Έκκληση υπ. Παιδείας προς τους Καθηγητές των Οδοντιατρικών Τμημάτων ΕΚΠΑ και ΑΠΘ να τερματίσουν την αποχή από τα μαθήματα

Τα αιτήματα της αποχής αφορούν και την άρνηση πληρωμής των ατομικών οφειλών των μελών ΔΕΠ, οφειλών που προέρχονται από την εξωπανεπιστημιακή τους δραστηριότητα στα ιδιωτικά τους οδοντιατρεία- Τι ήδη έχουν πει για τις οφειλες τα μέλη ΔΕΠ

21/11/2017

Ενημερώθηκε: 21/11/2017, 15:50

Άκουσε το άρθρο

Έκκληση προς τα μέλη ΔΕΠ των Οδοντιατρικών Τμημάτων ΕΚΠΑ και ΑΠΘ  να τερματίσουν την απεργία-αποχή από τα μαθήματα, απηύθυνε το υπουργείο Παιδείας, με ανακοινωθέν που εξέδωσε σήμερα.

Το υπουργείο Παιδείας στο ανακοινωθέν  σημειώνει ότι:

Α. Τα αιτήματα της αποχής αφορούν και την άρνηση πληρωμής των ατομικών οφειλών των μελών ΔΕΠ των Οδοντιατρικών Σχολών προς τις Δ.Ο.Υ., οφειλών που προέρχονται από την εξωπανεπιστημιακή τους δραστηριότητα στα ιδιωτικά τους οδοντιατρεία.

Β. Η κατάσταση αυτή ενέχει τον κίνδυνο καθυστέρησης ολοκλήρωσης του χειμερινού εξαμήνου σπουδών στις εν λόγω Σχολές.

Γ. Το υπουργείο Παιδείας  αδυνατεί να κατανοήσει τον περιορισμό της ακαδημαϊκής εκπαιδευτικής διαδικασίας εξαιτίας μιας διαφωνίας περί του τρόπου φορολόγησης των εσόδων που προέρχονται από εξωπανεπιστημιακά οδοντιατρεία .

Δ. Όπως όλοι οι επαγγελματίες και πολίτες, το ίδιο και οι διδάσκοντες στα Οδοντιατρικά Τμήματα, οφείλουν να είναι συνεπείς με τις οικονομικές τους υποχρεώσεις» . Ακόμη δε περισσότερο όταν συνάδελφοι τους ήταν συνεπέστατοι και δεν έχουν καμία οικονομική εκκρεμότητα.

Ε. Καλούμε τους διδάσκοντες να τερματίσουν την αποχή από τα μαθήματα. Αν θεωρούν ότι υπάρχουν δυνατότητες βελτίωσης των υφιστάμενων διατάξεων, το Υπουργείο είναι πάντα ανοικτό στο διάλογο.

Ποια είνα η θέση των καθηγητών της Οδοντιατρικής του ΑΠΘ

Σε ανακοίνωση που ήδη έχουν εκδώσει  τα μέλη ΔΕΠ  της Οδοντιατρικής του ΑΠΘ, στις 9-11-17, αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:

Δεν ζητούμε να μην πληρώσουμε ,αλλά ζητούμε να μας χορηγηθεί δυνατότητα περαίωσης, δηλαδή εξόφλησης για τα αναδρομικά από το 1999, πληρώνοντας 20%,των συνολικών οφειλών επί των καθαρών εισοδημάτων όπως και οι συνάδελφοί μας στο Πανεπιστήμιο (νομικοί, μηχανικοί, γιατροί και λίγοι οδοντίατροι που μετέχουν σε εταιρείες) που προβλέπεται από τον Νόμο Γαβρόγλου που ψηφίσθηκε τον Αύγουστο “.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ

Τα αιτήματα των μελών  ΔΕΠ της Οδοντιατρικής του ΕΚΠΑ, όπως διατυπώνονται στις αποφάσεις τους, είναι τα εξής:

  1.     Την σημαντική αύξηση της κρατικής επιχορήγησης για την επαρκή κάλυψη των κλινικών, εργαστηριακών και ερευνητικών αναγκών του Τμήματος Οδοντιατρικής  ΕΚΠΑ
  2.     Την προκήρυξη νέων θέσεων μελών ΔΕΠ για την αναπλήρωση της δραματικής μείωσης του διδακτικού προσωπικού τα τελευταία επτά χρόνια στο Τμήμα Οδοντιατρικής του ΕΚΠΑ
  3.     Την κατάθεση νομοθετικής τροπολογίας για ρύθμιση με περαίωση στο 20% «των οφειλών» και για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα (όπως προβλεπόταν στο προσχέδιο του Νόμου «Οργάνωση και λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις», και ειδικότερα στο άρθρο 76) όπως ισχύει για τους συναδέλφους Καθηγητές που συμμετέχουν σε εταιρείες (σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ 1. περ. β του Ν. 4415/2016 , Α΄159) για λόγους ισονομίας και ισοτιμίας.
  4.     Εφαρμογή σε κάθε περίπτωση της παραγραφής των «οφειλών» πέραν της 5ετίας σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που αφορά το εισόδημα.
  5.     Μόνιμη και σταθερή εργασία  για όλους τους εργαζομένους στην Οδοντιατρική Σχολή ΕΚΠΑ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ένταξη των συμβασιούχων στον κρατικό προϋπολογισμό και διασφάλιση της  αδιάλειπτης μισθοδοσίας τους.
  6.     Να ρυθμισθεί νομικά η χορήγηση κλινικού επιδόματος σε μέλη ΔΕΠ που απασχολούνται στις κλινικές της Οδοντιατρικής Σχολής.
  7.     Χορήγηση πρόσθετης αμοιβής  για διδασκαλία  στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ με βάση τον σχετικό νόμο ( Άρθρο 36 , Ν. 4485/2017)

Τα αιτήματα των μελών  ΔΕΠ της Οδοντιατρικής του ΑΠΘ, όπως διατυπώνονται στις αποφάσεις τους , είναι τα εξής:

 

 

Σχόλια (2)

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΦΕΛΟΥΣ
|

Υπουργέ.Αν κυβερνούσε τώρα η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ θα έκανες αυτήν την έκκληση ή θα ήσουν μαζί τους σαν συμπαραστάτης ;Ξέχασες τι κάνατε δεκαετίες;Τώρα τα ίδια που κάνατε σε άλλους σας τα κάνουν αυτοί.Όλα εδώ πληρώνονται. Είστε άριστοι δάσκαλοι σε κάτι τέτοια.Του χρόνου που θα είστε αντιπολίτευση προβλέπω να είστε υπερ της αποχής μέχρις εσχάτων.

Manos
|

O τρόπος που διεκδικούν τα αιτήματά τους έχει επιπτώσεις στις ζωές των φοιτητών και των οικογενειών τους.Οι γονείς πληρώνουν ενοίκια με τόσες δυσκολίες στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα χωρίς τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους στις σχολές τους. Οι σχολές είναι δημόσιες .Με ποιο δικαίωμα τις κλείνουν και στερούν τις σπουδές από τα παιδιά που με τόσους κόπους μπήκαν στις συγκεκριμένες σχολές.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ