Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Απάντηση του Διευθυντή ΔΕ Λάρισας στον Βουλευτή Μ. Χαρακόπουλο

Δημοσίευση: 11/11/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Λυπάμαι που είμαι αναγκασμένος να απαντήσω δημόσια στην ανακοίνωση-ερώτηση του κ. Χαρακόπουλου προς τον Υπουργό παιδείας με την οποία  αφήνονται υπόνοιες για διαβλητότητα της διαδικασίας επιλογής Δ/ντών  από την πλευρά της ΔΔΕ Λάρισας.

Ύστερα από τρεισήμισι- αναρωτιέμαι γιατί τώρα- μήνες μετά τη λήξη των διαδικασιών ο κ. Χαρακόπουλος «έσπευσε» να υιοθετήσει και να αναπαραγάγει-θέλω να πιστεύω ότι παραπλανήθηκε-τις «απόψεις»  αυτών που του παρείχαν   τα στοιχεία.

Θα μπορούσαν να είχαν ζητηθεί και να απαιτηθούν ακόμη από την ΔΔΕ, όπως επίσης και εξηγήσεις επί της διαδικασίας τα οποία ούτως ή άλλως ήμουν πρόθυμος να   παράσχω με ακρίβεια και υπευθυνότητα.

Θα ήταν  πραγματικά ενδιαφέρον, να γνωρίζουμε  από πού αντλήθηκαν τα στοιχεία -ιδίως των μη δημοσιοποιημένων  γνωματεύσεων των συλλόγων διδασκόντων-εφόσον δεν ζητήθηκαν ποτέ από τη ΔΔΕ.

Για τα φύλλα αξιολόγησης, τα οποία  άρχισαν να δίνονται από την πρώτη μέρα χωρίς να απαιτείται εισαγγελική παραγγελία αλλά και σχετικά με τις ενέργειες του  διευρυμένου ΠΥΣΔΕ  καθώς και για  τις συνεντεύξεις και ιδιαίτερα σε  ό,τι με αφορά, αναφέρθηκα εκτενώς στη δήλωσή μου στον τύπο το καλοκαίρι μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Σχετικά δε με την  ανακριβή αναφορά  για την απουσία αιτιολογημένης αξιολογικής κρίσης των μελών του Συμβουλίου, στα πρακτικά της διαδικασίας της συνέντευξης σαφώς και ρητώς δηλώνεται ότι τα φύλλα αξιολόγησης, στα οποία αποτυπώνονται οι αιτιολογημένες αξιολογήσεις, αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των πρακτικών.

Θα ήθελα να αναφερθώ επί της ουσίας μόνο στα σχετικά με τη «διαβλητότητα» της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων προτίμησης, διευκρινίζοντας ότι, λόγω των πολυάριθμων αιτήσεων και  για την διευκόλυνση της διαδικασίας, δέχθηκα εισήγηση από τους υπευθύνους μηχανοργάνωσης της ΔΔΕ για τον τρόπο υποβολής των δηλώσεων την οποία οι ίδιοι επανέλαβαν, μετά από παράκλησή μου, και ενώπιον των μελών του Συμβουλίου, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά για το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Παρών στην παρουσίαση της εισήγησης ήταν και ο αιρετός της παράταξης και τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ, που πρόσκειται στο κόμμα του κ. Χαρακόπουλου, ο οποίος όχι μόνο δεν διαφώνησε αλλά και υπερθεμάτισε των πλεονεκτημάτων και της αδιαβλητότητας  της προταθείσης διαδικασίας.

Επισημαίνω ότι ο νομός Λάρισας είναι από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα με αριθμό σχολείων περίπου τριπλάσιο απ’ αυτόν της Καρδίτσας και διπλάσιο των Τρικάλων με ό,τι αυτό συνεπάγεται και στον αριθμό των υποψηφίων Δ/ντών και στο χρόνο επεξεργασίας των στοιχείων, λαμβανομένων υπόψη και του ασφυκτικού χρονικού πλαισίου που είχε τεθεί από το υπουργείο για την διεκπεραίωση της διαδικασίας.

Βεβαίως και είναι δικαίωμα του κάθε ενδιαφερομένου και πολύ περισσότερου του Βουλευτή κ. Χαρακόπουλου  να αμφισβητεί την ορθοκρισία  και τις προθέσεις των μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου  και να κάνει όσες ερωτήσεις και επερωτήσεις κρίνει απαραίτητες και προσωπικά είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε να απαντήσω σε οποιοδήποτε ερώτημα.

Θεωρώ όμως ότι κανένας, ούτε και ο κ. Χαρακόπουλος, και μάλιστα βουλευτής του κόμματος που επαγγέλλεται  τις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης  δεν έχει το δικαίωμα να βλάπτει την υπόληψη ενός δημόσιου λειτουργού και εν προκειμένω τη δική μου και των συνεργατών μου – υπαλλήλων της ΔΔΕ, υπαινισσόμενος ουσιαστικά  την αλλοίωση της σειράς προτίμησης και τέλεση παράνομων πράξεων για μια διαδικασία που απέβλεπε και πέτυχε την  αποτελεσματικότητα, τη μείωση της γραφειοκρατίας και της άσκοπης ταλαιπωρίας εκπαιδευτικών και διοίκησης.

Ιωάννης Καψάλης  Δ/ντης Δ/θμιας Εκπ/σης Λάρισας

Σχόλια (15)

 
Επί της ουσίας τίποτα.
11 Νοε 2017 18:31

Κύριε Καψάλη επί των καταγγελιών δεν διαβάζουμε κάτι σχετικό !!! Αυτά που γράφετε δεν έχουν σχέση με την ερώτηση του κ. Χαρακόπουλου. Φαίνεται ή σκέψη σας ταλαιπωρείται πως βρέθηκαν τα στοιχεία στα χέρια του. Μην ανησυχείτε όμως η δικαιοσύνη θα τα βρει όλα, όπως τα βρήκε στην Καρδίτσα και στη Γ Αθήνας. Αν έχετε κάτι επί της "ταμπακιέρας" της ερώτησης του βουλευτή να μας πείτε ? σας ακούμε.
Αυτό που πρέπει να απαντήσετε είναι αν αληθεύει ότι 71 υποψήφιοι (προσοντούχοι) έπεσαν μερικές δεκάδες θέσεις και ανέβηκαν 92 υποψήφιοι μερικές δεκάδες θέσεις στον πίνακα μετά τη συνέντευξη.

 
Λουμπινιάρης
11 Νοε 2017 18:42

8 μήνες πρωτόδικα στα μέλη του ΠΥΣΠΕ 2011 Καρδίτσας αναμένουμε το εφετείο τον Φλεβάρη.

18 μήνες πρωτόδικα Γ Αθήνας στη Δντρια Πρωτοβάθμιας 2011.

6 μήνες εφετείο Αθηνών στη Δ/ντρια Γ Αθήνας Πρωτοβάθμιας 2011.

Ο κατάλογος θα μεγαλώσει πολύ το επόμενο διάστημα; ΥΠΟΜΟΝΗ.

 
@Καψάλης
11 Νοε 2017 22:50

Αγαπητέ συνάδελφε, αν υπάρχουν αυθαίρετες ενέργειες θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Είναι σίγουρο ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Οι 72 που κατέβηκαν στον πίνακα αρκετές θέσεις κάτι θα έχουν να μας πουν. Το θέμα που θέτεις ποιος έδωσε τα στοιχεία, είναι επιεικώς απαράδεκτο, όλα αυτά είναι σε δημόσια θέα με διαφάνεια. Άλλο απαράδεκτο γεγονός είναι οι απειλές στο τέλος της επιστολής. Πρέπει να προσέχουμε τι γράφουμε γιατί μελλοντικά και μετά την προανάκριση που θα αποδοθούν κατηγορίες, αυτά θα είναι εν δυνάμει στοιχεία. Οι υπάλληλοι της ΔΔΕ δεν εμπλέκονται πουθενά ας μην τους πιάνουμε στο στόμα μας για να δημιουργούμε εντυπώσεις. Τα μέλη του ΠΥΣΔΕ αποφάσισαν και αυτά έχουν την ευθύνη, ουδείς άλλος. Να ξέρεις είμαστε αλλεργικοί στο σανό. Αναμέναμε να ακούσουμε την γνώμη σου για τη λειτουργία του ασανσέρ της συνέντευξης . ίσως δεν το είχατε συντηρήσει καλά και εσείς και αντί να ανεβαίνει κατέβαινε... όμως πρέπει να δείχνουμε υπομονή και να μην προβαίνουμε σε βιαστικές ενέργειες. Παραδείγματα έχουμε... αξιόποινων πράξεων συμβουλίων επιλογής που τιμωρήθηκαν παραδειγματικά με πολύμηνες ποινές φυλάκισης. Δεν πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη θα αδικήσει κάποιους που έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Ας την αφήσουμε να κάνει τον έλεγχο για δούμε τι έχει γίνει και γιατί.
Σταύρος Π.

 
Απαντήσεις.
11 Νοε 2017 23:57

Προιστάμενε δεν πήραμε απαντήσεις στα ερωτήματα του βουλευτή. Αντί αυτών μας παρουσιάσατε αν δεν το καταλάβατε επιπρόσθετα ερωτήματα !!!! Το ζητουμενο είναι να μας πειτε αν αληθεύουν τα στοιχεία αυτά.

 
Ασημίνα Κοντογεωγίου, Σχολική Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών
12 Νοε 2017 07:28

Ως μέλος του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ Λάρισας, είμαι σε θέση να διαβεβαιώσω τον κ. Χαρακόπουλο και κάθε ενδιαφερόμενο/η, ότι με πολύ προσοχή διασφαλίστηκε η απόλυτη νομιμότητα σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας επιλογής Δ/ντών με σεβασμό σε όλους/ες τους/ις υποψηφίους.
Παρά την πολύ απαιτητική από πολλές πλευρές εργασία μας και το σφικτό χρονικό πλαίσιο, θεωρώ, ότι έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας ανταποκριθήκαμε στις υποχρεώσεις μας ως Συμβούλιο, όσο αυτό ήταν ανθρωπίνως εφικτό.

 
Γιάννης Πλατάρος
12 Νοε 2017 09:15

Απίστευτα πράγματα!
Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης απαντά σε βουλευτή που κάνει ερώτηση στην βουλή!
Ο υπηρεσιακός κανόνας, το έθιμο, η τάξη, η λογική, το έθος, η πρακτική, το σύνηθες, είναι να απαντά ο Υπουργός -προϊστάμενος του Δ.Ε. και κανένας άλλος, αφού πρώτα ζητήσει ΟΛΑ τα στοιχεία από την ΔΔΕ τα πάρει στο Υπουργείο , τα μελετήσουν οι συνεργάτες του και απαντήσει στην Βουλή. Ο μόνος που θα του ζητήσει τα στοιχεία και θα απαντήσει είναι ο υπουργός και κανένας άλλος. Δεν απαντούν οι υπάλληλοι, όσο ψηλά στην ιεραρχία και να είναι σε ερωτήσεις ή επερωτήσεις βουλευτών. Δίνουν όλα τα στοιχεία που έχουν στο Υπουργείο και νάνουν όσα υπομνήματα και εκθέσεις θέλουν στο Υπουργείο. Όχι στον ερωτώντα ή επερωτώντα βουλευτή.
Όσον αφορά το περιεχόμενο της απάντησης δεν μπορώ να σχολιάσω απολύτως τίποτα, διότι δεν γνωρίζω απολύτως τίποτε από τα γεγονότα πλην των ρεπορτάζ της εποχής των κρίσεων. Άρα σιωπώ επ΄αυτών. Όχι όμως και με το όλον ύφος που δεν συνάδει με υπάλληλο. ο ΔΕ Λάρισας είναι υπάλληλος του Κράτους, της εκτελεστικής εξουσίας. Ο εκπρόσωπος της νομοθετικής διακριτής εξουσίας, έχει δικαίωμα να ελέγχει την εκτελεστική δι ερωτήσεων και επερωτήσεων στην Βουλή όπου μόνος αρμόδιος για απάντηση είναι ο υπουργός και κανένας απολύτως άλλος. Αυτά τα περί «εδώ ήταν και ο αιρετός που πρόσκειται στο κόμμα του κ. Χαρακόπουλου και δεν είδε τίποτε μεπτό και (αλλού) γιατί μετά 4 μήνες τόση ευαισθησία κτλ είναι απάντηση επί της ουσίας. ο ΔΕ Λάρισας ΔΕΝ είναι εντεταλμένος να δίδει απαντήσεις επί της ουσίας. Δεν απαντά ως φυσικό πρόσωπο. Απαντά ως φορέας, εκεί που πρέπει και όχι αυτός απ΄ευθείας αντί του υπουργού.
Πολύ λυπάμαι που όλα όσα ανέφερα δεν θεωρούνται ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

 
Εκπαιδευτικός και υποψήφιος διευθυντής
12 Νοε 2017 13:50

Και μένα με βρίσκει αντίθετο ο τρόπος που επέλεξε ο Διευθυντής ΔΔΕ Λάρισας να κοινοποιήσει την ενόχλησή του, αλλά σκέφτομαι με μελαγχολία πως ό,τι και να συμβαίνει τελικά, ο καθένας παραμένει αμετακίνητος και περιχαρακωμένος στις εμμονές του, δυστυχώς!
Η θλιβερή αναφορά του βουλευτή σε μια διαδικασία που λειτούργησε με εξαιρετικά υψηλό επίπεδο αδιαβλητότητας και διαφάνειας (ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε αυτός ο βαθμός αντικειμενικότητας και έλλειψης κομματικής επιστασίας, ειδικά αν θυμηθούμε τις αθλιότητες του 2011!) βλέπω πως βρίσκει πολλούς σχολιαστές να υπερθεματίζουν, είτε γιατί δεν ενεπλάκησαν στη σχετική διαδικασία ως αξιολογητές ή αξιολογούμενοι, είτε γιατί αναζητούν εναγωνίως κάποιο λόγο για να αλαλάζουν άναρθρα! Θα ήθελαν άραγε η φάση της "συνέντευξης" να λειτουργούσε απλώς διακοσμητικά;
Δεν ανήκω στους θιασώτες αυτής της διαδικασίας, γιατί η εμπειρία του παρελθόντος ήταν τραυματική και για μένα προσωπικά. Ωστόσο εκ των πραγμάτων επανήλθε και την υποστήκαμε όλοι οι υποψήφιοι. Για πρώτη φορά ένιωσα ότι υπήρχε ένα συμβούλιο που αναζητούσε εναγωνίως να αξιολογήσει επί της ουσίας την προσωπικότητα του υποψηφίου με παιδαγωγικά και μόνο κριτήρια. Επομένως δεν καταλαβαίνω την απορία κάποιων γιατί η βαθμολογία της συνέντευξης ανέτρεψε σε κάποιες περιπτώσεις την αρχική κατάταξη των υποψηφίων! Ειλικρινά μου φαίνεται ακατανόητη αυτή η απορία. Αν δεν υπήρχε μια τέτοια πιθανότητα, τότε γιατί να υπάρχει η φάση της συνέντευξης στη διαδικασία και να μην τελειώναμε μια ώρα αρχύτερα με την τυπική καταγραφή των λεγόμενων "αντικειμενικών" προσόντων και να γλύτωναν κι αυτά τα άμοιρα μέλη του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ αυτή την τρομαχτική ταλαιπωρία επί ένα μήνα και μάλιστα καλοκαιριάτικα;
Ας μη λέμε λοιπόν ανεύθυνα πράγματα. Η συνέντευξη φυσικότατο είναι να επιφέρει ανακατατάξεις. Γιατί με τα τυπικά προσόντα κανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί άξιος για διευθυντής! Οι ασφαλιστικές δικλείδες για την αδιαβλητότητα τις συνέντευξης ήταν απολύτως επαρκείς και όλα είναι καταγραμμένα εγγράφως και ηλεκτρονικά, ώστε να τα ελέγξει κάθε ενδιαφερόμενος με έννομο συμφέρον. Όλα τα υπόλοιπα είναι επιπολαιότητες, κομματικές εμμονές κι εν τέλει ανοησίες!

 
@ΑΣΗΜΙΝΑ
12 Νοε 2017 15:35

Θα σας απαντήσω σε τρία χρόνια όταν πλέον θα έχει διαλευκανθεί η υπόθεση στη δικαιοσύνη. Φυλάω όμως τη δήλωσή σας.
Π.Σ.

 
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
12 Νοε 2017 16:11

Αυτό πάντως δεν έχει προηγούμενο να απαντά σε κοινοβουλευτικό έλεγχο ο προιστάμενος της υπηρεσίας αντί ο ερωτώμενος.Θα έχει αξία να καταγραφεί ως πρακτική αφού έχουν απάντηση αντιπαράθεση υπηρεσιακού στελέχους με κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο.Απίστευτο!

 
@Α.Κοντογεωργιου
12 Νοε 2017 16:22

Σεβομενος το θεσμο θα σας παρακαλουσα να απαντησετε με πια διαδικασια και με τι προσοντα επιλεγηκατε εσεις σαν μελος του συμβουλιου επιλογης.Εγινε δημοσια προσκληση ενδιαφεροντος και μεταξυ των υποψηφιων επιλεγηκατε;Ερωτηθηκαν ολοι οι σχολικοι συμβουλοι και αρνηθηκαν και δεχτηκατε εσεις;Σας παρακαλω να απαντησετε για τα κριτηρια επιλογης σας.Το αυτο ισχυει και για τα υπολοιπα διορισμενα μελη του συμβουλιου και ολων των συμβουλιων επιλογης πανελλαδικα.
Ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση γιατι πιστευω και δικαστικα να εξειλιχθει η υποθεση αυτη ,θα ειναι ενα απο τα καιρια ερωτηματα στο δικαστηριο.Ας την ακουσουμε προκαταβολικα αν το επιθυμειτε.

 
K.V.
12 Νοε 2017 18:44

Μια απλή ερώτηση, πολύ απλή. Αν οι " προσοντούχοι" όπως τους αποκαλείτε πρέπει να παίρνουν μεγάλους βαθμούς εξ ορισμού στη συνέντευξη και οι μη μικρούς, ποιος ο λόγος της συνέντευξης ς; Ο πρώτος στα μόρια να παίρνει άριστα στη συνέντευξη και οι υπόλοιποι αναλογικά. Τελικά με τίποτα δεν είστε ικανοποιημένοι, η ψηφοφορία σας ενοχλεί, ενώ δεν σας ενοχλεί χρόνια τώρα για την επιλογή των υποδιευθυντών. Γιατί δεν προσφεύγει κάποιος στο συμβούλιο επικρατείας; Που το είδατε να εκλέγεις τον προϊστάμενο σου (υποδιευθυντής), αυτά γράφατε όλο αυτό το διάστημα. Αμφιβάλλω αν οι περισσότεροι που τα γράφετε όλα αυτά έχετε θέσει πότε υποψηφιότητα για θέση ευθύνης.

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
13 Νοε 2017 00:42

@KV. 1ον ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει προσφύγει στο ΣΤΕ για τους Υποδιευθυντές (λογικό για μια τέτοια θέση). 2ον ΔΕΝ ήταν δεσμευτική η θέση του ΣΔ για το ΠΥΣΔΕ, αν μπορείς να καταλάβεις ουσιαστικές διαφορές...

 
Μ
13 Νοε 2017 12:27

@Απαντήστε κα Α.Κοντογεωργίου.
Στον κο Χαρακόπουλο απαντήσατε άμεσα.Στην ερώτηση που σας τέθηκε τηρείτε σιγή ιχθύος.Την επαναλαμβάνω λοιπόν.Με ποια κριτήρια,με ποια διαδικασία ,με ποια προσόντα και με ποια δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος τοποθετηθήκατε εσείς και όχι άλλος σχολικός σύμβουλος σαν μέλος του συμβουλίου επιλογής;Ρωτήθηκαν όλοι οι άλλοι και αρνήθηκαν και δεχτήκατε εσείς;Παρακαλώ όπως απαντήσατε στον ερωτώντα βουλευτή να απαντήσετε και σε αυτό.

 
K.V.
13 Νοε 2017 19:39

Ο γαλάζιος σανός κάνει κακό. Ares mares...

 
Χ
13 Νοε 2017 23:41

Όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται έχουν αναλάβει ποτέ να κρίνουν και να βαθμολογήσουν σε συνέντευξη; Συμπεράσματα που στον ιδιωτικό τομέα θεωρούνται λογικά (και αναγκαία!) σε μία συνέντευξη, στο δημόσιο παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Και διυλίζουμε τις βαθμολογίες των επιτροπών, την μαγνητοφωνημένη ομιλία, τις "καλές" απαντήσεις που κάποιος έδωσε... αλλά πόσο καταλαβαίνουμε ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και η απειλή των δικαστηρίων (που κάποιοι σχολιαστές με θράσος στην ανωνυμία τους έχουν ήδη εκφράσει παραπάνω), δεν αφήνουν περιθώρια για ουσιαστική συνέντευξη αλλά μάλλον για ένα βαρετό θέατρο. Αν κάποιος υποψήφιος, την ώρα της συνέντευξης, έχει στάση που φανερώνει επιθετικότητα, αυταρχισμό ακόμα και αν γυαλίζε το μάτι του, δεν θα στοιχειοθετηθεί στο δικαστήριο μέσα από τις ηχογραφημένες "απαντήσεις κονσέρβα" που έδωσε! Ξέρουν ότι ακόμα και αν κάποιοι της επιτροπής γνωρίζουν στοιχεία για το χάος που ο συνεντευξιαζόμενος προκαλεί στον εργασιακό του χώρο δεν δικαιούνται να το γράψουν στη βαθμολογία τους. Γιατί μετά πώς θα το στηρίξουν στο δικαστήριο;

Συμπέρασμα; Ου μπλέξεις! Βάλε σε όλους άριστα για να μην σε καλέσει κανείς να αποδείξεις μετά ότι δεν είσαι ελέφαντας. Δεν είναι άλλωστε καιροί για να κάνουμε εχθρούς, ε;

Αυτά θέλουμε και για αυτό οι δημόσιοι υπάλληλοι θα περιφερόμαστε μονίμως με την μιζέρια μας προκαλώντας αλλεργία σε ανθρώπους που προσπαθούν να αποτελέσουν το υγιές κομμάτι αυτής της χώρας. Έτσι, αντί να ρωτάνε οι καλοί πολιτικοί στη βουλή με ποιον τρόπο σε κάποιες Δ.Ε. όλοι πήραν άριστα στη συνέντευξη (ακόμα και υποψήφιοι εγνωσμένης ανικανότητας!), αναρωτιούνται και ενοχλούνται όταν κάποιες επιτροπές δίνουν ουσία στη συνέντευξη και, ω του θαύματος, αυτή η ουσία επιφέρει αλλαγές στη "σειρά" των "προσοντούχων"!!

Αλήθεια όμως, γιατί να αλλάξει κάτι σε αυτά; Η χώρα μια χαρά τα πάει και έτσι!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.