ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Καθυστέρηση στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής διαπιστώνει η ΟΣΕΠ-ΤΕΙ

Η καθυστέρηση αποτελεί τροχοπέδη για το μοντέλο που πρόκειται να ακολουθηθεί και σε μελλοντικές συγχωνεύσεις ΑΕΙ ανά την επικράτεια, με τη δημιουργία μεγαλύτερων, καλύτερων και ισχυρότερων Ιδρυμάτων.
Δημοσίευση: 06/11/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Καθυστέρηση ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής διαπιστώνει η ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, γεγονός που όπως σημειώνει,  ‎έχει αρχίσει να δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την υλοποίηση του.

Η  ΟΣΕΠ υπογραμμίζει, σε ανακοινωθέν , ότι:

Α. Υπάρχει επιπλέον μια συνεχή ροή πληροφοριών και αλληλοσυγκρουόμενων φημών στα μέσα ενημέρωσης, που νομίζουμε ότι επιτείνουν την σύγχυση, για το τι πρόκειται να γίνει με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ποιες διαδικασίες υλοποίησης  πρόκειται να ακολουθηθούν.

Β. Θεωρούμε ότι τα Πανεπιστημιακά Τμήματα που θα προκύψουν από τη ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα πρέπει να πληρούν ακαδημαϊκά κριτήρια.

Γ. Αποτέλεσμα της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, θα είναι η δημιουργία του δεύτερου σε μέγεθος ΑΕΙ, τόσο από αριθμό μελών ΔΕΠ όσο και από αριθμό τμημάτων, στο Λεκανοπέδιο Αττικής μετά το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Δ. ‎Είναι δεδομένο λοιπόν ότι αυτή η καθυστέρηση αποτελεί τροχοπέδη για το μοντέλο που πρόκειται να ακολουθηθεί και σε μελλοντικές συγχωνεύσεις ΑΕΙ ανά την επικράτεια, με τη δημιουργία μεγαλύτερων, καλύτερων και ισχυρότερων  Ιδρυμάτων. Με αυτό τον τρόπο θα καλύπτονται  περισσότερες ειδικότητες με μεγαλύτερο αριθμό μελών ΔΕΠ προς όφελος της παρεχόμενης ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση και προς όφελος της κοινωνίας, κάνοντας καλύτερη, αποδοτικότερη  ‎και με διαφάνεια τη χρήση των πόρων.

Ε. Θα θέλαμε επίσης να ενημερωθούμε για τις μεταβατικές διατάξεις που αφορούν τις εντάξεις των μελών ΔΕΠ των δύο υπό συγχώνευση Ιδρυμάτων, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής όπως και τι πρόκειται να γίνει με τους φοιτητές που ήδη φοιτούν στα Ιδρύματα.

Ζ. Επιπλέον η καθυστέρηση και η αβεβαιότητα, μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των δύο υπό συγχώνευση Ιδρυμάτων.
 
Η ΟΣΕΠ  ζητά  από τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Καθηγητή Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, άμεσα να επιταχύνει τις διαδικασίες για την υλοποίηση της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής  με υπεύθυνη ενημέρωση και διαφάνεια για τις διεργασίες που επίκεινται.

Η ΟΣΕΠ ΤΕΙ τονίζει πως διαχρονικά είναι υπέρ της Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας και αγωνίζεται για μια Δημόσια, Δωρεάν, Ποιοτική και Δημοκρατική Ανώτατη Εκπαίδευση.

 

Σχόλια (1)

 
Θωμάς Πασχάλης
06 Νοε 2017 13:34

Για την ισοτίμιση των αποφοίτων θα μας πείτε επιτέλους κάτι???

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.