Placeholder

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αγωνία και αγανάκτηση των μαθητών του Ελληνικού Γυμνασίου/Λυκείου Κολωνίας

Ανοικτή Επιστολή του Μαθητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Γυμνασίου/ Λυκείου Κολωνίας
Δημοσίευση: 23/11/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εμείς οι μαθητές του ΕλληνικούΓυμνασίου/ Λυκείου Κολωνίας βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να εκφράσουμε την αγωνία μας αλλά και την αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί όχι μόνο στο σχολείο μας αλλά και στα υπόλοιπα σχολεία του κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας της Ο.Δ. Γερμανίας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες μας κάνετε να νιώθουμε την πλήρη αδιαφορία από εσάς αλλά και την εγκατάλειψη από τη μητέρα Πατρίδα η οποία αφού πρώτα μας ανάγκασε εμάς και τους γονείς μας να ξενιτευτούμε, μας γυρίζει την πλάτη για μια ακόμη φορά, στερώντας μας το αγαθό της μόρφωσης υποσκάπτει κάθε ελπίδα για ένα αξιοπρεπές μέλλον.

Το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας μέχρι τώρα κλείνει τα αυτιά του στις πάμπολλες εκκλήσεις γονιών και καθηγητών για την κάλυψη των κενών θέσεων βασικών ειδικοτήτων με αποτέλεσμα εδώ και τρεις μήνες στο σχολείο μας να μη έχει γίνει ούτε μία ώρα Χημείας, Φυσικής, Βιολογίας κ.λ.π για παράδειγμα στη Β΄ Λυκείου, ενώ παράλληλα στη Γ΄ Λυκείου δεν μπορεί να λειτουργήσει η θετική Κατεύθυνση.

Και βέβαια ούτε λόγος για τις τάξεις του Γυμνασίου!

Ειδικά όμως για την Γ΄ Λυκείου το πρόβλημα αυτό είναι ακόμα πιο σοβαρό καθώς τα παιδιά αυτά δεν θα έχουν αποκομίσει τις γνώσεις που απαιτούνται για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι συνθήκες δε που επικρατούν εδώ είναι τέτοιες που δεν μας επιτρέπουν να στραφούμε σε φροντιστήρια κυρίως λόγω των μεγάλων αποστάσεων αλλά και των στενών οικονομικών μας δυνατοτήτων.

Ένα ακόμη θέμα που μας απασχολεί είναι η βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ για μας που ζούμε σε ένα ξενόγλωσσο περιβάλλον, γεγονός το οποίο δεν ισχύει για τους μαθητές των ελληνικών σχολείων της ημεδαπής.

Σε συνδυασμό μάλιστα με τη δυσκολία των θεμάτων που έπεσαν στις τελευταίες εξετάσεις αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι αρμόδιοι μεθοδεύουν τον αποκλεισμό μας από την πρόσβαση στην Ανώτερη και Ανώτατη Βαθμίδα Εκπαίδευσης.

Αυτό όμως που πραγματικά μας ανησυχεί είναι ο νόμος για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση που ψηφίστηκε πέρσι από τη Βουλή των Ελλήνων.

Ο 4415/16 είναι ο νόμος που έφερε ξανά στο προσκήνιο την πρόθεση του Υπουργείου να μετατρέψει τα σχολεία μας σε δίγλωσσα.

Και μάλιστα από το Σχολ. Έτος 2018-19 κατόπιν διακρατικών συμφωνιών.

Στις ερωτήσεις των γονέων μας για το αν έχουν πραγματοποιηθεί αυτές οι συμφωνίες και τι ακριβώς περιλαμβάνουν, το Υπουργείο κωφέυει.

Αυτό που εμείς γνωρίζουμε είναι ότι οι Γερμανοί ό,τι κάνουν το κάνουν μετά από επεξεργασία χρόνων.

Πως λοιπόν αναφέρεται στο νόμο ότι η μετατροπή των σχολείων θα αρχίσει από του χρόνου;

Μήπως τελικά ο τίλτος “δίγλωσσα” υπονοεί το οριστικό “κλείσιμο” των σχολείων μας.

Αν δεν είναι αυτή η πρόθεση του Υπουργείου καλούμε τον Υπουργό να βγει εδώ και τώρα και να δώσει καθαρές εξηγήσεις.

Εάν δεν εισακουστούν τα αιτήματά μας και δεν απαντηθούν υπεύθυνα τα αγωνιώδη ερωτήματά μας θα κλιμακώσουμε τη δράση μας έχοντας στο πλευρό μας τους γονείς και τους καθηγητές μας.

Το μαθητικό συμβούλιο του Ελληνικού Γυμνασίου Λυκείου Κολωνίας

Ετικέτες: 
Γερμανία

Σχόλια (4)

 
ΗΡΑΚΛΗΣ
23 Νοε 2017 14:20

Το υπουργείο βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση και πανικό, για τη διάλυση που το ίδιο προκάλεσε, στο χώρο της Ελληνόγλωσης Εκπαίδευσης στο εξωτερικό...
Το περίεργο βέβαια είναι πως αρνείται πεισματικά τις όποιες προτάσεις για τον απεγκλωβισμό του!!!
Η άγνοια των προβλημάτων, οι εμμονές, οι κακοί σύμβουλοι και η ανυπαρξία συγκεκριμένου στόχου, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μείγμα ανεπάρκειας...
Ειλικρινά, καλό σας κουράγιο...

 
Stefanos
23 Νοε 2017 17:45

Το χάος προκλήθηκε από τον Νόμο 4415/16 και το υπουργείο για κάποιο λόγο δεν άκουγε ούτε ακούει τις φωνές. Η Διαύγεια έχει γεμίσει με ανακλήσεις αποφάσεων λήξης απόσπασης, απόδειξη της αποτυχίας, καθώς το υπουργείο απευθύνεται στους "παντρεμένους" που τους είχε πρωτύτερα διώξει κακήν κακώς. Τώρα όμως και κάποιοι από αυτούς δεν μπορούν να επιτρέψουν για διάφορους λόγους (π.χ. δεν τους αποδεσμεύει η σχολική μονάδα στην οποία τοποθετήθηκαν). Τα κενά όμως δεν καλύπτονται γιατί ακόμα και οι "παντρεμένοι" δεν φτάνουν στο 100%. Σχεδόν ποτέ δεν έφταναν στο παρελθόν, αλλά διώχνοντας και τους "παντρεμένους" καταστράφηκε ο βασικός κορμός των σχολείων. Τι φανταζόταν το υπουργείο; Ότι θα υπήρχαν ορδές εκπαιδευτικών έτοιμοι για απόσπαση; Ανικανότητα και κακοί σύμβουλοι. Κρίμα...

 
Νεκτάριος
23 Νοε 2017 23:29

Μακάρι να είχες άδικο Στέφανε, αλλά έχεις 100% δίκιο...

 
Δασκαλα
24 Νοε 2017 06:36

Είχα γράψει σε παλαιότερη ανάρτηση ότι σκοπός όλης αυτής της αποδυνάμωσης των σχολειων είναι η κατάργηση τους!Αφού αγανακτησουν γονείς και μαθητές θα στραφούν στα γερμανικα σχολεια. Έτσι θα μειωθεί ο αριθμός των μαθητών και τα σχολεία θα κλείσουν από μόνα τους.Να δούμε φέτος πόσες εγγραφες θα γίνουν στην πρώτη ταξη. Ειναι δυνατόν μαθητές και γονεις για 12 χρόνια να έχουν αγωνία αν κάθε νέο σχολικό έτος θα έχουν εκπαιδευτικους?Αν κάνω λάθος παρακαλώ το υπουργείο να με διαψευσει!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean