Mε την νέα Πρέσβη της Ιρλανδίας στην Ελλάδα συναντήθηκε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ

09/11/2017

Ενημερώθηκε: 09/11/2017, 17:07

Άκουσε το άρθρο

Με την νέα Πρέσβη της Ιρλανδίας στην Ελλάδα   Orla O' Hanrahan   συναντήθηκε ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος,στο πλαίσιο του κοινού ενδιαφέροντος για την προαγωγή της συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης.

Η κ. Orla O' Hanrahan ενδιαφέρθηκε ιδιαιτέρως για τις ανταλλαγές φοιτητών μεταξύ του Ε.Κ.Π.Α και Πανεπιστημίων της Ιρλανδίας στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ στον τομέα των ανθρωπιστικών σπουδών αλλά και τις δυνατότητες διεύρυνσης των συνεργασιών και σε άλλους επιστημονικούς τομείς καθώς και για τη σύναψη περισσοτέρων συμφωνιών μεταξύ του Ε.Κ.Π.Α και Πανεπιστημίων/Ερευνητικών Ιδρυμάτων της Ιρλανδίας.

Κατά τη συζήτηση αναφέρθηκε ότι ήδη υπάρχουν αρκετές συνεργασίες μελών ΔΕΠ του ΕΚΠΑ με ομολόγους τους Πανεπιστημίων της Ιρλανδίας, όπως για παράδειγμα στο πλαίσιο υλοποίησης Ευρωπαϊκών Ερευνητικών προγραμμάτων του FP5/FP6 με τα Πανεπιστήμια του UIster, το National University of Ireland, το Nοσοκομείο Dublin Hospital, to Institute of Community Health Nursing κ.ά. και εκφράστηκε η πεποίθηση αλλά και η ευχή ότι η ερευνητική αυτή συνεργασία θα συνεχιστεί και στο πρόγραμμα Horizon 2020.

Επίσης αναφέρθηκε ότι μέλη της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. διατηρούν συνεργασία με το Irish Institute of Hellenic Studies in Athens με στόχο τη σύμπραξη αρχαιολόγων από τις δύο χώρες σε κοινές ανασκαφές στην Ελλάδα. Τέλος, έχει αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής το Ε.Κ.Π.Α ο Colm O'Morain, καθηγητής του Πανεπιστημίου Trinity του Δουβλίνου.

Κατόπιν των ανωτέρω, εκφράστηκε η βούληση και των δύο πλευρών για επισημοποίηση της συνεργασίας του Ε.Κ.Π.Α με Πανεπιστήμια της Ιρλανδίας μέσω της σύναψης διμερών συμφωνιών συνεργασίας. Η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδος - Ιρλανδίας στον τομέα της εκπαίδευσης και έρευνας αποτελεί στόχο του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και μέριμνα της Ιρλανδικής Κυβέρνησης.

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ