Placeholder

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μαθητές από τη Γερμανία ζητούν από τον πρωθυπουργό να τους ικανοποιήσει τα αιτήματα

Είμαστε Ελληνόπουλα, κύριε Πρωθυπουργέ, με όνειρα και ελπίδες. Όνειρα να κατορθώσουμε μια μέρα να επιστρέψουμε στη πατρίδα μας.
Δημοσίευση: 13/11/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

είμαστε οι μαθητές του Γυμνασίου -Λυκείου του Μπίλεφελντ Γερμανίας, μιας πόλης που φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό ελλήνων μεταναστών και νεομεταναστών μακριά από την πολυπόθητη πατρίδα μας.

Μόνος μας δεσμός με την Ελλάδα είναι το σχολείο μας που αποτελεί πυρήνα του πολιτισμού μας εδώ στην ξενιτιά.

Φέτος όμως η κατάσταση στο σχολείο μας είναι αρκετά δύσκολη και οι ελλείψεις των καθηγητών δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τη θέση μας όσον αφορά την ελπίδα μας να επιτύχουμε στις εξετάσεις μας για την εισαγωγή μας σε ένα ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Είμαστε Ελληνόπουλα, κύριε Πρωθυπουργέ, με όνειρα και ελπίδες.

Όνειρα να κατορθώσουμε μια μέρα να επιστρέψουμε στη πατρίδα μας.

Ελπίδες να καταφέρουμε να προοδεύσουμε στη ζωή μας και να ξεφύγουμε από τη μοίρα των γονιών μας, που βιώνουν τη μοντέρνα προσφυγιά.

Αυτά τα όνειρα και αυτές τις ελπίδες εσείς τα καταστρέφετε.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες θα θέλαμε να σας θέσουμε τα ζητήματα που μας απασχολούν και μας προκαλούν αγωνία για το μέλλον μας.

Πιο συγκεκριμένα:

1.    Στην έλλειψη καθηγητών στα σχολεία μας. Η δέσμευση του Υπουργείου ήταν ότι μέχρι τις 27 Οκτωβρίου το αργότερο να αποσπαστούν καθηγητές ώστε να καλυφτούν τα κενά. Μέχρι σήμερα 13/11/17 περιμένουμε ακόμα Φιλόλογο, Βιολόγο και Μαθηματικό. Οι ώρες των μαθημάτων είναι λιγότερες από αυτές που πρέπει και το Γυμνάσιο μας υπολειτουργεί, γιατί το βάρος έχει πέσει στο Λύκειο και στις κατευθύνεις  και οι καθηγητές μας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να μας διδάξουν μαθήματα κατεύθυνσης που δεν είναι της ειδικότητας τους όπως Βιολογία ή Φυσική. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάνει ούτε το πρώτο κεφάλαιο στην Βιολογία. Ελπίζουμε να αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό για εμάς! Επίσης τμήματα θα ενωθούν με αποτέλεσμα να είμαστε 33 παιδία.        

2.    Για πρώτη φορά φέτος οι εξετάσεις των ομογενών έγιναν το ίδιο χρονικό διάστημα και με τα ίδια θέματα των επαναληπτικών εξετάσεων των μαθημάτων της Ελλάδας με ελάχιστες διαφορές Πώς είναι δυνατών να εξεταζόμαστε ουσιαστικά στα ίδια θέματα και να τους συναγωνιζόμαστε; (για παράδειγμα αναφερόμαστε ότι στο μάθημα της Νέας Ελληνικής  διαφέρουν μόνο τα συνώνυμα - αντώνυμα το ίδιο συνέβη περίπου και στα άλλα μαθήματα αφαιρώντας ερωτήματα. Σε αυτό είμαστε ίσοι με εκείνους ; Και γιατί δεν είμαστε ίσοι και σε άλλα όπως στις μεταγραφές από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο της Ελλάδας ή γιατί εμείς έχουμε βάση ενώ εκείνοι όχι; Μήπως θεωρούμαστε προνομιούχοι; Σας απαντάμε πως δεν είμαστε, αφού εμείς εδώ δεν έχουμε ούτε το γλωσσικό περιβάλλον της Ελλάδας, ούτε φροντιστηριακή βοήθεια ( και ας μην κρυβόμαστε, όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα : τα κενά του σχολείου συμπληρώνονται από τα φροντιστήρια! ) και επιπλέον περισσότεροι μαθητές διανύουμε καθημερινά τεράστιες αποστάσεις για να φτάσουμε στο σχολείο μας.  Επίσης κύριε Πρωθυπουργέ  ξεχνάτε ,ότι η πλειοψηφία των γονιών μας είναι απλοί εργάτες. Πολλοί από εμάς έχουμε περισσότερα από ένα αδέρφια. ¨όταν μπαίνουμε στα ελληνικά πανεπιστήμια σε διαφορετικές πόλεις ,δεν δικαιούμαστε μεταγραφών. Έτσι οι γονείς μας αναγκάζονται να θυσιάσουν ένα παιδί ,διότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα. Μην ξεχνάτε κε Υπουργέ ,ότι για μας ,που ζούμε εδώ η Ελλάδα είναι εξωτερικό! Για ποιο λόγο μας διαχωρίζετε και εδώ από τα παιδιά της Ελλάδας;

3.    Τέλος κύριε Πρωθυπουργέ ενημερωθήκαμε από τους προέδρους στην τάξη μας για τον νόμο που μετατρέπει τα σχολεία μας από το έτος 2018 σε δίγλωσσα. Αυτό  σημαίνει κλείσιμο των σχολείων μας, κάτι που μας βρίσκει όχι μόνο αντίθετους, αλλά προκαλεί την αγανάκτηση μας και τη λύπη μας για το πώς μας αντιμετωπίζει το Υπουργείο και σας βεβαιώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο.     

Για όλα τα παραπάνω ζητούμε:

1.    Να στείλετε καθηγητές στο σχολείο μας το συντομότερο δυνατόν.

2.    Να διαχωριστούνε οι εξετάσεις των ομογενών από τις επαναληπτικές εξετάσεις της Ελλάδας.

3.    Να ισχύουν οι μεταγραφές από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο όπως ισχύουν και για τους μαθητές της Ελλάδας.

4.    Να μας απαντήσετε με σαφήνεια για την λειτουργιά των σχολείων μας για το έτος 2018-2019 και εξής.

Ελπίζουμε για την γρήγορη επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας. Και είμαστε σε ετοιμότητα για την συνέχιση των κινητοποιήσεων μας ( που ήδη γίνονται ) σε άλλη περίπτωση.   

Με εκτίμηση οι πρόεδροι των πενταμελών συμβουλίων του Ελληνικού Γυμνασίου- Λυκείου Μπίλεφελντ.

 

Σχόλια (1)

 
ΣΟΦΙΑ
15 Νοε 2017 06:36

ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΩΗΝ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΒΙΕΛΕΦΕΛΤ ΒΕΒΕΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΥΝΓΚΙΝΙΣΑΤΕ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ