμίζεται η συγκεκριμένη επίκαιρη ερώτηση   είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί και στις 20 Οκτωβρίου , αλλά αναβλήθηκε λόγω   κωλύματος του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην επίκαιρη ερώτηση δηλώνει ότι “Υποψήφιοι Διευθυντές πολλοί από τους οποίους είχαν διατελέσει ήδη Διευθυντές , με προσόντα  και υψηλή μετρήσιμη μοριοδότηση κατά τη Συνέντευξη,αξιολογήθηκαν με βαθμούς που από μόνοι τους εγείρουν εύλογα ερωτηματικά”.

Ο κ. Παπαηλιού σημειώνει πως “Οσοι είχαν μετρήσιμα μόρια άνω  των 15, κατά τη συνέντευξη βαθμολογήθηκαν με 0,92 μέχρι 4,5 μόρια και όσοι είχαν μετρήσιμα μόρια κάτω των 13, κατά τη συνέντευξη βαθμολογήθηκαν  με 7 και 8 μόρια”.

“Ενστάσεις κατά της μετρήσιμης μοριοδότησης εξετάστηκαν και απορρίφθηκαν πριν από τη συνέντευξη, με ότι αυτό συνεπάγεται, και στη συνέχεια ταυτόσημες ενστάσεις των ιδίων υποψηφίων, έγιναν δεκτές εκ των  υστέρων, μετά τη συνέντευξη” τονίζει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην επίκαιρη ερώτηση και υπογραμμίζει:

Α. Ο τρόπος της προφορικής αξιολόγησης που προβλέπει κρίση για “τη συμβολή του υποψηφίου στο εκπαιδευτικό έργο, την προσωπικότητα και τη γενική συγκρότηση” περιέχει εκ των πραγμάτων έναν υποκειμενισμό.

Β.Ωστόσο αυτό δεν εξηγεί, υποψήφιοι Διευθυντές, πολλοί από τους οποίους είχαν διατελέσει ήδη Διευθυντές, να βαθμολογούνται με 0,92, 2,50, 3,40, 3,50 κλπ μόρια.

Γ. Βάσει όλων αυτών, η προφορική βαθμολόγηση επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα, ανατρέποντας αυτό της μετρήσιμης βαθμολόγησης.

Δ. Και βέβαια αυτό δεν έγινε με όλους τους υποψήφιους, αρκετοί εκ των οποίων επελέγησαν Διευθυντές με τρόπο αντικειμενικό και αξιοκρατικό.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον υπουργό Παιδείας να απαντήσει στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή στην  ακόλουθη ερώτηση:

Τι είδους πρωτοβουλίες πρόκειται  να αναλάβει, ώστε, αν διαπιστωθούν αυθαίρετες πράξεις ή παραλείψεις στην παραπάνω διαδικασία, να αποδοθούν ευθύνες και να αρθούν οι αδικίες που έγιναν, προκειμένου να αποκατασταθεί καθεστώς δικαιοσύνης και αξιοκρατίας στον χώρο των Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αρκαδίας;

 

Σχόλια (4)

 
Στράτος
29 Οκτ 2017 17:15

Ενδιαφέρον το περιεχόμενο της Ερώτησης. Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα η Απάντηση που θα δώσει ο Υπουργός.
Προέχει βέβαια να συζητηθεί αυτή (και οι άλλες ερωτήσεις) και να μην αναβληθεί εκ νέου η συζήτησή τους "λόγω φόρτου εργασίας".

 
Δημήτρης Κ.
29 Οκτ 2017 20:14

Δυστυχώς το φαινόμενο δεν αφορά μόνο το Νομό Αρκαδίας, που αναφέρεται στην επερώτηση. Ας ρίξει ο υπουργός μια ματιά και αλλού, κυρίως ΠΥΣΔΕ της Βορείου Ελλάδας, όπου υπήρξε "σφαγή" με βαθμολογίες κάτω από το 4,5 σε προσοντούχους υποψήφιους ενώ βαθμολογήθηκαν με 8 άτομα με μηδενικά προσόντα και εμπειρία.
Ο μόνος τρόπος που μπορεί πλέον να θεωρηθεί αντικειμενικός είναι μία ουσιαστική μοριοδότηση όλων των τυπικών προσόντων των υποψηφίων και εξετάσεις με τον ΑΣΕΠ, από τράπεζα θεμάτων.

 
Γιάννης Πλατάρος
29 Οκτ 2017 21:13

Ενδιαφερον, ΔΕΝ εχει η απαντηση του υπουργου, αφου το Συμβουλιο Επιλογης ειναι ανεξαρτητο και εφαρμοζει νομο. Δεν υποκειται σε λογοδοσια στον υπουργο, αλλα στα Ελληνικα Δικαστηρια. Τυπικα, εχουν γινει ενστασεις, εχουν απορριφθει απο τα συμβουλια, οι πινακες κυρωθηκαν απο Περιφερειακο, τελος! Αν υπαρχουν καταγγελιες στο υπουργειο, μονο τοτε επιλαμβανεται ο υπουργος. Στην Αρκαδια, συμφωνα με μια στατιστικη συσχετιση των υποψηφιων, που εκανε ο αιρετος του ΑΠΥΣΔΕ Πελοπννησου
Συναδελφος Ντουλας, βρέθηκε ο δεικτης Pearson -0, 7 κατι που επαληθευσε και ο υποφαινομενος με πιο ισχυρη συσχετιση. Το πλην 0,7 μαθηματικως μεταφραζεται, οτι οσο πιο πολλά επιστημονικα προσοντα ειχαν οι υποψηφιοι τοσο πιο...ΛΙΓΟ (!) επαιρναν στην συνεντευξη. Τα εχω εξηγησει και στο esos.gr, σε σημειωμα τελευταιο. Η Αρκαδία εχει τα σκηπτρα σε αρνητικη συσχετιση δυο ποσων, που ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ, εχουν μια μικρη, ασθενη ΘΕΤΙΚΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ. Οχι....και αρνητικη ισχυρη! Ουτε μπορει να ετυχε, ουτε τιποτα. Μονο απο τα αποτελεσματα αυτα, χωρις να ξερεις απολυτως τιποτε αλλο, εικαζεις βασιμως για "χειρουργείο" Αυτα θα τα βρουν, ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. Μαλλιασε η γλωσσα μου ολο το καλοκαιρι, να μην κανουν αυθαιρεσιες τα Συμβουλια Επιλογης. Η στατιστικη τους εικονα εδειξε οτι ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ, με εξαιρεσεις. Για τα επομενα 10-12 χρονια θα τρεχουν σε δικαστηρια. Και οι καμπάνες κατα την υποκειμενικη μου εκτιμηση βεβαιες. Ετσι λενε τα μακροσκοπικα στοιχεια. Το δικαστηριο θα τα βαλλει ολα στο ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ. Θα ειναι διαφορετικη η εικονα; Αμφιβάλλω βασιμως. Εβαλαν βαθμολογιες κατω τις μοναδας. Διπλα και τριαρια. Σε προσοντουχους. Θα αποδειξουν στο δικαστηριο οτι καλως τα εβαλαν; Οτι καλως εβαλαν οκταρια σε ανθυποψηφιους με μηδενικα προσοντα; Κατα την γνωμη μου την πατησαν λογω αγνοιας κινδυνου. Εγω τους προειδοποιησα....

 
Πρώτη Φορά Αριστερά.
29 Οκτ 2017 21:38

Επιεικώς απαράδεκτο να συμβαίνουν αυτά με πρώτη φορά αριστερά και με υπουργό καθηγητή πανεπιστημίου φορτωμένο με προσόντα. Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα γινόντουσαν τέτοια πράγματα με αριστερή κυβέρνηση... που είναι η αξιοκρατία και η κοινωνική δικαιοσύνη ; αντίθετα εισπράξαμε αυθαιρεσία και αναξιοκρατία σε αυτές τις κρίσεις.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ