Τι αλλάζει στο Λύκειο για τις ξένες γλώσσες

6ωρα και 4ωρα για δεύτερη ξένη γλώσσα

25/11/2017

Άκουσε το άρθρο

Α. Θα ενσωματώσουμε την πιστοποίηση της Αγγλικής, ως πρώτης ξένης γλώσσας, εντός του σχολείου, ήδη στην Α Λυκείου .

Β. Θα δώσουμε τις δυνατότητα σε μαθητές να εκπαιδευτούν στη δεύτερη ξένη γλώσσα και μάλιστα στο επίπεδο των 6 ωρών στη Γ Λυκείου και των 4 ωρών στη Β Λυκείου.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γεράσιμος Κουζέλης,   σε  εκδήλωση της Β΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας , για τις επερχόμενες αλλαγές στο Λύκειο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Σχόλια (2)

Ian
|

Για μια σοβαρή εκπαιδευτική πολιτική στη δημόσια ξενόγλωσση εκπαίδευση χρειάζεται πολιτική βούληση! Ο στόχος πρέπει να είναι η εκμάθηση δύο τουλάχιστον ξένων γλωσσών σε πολύ καλό ή άριστο επίπεδο. Τα Αγγλικά είναι η διεθνής γλώσσα επικοινωνίας και το μέσο έκφρασης κάθε επιστημονικής, τεχνολογικής, οικονομικής, πνευματικής και πολιτισμικής δραστηριότητας παγκοσμίως. Γι αυτό πρέπει να διδάσκεται ως Α' ξένη γλώσσα, υποχρεωτική για όλους τους μαθητές, από την Α' Δημοτικού έως και τη Γ' Λυκείου και να κατακτάται σε άριστο επίπεδο. Επίσης, οι μαθητές πρέπει να διδάσκονται μία ακόμα ξένη γλώσσα κατ' επιλογήν και να την κατακτούν σε πολύ καλό επίπεδο. Χρειάζεται αύξηση ωρών διδασκαλίας στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, δεδομένου ότι όσο πιο υψηλό είναι το επίπεδο γλωσσομάθειας τόσο περισσότερες ώρες απαιτούνται. Εννοείται ότι πρέπει να εφαρμοστεί και ο νόμος για το ΚΠγ, δηλ. η πιστοποίηση της γλωσσομάθειας μέσα στο σχολείο. Έτσι οι μαθητές και αυριανοί πολιτες θα είναι άριστα εκπαιδευμένοι, εφοδιασμένοι και ανταγωνιστικοί στη σύγχρονη εποχή.

ΓΒ
|

Για άλλη μια φορά εκτός σχολικής πραγματικότητας ο Πρόεδρος του ΙΕΠ. Αν σας ενδιαφέρει σοβαρά το θέμα ξένες γλώσσες ξεκινήστε από το Δημοτικό. Ολιγομελή τμήματα με επίπεδα ώστε οι μαθητές μέχρι το τέλος Γυμνασίου να παίρνουν πιστοποίηση επιπέδου Β2.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ