ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

9.648 αιτήσεις εκπαιδευτικών για την Β1 Επιπέδου Τ.Π.Ε.

Ο αριθμός αιτήσεων ανά Διεύθυνση- Η προθεσμία λήγει στις 23 Νοεμβρίου
Δημοσίευση: 21/11/2017
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τις 9.648 έφτασε σήμερα Τρίτη 22  Νοεμβρίου  ο αριθμός των εκπαιδευτικών που κατέθεσαν αίτηση για την συμμετοχή στα  αιτήσεις εκπαιδευτικών για την Β1 Επιπέδου Τ.Π.Ε.στα προγράμματα της 2ης περιόδου επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. που πρόκειται να διεξαχθεί κατά το διάστημα Δεκεμβρίου 2017 – Μαρτίου 2018.

Η προθεσμία αιτήσεων λήγει  την Πέμπτη 23/11/2017 .

Η επιμόρφωση Β1 επιπέδου ΤΠΕ, έχει διάρκεια 36 διδακτικές ώρες, συνιστά Εισαγωγική Επιμόρφωση για την Εκπαιδευτική Αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. και υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ΕΣΠΑ 2014-2020) και το Ελληνικό Δημόσιο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Επισημαίνεται ότι, κατά την παρούσα 2η περίοδο επιμόρφωσης, σε ένα μέρος του συνόλου των προγραμμάτων εφαρμόζεται το «μεικτό μοντέλο επιμόρφωσης» (δηλαδή θα υλοποιηθούν προγράμματα που θα περιλαμβάνουν κυρίως σύγχρονες εξ αποστάσεως συνεδρίες με χρήση ειδικής πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και διαχείρισης εικονικής τάξης, καθώς και κατά περίπτωση, μικρό αριθμό δια ζώσης συνεδριών στο Κ.Σ.Ε.), δίνοντας έτσι τη δυνατότητα συμμετοχής και σε εκπαιδευτικούς που δεν είχαν προηγουμένως πρόσβαση στην επιμόρφωση (πχ. από νησιωτικές περιοχές, περιοχές με έλλειψη επιμορφωτών), καθώς δεν ήταν εφικτό να υλοποιηθούν στον τόπο τους προγράμματα με το «παραδοσιακό μοντέλο» (αποκλειστικά δια ζώσης επιμορφωτικές συνεδρίες).

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την Επιμόρφωση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. και την παρούσα περίοδο επιμόρφωσης είναι διαθέσιμες ΕΔΩ.

Δικαίωμα συμμετοχής στην επιμόρφωση έχουν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης (περιλαμβανομένων των υπηρετούντων αναπληρωτών), καθώς και οι εκπαιδευτικοί ιδιωτικών σχολείων.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε πρόγραμμα Εισαγωγικής Επιμόρφωσης για την εκπαιδευτική αξιοποίηση Τ.Π.Ε. (Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε.) αποτελεί η πιστοποίηση στις βασικές δεξιότητες Τ.Π.Ε. (Α’ επίπεδο Τ.Π.Ε.), με εξαίρεση τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ19/20, καθώς και τους επιμορφωτές Α’ επιπέδου Τ.Π.Ε. που είναι ενταγμένοι στα σχετικά μητρώα παλαιότερων πράξεων επιμόρφωσης σε βασικές δεξιότητες Τ.Π.Ε..

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής και η ενημέρωση των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών για τα διαθέσιμα επιμορφωτικά προγράμματα που τους αφορούν και θα υλοποιηθούν για την περιοχή τους γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση

http://e-pimorfosi.cti.gr/mis,

με χρήση των κωδικών που τους είχαν αποδοθεί κατά την πιστοποίησή τους στο Α’ Επίπεδο Τ.Π.Ε..

Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας, θα βρείτε ΕΔΩ.

Οδηγίες για την διαδικασία απόκτησης κωδικών εισόδου στο Πληροφοριακό Σύστημα http://e-pimorfosi.cti.gr/mis για τους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ19/20, προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα, θα βρείτε ΕΔΩ.

Για να υποβάλετε την αίτηση συμμετοχής σας, πατήστε ΕΔΩ.

Για τυχόν διευκρινίσεις που θα χρειαστείτε, μπορείτε να ανατρέξετε στις «Συχνές Ερωτήσεις» της παρούσας πύλης http://e-pimorfosi.cti.gr (επιλογή: «Υποστηρικτικές δομές» -> «Συχνές Ερωτήσεις») ή να χρησιμοποιήσετε το «Έντυπο Υποβολής Ερωτήματος» (επιλογή: «Υποστηρικτικές δομές» -> «Help Desk») για να υποβάλετε ηλεκτρονικά το ερώτημά σας στην Υπηρεσία Help Desk της Πράξης.

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων επιμόρφωσης, με νεώτερη ανακοίνωση θα ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί σχετικά με το αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής κλήρωσης και τη συμμετοχή τους, καθώς επίσης και τα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.) σχετικά με την υλοποίηση των προγραμμάτων που έχουν υποβάλει και τις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη των μαθημάτων (εγγραφές επιμορφούμενων κλπ.).

 

Ετικέτες: 
Επιμόρφωση

Σχόλια (1)

 
Γιάννης Σαλονικίδης
22 Νοε 2017 09:58

Παρατηρούμε πως στα αστικά κέντρα [μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών] το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών τείνει μειούμενου σε σχέση με άλλες επιμορφωτικές περιόδους όπου ο αριθμός των θέσεων, την ίδια χρονική περίοδο, θα είχε ήδη υπερκαλυφθεί 2 και 3 φορές.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως εκκρεμεί μια περίοδος πιστοποίησης Α΄ επιπέδου, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση.
Μήπως να δούνε εκεί στο ΙΤΥΕ και την περίπτωση των πιστοποιητικών τύπου ECDL;
Με μαθηματική ακρίβεια στην επόμενη επιμορφωτική περίοδο [Απρίλιος - Ιούλιος 2018{?}] τα ποσοστά συμμετοχής θα πέσουν ακόμη περισσότερα.
Δεν φθάνουν τα προγράμματα μεικτού μοντέλου για την κάλυψη των αναγκών. Εξάλλου αυτά καλύπτουν περιοχές με μικρό αριθμό εκπαιδευτικών.

Επίσης έχει αργήσει επικίνδυνα η έναρξη της επιμόρφωσης επιμορφωτών και αναρωτιέμαι ποιους και πόσους τελικά θα επιμορφώσουν οι νέοι επιμορφωτές, όταν με το καλό ενταχθούν στο μητρώο...

Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να δούνε σοβαρά όλα αυτά τα ζητήματα, διότι με την τρέχουσα κατάσταση συρρικνώνεται η επιμόρφωση, φθείνει και τελικά θα ολοκληρωθεί χωρίς να πετύχει τους στόχους της [πχ. πόσοι θα έχουν επιμορφωθεί για να πάνε στο Β2 επίπεδο τα επόμενα 1-2 χρόνια;]

Γιάννης Σαλονικίδης
Πρόεδρος Συλλόγου Επιμορφωτών ΤΠΕ@Ε

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ