Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Εναλλακτική λύση πρόσληψης εκπαιδευτικών στα σχολεία εξωτερικού εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

Ο κ. Ζουράρις διαβεβαιώνει ότι το υπουργείο Παιδείας καταβάλλει καθημερινά προσπάθειες προς την κατεύθυνση της, όσο το δυνατόν, πληρέστερης κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών στις σχολικές μονάδες της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης.
Δημοσίευση: 14/11/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται την εναλλακτική λύση της πρόσληψης εκπαιδευτικών με σύμβαση μετά από προκήρυξη σε κάθε χώρα.

Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, σε γραπτή απάντηση , ύστερα από σχετική ερώτηση Βουλευτών.

Παράλληλα ο κ. Ζουράρις διαβεβαιώνει ότι το υπουργείο Παιδείας καταβάλλει καθημερινά προσπάθειες  προς την κατεύθυνση της, όσο το δυνατόν, πληρέστερης κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών  στις σχολικές μονάδες της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ  ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Σχόλια (11)

 
Παρατηρητής
14 Νοε 2017 13:05

Ο συνδυασμός άγνοιας, κακών συμβούλων και εμμονών διέλυσε την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στο Εξωτερικό...Αν γνώριζε ο κάθε πολίτης τι έχει συμβεί στο χώρο τον τελευταίο χρόνο θα τους είχε πάρει όλους με τις πέτρες! Ούτε καν βέβαια περνά από το μυαλό τους να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή ένα σύστημα οργανικών θέσεων, που θα έλυνε οριστικά το θέμα...Το εξωτερικό δεν είναι καλοπέραση, χρήματα και αναψυχή... Οι αυξημένες αιτήσεις ανακλήσεων αποσπάσεων το αποδεικνύουν. Όσο το αντιμετωπίζουν με τη νοοτροπία αυτή τόσο θα μεγαλώνουν το πρόβλημα...Συμβάσεις με ποιούς; Με εκπαιδευτικούς της επετηρίδος ή με αυτοαναγορευόμενους εκπαιδευτές;

 
Ευαγγελία Ζέρβα
14 Νοε 2017 13:51

Ελλάδα σε κρίση!!! Το γνωρίζει ο κ. υπουργός ότι ένας συμβασιούχος εκπαιδευτικός κοστίζει το τριπλάσιο από έναν άλλο εκπαιδευτικό; Κατά τα άλλα του φταίνε οι παντρεμένοι!!!! Έλεος!!!!

 
Κατερίνα
14 Νοε 2017 14:58

Από την απάντηση του υφυπουργού:

""Με βάση τα παραπάνω είναι προφανές ότι το ΥΠΠΕΘ καταβάλλει καθημερινά
προσπάθειες προς την κατεύθυνση της, όσο το δυνατόν, πληρέστερης κάλυψης των
εκπαιδευτικών κενών στις σχολικές μονάδες της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης.""

Μόνο προφανές δεν είναι ,αντίθετα το προφανές είναι ότι έπεσαν εντελώς έξω σε ΟΛΑ.Τ ο μόνο που θα πρεπε να κάνουν μετά από τόσες αποτυχίες είναι να παραιτηθούν.

 
Maria
14 Νοε 2017 21:56

Ας μας εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει εκπαιδευτικός με σύμβαση...
Προκύπτουν πολλά ερωτήματα και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υποθέσεις...
Θα πρόκειται για μονίμους εκπαιδευτικούς; Θα πρόκειται αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς, που είναι σύζυγοι μονίμων κατοίκων εξωτερικού; Θα είναι κάποια άλλη κατηγορία; Με ποιές προυποθέσεις και δεσμεύσεις θα προσλαμβάνονται; Με ποιό μισθό; Χίλια ερωτήματα προκύπτουν....
Στα αλήθεια ποιοι θα τα υλοποιήσουν αυτά; Αυτοί που αποδεδειγμένα δε μπορέσαν να χωρίσουν δυο γαιδάρων άχυρα;

 
Δασκαλα
15 Νοε 2017 06:35

Προκήρυξη θέσεων από τους συντονιστές της κάθε χωρας? Ποιοι θα κάνουν αιτησεις?Εκπαιδευτικοι διορισμενοι εδώ , μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικου ,αδιοριστοι εκπαιδευτικοι που θα κάνουν κατ ' ευθείαν αιτήσεις στα συντονιστικα γραφεια ?Με τι αποδοχές και ποιος θα καλύπτει αυτο το κονδύλιο το υπουργειο ή θα πρέπει οι γονείς να συμβάλουν οικονομικά και αυτοι?Μέχρι να αποφασίσουν ,να το ψηφίσουν ,να δούμε πώς θα λειτουργησει,μάλλον και η επόμενη χρονιά σαν τη φετινή θα εξελιχθει!

 
Θανασης
15 Νοε 2017 09:07

Μετά από τη λάσπη για δήθεν ψεύτικους ή εικονικούς γάμους, για εκπαιδευτικούς που δήθεν "αρπάζουν" τις θέσεις των συναδέλφων τους που επιθυμούν να "αποκτήσουν την εμπειρία του εξωτερικού"και δεν το μπορούν, έναν νόμο για την ελληνόγλωση εκπαίδευση που από την αρχή μέχρι το τέλος περιλαμβάνει ρυθμίσεις ανεφάρμοστες (δίγλωσσα), δαπανηρές (μόνο εκπαιδευτικοί με επιμίσθιο) ή επικίνδυνες (εκδίωξη των μονίμων κατοίκων που στελέχωναν τα σχολεία) μετά τις διαδοχικές ανακλήσεις αποσπάσεων από τους νεοαποσπασθέντες, που τα βρίσκουν σκούρα ακι την εξάντληση των πινάκων, έφθασε και η ιδέα των συμβασιούχων! Λες και δεν ξέραμε ότι υπάρχει! Δηλαδή θέλει το υπουργείο να προσλάβει εκπαιδευτικούς των οποίων ο μισθός θα φθάσει στα 4000€ αφού πρώτα έδιωξε αυτούς που εργάζονταν με 1000€ το μήνα! Ας μας πει πόσο τους κοστίζουν οι ήδη υπάρχοντες ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ συμβασιούχοι. Επίσης ας μας ενημερώσει για τα κριτήρια με τα οποία θα προσληφθούν οι νέοι συμβασιούχοι και για τους μισθούς που θα παίρνουν (έστω και σε μορφή σχεδίου). Τέλος, ποιοι άραγε συμβουλεύουν το Υπουργείο;

 
Maria
15 Νοε 2017 14:45

Προς Θανάση: Τελικά ποιοι είναι αυτοί οι συμβασιούχοι που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες; Είναι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, είναι αδιόριστοι, είναι αναπληρωτές, είναι απλώς πτυχιούχοι, είναι εξωγήινοι; Γράψε μας αν θέλεις σε παρακαλώ κάτι ώστε να καταλάβουμε τι ακριβώς επιδιώκουν οι φωστήρες του υπουργείου....

 
Νεκτάριος
15 Νοε 2017 16:21

Πολύ σωστές και ακριβείς οι παρατηρήσεις των συναδἐλφων!
Δυστυχώς φαἰνεται ότι η φετινή σχολική χρονιά είναι χαμένη υπόθεση...

 
asxetos
16 Νοε 2017 09:45

4.000 μισθό!; Για συμβασιούχος!;
Μπάρμπα κι εγώ θέλω...
Τα παρατώ όλα κι ανεβαίνω Germany (μου κολλάνε που μου κολλάνε οι Γερμανίδες κάθε καλοκαίρι στα μπαράκια)

 
ομογενης....
17 Νοε 2017 10:35

Σε αυτη την χωρα οι πολιτικοί δεν ξερουν να περνουν την πολιτικη ευθυνη που τους αναλογη και να παραιτούνται. Το ειδαμε στα θυματα της θεομηνιας που κανενας δεν παραιτηθηκε αλλα και στην αππτυχια τους στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση που κανενας επισης δεν παραιτήθηκε εστω απο ευθιξία.

 
ΗΡΑ*
17 Νοε 2017 14:31

@ ομογενής...

Έχετε δίκαιο : Οι πολιτικοί στη χώρα μας δεν ξέρουν κι ούτε θέλουν να πΑΙρνουν την ευθύνη που τους αναλογεί. ..Ξέρουν όμως πολύ καλά να την πΕρνούν, δηλ. να την μεταβιβάζουν, στους πρώην και τους επόμενους....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean