Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Υπολειτουργούν τα ΤΕΙ

Χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνουν οι φοιτητές λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού
Δημοσίευση: 30/10/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνουν οι  φοιτητές των ΤΕΙ , καθώς ακόμη δεν έχουν προσληφθεί οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί.

Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει προχωρήσει , τουλάχιστον μέχρι σήμερα , στην έκδοση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου, προκειμένου να δοθεί το “πράσινο φως” στις διοικήσεις των ΤΕΙ για την πρόσληψη των ωρομισθίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Πρυτάνεις των ΤΕΙ έχουν  “θολή” εικόνα για το πότε χρονικά θα έχουν στα χέρια τους την εγκριτική απόφαση, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η λειτουργία τωνβ Ιδρυμάτων τους.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν το ΤΕΙ Αθήνας που περιμένει την έγκριση περίπου 200 θέσεων , το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης περίπου 100 θέσεις, το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας , περίπου 90 θέσεις, το ΤΕΙ Δυτ.Μακεδονίας περίπου 65 θέσεις , η ΑΣΠΑΙΤΕ περίπου 60 θέσεις, το ΤΕΙ Κρήτης περίπου 45.

 

 

Σχόλια (8)

 
Λεφτά υπάρχουν!!
30 Οκτ 2017 11:14

Δεν πειράζει!!
Αποσπάσεις στην ουσία δεν έκαναν παρόλο που τα ιδρύματα μας χρειάζονταν.

Λεφτά υπάρχουν για ωρομίσθιους, ενω κάποιοι από εμάς πλεονάζουμε στην Α/θμια - Δ/θμια!!!

 
Ribopaido
30 Οκτ 2017 12:52

Ειδικά στο τει αθήνας , η κατάσταση ειναι τραγική 2 καθηγητές για σύνολο 80 φοιτητών.. Χώρισε τους εσυ τώρα σε τμήματα και εργαστήρια.. χαμος.. Ειδικα σε εργαστήρια υψηλής επικινδυνότητας που θέλουν 3-4 υπέυθυνους
Περιμένουμε να μας καλέσουν..αλλα θα αργήσει

 
Ωρομίσθιος σε ΤΕΙ επαρχίας
30 Οκτ 2017 16:18

Η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου με την κ. Αναγνωστοπούλου ήταν η καλύτερη των τελευταίων 10 ετών που κινούμαι στο χώρο. Πέρυσι μετά από πολλά χρόνια ξεκινήσαμε κανονικά. Έβγαλε για πρώτη φορά θέσεις μόνιμες στο καιρό των μνημονίων, που στην τριτοβάθμια δεν έχει εφαρμοστεί ούτε καν η λογική 1/10 όχ η 1/5 (προσλήψεις/αποχωρήσεις.) Και έκανε και τα ΕΣΠΑ για τη διδασκαλία νέων επιστημόνων. Ουσία , δηλαδή, και ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων. Φέτος μόνο φανφάρες. Να βάλουμε καμιά υπογραφή όμως γιοκ... Υπογραφή για να πληρωθούν οι έκτακτοι από τα αποθεματικά.... Κύριε Υπουργέ, Ξυπνήστε!

 
Τ.Π.
30 Οκτ 2017 18:53

κάθε χρόνο οι ωρομίσθιοι "ξεκινάνε" (επί πληρωμή) τον Νοέμβρη και... χωρίς πληρωμή ξεκινάνε από την αρχή του κάθε εξαμήνου!
Φέτος, δεν ξεκίνησαν νωρίς, για συγκεκριμένους λόγους, που είναι γνωστοί στους ενδιαφερόμενους, λόγοι απόλυτα σεβαστοί.

 
Καθηγητής
30 Οκτ 2017 20:26

Όπως είπε και κάποιος συνάδελφος ο υπουργός δεν έκανε αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε ΑΕΙ/ΤΕΙ παρόλο που τα ιδρύματα ζητούσαν να αποσπαστούμε σε αυτά για να καλύψουμε διδακτικές ανάγκες.
Τα κενά που θα αφήναμε στα σχολεία θα καλύπτονταν εύκολα αφού στις περισσότερες περιπτώσεις πλεονάζουμε και, τελικά, ακόμα και αν σε κάποιες, ελάχιστες, περιπτώσεις χρειαζόταν να προσληφθούν ωρομίσθιοι το κόστος για το δημόσιο τελικά θα ήταν το ίδιο με το να προσληφθούν ωρομίσθιοι στα ΑΕΙ/ΤΕΙ.
Στείρες και άκαμπτες απόψεις από την ηγεσία ενός υπουργείου που χρειάζεται να προτάξει ευελιξία στη σκέψη και ανθρωπισμό.
Τώρα και τα ΑΕΙ/ΤΕΙ δε μπορούν να λειτουργήσουν και πολλοί εκπαιδευτικοί που έχουν όλα τα τυπικά προσόντα να αποσπαστούν σε αυτά τα ιδρύματα και υπηρετούν σε σχολεία πολύ μακριά από τα σπίτια τους δεν έχουν την ευκαιρία να είναι μαζί με τις οικογένειές τους διδάσκοντας σε κάποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ της περιοχής τους.
Δυστυχώς ο υπουργός σκέφτεται με το δικό του αναχρονιστικό τρόπο .
Δεν υπάρχει κανένας να τον ελέγξει για την αναστάτωση που έχει προκαλέσει στην εκπαίδευση και τους λειτουργούς της;

 
@Τ.Π.
31 Οκτ 2017 10:07

Μπορείς να μας αναφέρεις τους λόγους, αφού τους ξέρεις; Να δούμε ποιοι ειναι οι σεβαστοί αυτοί λόγοι, για τους οποίους έχουμε φτάσει στην 6η εβδομάδα μαθημάτων και ακόμα δεν έχει γίνει κάτι;

 
Τ.Π.
31 Οκτ 2017 20:41

@31 Οκτ 2017 10:07

εσύ μπορείς να μας αναφέρεις γιατί τόσα χρόνια, οι ωρομίσθιοι εργάζονταν δίχως να πληρώνονται για περίπου ΔΥΟ μήνες (μέσα Σεπτεμβρίου έως μέσα Νοεμβρίου) και δεν σε ενοχλούσε και σε ενοχλεί τώρα, που ναι μεν δεν πληρώνονται αλλά και δεν εργάζονται?
Μήπως ξέρεις για κάποια καταγγελία σε ΙΚΑ για "αδήλωτη" εργασία και αν έχει σχέση αυτό με την μη είσοδο των ωρομισθίων στις τάξεις, όσο δεν έχουν υπογραφεί οι νέες συμβάσεις;
Μήπως ξέρεις αν μπορεί ο προϋπολογισμός των Ιδρυμάτων να "αντέξει" πληρωμές ωρομίσθιων για όλο το σπουδαστικό έτος, και αν η καθυστέρηση υπογραφής των συμβάσεων έχει σχέση μ΄αυτό?

 
@Τ.Π.
01 Νοε 2017 20:41

Ποιος σου είπε ότι δε με ενοχλούσε τα προηγούμενα χρόνια; Πολύ περισσότερο τότε! Οι τραγικές, όμως, επιλογές απαξίωσης των προηγούμενων κυβερνήσεων πρέπει να συνεχίζονται δηλαδή; Η πρέπει να σιωπήσουμε επειδή τέτοιες κακές επιλογές έκαναν και οι προηγούμενοι; Πέρυσι γιατί ξεκινήσαμε κανονικά;

Από τα λεγόμενά σου ο σεβαστός λόγος, άρα, είναι το ότι δεν φτάνουν τα αποθεματικά των ΤΕΙ για όλη τη χρονιά, και συνεπώς περιμένουμε να ξεκινήσουμε τη χρονική στιγμή που θα βγαίνει η χρονιά! Αυτά είναι γελοία μη αποδεκτά και όχι σεβαστά πράγματα. Δεν μπορεί να χορηγήσει τη διαφορά το κράτος; Θεωρείς ότι οι ωρομίσθιοι δεν καλύπτουν βασικές ανάγκες; Θεωρείς ότι με το να χάνεται 1.5 μήνας μαθημάτων και να κουτσουρεύονται τα εξάμηνα γίνεται οικονομία και σώζεται το κράτος (1,5 μήνας x 600 συμβασιούχοι); Σπουδαίο ακαδημαϊκό κριτήριο! Τέτοιες λογικές, δεν επιφέρουν οικονομία, αλλά εξευτελίζουν την τριτοβάθμια και ιδίως τα ΤΕΙ που βασίζονται σε ωρομισθίους εαν δεν το καταλαβαίνεις. Και όλα αυτά για λίγα ευρώ... Οι φοιτητές των ΤΕΙ δεν είναι δεύτερης κατηγορίας κύριοι!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.