ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Την Πέμπτη μπαίνει η “σφραγίδα” στο νέο Παν. Δυτικής Αττικής

Η οκταμελής Επιτροπή συνεδριάζει για να παραδώσει την τελική εισήγηση
Δημοσίευση: 27/11/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την ερχόμενη Πέμπτη, αναμένεται να μπει η τελική “σφραγίδα” στο υπό ίδρυση νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής  που θα προκύψει από τη συνένωση του ΤΕΙ Αθήνας με το ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ.

Ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου συγκάλεσε για την  Πέμπτη το πρωί, την οκταμελή Επιτροπή του, προκειμένου να οριστικοποιήσει την εισήγηση για τη δημιουργία των τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η οκταμελής Επιτροπής, στην οποία προεδρεύει ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Αγγελόπουλος, θα καταλήξει στην οριστική εισήγηση, έχοντας και    τις τελικές εισηγήσεις των Συγκλήτων του ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά, τα μέλη των οποίων  θα συνεδριάσουν το απόγευμα στο υπουργείο, κατόπιν πρόσκλησης του Κ. Γαβρόγλου.

Στη συνέχεια, ενδεχομένως την άλλη εβδομάδα, ο υπουργός Παιδείας θα θέσει το προσχέδιο ίδρυσης του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε ολιγοήμερη διαβούλευση.

Εκτιμάται ότι λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων το Σχέδιο Νόμο θα έχει κατατεθεί, προς ψήφιση, στη Βουλή.

Οκταμελή   Επιτροπή

Η   Επιτροπή  έχει ως εξής:

1. Γεώργιος Αγγελόπουλος του Βασιλείου,  Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ως Πρόεδρος.

2. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης του Αθανάσιου,  Καθηγητής στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αναπληρωτής Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

3. Σπύρος Γεωργάτος του Διονυσίου,   Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας και Ανθρωπίνου Δυναμικού, Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής
Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

4. Νικολέττα Παϊσίδου του Χρήστου,  Καθηγήτρια Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην
Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

5. Μιχάλης Μπρατάκος του Σωτηρίου,  Καθηγητής στο Τμήμα Τεχνολογίας, Πρόεδρος ΤΕΙ Αθηνών.

6. Λάζαρος Βρυζίδης του Νικολάου,   Καθηγητής και Πρόεδρος στο ΤΕΙ Πειραιά.

7. Λόης Λαμπριανίδης του Παναγιώτη,  Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Γενικός Γραμματέας Ανάπτυξης
Στρατηγικής και Ιδιωτικών επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

8. Ευάγγελος Καπετανάκης του Γεωργίου,   Καθηγητής Σχολής Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων στο ΤΕΙ Κρήτης, Πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ