ΟΙΕΛΕ: Τα 75 στα 100 ιδιωτικά σχολεία δεν δηλώνουν τις δράσεις που διεξάγονται μετά τη λήξη του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος

09/11/2017

Ενημερώθηκε: 09/11/2017, 17:18

Άκουσε το άρθρο

Μόλις το 25% των σχολείων δηλώνει τις δράσεις που διεξάγονται μετά τη λήξη του υποχρεωτικού ωρολόγιου προγράμματος, ανακοίνωσε σήμερα η ΟΙΕΛΕ επικαλούμενη στοιχεία που λαμβάνει  από της Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Αττικής.

Επίσης η ΟΙΕΛΕ υποστηρίζει πως σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία,  μόλις  1 στα 10 ιδιωτικά σχολεία της Αττικής δηλώνουν τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στις δράσεις αυτές και τηρούν το ωρολόγιο πρόγραμμα που καταθέτουν στις Διευθύνσεις.
Επίσης, τονίζει η Ομοσπονδία, ελάχιστα ιδιωτικά σχολεία τηρούν τις προβλέψεις του νομοθετικού πλαισίου για τη συμπλήρωση του ωραρίου των μεγαλύτερης προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών.

Η ΟΙΕΛΕ μετά από  αυτά τα στοιχεία που έχει συλλέξει, τονίζει πως «Είναι φανερό πως ο νόμος 4472/2017 (νόμος Γαβρόγλου), τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ιδιωτική εκπαίδευση βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα. Η συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων περιφρονούν το νομοθετικό πλαίσιο επιβάλλοντας τους δικούς τους κανόνες με την πολιτεία και αρκετές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να έχουν περιοριστεί στο ρόλο του απλού θεατή».  

Η ΟΙΕΛΕ θα μεταβεί αύριο στο Υπουργείο Παιδείας επιδιώκοντας συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και την αρμόδια Διεύθυνση Ιδιωτικής  Εκπαίδευσης προκειμένου να καταθέσει τα στοιχεία που έχει συλλέξει από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ