ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

“Κόκκινες” γραμμές στο υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής από τον ΕΣΕΠ ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ

«Είμαστε έτοιμοι να τα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο, προασπίζοντας τα δικαιώματα των μελών ΔΕΠ και της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος μας»
Δημοσίευση: 24/11/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αδιαπραγμάτευτα στο υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θεωρούνται για τον ΕΣΕΠ ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ, σύμφωνα με ανακοινωθέν του, τα εξής ζητήματα:

1.   Η αυτοδίκαιη ένταξη όλων των μελών ΔΕΠ των δύο Ιδρυμάτων στο υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια περί δήθεν επαναξιολόγησης των μελών ΔΕΠ, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει προβλήματα δεδομένου ότι τα μέλη ΔΕΠ των ΤΕΙ έχουν ήδη αξιολογηθεί το 2001. Πιο συγκεκριμένα αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα από τις εκλογές και τις εξελίξεις μελών ΔΕΠ Πανεπιστημίων στις οποίες συμμετείχαν μέλη ΔΕΠ ΤΕΙ όπως επίσης και στις 3 μελής ή 7 μελής επιτροπές  διδακτορικών διατριβών στις οποίες συμμετείχαν μέλη ΔΕΠ ΤΕΙ και πραγματοποιήθηκαν μετά το νόμο 4009/2011.

2.    Την αυτοδίκαιη ένταξη όλων των μελών ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ και του Διοικητικού Προσωπικού των δύο Ιδρυμάτων στο υπό ίδρυση  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

3.    Όλα τα τμήματα του υπό ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα πρέπει απαραίτητα να πληρούν Ακαδημαϊκά Κριτήρια.

4.    Θα πρέπει επίσης να υπάρξει μέριμνα για τους φοιτητές που ήδη φοιτούν στα δύο Ιδρύματα, για τη διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους, όπως επίσης θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα επιλογής σε όσους φοιτητές θέλουν να αποκτήσουν πτυχίο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΕΠ ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ.

Το Δ.Σ του ΕΣΕΠ ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ που συνεδρίασε την 21η Νοεμβρίου 2017 θέλει να τοποθετηθεί ενόψει της επικείμενης συνάντησης των συγκλήτων ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ και του ΤΕΙ Αθήνας  στο Υπουργείο Παιδείας την 27η Νοεμβρίου 2017. Το Δ.Σ του ΕΣΕΠ ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ λαμβάνοντας υπόψη τα μέχρι τώρα διαδραματιζόμενα στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, σχετικά με τη συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

1.    Την αυτοδίκαιη ένταξη όλων των μελών ΔΕΠ των δύο Ιδρυμάτων στο υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια περί δήθεν επαναξιολόγησης των μελών ΔΕΠ, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει προβλήματα δεδομένου ότι τα μέλη ΔΕΠ των ΤΕΙ έχουν ήδη αξιολογηθεί το 2001. Πιο συγκεκριμένα αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα από τις εκλογές και τις εξελίξεις μελών ΔΕΠ Πανεπιστημίων στις οποίες συμμετείχαν μέλη ΔΕΠ ΤΕΙ όπως επίσης και στις 3 μελής ή 7 μελής επιτροπές  διδακτορικών διατριβών στις οποίες συμμετείχαν μέλη ΔΕΠ ΤΕΙ και πραγματοποιήθηκαν μετά το νόμο 4009/2011.

2.    Την αυτοδίκαιη ένταξη όλων των μελών ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ και του Διοικητικού Προσωπικού των δύο Ιδρυμάτων στο υπό ίδρυση  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

3.    Όλα τα τμήματα του υπό ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα πρέπει απαραίτητα να πληρούν Ακαδημαϊκά Κριτήρια.

4.    Θα πρέπει επίσης να υπάρξει μέριμνα για τους φοιτητές που ήδη φοιτούν στα δύο Ιδρύματα, για τη διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους, όπως επίσης θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα επιλογής σε όσους φοιτητές θέλουν να αποκτήσουν πτυχίο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Θεωρούμε ότι όλα τα παραπάνω είναι αδιαπραγμάτευτα και δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να τα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο, προασπίζοντας τα δικαιώματα των μελών ΔΕΠ και της ακαδημαϊκής  κοινότητας του Ιδρύματος μας, για το καλό της Ανώτατης Εκπαίδευσης, προς όφελος της κοινωνίας και των δήμων της Δυτικής Αττικής.

Καλούμε, τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Καθ. Κ. Γαβρόγλου και τις Συγκλήτους του ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ και του ΤΕΙ Αθήνας, να δρομολογήσουν την υλοποίηση των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και να  διασφαλίσουν όλα τα παραπάνω.

Επιπλέον, θεωρούμε ότι η έλευση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής είναι μια αχτίδα φωτός και ελπίδας, στις δύσκολες ώρες μετά την πρόσφατη καταστροφική πλημμύρα στη Δυτική Αττική. Μπορεί όμως η ίδρυσή  του, να αποτελέσει πόλο προόδου και ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Πιστεύουμε ότι η Δυτική Αττική δικαιούται ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα χωρίς μείωση του αριθμού των εισακτέων.  

ΕΣΕΠ             ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ

 Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                        Ο Γεν. Γραμματέας
Απόστολος  Κοκκόσης                              Πέτρος Καλαντώνης

 

 

Σχόλια (9)

 
Γιάννης Μ.
25 Νοε 2017 20:41

@AT:
Θα ήθελα μια τεκμηρίωση στη φράση "την εποχή εκείνη οι σχολές μας ήταν οι καλύτερες". Δηλαδή στο ποιες σχολές και ως προς τι ήταν καλύτερες.

@Θωμάς Πασχάλης, @Χάρης:
Το πρόβλημα με τους υφιστάμενους απόφοιτους ΤΕΙ, είναι ότι δεν έχουν ενιαία φωνή εκπροσώπησης. Δηλαδή δεν υπάρχει κάποιο συντονιστικό όργανο με αντικείμενο τη διεκδίκηση της ισοτιμίας υφιστάμενων και μελλοντικών πτυχιούχων και τα υφιστάμενα επαγγελματικά σωματεία ασχολούνται με άλλα θέματα και δεν δίνουν προτεραιότητα σε αυτό. Οι ενώσεις των εκπαιδευτικών στα ΤΕΙ ασχολούνται, σχεδόν όλες, μόνο με το μισθολογικό καθεστώς που θα έχουν και για να μη φανεί ότι δεν ενδιαφερονται για τίποτα άλλο, αναφέρουν και διεκδικήσεις και για τους ήδη φοιτητές.
Ο ορισμός του παραλογισμού σε επίπεδο πολιτικής, όταν σε θέματα συμβασιούχων, καθαριστριών κλπ κλπ όπου υπάρχει μαζικότητα και ενιαία εκπροσώπηση, η κυβέρνηση ήταν, είναι και θα είναι περισσότερο ενδοτική, ανεξαρτήτως δημοσιονομικού κόστους, λόγω του ότι είναι σημαντικές ψηφοθηρικές δεξαμενές.

 
AT
24 Νοε 2017 20:38

Eχω σπουδάσει τις παλαιός σχολές κοινωνικών υπηρεσιών. Δεν με απασχολεί η ισότιμησή μου με το Δυτικης Αττικής• Γιατί ισοτιμηση; Άλλο το ένα άλλο το άλλο• Ο καθένας έχει την αξία του• Την εποχή εκείνη οι σχολές μας ήταν οι καλύτερες. Τι να μας κάνουν; χαρβαρντ;

 
bob mastoras
24 Νοε 2017 16:30

@dr
Αυτό που φαίνεται να μην κατοχυρώνεται είναι το δικαίωμα επιλογής αναβάθμισης. Δηλαδή δεν λένε στο 4 «να δίνεται η δυνατότητα επιλογής σε όσους φοιτητές Η ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ θέλουν να αποκτήσουν πτυχίο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.»

Στους τωρινούς φοιτητές έχει ειπωθεί ότι θα δίνεται η επιλογή απόκτησης πτυχίου του ΠΔΑ.

Αν αυτό δεν είναι τυχαίο, … κρίμα.

 
jimmys_b
24 Νοε 2017 16:08

@Ανωνυμος, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην οποία ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης χωρίς αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιωματα, αναβαθμίζονται (;) σε ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης με επαγγελματικά δικαιώματα (;) !

 
Θωμάς Πασχάλης
24 Νοε 2017 15:07

@ dr
Καλά πιστεύεις πως θα υπάρξει φοιτητής που θα επιλέξει να πάρει πτυχίο ΤΕΙ?? Και εν πάσει περιπτώσει όσες σχολές στο παρελθόν μετατράπηκαν σε πανεπιστημιακές λήφθηκε μέριμνα και για τους παλαιούς πτυχιούχους. Τώρα γιατί διαφορετική αντιμετώπιση?? Αυτό που με λυπεί όμως περισσότερο είναι που δεν γίνεται κουβέντα για το θέμα απο την ακαδημαϊκή κοινότητα των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

 
dr
24 Νοε 2017 13:43

@Χάρης
οι παλαιοί πτυχιούχοι έχουν τα ίδια Επαγγελματικά Δικαιώματα με αυτά που θα έχουν (όταν αποφοιτήσουν) οι φοιτητές που ήδη φοιτούν και επιλέξουν το πτυχίο ΤΕΙ (Ν.2916/01).
Γενικότερα, ότι θα ισχύει για τους φοιτητές που ήδη φοιτούν (και επιλέξουν το πτυχίο ΤΕΙ) θα ισχύει και για τους παλαιούς πτυχιούχους (Ν.2916/01)

 
Ανώνυμος
24 Νοε 2017 13:17

Η Ελλάδα πρέπει να είναι η μόνη χώρα στην οποία βάζουν κόκκινες γραμμές αυτοί που αναβαθμίζονται και όχι αυτοί που υποβαθμίζονται.

 
Χάρης
24 Νοε 2017 13:15

@Θωμάς Πασχάλης
Με λυπεί το γεγονός ότι ουδείς σκέφτεται τους παλαιούς πτυχιούχος και είμαι σίγουρος ότι ΔΕΝ θα ληφθεί ΚΑΜΙΑ μέριμνα για αυτούς, για δυο λόγους:
- θέλουν το Παν/μειο Δ.Α. να διαφέρει και κυρίως να αποσυνδεθεί με κάθε τι που θυμίζει ΤΕΙ... και εμείς (οι απόφοιτοί του) είμαστε οι πρώτοι που θα τους θυμίζουμε τον παρελθόν τους, που είναι ΤΙΜΗ γι εμάς.
- οι απόφοιτοι δεν έχουν μοχλό πίεσης, ούτε καταλήψεις μπορούν να κάνουν ούτε ψηφίζουν για τις διοικήσεις, ούτε δρόμους και υπουργεία κλείνουν... άρα γιατί να μας λάβουν υπόψη τους;

 
Θωμάς Πασχάλης
24 Νοε 2017 12:38

Για την ισοτίμηση των παλιών πτυχιούχων κουβέντα???

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ