Ν. Κεραμέως: Με πρόχειρες διαδικασίες οι συγχωνεύσεις των ΤΕΙ

31/10/2017

Άκουσε το άρθρο

«Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης των ΑΤΕΙ, αλλά οι προωθούμενες αλλαγές φαίνεται να γίνονται με εντελώς πρόχειρο τρόπο και εξυπηρετώντας κυρίως μικροπολιτικά τοπικά συμφέροντα».

Αυτό τονίζει η τομεάρχης παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως,σχολιάζοντας τη συνέντευξη τύπου του Υπουργού Παιδείας σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές στα Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα (ΑΤΕΙ) της χώρας, ενώ υπογραμμίζει τα εξής:

Α. Τασσόμαστε ρητά και απερίφραστα υπέρ κάθε προσπάθειας ουσιαστικής αναβάθμισης της παρεχόμενης ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης στη χώρα.

Β. Ωστόσο, οι έως τώρα δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού δημιουργούν σοβαρή ανησυχία για τις προωθούμενες αλλαγές. Περιμέναμε, αν μη τι άλλο, στη σημερινή συνέντευξη τύπου, ο Υπουργός να ανακοινώσει τα συγκεκριμένα κριτήρια που ιεράρχησε για την επιλογή των ΑΤΕΙ που θα ιδρυθούν ή ενισχυθούν, για τη συγχώνευση ή την κατάργηση τμημάτων, καθώς και για τον ρόλο των πορισμάτων αξιολόγησης από την ΑΔΙΠ.

Γ. Δεν ακούσαμε, όμως, τίποτε από τα παραπάνω και παρ’ όλα αυτά, το Υπουργείο επιλέγει να δημοσιοποιήσει για μία ακόμη φορά ασαφείς εξαγγελίες. Φοβόμαστε ότι οι προωθούμενες αλλαγές γίνονται πρόχειρα, αποσπασματικά και κυρίως με γνώμονα μικροπολιτικές συμφωνίες τοπικού επιπέδου.

Δ. Για τη Νέα Δημοκρατία, η οποιαδήποτε προσπάθεια αναδιοργάνωσης που θα οδηγήσει σε ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα ΑΤΕΙ, προϋποθέτει, πέρα από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς,

▪ σαφή κριτήρια συμπεριλαμβανομένων αποτελεσμάτων ενδελεχούς αξιολόγησης από την ΑΔΙΠ και

▪ αναλυτικό και εμπεριστατωμένο σχεδιασμό.

Σχόλια (31)

Solwn
|

@jimmys

Καλησπέρα,
Σε αυτό που γράφεις..
"Ο Υπουργός αν μπορούσε θα καταργούσε τα ΤΕΙ γιατί θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης τεχνολογικών ιδρυμάτων όπως το ίδιο πιστεύει και για την επαγγελματική δευτεροβάθμια εκπαίδευση"
Διαφωνώ καθετα.. , και θα σου πω γιατί...
Οι περισσότερες σχολές ανώτατων τεχνολογικών ιδρυμάτων είναι πανεπιστημιακές στην Ευρώπη. Ένα 90% τουλάχιστον. Υπάρχουν αποδείξεις και στο διαδίκτυο. Επίσης η αξιολόγηση της ΑΔΙΠ ,έδειξε ότι στις περισσότερες σχολές των ΤΕΙ γίνεται πολύ σωστή δουλειά, και αυτή η δουλειά παρουσιάζεται αναλυτικά, και εκφράστηκε βαθμολογικά με πολλά ιδρύματα να παίρνουν το ΟΚ για, διδακτορικό (επί της ουσίας Πανεπιστήμια ). Ποιος ο λόγος να θέλει να τα καταργήσει τότε? Φυσικό επακόλουθο είναι η Πανεπιστημιοποιηση, Αφού bachelor δίπλωμα δίνουνε όπως και τα Πανεπιστήμια έξω στην Ευρώπη, με 240 ects, διοργάνωση μεταπτυχιακών , και σύντομα διδακτορικων. Είναι γελοίο το γεγονός ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για αλλαγές ονομασίας και κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων με ορισμένους τρόπους και καμία κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα τα τελευταία χρόνια που τα ΤΕΙ αυξησαν τοσο την δυναμική τους.Μάλλον πρέπει Η κυβέρνηση να παραδειγματιστει από την εμπειρία προηγούμενων κυβερνήσεων που "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΠΟΙΗΣΑΝ" άνευ αξιολόγησης!! , την ανώτατη βιομηχανική, την χαροκοπειο σχολή, τις ακαδημίες σωματικής αγωγής, και τις διετεις παιδαγωγικες και εξισωσαν τους αποφοίτους/φοιτητές με τους πανεπιστημιακους. Τα ΤΕΙ έχουν αξιολόγηση τουλάχιστον , μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία αφού προχώρησε και τότε.

**ένας μεγαλος αστερισκος, για κάποιες σχολές ΤΕΙ που στο νομοσχέδιο του Υπουργού, προβλέπω από 4ετεις να τις κάνει διετεις λόγω της μη προσέλκυσης ικανού αριθμού φοιτητών (κοινώς χαμηλής ζήτησης ).Ίσως αποφάσισε να κάνει ξεκαθάρισμα εφόσον οι σχολές ΤΕΙ είναι 2 ταχυτήτων Δυστυχώς.

jimmys_b
|

@Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ, μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποια συγχώνευση ΤΕΙ με κάποιο Πανεπιστήμιο παρά μόνο η ίδρυση ενός νέου Πανεπιστημίου με την απορρόφηση δύο ΤΕΙ. Προφανώς και ο αριθμός των ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) πρέπει να μειωθεί (βλέπε σχέδιο Αθηνά κ.τ.λ.) και αυτός είναι ένας εύκολος με δέλεαρ την "Πανεπιστημιοποίηση" κυρίως των καθηγητών TEI. Πιθανότατα βέβαια θα προκύψουν αρκετές συγχωνεύσεις ιδρυμάτων (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) ενδεχομένως και με μετονομασία των ιδρυμάτων που θα προκύψουν. Για τα επαγγελματικά δικαιώματα λογικό είναι ότι για Πολυτεχνικές ειδικότητες θα χρειαστεί επιπρόσθετα κάποιος αριθμός μαθημάτων, αλλά για αντίστοιχα Πανεπιστημιακά τμήματα (π.χ. Νοσηλευτικής, Λογιστικής, Προσχολικής Αγωγής) δεν υφίσταται λόγος.
@Solwn, δε νομίζω ότι μιλάει κανείς ρατσιστικά, απλά υποτιμητικά.
Ο Υπουργός αν μπορούσε θα καταργούσε τα ΤΕΙ γιατί θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης τεχνολογικών ιδρυμάτων όπως το ίδιο πιστεύει και για την επαγγελματική δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Βέβαια , όπως και για πολλά ζητήματα, άλλα λέει άλλα σχεδιάζει και άλλα πράττει. Το ΤΕΕ είναι ιδιαίτερα ισχυρό στην παρούσα κυβέρνηση οπότε οτιδήποτε έχει σχέση με επαγγελματικά δικαιώματα θα τραβήξει χρόνια...

Newton
|

@αλλεργικος στο ΣΑΝΟ
Έχεις μεγάλα ζόρια για κάτι που θα πρέπει να γίνει εδώ και χρόνια. Γιατί έτσι ;Εξηγήσου με όρθα επιχειρήματα. Σε ποια χώρα μηχανικοί 4ετους εκπαίδευση σε ανώτατο ίδρυμα έχει περιορισμένα δικαιώματα ;

Solwn
|

Ότι σχόλιο εχω γράψει βασίζεται σε εξαγγελίες του Υπουργού, αυτές είναι οι Πηγές μου. Θυμάσαι ότι σε άλλες δημοσιεύσεις που έχεις σχολιάσει παρουσιαζες μια κινδυνολογία όπως "θα σας κλείσουν", "Τέλος τα ΑΤΕΙ", κλπ ? για αυτο ρωτάω για πηγές, Εσύ πως γνωρίζεις για αυτά ? και δεν απαντάς ποτε..
Και οσο αναφορά για τον ρατσισμό , όλα αυτά,που γράφεις κυρίως στα υπόλοιπα άρθρα του esos δείχνουν ρατσισμό απέναντι σε φοιτητές και αποφοίτους ΑΤΕΙ.

Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
|

Εσύ Solwn έχεις πηγές; Επειδή εσείς μασάτε το σανό (π.χ. καταργούνται οι Πανελλαδικές, κλπ), δεν σημαίνει ότι τον μασάνε και οι υπόλοιποι. Όσο για τα "ρατσιστικά" σχόλια, μάλλον πρέπει να ανοίξεις λεξικό. Το ποιος θα δικαιωθεί στο τέλος, θα το δούμε. Ενημερωτικά πάντως, αυτό που πάει να κάνει ο Υπουργός, θέλει το λιγότερο 3 χρόνια προετοιμασία.

Alex
|

Δεν ξέρω τι λέει η Κεραμέως πάντως δεν υπάρχει πλαίσιο "πανεπιστημιοποίησης" των ΤΕΙ. Θα παρθούν κάποιες αποφάσεις για το πανεπιστήμιο Αττικής που θα αφορούν το προσωπικό, φοιτητές και αποφοίτους. Αυτές οι αποφάσεις θα ισχύσουν και για τις υπόλοιπες συγχωνεύσεις; Εκεί είναι το θέμα. Ο Υπουργός ουσιαστικά λέει πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.
Π.χ. στην Ήπειρο μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό, στο Ιόνιο κάτι άλλο κτλ. Ολα θα είναι υπο διαπραγμάτευση.
Π.χ. στην Αθήνα μπορεί να μην αξιολογηθεί εκ νέου το προσωπικό (και σωστό είναι αυτό) και οι φοιτητές να γίνουν αυτόματα φοιτητές πανεπιστημίου (και οι απόφοιτοι το ίδιο) άλλα στην ¨Ηπειρο όπου υπάρχει "δυνατό" Πανεπιστήμιο οι διαπραγματεύσεις να μην βγάλουν και τόσο καλά αποτελέσματα για το προσωπικό και τους αποφοίτους.

Οπότε όντως εδώ φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο σε αυτά και σε άλλα ζητήματα.

Solwn
|

@@ Τι άλλο

Αν παρακολουθούσες τα σχόλια για τις εξελίξεις στα ΑΤΕΙ που έχει κάνει ο "αλλεργικος στο σανό" σε πολλές δημοσιεύσεις στο esos, θα καταλάβεις γιατί μιλάω για ρατσισμό. Όλα τα λεγόμενα του Μέχρι στιγμής είναι ρατσιστικά ! Η παραπληροφόρηση και η λασπολογία δίνει και παίρνει.

@ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Το πρόβλημα είναι ότι εκπαιδευτικοί Όπως εσύ, ακόμα μιλάνε για ΑΕΙ ΤΕΙ , δεν γνωρίζεις πως από το 2001 υπάρχει ο Τεχνολογικός και ο πανεπιστημιακός τομέας της ανώτατης Εκπαίδευσης?

@Κωνσταντίνος δεδας

Η περίπτωση του "αλλεργικου στο σανο" είναι φάρσα. Τον έχουνε ρωτήσει τόσες φορές στα σχόλια για τις δήθεν "Πηγές" αυτών που λέει και δεν απαντάει ποτέ , παρά αφήνει στοχαστικες και όλο υπονοούμενα απαντήσεις. Είναι αστείο να ασχολούμαστε με επικριτικά σχόλια..

@αλλεργικος στο σανο

Αυτό που γράφεις...

"Ας μας εξηγήσετε ποιά η διαφορά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ του αποφοίτου Δομικών του ΠΔΑ σε σχέση με τον απόφοιτο ΤΕΙ. Σας ακούμε."

ξεκίνησε την λειτουργία του το ΠΔΑ και δεν το καταλάβαμε? Εσύ μίλησες και για απόφοιτο , ποτε βγήκε και απόφοιτος του ΠΔΑ εφόσον δεν ξεκίνησε η λειτουργία του?...
Εκτός των άλλων, ο Υπουργός μίλησε Πώς εχει συσταθει Επιτροπή για την διερεύνηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών ΑΕΙ ΤΤ ώστε να λυθεί το ζήτημα μετά από τόσα χρόνια. Μέσα στο 2018 με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα υπάρχει λύση στο ζήτημα, οσο και αν δεν σου αρέσει αυτό.

Αλλεργικος στο σανο
|

Θα μετεξελιχθουν...θα συνενωθουν...τρικυμια εν κρανιω.Παρακαλω τον μπομπ μαστορα να μας πει αν ο αποφοιτος του ΠΔΑ Δομικων θα εχει δικαιωματα μηχανικου πανεπιστημιου δηλαδη πολυτεχνικης σχολης.

Μ
|

Κυρία Κεραμέως δεν σας απασχολεί ότι το κόμμα σας σε όλες τις δημοσκοπήσεις έχει οροφή το 31% ,ενώ στις χειροτερες εποχές ξεπερνούσε το 37-38%;Δε σας απασχολεί ότι έχετε πιάσει οροφή και παρά τα όσα κάνει ο ΣΥΡΙΑΖΑ δεν ανεβαίνετε;Αυτοί μέχρι τώρα αν ήταν στην θέση σας θα σας είχαν ρίξει.Εσείς σαν μνημονιακοί ,όπως και το ΠΑΣΟΚ,κυβερνήσατε δυο χρόνια ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στα τρία και συνεχίζει λόγω της ανυπαρξίας σας.Ή αλλάξτε αρχηγό ή τιμήστε το ρόλο σας σαν αντιπολίτευση.Δεν πείθετε.Ουσιαστικά είστε ανύπαρκτοι και ο Τσίπρας σας παρασύρει όπου θέλει.Είστε άξιοι της τύχης σας.

bob mastoras
|

@ Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ " ποιά η διαφορά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ"

Παράδειγμα: Στο προσοντολόγιο ΔΥ περιγράφονται προσόντα ειδικού επιστημονικού προσωπικού. Όρος Α’ απόφοιτος ΑΕΙ. Όρος Β΄ κατοχή εναλλακτικά διδακτορικού, μάστερ, δημοσιεύσεων. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ δεν νοούνται ως απόφοιτοι ΑΕΙ σε αυτό το κείμενο. Ε αυτό σπάει.

Άλλο παράδειγμα. Υπάρχουν διάφορες προκηρύξεις που απαιτούν αποφοίτους πανεπιστημίου έτσι γενικά χωρίς αναφορά τίτλου σπουδών. Ε και αυτό αλλάζει.

Θα λυθούν όλα τα προβλήματα; Όχι . Στην ψυχή της ελληνικής κοινωνίας ο κορπορατισμός καλά κρατεί. Σε ένα πόλεμο θέσεων και όχι κίνησης, γιατί τέτοια είναι η τωρινή κατάσταση, εκτιμώ ότι έχουμε μια σημαντική βελτίωση.

Τι άλλο;
|

Που κολλάει αυτό για ρατσιστικά σχόλια; Δηλαδή όποιος κάνει κριτική για το θέμα βαφτίζεται τώρα ρατσιστής; Μετά περιμένουν κάποιοι να πάρουμε σοβαρά τα επιχειρήματα υπέρ των ΤΕΙ;

K. G.
|

Τα ΤΕΙ είναι ΑΕΙ μετά από 10 χρόνια πίστευα πως θα το γνώριζαν όλοι στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς....
Τα ΤΕΙ δεν καταργούνται, σε κάποιες περιπτώσεις θα μετεξελιχθούν σε Πανεπιστήμια (Παν. Δυτικής Αττικής) και σε άλλες θα συνενωθούν με πανεπιστήμια....
Το "πρόβλημα" είναι τι θα γίνει με τους ήδη πτυχιούχος.... Φυσικά κανένα κόμμα δεν έχει θέση - άποψη - λύση για τα ΤΕΙ και τους αποφοίτους τους και ειδικά για τους Μηχανικούς των ΤΕΙ, αν είχαν θα το είχαν λύσει, αφού το πρόβλημα υπάρχει από την ίδρυσή τους δηλ το 1983

Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
|

Σημαίνουν αυτό που λέμε, κατάργηση των ΤΕΙ, χωρίς έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων. Ας μας εξηγήσετε ποιά η διαφορά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ του αποφοίτου Δομικών του ΠΔΑ σε σχέση με τον απόφοιτο ΤΕΙ. Σας ακούμε.

Κωνσταντίνος Δέδας
|

@Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ

Ε πες μας εσύ "τι σημαίνουν" που τα έχεις ψιλιαστεί όλα, τι φοβάσαι;
Με την υπάρχουσα κατάσταση δεν έχουν απολύτως τίποτα να χάσουν ούτε οι φοιτητές ούτε οι ήδη πτυχιούχοι, μόνο να κερδίσουν έχουν...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
|

Και γιατι να μην απορροφηθουν τα ΑΕΙ απο τα ΤΕΙ;Θα ειναι πρωτοποριακο οπως πολλα στη χωρα.Εδω ειχαμε υπουργο παιδειας αποφοιτο λυκειου.Εδω θα κολλησουμε;Και πανω απο ολα πρωθυπουργο προεδρο 15μελους.

Solwn
|

Νομίζω είναι αστείο να ασχοληθούμε με ρατσιστικά επικριτικά σχόλια.
Διάβασε μια φορά την αξιολόγηση της ΑΔΙΠ ,παρακολούθησε την συνέντευξη του Υπουργού για τις εξελίξεις , και έλα μετά να σε κερασουμε σανό. φιλικά

Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
|

Νομίζω είναι ορθή η απορρόφηση των ΤΕΙ στα Πανεπιστήμια. Επαναλαμβάνω, όσοι νομίζουν ότι Πανεπιστημιοποιούνται τα ΤΕΙ, ενώ στην ουσία ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ τα ΤΕΙ διά της απορροφήσεως, ας ξυπνήσουν. Επομένως, προς τί ο ντόρος; Mόλις καταλαγιάσει το σανομοίρασμα, θα καταλάβετε τί σημαίνουν οι δηλώσεις του ΥΠΕΠΘ...

Σοφία
|

@@@@THEO

Μέχρι να ξαναβγεί η ΝΔ κυβέρνηση, θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με την ακαδημαϊκή ολοκλήρωση των ΑΕΙ ΤΤ.
Τώρα αν θέλει η Νέα Δημοκρατία να έχει πόλεμο με τους φοιτητές με ιδιωτικοποιησεις πανεπιστημίων είναι δικό της θέμα.

Solwn
|

@THEO

Το "μη κερδοσκοπικό" μ'άρεσε που είπες. Το πιστεύεις Αλήθεια αυτό που λες?
Φυσικά και ενδιαφέρεται για τη μετεξελιξη των ΑΤΕΙ , γιατί έχει ψήφους η δουλειά.

Σοφία
|

@αλλεργικός με το σανό

Νομίζω το πρόβλημα σου είναι γενικά με τα ΑΤΕΙ.
Θεωρείς ότι βάσει αξιολόγησης και Ακαδημαικοτητας (που ειμαι σίγουρη δεν έχεις διαβάσει καν την αξιολόγηση της ΑΔΙΠ), ορισμένα ΑΤΕΙ, δεν πρέπει να μετεξελιχθουνε?

Κ.V.
|

Απλώς είναι πολύ δεξιός, δεν είναι εναντίων των ΤΕΙ.

THEO
|

ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΝΔ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΑ ΤΕΙ Η ΑΤΕΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΔΥΣΤΟΙΧΩΣ

Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
|

Έχω πρόβλημα με την κοροϊδία

Σοφία
|

@@@@Αλλεργικος στο σανο

Οπουδήποτε υπάρχει αντίδραση για μετεξέλιξη των ΑΤΕΙ , τυχαίνει να βρίσκεσαι μέσα στην συζήτηση και να συμφωνείς. Τι πρόβλημα με τα ΑΤΕΙ έχεις ακριβώς;

Newton
|

@Giorgos
Έτσι ακριβώς. Ένα τεράστιο πρόβλημα για τόσα χρόνια και τώρα θυμήθηκε η ΝΔ την αναβάθμιση.Η ΝΔ που δεν έδινε δεκάρα για τα ΑΤΕΙ

Giorgos
|

Δυστυχώς όλα τα κόμματα ενδιαφέρονται μόνο για τις ψήφους. Φοβούνται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει όλες τις ψήφους των ακαδημαϊκών κοινοτήτων των ΑΕΙ ΤΤ. Τόσα χρόνια γιατί τα υπόλοιπα κόμματα δεν έδιναν λύσεις στα τόσα και τόσα προβλήματα ; Απαιτούμε από όλα τα κόμματα (έστω και αργά) να καταθέσουν σχέδιο για τα ΑΕΙ ΤΤ, ανεξάρτητα από τις ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν τα κόμματα θέλουν στήριξη από τα ΑΕΙ ΤΤ, θα πρέπει και εκείνα να στηρίζουν τα ΑΕΙ ΤΤ.

Solwn
|

@Αλλεργικος στο σανο

Εσύ σε όλα τα άρθρα του esos
που μιλάνε για οποια αναβάθμιση των ΑΤΕΙ ,εκτός από πλήρη άγνοια της αξιολόγησης που κατεταξε ορισμένα ΤΕΙ Καλύτερα από Πανεπιστήμια , Είσαι απόλυτα κατηγορηματικός στην οποία αναβάθμιση με ακαδημαϊκά κριτήρια. Δεν σε αφορά το θέμα καθώς οι απόψεις σου έχουνε μείνει στο 1983. Απο τότε αλλάξανε πολλά πράγματα.

Αλλεργικος στο σανο
|

Μπραβο στην Κεραμεως,απολυτως σωστη,οπως θα φανει παρακατω...

Newton
|

Στηρίζετε κάθε προσπάθεια Ε;γι’αυτο όλα τα χρόνια τα ΑΤΕΙ ήταν σε δεύτερη μοίρα και δεν κάνατε απολύτως τίποτα.

Σοφία
|

Απο ποτε Η ΝΔ ενδιαφέρεται για τα ΑΕΙ ΤΤ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ