Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Υπουργείο: Στις αρχές του 2018 ο νόμος για το Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα δεχθεί τους πρώτους εισακτέους του τον Σεπτέμβριο του 2018
Δημοσίευση: 07/11/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ίδρυση του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2018, όπου και θα  δεχθεί τους πρώτους εισακτέους του τον Σεπτέμβριο του 2018.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας απαντώντας στην ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, η οποία έκανε λόγο για καθυστέρηση διαδικασιών  ίδρυσης του Πανεπιστημίου.

“Το εγχείρημα ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, όπως έχει ήδη τονιστεί, αποτελεί ένα πρωτοποριακό βήμα στην πορεία υλοποίησης του ενιαίου χώρου ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας της χώρας μας”, τονίζει το υπ. Παιδείας,  στην απάντηση του και υπογραμμίζει:

Α. Οι εργασίες της επιτροπής που έχει συσταθεί για να εισηγηθεί προτάσεις προς το ΥΠΠΕΘ έχουν προχωρήσει ουσιαστικά και επίκειται η ολοκλήρωσή τους.

Β. Στην διαδικασία αυτή προέχουν τα ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά του νέου Ιδρύματος, με προσεκτικά βήματα, αλλά χωρίς άσκοπες καθυστερήσεις και με το βλέμμα στραμμένο στον απόλυτα εφικτό στόχο οι νομοθετικές πρωτοβουλίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2018 και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να δεχθεί τους πρώτους εισακτέους του τον Σεπτέμβριο του 2018.

 

 

Σχόλια (11)

 
Απόφοιτος ΤΕΙ ΑΘήνας
07 Νοε 2017 20:21

Με ανησυχεί ότι δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση με το τι θα γίνει και με εμάς τους απόφοιτους. Είναι παράλογα αυτά που ακούγονται οτι θα πρέπει να δώσουμε ένα x αριθμό μαθημάτων για να πάρουμε το πτύχιο του Πανεπιστημίου. Όταν ήδη με το πτυχίο του ΤΕΙ θεωρείται αντίστοιχο των Πανεπιστημίων και μπορούμε να προχωρήσουμε κανονικά σε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. Πραγματικά δεν έχει λογική και ελπίζω ο υπουργός να ακολουθήσει ότι είχε γίνει στο παρελθόν με αυτόματη ισοτίμηση των πτυχίων μας.

 
Giorgos
07 Νοε 2017 22:35

@Απόφοιτος ΤΕΙ ΑΘήνας => file mou to logiko tha htan na ginei antistoixisi olon ton ptyxion apo to 2001 kai meta (opou ta TEI eginan AEI). Omos an ginei ayto, poios tha plirosei ta extra xrimata stous Dhmosious Ypallilous poy apo TE tha ginoun PE ?
Opote mia lysi tou typou katataktiries (an kai paralogi) den dhmiourgei dimosionomika provlimata. Se alles epoxes (me paxies agelades) h kyvernisi tha to ekane apeytheias oste na apoktouse megali merida psifoforon.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
07 Νοε 2017 23:46

Όσον αφορά, τους απόφοιτους είναι μονόδρομος η αυτόματη ισοτίμηση των πτυχίων τους, με αυτά του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το ότι τη στιγμή αυτή δεν αναφέρεται τίποτα για το θέμα αυτό, κατά τη γνώμη μου σημαίνει ότι ίσως να είναι από τα θέματα τα οποία είναι εξ΄ορισμού λυμένο, αφού υπάρχουν προγενέστερες (Χαρόκοπειος, Παιδαγωγικές) αντίστοιχες περιπτώσεις που δείχνουν το δρόμο.

 
dr
08 Νοε 2017 07:14

@ Giorgos
Αγαπητέ, τα ΤΕΙ δεν έγιναν ΑΕΙ το 2001...και τη καραμέλα με το προ και μετά 2001 να τη κόψετε

 
Manos Per
08 Νοε 2017 08:40

@giorgos

Κανένας δεν θα πληρώσει τους ΤΕ που θα γίνουν ΠΕ γιατί θα παραμείνουν ΤΕ, ανεξαρτήτως νέου πτυχίου που θα αποκτήσουν. Ρε παιδιά... έλεος, ειλικρινά έχω βγει από τα ρούχα μου με αυτά που διαβάζω. Όταν σε προσλαμβάνουν στο δημόσιο, σε παίρνουν για ΔΕ, ΤΕ ή ΠΕ. Αν αποκτήσεις άλλο πτυχίο στην πορεία, κάνεις αίτηση για μετάταξη, αυτή περνάει από υπηρεσιακό συμβούλιο, και αν έχει ανάγκες η υπηρεσία για ΠΕ, αν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια, γίνεσαι ΠΕ. Αυτό μπορεί να γινόταν σποραδικά για κάποιους, όχι όμως μαζικά. Αν θα πάρεις νέο πτυχίο, αυτό θα είναι ένα πανεπιστημιακό πτυχίο μηχανικού τετραετούς φοίτησης, διαφορετικό από το πρώτο. Για την ώρα, δεν υπάρχει κλάδος στο δημόσιο για να το χρησιμοποιήσεις. Η ΠΕ μηχανικών είναι για διπλωματούχους πενταετούς φοίτησης. Πρέπει να αλλάξει ο νόμος για το δημόσιο, να αλλάξουν οι οργανισμοί των υπηρεσιών, να προβλεφθούν θέσεις για ΠΕ μηχανικών 4-ετούς φοίτησης, εσύ να κάνεις αίτηση για μετάταξη, να στην αποδεχτούν και μετά. Ελπίζω να μην γίνομαι κουραστικός, αλλά αυτά τα επιχειρήματα για το δημόσιο είναι άκυρα.

Για το πάπλωμα γίνεται όλη η φασαρία, για την πίτα των Ε.Δ των επαγγελμάτων της οικοδομής συγκεκριμένα. Για τον ιδιωτικό τομέα συγκεκριμένα.

 
Ribopaido
08 Νοε 2017 09:26

Το θέμα της ισοτιμησης είναι έτοιμο από όσο γνωρίζω από κοσμητορα του ΤΕΙ Αθήνας . Επίσης για τα ΕΔ η πρώτη επιτροπή παρέδωσε πρόταση στην δεύτερη επιτροπή για να αποφασίσει.. Μακάρι να πάνε όλα κατ ευχήν.. Γιατί οι συνάδελφοι τ.ε πολιτικοί μηχανικοι κοπηκαν από τα online εκχα και ολα και έχουν δίκιο να φωνάζουν

 
Αλέξης Δημητρόπουλος
08 Νοε 2017 10:12

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο οτι "όλη η φασαρία γίνεται για την πίτα των Ε.Δ. των επαγγελμάτων" και όχι μόνο της οικοδομής, με τη μόνη διαφορά οτι σήμερα απλά δεν υπάρχει πλέον πίτα.

 
AG
08 Νοε 2017 10:14

@Manos Per

Με συγχωρείς αλλά λες ό,τι να ναι!
Στους οργανισμούς των Υπουργείων (ή ΝΠΔΔ) η διάκριση είναι ΠΕ και ΤΕ. Δεν λέει πουθενά μα ΠΟΥΘΕΝΑ για 5ετούς φοίτησης. Διαφορετικά οι μηχανικοί από Αγγλία που είναι γραμμένοι κανονικά στα ΤΕΕ και έχουν σύνολο 3+1 έτη σπουδών (BEng+MSc) δεν είχαν το δικαίωμα για να καταταγούν στην κατηγορία ΠΕ.
Και μην κολλάς στους μηχανικούς. Ο ΤΕ οικονομολόγος που θα γίνει ΠΕ με το ΠΔΑ θα είναι ακριβώς ίδιος με τον ΠΕ οικονομολόγων. Εκεί έχεις να πεις κάτι.
Φυσικά και αν οι ΤΕ γίνουν αύριο ΠΕ...ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ Υπαλλληλοι κατηγορίας ΠΕ!!!!!

 
Manos Per
08 Νοε 2017 10:36

@AG

Φοβάμαι ότι εσύ λες ό,τι να ΄ναι και επιπλέον παρατηρώ ότι ασκείς συστηματική παραπληροφόρηση στα κοινωνικά δίκτυα με "νομικίστικες" εικασίες (δεν ξέρω εκτός από το πτυχίο του ΤΕΙ έχεις πάρει και κάποιο δίπλωμα νομικού ή ακόμα καλύτερα εργατολόγου. Καλό είναι να μας το πεις αν έχεις τέτοιο).

Στην ΠΕ μηχανικών τοποθετούνται οι 4ετούς φοίτησης εξωτερικού ΜΟΝΟ.
Δεν υπάρχει πρόβλεψη για μηχανικούς ΠΕ 4-ετούς φοίτησης εσωτερικού, γιατί κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Πρώτα πρέπει να το προβλέπει ο νόμος (νόμος που αφορά το δημόσιο για να μην γυρίσει πάλι η συζήτηση στο ΤΕΕ), και μετά να αρχίσουν κάποιοι να κάνουν σχέδια για μετατάξεις.

 
bob mastoras
08 Νοε 2017 12:00

Πρόσφατα (φέτος 12 Ιουλίου δηλαδή) η ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ∆Ε∆ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ δημοσίευσε στην διαύγεια ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ∆ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ∆ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για 5 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ) μηχανικών πληροφορικής ή ΗΥ. Θέλουν βασικό πτυχίο και τουλάχιστον μάστερ. Τώρα το πτυχίο ΤΕΙ δεν λογαριάζεται σαν επιλέξιμο πτυχίο. Θέλουν πτυχίο πανεπιστημίου. Μπορείς να βρεις στην διαύγεια την ανάρτηση. Λίστα πτυχίων δεν υπάρχει. Να πούμε ότι απ΄ όσο ακούω δεν βρήκαν ούτε έναν! Άρα ακόμα και τώρα υπάρχουν ευκαιρίες.

Κατά τα άλλα αν εννοείς ότι δεν θα λυθούν αυτόματα όλα τα προβλήματα συμφωνούμε.

 
Θωμάς Πασχάλης
08 Νοε 2017 12:16

@ Manos Per
Θα συμφωνήσω με τον AG γιατί η κατηγορία ΠΕ δεν αφορά μόνο τους μηχανικούς πενταετών σπουδών αλλά αναφέρεται γενικά σε πτυχιούχους πανεπιστημίων, αλλά και σε όσους έχουν επαγγελματική ισοτιμία, πχ αποφοίτους κολλεγίων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Δηλαδή πιστεύεις εάν αύριο τα πολυτεχνία μείωναν τα έτη σπουδών σε τέσσερα ή τρία, όπως δηλαδή είναι σε όλη την Ευρώπη, θα άλλαζαν κατηγορία στο δημόσιο?? Το σωστό για το δημόσιο θα ήταν να υπάρχει μια κοινή κατηγορία ΑΕ (ανώτατης εκπαίδευσης) και από εκεί και πέρα η κατανομή των θέσεων να γίνεται σύμφωνα με τις ειδικότητες. Δεν νοείται σε μια προκήρυξη πλήρωσης θέσης λογιστή στο δημόσιο να ζητείται μόνο πτυχιούχος ΠΕ με άδεια λογιστή Α΄, διότι λογιστές με άδεια Α΄ υπάρχουν και πτυχιούχοι ΤΕ. Όπως επίσης δε νοείται να αποκλείονται οι πτυχιούχοι ΤΕ από τις θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού, για τις οποίες συνήθως απαιτείται εξειδίκευση που αποδεικνύεται με μεταπτυχιακό τίτλο. Έτσι υπάρχει ο παραλογισμός πχ το δημόσιο να ζητάει για την πλήρωση μιας θέσης εξειδίκευση στο HRM, αλλά να περιορίζει αυτή την εξειδίκευση μόνο σε αποφοίτους ΠΕ και να αποκλείει αναιτιολόγητα τους πτυχιούχους ΤΕ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ