Placeholder

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Συμπληρωματική εγκύκλιος παράτασης απόσπασης εκπαιδευτικών στο εξωτερικό

Δημοσίευση: 03/11/2017
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συμπληρωματική εγκύκλιος παράτασης απόσπασης εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2017-2018 και το ημερολογιακό έτος 2018 του Νοτίου Ημισφαιρίου, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

 

 

Σχόλια (14)

 
daskalos
03 Νοε 2017 18:06

Εφόσον οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι των υφιστάμενων κενών, τα κριτήρια τα οποία θα λαμβάνονται υπόψη για την ανανέωση της απόσπασης, καθορίζονται κατά σειρά ως ακολούθως:
Οικογενειακή κατάσταση, με την παρακάτω σειρά:
1. Σε χηρεία με παιδιά,
2. Μονογονεϊκή οικογένεια,
3. Σε διάζευξη με παιδιά υπό την επιμέλεια του εκπαιδευτικού.

Συμπέρασμα:
Όσοι είστε παντρεμένοι προλαβαίνετε μέσα στο Σαββατοκύριακο να βγάλετε ένα διαζύγιο.

 
δασκάλα
03 Νοε 2017 21:08

Πόσο επίκαιρο το ρεφρέν του τραγουδιού!

Αχ Ελλάδα θα στο πω
πριν λαλήσεις πετεινό
δεκατρείς φορές μ' αρνιέσαι
μ' εκβιάζεις μου κολλάς
σαν το νόθο με πετάς
μα κι απάνω μου κρεμιέσαι

 
ΗΡΑΚΛΗΣ
04 Νοε 2017 09:27

Απόλυτη ομολογία της αδιέξοδης πολιτικής του υπουργείου!
Τραγέλαφος!
Ερασιτέχνες...Άσχετοι...Εμμονικοί είναι οι χαρακτηρισμοί που τους αρμόζουν.
Αφού ξεσηκώνουν και διαλύουν τον κόσμο όλο, αντιλαμβάνονται τελικά την πραγματικότητα!
Αριστερών ριζοσπαστικών λογικών συνέχεια!!!

 
Κατερίνα
05 Νοε 2017 09:59

Απίστευτο αλλά αναμενόμενο!!!
Αναγκάστηκαν να παραβούν το νόμο που έφτιαξαν τόσο βιαστικά και με τόση άγνοια και επιπολαιότητα οι ίδιοι .
Όλοι όσοι γνωρίζουμε το θέμα ξέραμε ότι εκεί θα καταλήξουν : να αναιρέσουν τον εαυτό τους.
Ήταν θέμα χρόνου!
Ας προσέχουν αυτούς που τους συμβουλεύουν και τους επηρεάζουν! Τους κάνουν μεγάλη ζημιά!
Αλλά τη χειρότερη ζημιά την έκαναν στους μαθητές των σχολείων του εξωτερικού!

 
αννα
05 Νοε 2017 10:03

Ούτε με αυτή την προκήρυξη θα καταφέρουν να καλύψουν τα κενά στα σχολεία.

Σε λίγο να περιμένετε και άλλη .....

 
Νεκτάριος
05 Νοε 2017 11:39

Ωραία το είπε η "Δασκάλα":
"σαν το νόθο με πετάς, μα κι απάνω μου κρεμιέσαι"!...

 
Stefanos
05 Νοε 2017 13:18

Ώστε δεν υπήρχαν ορδές εκπαιδευτικών που περίμεναν για απόσπαση... Σύμφωνα με τον υπουργό θα είχαν καλυφθεί όλα τα κενά μέχρι τώρα. Από την άλλη, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Γραφείου Σ.Ε. Μονάχου, υπάρχουν 55 κενά μόνο στην συγκλεκριμένη περιοχή. Ξεκίνησαν και κάποιες ανακλήσεις που φαίνονται στην Δι@ύγεια. Πως είναι δυνατόν οι υπεύθυνοι να έχουν τόσο μεγάλη απόσταση από την πραγματικότητα; Η συγκεκριμένη εγκύκλιος αποτελεί τραγική ομολογία αποτυχίας του Ν.4415/2016! Τώρα επικαλείται την υποπερίπτ. ββ΄ της περίπτ. γ΄ της παρ.3 του άρθρου 16 του Ν.4415/2016 για να καλύψει τα κενά, αφού πρώτα έχει διαλύσει με τόση ευκολία οικογένειες και προϋπολογισμούς εκπαιδευτικών και έφερε στην θέση τους εκπαιδευτικούς μοιράζοντας επιμίσθια κάτι που αποτελεί παράλογη οικονομική διαχείριση στους σημερινούς καιρπούς. Τόσο καιρό ακούγονται οι φωνές διαμαρτυρίας χωρίς να εισακούγονται από το άσχετο με το θέμα υπουργείο. Είναι τρομερή η αναλγησία και το μένος που έχει επιδείξει κατά συγκεκριμένης ομάδας εκπαιδευτικών. Κρίμα...

 
Παρατηρητής
05 Νοε 2017 17:44

Tον Αύγουστο του 2016, κατά τη διαδικασία της ψήφισης του επαίσχυντου Ν.4415/2016, οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου θέλοντας να υπερασπιστούν στη Βουλή τις διατάξεις του Νόμου, επικαλέστηκαν μέχρι και εικονικούς γάμους εκπαιδευτικών με μονίμους κατοίκους εξωτερικού, προκειμένου να παρατείνουν τις αποσπάσεις τους.
Στην επόμενη παρουσία τους στη Βουλή απολογούμενοι θα έχουν με σιγουριά να επικαλεστούν πλασματικά διαζύγια, αφού ο τρισάθλιος Νόμος μπάζει απο παντού και δίνει προτεραιότητα, όπως ο daskalos εύστοχα σχολιάζει στο 1ο σχόλιο σε χήρες, μονογονεϊκές οικογένειες, και διαζευγμένες!!!
Ας έχουν όμως όλοι οι φωστήρες του υπουργείου υπόψη τους πως όπου γενικότης επιπολαιότης!!! Είναι απίστευτη η ελαφρότητα με την οποία προσεγγίζουν το θέμα...Μακάρι να είχαν συγκεκριμένο στόχο...

 
Δασκαλα
06 Νοε 2017 16:33

Παράταση για ...1 έτος που σημαίνει σε λίγους μήνες πάλι αγωνία για το αν θα παρουν νέα παραταση.Φαίνεται η διαπιστωμένη γλωσσομαθεια ενοχλεί καποιους αλλιώς πως να εξηγηθεί η άρνηση για σύνταξη πίνακα χωρίς επιμισθιο και για παλαιοτερους που δεν έχουν συμπληρώσει πενταετια!Με τόσα κενά τι θα κανουν?Μήπως έτσι ανοιχτεί παραθυρο για αποσπασεις ατόμων χωρίς γλωσσομαθεια??

 
Παρατηρητής
07 Νοε 2017 09:25

Μια διευκρίνιση και μόνο από τη Δασκάλα...Όταν λέτε παλαιοτέρους που δεν έχουν συμπληρώσει πενταετία; Είναι δυνατόν να μας το αναλύσετε;

 
Εκπαιδευτικός
07 Νοε 2017 11:12

Προς Παρατηρητή... και κάθε ενδιαφερόμενο
Με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, κάποιος εκπαιδευτικός που για τον α' ή β' λόγο διέκοψε - ή του διέκοψαν με το έτσι θέλω κι ενώ υπήρχαν κενά στην ειδικότητά του - την απόσπασή του στο 4ο έτος, δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να πάρει παράταση για ένα έτος για συμπλήρωση πενταετίας. Όσοι όμως έχουν πάρει 5, 6, 7..17 χρόνια αποσπάσεις μπορούν να αποσπαστούν για ακόμη ένα έτος, εφόσον υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες...
Δεν προβλέπονται, λένε από τη ΔΙΠΟΔΕ, μονοετείς παρατάσεις πλέον...
...για κάποιους, λέω εγώ, γιατί για κάποιους άλλους πάντα υπάρχει τρόπος!
Καταλάβατε ή μήπως να τα ξαναπώ;

 
Δασκαλα
07 Νοε 2017 11:43

Παρατηρητης Πολύ ευχαρίσως να σας το αναλυσω. Αν έχει γίνει η διακοπή της αποσπαση στα προηγούμενα έτη για οικογενειακους λογους και χρειάζονται ένα ή δύο ετη για συμπληρωση πενταετιας δεδομένης και της πιστοποιημενης γλωσσομαθειας γιατί να μην μπορούν να πάρουν αποσπαση χωρίς επιμισθιο μετά την εξάντληση του πίνακα των μονιμων κατοίκων εξωτερικου? Δε γίνεται καμία οικονομική επιβάρυνση στο κρατος!

 
Παρατηρητής
07 Νοε 2017 15:13

Θα συμφωνήσω απόλυτα με Δασκαλα & Εκπαιδευτικό, εφόσον όμως η διακοπή αυτή στα προηγούμενα έτη επήλθε με υπαιτιότητα της υπηρεσίας ή για αποδεδειγμένους σοβαρούς λόγους υγείας του/της εκπαιδευτικού ή μέλους της οικογένειάς του/της....
Θα διαφωνήσω κάθετα όμως, εφόσον επήλθε κατόπιν αίτησης του/της ενδιαφερομένου /ης εκπαιδευτικού...
Θα συμπληρώσω δε πως οι αιτήσεις για ανάκληση απόσπασης θα πρέπει πλέον να αντιμετωπίζονται απο το υπουργείο με πολύ μεγαλύτερη αυστηρότητα και όχι απλώς με διετή αποκλεισμό...
Αυτός/η που κάνει αίτηση ανάκλησης δε του/της καίγεται καρφί για την "ποινή" αυτή...Για κάποιους άλλους όμως που στερήθηκαν τη θέση και μπήκαν σε περιπέτειες, πήρε φωτιά ο πισινός τους, αφού αναγκάζονται να χωρίζουν οικογένειες!!!!
Κάποτε θα πρέπει να σταματήσει η μάστιγα με ορισμένους ονειροπόλους που οραματίζονται παραδείσους και όταν έρχονται πλέον αντιμέτωποι με τη στυγνή πραγματικότητα το βάζουν εκ του ασφαλούς στα πόδια!
Ελπίζω να έχω γίνει κατανοητός...

 
Δημήτρης
08 Νοε 2017 15:39

Προς εκπαιδευτικό αν κάποιος για παράδειγμα στο παρελθόν αποσπαστηκε 6 χρόνια στο εξωτερικό μπορεί να αποσπασθει για 1 χρόνο χωρίς επιμισθιο με τον καινούριο νομο? Τι διαδικασία χρειάζεται?

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ