Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Έγγραφο «φωτιά» για το ΙΝΕΔΙΒΙΜ φέρνει στη Βουλή ο Γ. Ανδριανός

Τείνει δε να παγιωθεί από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο είτε η άρνηση ενημέρωσης του ΔΣ, είτε η ελλιπής ενημέρωση είτε οι αποχωρήσεις του από τις συνεδριάσεις του ΔΣ, σε συνδυασμό με τις προσωπικές επιθέσεις σε μέλη του ΔΣ
Δημοσίευση: 09/11/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Έγγραφο της ίδιας της διοίκησης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ που  κάνει λόγο για κινδύνους λειτουργίας του Ιδρύματος , λόγω ανακολουθιών μεταξύ των υποχρεώσεών και των πράξεων του Διευθύνοντος Συμβούλου Χρήστου Πιλάλη, φέρνει στη Βουλή ο  Αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Βουλευτής  της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός, με ερώτηση που κατέθεσε, προς τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου, στη Βουλή.

Ειδικότερα,   στο πρόσφατο, με αριθμό πρωτοκόλλου 5118/308/25-10-2017 έγγραφο Απολογιστικού Ελέγχου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, που περιλαμβάνεται στην ερώτηση του Βουλευτή, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΜΑ: Απολογιστικός Έλεγχος Διοικητικού Συμβουλίου ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Το ΔΣ/ΙΝΕΔΙΒΙΜ, στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας και ελέγχοντας απολογιστικά το έργο του Διευθύνοντος Συμβούλου, διαπιστώνει επαναλαμβανόμενη ανακολουθία μεταξύ των υποχρεώσεών και των πράξεων του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Από την ανακολουθία αυτή ελλοχεύουν κίνδυνοι για το Ίδρυμα τόσο για την εκτέλεση των σκοπών του όσο και για την ίδια τη λειτουργία του.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

1. Καθυστερεί να εισηγηθεί στο ΔΣ την εκτέλεση Δημόσιων Διαγωνισμών για παροχή υπηρεσιών με αποτέλεσμα να εισηγείται την αναγκαστική καταφυγή σε Απευθείας Αναθέσεις και τα προβλήματα που αυτές συνεπάγονται.

2. Δεν έχει φροντίσει για τον ορισμό Ορκωτών Ελεγκτών ώστε να διενεργηθεί Τακτικός Διαχειριστικός Έλεγχος.

3. Δεν έχει μεριμνήσει για την κατάρτιση Στρατηγικού Σχεδίου και Επιχειρησιακού Σχεδίου του Ιδρύματος, σύμφωνα με τις προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας.

Τείνει δε να παγιωθεί από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο είτε η άρνηση ενημέρωσης του ΔΣ, είτε η ελλιπής ενημέρωση είτε οι αποχωρήσεις του από τις συνεδριάσεις του ΔΣ, σε συνδυασμό με τις προσωπικές επιθέσεις σε μέλη του ΔΣ με απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς που δε συνάδουν με τη θέση του, όπως αυτά καταγράφονται στα πρακτικά του ΔΣ.

Τα παραπάνω ενδεικτικώς αναφερόμενα, ενώ έχουν επισημανθεί κατά περίπτωση πολλαπλώς τόσο προφορικά όσο και γραπτά στον ίδιο, αποτελούν συστηματική πρακτική, έρχονται σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τις αρμοδιότητές του, τις αποφάσεις του ΔΣ και τη σύμβαση που έχει υπογράψει με το Ίδρυμα.

Η πρακτική αυτή ενέχει σοβαρούς κινδύνους για το Ίδρυμα, για την επαρκή και έγκαιρη χρηματοδότησή του, τη σύννομη και ορθή λειτουργία του, την εξασφάλιση της παροχής των υπηρεσιών του προς τους ωφελούμενους πολίτες.

Το ΔΣ/ΙΝΕΔΙΒΙΜ εφιστά την προσοχή για όλα τα παραπάνω στον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον καλεί να ενεργεί στα πλαίσια των υποχρεώσεών του όπως αυτές απορρέουν από το νόμο, τις αποφάσεις του ΔΣ και τη σύμβασή του, ώστε το Ίδρυμα να λειτουργεί ομαλά και να αποφεύγονται κίνδυνοι και ενδεχόμενες ζημιές για το Δημόσιο Συμφέρον και τους πολίτες.

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ/ΙΝΕΔΙΒΙΜ
ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
1.    1)  Γραφείο Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
2.    2)  Μέλη ΔΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ/ΙΝΕΔΙΒΙΜ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΛΙΚΑΣ

 

Το e sos επικοινώνησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Χρήστο Πιλάλη  ο οποίος μας είπε ότι πρόκεται να απαντήσει στα όσα αναφέρονται στο έγγραφο, αλλά προς τον παρόν ασχολείται με τη διευθέτηση του ζητήματος της συνεχιζόμενης κατάληψης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ από φοιτητές.

Ο υπουργός καλείται να απαντήσει  

Ο  Βουλευτής Γιάννης Ανδριανός με βάση το παραπάνω έγγραφο καλεί τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να απαντήσει στα ακόλουθα ερωρήματα:

1. Έχει ενημερωθεί από τα στελέχη του Γραφείου του για ως το άνω έγγραφο και το περιεχόμενό του;

2. Σε ποιες ενέργειες προέβη μέχρι σήμερα για διαλαμβανόμενα στο ως άνω έγγραφο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ώστε να διασφαλιστεί η ακώλυτη λειτουργία τόσο του Ιδρύματος όσο και των Δημόσιων ΙΕΚ;

3. Ποια είναι τα υπόλοιπα – για τα οποία δεν έχει γίνει ανάληψη δέσμευσης – των εγκεκριμένων πιστώσεων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ οικονομικού έτους 2017, στους κωδικούς ανάλυσης προϋπολογισμού που αφορούν στη λειτουργία των Δημόσιων ΙΕΚ;

4. Ποια είναι τα ταμειακά διαθέσιμα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ συνολικά;

5. Με ποιο ποσό έχουν επιχορηγηθεί μέχρι τούδε τα Δημόσια ΙΕΚ εντός του τρέχοντος έτους;  Ποια ήταν τα αντίστοιχα ποσά επιχορήγησης για τα έτη 2015 και 2016;».

 

Σχόλια (1)

 
Φοιτητής Γρεβενά
10 Νοε 2017 09:08

Στα Γρεβενά πάντως περιμένουμε 6 μήνες για μας παραδώσει τις φοιτητικές εστίες το ΙΝΕΔΙΒΙΜ οι οποίες είναι έτοιμες και σαπίζουν.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ