Placeholder

Είστε εδώ

ΚΟΛΕΓΙΑ

Υπουργός: Νέα ρύθμιση για τα πτυχία των Κολλεγίων

Δημοσίευση: 31/10/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η υπόσχεση του υπουργείου είναι ότι και στο νόμο του Δεκεμβρίου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα βήματα (σ.σ.για τους πτυχιούχους των Κολεγίων), δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, στη σημερινή συνέντευξη τύπου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Ειδικότερα ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, δήλωσε τα εξής:

Δυστυχώς εδώ μπλέκονται δυο θέματα. Ένα είναι το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων και το δεύτερο είναι της ακαδημαϊκής επάρκειας, αν εγώ έχω τελειώσει ένα Κολέγιο το οποίο λόγω του άρθρου 16 δεν προβλέπεται να έχουμε ιδιωτικά Πανεπιστήμια και θέλω το πτυχίο μου αυτό να έχει την ακαδημαϊκή εγκυρότητα ή ισοτιμία. Αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί να γίνει εξ ορισμού.

Υπάρχει όμως μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που μιλάει για επαγγελματικά δικαιώματα ότι μπορεί αυτό το άτομο να έχει επαγγελματικά δικαιώματα ανεξαρτήτως. Εδώ υπάρχει ένα πολύ σοβαρό μπλέξιμο. Εμείς εγκρίνουμε πάρα πολλά τέτοια πτυχία απλώς να ξέρετε ότι η διαδικασία είναι –όπως υπονοήσατε- δεν είναι γρήγορη.

Διότι πρώτον πρέπει να ξέρουμε ακριβώς από πού πήραν αυτοί οι άνθρωποι πτυχίο και ποιο ήταν το πρόγραμμα. Γιατί ξέρετε εμείς θεωρούμε ότι η απατεωνιά ανθίζει μόνο στη χώρα μας. Θέλω να ξέρετε και σας το λέω έγκυρα ότι δεν είμαστε η μόνη χώρα στην οποία υπάρχει αυτό και μάλιστα νομίζω τα τελευταία δυο χρόνια πρέπει να πούμε ότι έχει μπει κι ένα φρένο σε τέτοιου είδους πράγματα.

Αλλά υπάρχουν άλλες χώρες που εκεί ανθεί και δεν είναι μόνο οι χώρες των Βαλκανίων γιατί πολύ φοβάμαι υπάρχει μια μυθολογία γύρω από τις χώρες των Βαλκανίων. Εδώ εμείς πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί από πού έρχεται το κάθε πτυχίο.

Και το δεύτερο πρέπει να παίρνουμε υπόψη και τις γνώμες των αντίστοιχων Επιμελητηρίων, του Δικηγορικού Συλλόγου σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις. Άρα το κάνει εξ ορισμού ένα πράγμα λίγο δύσκολο.

Από την άλλη μεριά περιμένουν πάρα πολλά παιδιά και η υπόσχεση του Υπουργείου είναι ότι και στο νόμο του Δεκεμβρίου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα βήματα.

 

Σχόλια (23)

 
Iris
04 Σεπ 2018 15:26

Υπάρχει πρωτόδικη απόφαση υπέρ αποφοίτου κολλεγίου εναντίο του Οικονομικού Επιμελητηρίου και εκκρεμεί η απόφαση της έφεσης που συζητήθηκε τον 3ο 2018. Έχω πάρει αναγνώριση ισοδυναμίας με ΤΕΙ από το 2014 από το ΣΑΕΠ χωρίς εξετάσεις ή περαιτέρω αξιολόγηση και το επιμελητήριο αρνείται να μου αναγνωρίσει δικαίωμα υπογραφής με 22 χρόνια εμπειρίας!!!!
Ο συνήγορος του πολίτη δεν μπορεί να επέμβει μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ....

 
Akis
12 Απρ 2018 16:31

Το θέμα είναι όμως ότι πρέπει κάποιος να πάει δικαστικώς για να δικαιωθεί για το ΣΑΕΠ ή πρέπει να περιμένει και ως πότε μέχρι να τελειώνει την ιστορία της αναγνώρισης των πτυχίων? Δεν είναιντροπή αυτή όλη η ιστορία για όλα τα παιδιά που σπουδάζουν? Και γιατί δεν λένε από την αρχή στο ΣΑΕΠ ότι το "μαγαζί έχει κλείσει?" για να ξέρουν τα παιδιά τι θα κάνουν;

 
bob mastoras
12 Απρ 2018 10:40

To SOLVIT είναι δίκτυο ευρωπαϊκών υπηρεσιών διαμεσολάβησης ειδικά για θέματα που άπτονται των ευρωπαϊκών βασικών δικαιωμάτων (στην περίπτωση μας ελευθερία μετακίνησης ανθρώπων) και ευρωπαϊκών οδηγιών. Προσφέρεται δωρεάν και διαδικτυακά. Οι χρόνοι απόκρισης τους είναι και αυτοί ευρωπαϊκοί, θέλω να πω γρήγοροι. Αν δεν συμμορφωθούν οι ελληνικές υπηρεσίες και ακολουθήσετε δικαστική οδό θα έχετε και κάτι γραπτό στα χέρια σας από μία ανεξάρτητη αρχή. Το ίδιο ισχύει και για τον Συνήγορο του Πολίτη.

Αν γκουγκλάρετε θα βρείτε. Π.χ. για να βρεις για την Βρετανία contact point γκουγκλάρετε SOLVIT uk.

 
Akis
11 Απρ 2018 22:08

Παραπάνω αναφέρεστε στο γραφείο SOLVIT και σχετικώς με την αργοπορία του ΣΑΕΠ αλλά δεν το γνωρίζω ότι υπάρχει γραφείο SOLVIT. Μπορείτε να είσαστε πιό κατατοπιστικοί για την χρησιμότητα του παραπάνω γραφείου;

 
bob mastoras
11 Απρ 2018 14:54

Τι σημαίνει αν είναι έγκυρη; Υπάρχουν αποφάσεις ΣτΕ, γνωμοδοτήσεις ΝΣΚ (π.χ. η 66 του 2016), το κείμενο του κώδικα ΔΥ όπου ρητά αναφέρεται η αναγνώριση από ΣΑΕΠ.
Να απευθυνθείς τουλάχιστον στον Συνήγορο του Πολίτη. Και μετά να το κυνηγήσεις και άλλο.

 
Ανώνυμος
10 Απρ 2018 14:59

Εγώ έχω πάρει την αναγνώριση από το ΣΑΕΠ αλλά στην υπηρεσία μου (Δημόσιο) δεν την δέχονται για να μεταταχθώ στην αντίστοιχη βαθμίδα κι έχουν στείλει ερώτημα στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης εδώ και δύο χρόνια για το κατά πόσο είναι έγκυρη αυτή η αναγνώριση. Το υπουργείο φυσικά δεν έχει απαντήσει ακόμα κι ούτε πρόκειται... μας κοροιδεύουν κανονικά.... το ένα υπουργείο πρέπει να επικυρώσει την απόφαση του υπουργείου παιδείας;

 
talaiporos
13 Μαρ 2018 13:41

Λογω της αλλαγης των Διευθυντων και Τμηματαρχων εχουν εδω και ενα μηνα σταματησει τα παντα στο ΣΑΕΠ . Για ποσο, δεν γνωριζει κανεις.

 
John
09 Φεβ 2018 00:29

Παιδιά έχει παρει κανεις ισοδυναμια με πτυχίο φυσικής αγωγής?

 
bob mastoras
07 Φεβ 2018 14:52

Δεν βλάπτει να απευθυνθείτε σε διαμεσολαβητές. Δηλαδή τον Συνήγορο του Πολίτη από ελληνική πλευρά και το γραφείο SOLVIT από την πλευρά της χώρας που πανεπιστήμιο της σας έδωσε πτυχίο.

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
07 Φεβ 2018 12:35

Κανένας που νά έχει πάρει απάντηση σχετικά με τις ενστάσεις για κολλέγια με accreditation?

 
Μαριάννα
02 Φεβ 2018 17:21

@Αφροδίτη Νίκα
Επειδή θεωρώ ότι είμαστε ίδια περίπτωση, αν θέλεις γίνε λίγο πιο σαφής τι ακριβώς εννοείς όταν λες δεν σου αναγνώρισαν τα δύο πρώτα έτη αλλά σου αναγνώρισαν μόνο το το τρίτο έτος? Εσύ αυτά τα 3 συνολικά έτη σπουδών πού ακριβώς τα πραγματοποίησες? Είναι και τα 3 έτη στο κολλέγιο ή μήπως όχι?
Αν θέλεις κι αν μπορείς απάντησέ μου σε αυτό γιατί είναι πολύ σημαντικό σημείο για την υπόθεσή μας. Θα σου πω στη συνέχεια βάσει της απάντησής σου στο παραπάνω ερώτημα.

 
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΝΙΚΑ
01 Φεβ 2018 16:18

Εχουνε εξετάσει και τον Μάιο του 2015.Εχω bachelor στην προσχολική ηλικία από το ....Φοίτησα στο ...college τρία χρόνια και με διαβεβαίωναν και τα τρία χρόνια ότι το πτυχίο μου αναγνωρίζεται από το ΣΑΕΠ .Το ...college είναι μέσα στα 33 που αναγνωρίστηκαν από το ελληνικό κράτος σαν πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.Και!όμως το απέρριψαν.Σήμερα ήρθε η απόρριψη γιατί δεν αναγνωρίζουν τα δυο πρωτα έτη λέει σαν πανεπιστημιακή εκπαίδευση αλλά μόνο το τρίτο!Εχω μείνει άφωνη. Δηλ. το πανεπιστήμιο του ... αναγνωρίζει όλα τα έτη και δίνει bachelor και αυτοί αναγνωρίζουν μόνο το τελευταίο.Φυσικά θα κάνω προσφυγή και θα κινηθώ δικαστικά προς όλους.Συνέβη και σε κανέναν άλλον το ίδιο; Μου είπαν στο κολλέγιο ότι έχουν κάνει κι άλλοι προσφυγή στο υπουργείο κι έχουν δικαιωθεί. Ισχύει;

 
talaiporos
09 Ιαν 2018 14:58

Λοιπόν με τους αργούς ρυθμούς που πάει το ΣΑΕΠ βλέπω να περνούν άνετα 4 χρόνια από την αίτηση μόνο για να την δει κάποιος. Απελπισία!

 
aris
24 Δεκ 2017 08:24

Τι παίζει; Καμία εξέλιξη έχουμε;

 
Death By Chocolate
22 Δεκ 2017 12:03

ΜΑΡΙΟΣ Λ

Δώσαμε σε όλους εκτός από εσένα..

Βγήκε όμως η τροπολογία για την εκλογή των μουφτήδων, τι άλλο θέλετε?

 
ΜΑΡΙΟΣ Λ
21 Δεκ 2017 18:55

Αναρωτιέμαι γιατί τόση ησυχία, καμία ανακοίνωση περιμέναμε εξελίξεις και ότι θα υπάρξει επίσπευση των διαδικασιών αναγνώρισης , είμαστε Απρίλιο 2015 ????? Γνωρίζει κάποιος κάτι η τα πήρατε όλοι και έμεινα από έξω. Ευχαριστώ

 
Σια
09 Νοε 2017 19:52

Καλησπερα εχει παρει καποιος ισοτιμια με αμερικανικο πτυχιο?

 
talaiporos
06 Νοε 2017 13:37

Πρέπει να κινηθούμε νομικά δεν βλέπω άλλη λύση. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία διάθεση να το τρέξουν για δικούς τους λόγους. Εδώ και η ΝΔ που λέμε το πήγαινε σιγά σιγά γιατί δεν τους ένοιαζε. Δικαστικώς μόνο και ενημέρωση των ευρωπαικών θεσμών με email για το θέμα. Μόνο αν δούν ότι χάνουν και φοιτητές τα ευρωπαικά πανεπιστήμια θα ξυπνήσουν και αυτοί.
Στη Wikipedia εύκολα τους επιτρόπους για το θέμα και τα στοιχεία επικοινωνίας, βομαβαρδίστε τους με email, εγώ έχω στείλει 4 μέσα στο 2017.

 
Hlias
03 Νοε 2017 12:53

Τι ακριβώς θα προσδιορίζει αυτός ο νόμος πότε θα το πληροφορηθούμε??????????

 
Amerikanos
02 Νοε 2017 10:17

Δε θέλουνε μωρέ, δεν το καταλαβαίνετε?

Είναι κάθετα και οριζόντια αντίθετοι και θα σκαρφιστούν οτιδήποτε για να μπλοκάρουν τα επαγγελματικά δικαιώματα όσων μπορέσουν.

3 χρόνια για την εξέταση μιας αίτησης?

Ούτε στο Πακιστάν

 
Lil
01 Νοε 2017 23:07

Ας ρυθμιστεί και το θέμα χορήγησης πιστοποιητικού βαθμολογικής αντιστοιχίας.

Ενώ στις προκυρήξεις οι υποψήφιοι, κάτοχοι αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας, υποχρεούνται να προσκομίσουν πιστοποιητικό βαθμολογικής αντιστοιχίας του τίτλου τους, από αρμόδιο κατά νόμο φορέα (στην προκειμένη περίπτωση το Υπουργείο Παιδείας), ώστε να μην λάβουν το ελάχιστο της βαθμολογικής κλίμακας, το ΣΑΕΠ ισχυρίζεται ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του η χορήγηση τέτοιου πιστοποιητικού.
Η ημιμάθεια και η ατσαλιά δεν έχουν τελειωμό!

 
petros
01 Νοε 2017 15:23

Δηλαδή η απόφαση των επιμελητηρίων είναι της ίδιας ή μεγαλύτερης βαρύτητας με αυτή των ευρωπαϊκών δικαστηρίων???? Με αυτή τη λογική του υπουργείου κανένας απόφοιτος πλην αυτών με πτυχία νομικής που τους δέχονται σαν μέλη οι κατά τόπους ΔΣ δεν πρόκειται να αποκτήσει επαγγελματικά δικαιώματα εφόσον παρά τις αποφάσεις του ΣΑΕΠ τα εκάστοτε επιμελητήρια δεν τις αναγνωρίζουν και φτάνουμε κάθε φορά στις δικαστικές αίθουσες εκτός αν με βάση αυτή τη νομοθετική ρύθμιση του Δεκέμβρη μπει μια τάξη εφαρμόζοντας τα άρθρα των ΠΔ και των λοιπών κοινοτικών οδηγιών

 
Amerikanos
01 Νοε 2017 10:14

Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, 10 μέρες κοσκινίζει..

Τα ερωτήματα που θέτει στον εαυτό του ο κος Υπουργός έχουν απαντηθεί από νόμους εδώ και δεκαετίες.

Ο εμπαιγμός των αιτούντων συνεχίζεται καθώς στη Δημοκρατία της Μπανανίας, υπάρχουν αιτήσεις που δεν έχουν απαντηθεί εδώ και 3 και πλέον χρόνια.

Δεν υπάρχει άλλη οδός από την νομική.

Σίγουρα ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα λάβει γνώση των τεκταινόμενων.

Καταγγελίες στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, δεν ιδρώνει κανενός το αυτί.

Το Θέατρο Του Παραλόγου στο ΣΑΕΠ ζει και βασιλεύει και ο μήνας έχει εννιά.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.