Placeholder

Είστε εδώ

ΚΟΛΕΓΙΑ

Υπουργός: Νέα ρύθμιση για τα πτυχία των Κολλεγίων

Δημοσίευση: 31/10/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η υπόσχεση του υπουργείου είναι ότι και στο νόμο του Δεκεμβρίου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα βήματα (σ.σ.για τους πτυχιούχους των Κολεγίων), δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, στη σημερινή συνέντευξη τύπου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Ειδικότερα ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, δήλωσε τα εξής:

Δυστυχώς εδώ μπλέκονται δυο θέματα. Ένα είναι το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων και το δεύτερο είναι της ακαδημαϊκής επάρκειας, αν εγώ έχω τελειώσει ένα Κολέγιο το οποίο λόγω του άρθρου 16 δεν προβλέπεται να έχουμε ιδιωτικά Πανεπιστήμια και θέλω το πτυχίο μου αυτό να έχει την ακαδημαϊκή εγκυρότητα ή ισοτιμία. Αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί να γίνει εξ ορισμού.

Υπάρχει όμως μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που μιλάει για επαγγελματικά δικαιώματα ότι μπορεί αυτό το άτομο να έχει επαγγελματικά δικαιώματα ανεξαρτήτως. Εδώ υπάρχει ένα πολύ σοβαρό μπλέξιμο. Εμείς εγκρίνουμε πάρα πολλά τέτοια πτυχία απλώς να ξέρετε ότι η διαδικασία είναι –όπως υπονοήσατε- δεν είναι γρήγορη.

Διότι πρώτον πρέπει να ξέρουμε ακριβώς από πού πήραν αυτοί οι άνθρωποι πτυχίο και ποιο ήταν το πρόγραμμα. Γιατί ξέρετε εμείς θεωρούμε ότι η απατεωνιά ανθίζει μόνο στη χώρα μας. Θέλω να ξέρετε και σας το λέω έγκυρα ότι δεν είμαστε η μόνη χώρα στην οποία υπάρχει αυτό και μάλιστα νομίζω τα τελευταία δυο χρόνια πρέπει να πούμε ότι έχει μπει κι ένα φρένο σε τέτοιου είδους πράγματα.

Αλλά υπάρχουν άλλες χώρες που εκεί ανθεί και δεν είναι μόνο οι χώρες των Βαλκανίων γιατί πολύ φοβάμαι υπάρχει μια μυθολογία γύρω από τις χώρες των Βαλκανίων. Εδώ εμείς πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί από πού έρχεται το κάθε πτυχίο.

Και το δεύτερο πρέπει να παίρνουμε υπόψη και τις γνώμες των αντίστοιχων Επιμελητηρίων, του Δικηγορικού Συλλόγου σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις. Άρα το κάνει εξ ορισμού ένα πράγμα λίγο δύσκολο.

Από την άλλη μεριά περιμένουν πάρα πολλά παιδιά και η υπόσχεση του Υπουργείου είναι ότι και στο νόμο του Δεκεμβρίου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα βήματα.

 

Σχόλια (7)

 
Amerikanos
01 Νοε 2017 10:14

Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, 10 μέρες κοσκινίζει..

Τα ερωτήματα που θέτει στον εαυτό του ο κος Υπουργός έχουν απαντηθεί από νόμους εδώ και δεκαετίες.

Ο εμπαιγμός των αιτούντων συνεχίζεται καθώς στη Δημοκρατία της Μπανανίας, υπάρχουν αιτήσεις που δεν έχουν απαντηθεί εδώ και 3 και πλέον χρόνια.

Δεν υπάρχει άλλη οδός από την νομική.

Σίγουρα ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα λάβει γνώση των τεκταινόμενων.

Καταγγελίες στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, δεν ιδρώνει κανενός το αυτί.

Το Θέατρο Του Παραλόγου στο ΣΑΕΠ ζει και βασιλεύει και ο μήνας έχει εννιά.

 
petros
01 Νοε 2017 15:23

Δηλαδή η απόφαση των επιμελητηρίων είναι της ίδιας ή μεγαλύτερης βαρύτητας με αυτή των ευρωπαϊκών δικαστηρίων???? Με αυτή τη λογική του υπουργείου κανένας απόφοιτος πλην αυτών με πτυχία νομικής που τους δέχονται σαν μέλη οι κατά τόπους ΔΣ δεν πρόκειται να αποκτήσει επαγγελματικά δικαιώματα εφόσον παρά τις αποφάσεις του ΣΑΕΠ τα εκάστοτε επιμελητήρια δεν τις αναγνωρίζουν και φτάνουμε κάθε φορά στις δικαστικές αίθουσες εκτός αν με βάση αυτή τη νομοθετική ρύθμιση του Δεκέμβρη μπει μια τάξη εφαρμόζοντας τα άρθρα των ΠΔ και των λοιπών κοινοτικών οδηγιών

 
Lil
01 Νοε 2017 23:07

Ας ρυθμιστεί και το θέμα χορήγησης πιστοποιητικού βαθμολογικής αντιστοιχίας.

Ενώ στις προκυρήξεις οι υποψήφιοι, κάτοχοι αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας, υποχρεούνται να προσκομίσουν πιστοποιητικό βαθμολογικής αντιστοιχίας του τίτλου τους, από αρμόδιο κατά νόμο φορέα (στην προκειμένη περίπτωση το Υπουργείο Παιδείας), ώστε να μην λάβουν το ελάχιστο της βαθμολογικής κλίμακας, το ΣΑΕΠ ισχυρίζεται ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του η χορήγηση τέτοιου πιστοποιητικού.
Η ημιμάθεια και η ατσαλιά δεν έχουν τελειωμό!

 
Amerikanos
02 Νοε 2017 10:17

Δε θέλουνε μωρέ, δεν το καταλαβαίνετε?

Είναι κάθετα και οριζόντια αντίθετοι και θα σκαρφιστούν οτιδήποτε για να μπλοκάρουν τα επαγγελματικά δικαιώματα όσων μπορέσουν.

3 χρόνια για την εξέταση μιας αίτησης?

Ούτε στο Πακιστάν

 
Hlias
03 Νοε 2017 12:53

Τι ακριβώς θα προσδιορίζει αυτός ο νόμος πότε θα το πληροφορηθούμε??????????

 
talaiporos
06 Νοε 2017 13:37

Πρέπει να κινηθούμε νομικά δεν βλέπω άλλη λύση. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία διάθεση να το τρέξουν για δικούς τους λόγους. Εδώ και η ΝΔ που λέμε το πήγαινε σιγά σιγά γιατί δεν τους ένοιαζε. Δικαστικώς μόνο και ενημέρωση των ευρωπαικών θεσμών με email για το θέμα. Μόνο αν δούν ότι χάνουν και φοιτητές τα ευρωπαικά πανεπιστήμια θα ξυπνήσουν και αυτοί.
Στη Wikipedia εύκολα τους επιτρόπους για το θέμα και τα στοιχεία επικοινωνίας, βομαβαρδίστε τους με email, εγώ έχω στείλει 4 μέσα στο 2017.

 
Σια
09 Νοε 2017 19:52

Καλησπερα εχει παρει καποιος ισοτιμια με αμερικανικο πτυχιο?

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.